Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες "χτύπησα" την κάρτα μου και επειδή είχα αρκετό χρόνο σκέφτηκα να βάλω επιπλέον ενιαία εισιτήρια. Έβαλα 6,5€ και η συναλλαγή εκτελέστηκε κανονικά. Σήμερα όμως περνώντας από το μηχάνημα μου έδειξε υπόλοιπο μηδέν (είχα ένα ακόμη εισιτήριο πριν το γέμισμα). Δηλαδή ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ τα εισιτήρια που πλήρωσα. Έχει συμβεί σε κανέναν;

Δημοσ.

Οκ βρέθηκε η απάντηση. Πήγα σε μηχάνημα επαναφόρτισης και ρώτησα για το υπόλοιπο. Μου έβγαλε ότι έχω 0€ υπόλοιπο και 5 εισιτήρια. Άρα τα μηχάνημα επικύρωσης εμφανίζει το υπόλοιπο ανά πακέτο εισιτηρίων, οπότε μου έδειχνε 0 εισιτήρια από το πρώτο πακέτο που είχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ather είπε

Οκ βρέθηκε η απάντηση. Πήγα σε μηχάνημα επαναφόρτισης και ρώτησα για το υπόλοιπο. Μου έβγαλε ότι έχω 0€ υπόλοιπο και 5 εισιτήρια. Άρα τα μηχάνημα επικύρωσης εμφανίζει το υπόλοιπο ανά πακέτο εισιτηρίων, οπότε μου έδειχνε 0 εισιτήρια από το πρώτο πακέτο που είχα.

μετά το μηδενικό εισητήριο(που ουσιαστικά είναι οτι έχεις μηδεν εισητήρια διαθέσιμα και 90 λεπτά απο το τελικό σου αφού το χτύπησες) θα σου τραβούσε κανονικά απο το δεύτερο πακέτο που είχες βάλει.

Δεν προστίθονται τα εισητήρια που βγάζεις στα ήδη υπάρχοντα.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Ather είπε

Αλλο το υπόλοιπο που έχεις μέσα άλλο τα εισητηρια! Η κάρτα αυτή δέχεται χρήματα μέσα ουτοσωστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν προπληρωμενη κάρτα για τις αγορές σου. Αλλά μπορείς να την φορτώσεις και με αριθμο εισητηριων για τα ΜΜΜ. Γι αυτό σου έδειχνε ότι το υπόλοιπο σου είναι 0€. Εννοούσε το χρηματικό υπόλοιπο κ όχι τα τικετ που είχες βάλει μέσα στην κάρτα. 

https://www.athenacard.gr/smartafc/general/customers/FAQ.dev

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν μέσω ιντερνέτ να βλέπουμε αν έχει υπόλοιπο. Όλο και κάποιος θα πετάξει/αφήσει κάτι στο δρόμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μένω στην Αθήνα. Μου λες @lek88 ότι μπορώ να φορτίσω την κάρτα με ευρώ αντί για εισιτήρια; Να γκρινιάξω πάντως αλλά η oyster τάξεις ανώτερη. Αναμονή στο μηχάνημα μερικά λεπτά. Μη δυνατότητα φόρτισης από το internet για ανώνυμες κάρτες. ΓΙΑΤΙ;;;;

Επεξ/σία από Ather
  • Like 1
Δημοσ.

Και ολλανδια το ιδιο ισχυει. Σε ανωνυμες δεν μπορεις να βαλεις λεφτα online. Βεβαια αν δεν εχεις κινητο με nfc και στις δυο περιπτωσεις πρεπει να πας σε μηχανημα για να περασει τα λεφτα/πακετο στην καρτα.

Ενας λογος που μπορω να σκεφτω γτ χανεται ετσι η ανωνυμοτητα του κατοχου?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό θα μπορούσε να γίνεται με εισιτήρια μίας χρήσης. Μία πλαστική κάρτα που έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές θα μπορούσε να φορτίζεται και από το διαδίκτυο νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνανε έτσι. Ο μόνος τρόπος να την φορτίσεις σπίτι σου είναι αν έχεις κινητό με nfc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...