dimtsef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα σας, θέλω τα φώτα των πραγματικά ειδικών στο παρακάτω θέμα, Πρόπερσι τον Φεβρουάριο νοίκιασα ένα σπίτι με την οικογένειά μου στα 300 ευρώ, στο συμβόλαιο όμως συμφωνήσαμε 150 ευρώ καθώς και εμάς μας διευκόλυνε με την τιμή την προφορική αλλά και την νοικάρισσα μου να δηλώνει τα μισά στην εφορία. Όλα καλά και όλα ωραία αν και λίγο στριμμένη γενικότερα μου πέταξε κάποια στιγμή απέξω για αύξηση και της είπα να το δούμε από του χρόνου γιατί τα πράγματα είναι ακόμα σφιχτά και συμφώνησε Πριν 10 μέρες περίπου έγινε ένα περιστατικό με το ντεπόζιτο για το πετρέλαιο και απο καθαρά δική της υπαιτιότητα λογο μη σωστής συντήρησης στο ντεπόζιτο, όπου υπάρχει ένας σωλήνας πλαστικός εύκαμπτος και διάφανος ο οποίος είναι συνδεμένος με το ντεπόζιτο και δείχνει την ποσότητα του πετρελαίου, προφανώς για το λογο ότι δεν ήταν δεμένος σωστά έπεσε από το σημείο που ήταν πρόχειρα στερεωμένος με αποτέλεσμα να χυθεί αρκετό πετρέλαιο ! το ευτύχημα ήταν ότι το περιστατικό έγινε το μεσημέρι έτσι το απόγευμα καθώς πήγαινα στη δουλειά το είδα αμέσως την ενημέρωσα και ήρθε και το σταματήσαμε και μαζί της η γυναίκα μου καθάριζε επι 2 ώρες καθώς όλη η αυλή είχε γεμίσει πετρέλαιο, πρέπει να έτρεχε τουλάχιστον 1 ώρα , αν είχε γίνει βράδυ θα είχαμε χάσει ολο το πετρέλαιο... Φυσικά σκεφτόμουν αυτές τις μέρες να τις κρατήσω κάποια χρήματα για το πετρέλαιο που χάθηκε, τουλάχιστον 50 ευρώ, και αφού το συζήτησα και με τη σύζυγό μου την πήρα τηλέφωνο και της είπα ότι την Δευτέρα που θα περάσει να πάρει το ενοίκιο έχω την πρόθεση να κρατήσω τουλάχιστον 30 ευρώ , που μεταξύ μας μπορεί να χάθηκε και παραπάνω , και όπως ήταν αναμενόμενο έκανε την τρελή στο τηλέφωνο ! Παραδέχθηκε ότι η υπαιτιότητα ήταν δικιά της αλλά καθώς μου κάνει και καλά καλύτερη τιμή δεν θα έπρεπε να της το ζητήσω αυτό το πράγμα... αφου είπε ότι είπε το στόμα της μου λέει στο τέλος ότι αν τα κρατήσω θα το λάβει υπόψη της και ότι από τον επόμενο Φεβρουάριο που συμπληρώνονται 3 χρόνια να ψάξω να βρω άλλη σπίτι !!! Αυτό δεν το περίμενα να το πει και πραγματικά με πείραξε πάρα πολύ καθώς δεν πέρασε ποτέ μήνας που να μην έλαβε το ενοίκιο με μεγαλύτερη καθυστέρηση από 2 μέρες καθώς η μισθοδοσία μου είναι συγκεκριμένη κάθε 1 και 15 του μήνα και τα λεφτά τα είχα πάντα έτοιμα για αυτήν! Όπως όλα δείχνουν και από το κλείσιμο στο τηλέφωνο που μου έκανε ενώ ακόμα μιλούσα, δεν θα πάρει το λόγο της πίσω εκτός αν μου ζητήσει συγνώμη και δείξει μεταμέλεια με κάποιο τρόπο, σκέφτομαι να κάνω το εξής : Εγώ κάθε 1 και 15 της έδινα 150 ευρώ και αυτή κάθε πρώτη μου έδινε μια απόδειξη 150 ευρώ όπως έλεγε το συμβόλαιο, σκέφτομαι λοιπόν αύριο να της δώσω 150 ευρώ να πάρω την απόδειξη και φυσικά τις 15 που θα έρθει να πάρει τα υπόλοιπα 150 να της πω με μια φυσικότητα μα σε πλήρωσα έχω και την απόδειξη ! και έτσι μέχρι τον Φεβρουάριο που θα με διώξει όπως είπε από την μία θα έχω γλιτώσει 1.650 ευρώ αφου έχει γίνει σιωπηρή ανανέωση του συμβολαίου από πέρυσι όπως λέει και ο νόμος ! Η απορία μου είναι η εξής : Εφόσον με προστατεύει η 3ετία που ισχύει βάσει νόμου μπορεί να κάνει κάτι άλλο από μεριά της ώστε να με διώξει πιο νωρίς ???? και αν ναι σε ποιο χρονικό διάστημα??? ή μπορεί πχ να πει ότι από αύριο θέλει να κάνει αύξηση του ενοικίου πχ στα 400 ευρώ ?? θα ειναι εύκολο να δικαιολογηθεί μια τέτοια αύξηση εφόσον στα χαρτιά φαίνεται ότι μέχρι τώρα έδινα 150 ?? αυτά.. παρακαλώ να απαντήσουν όσοι έχουν νομική γνώση τουλάχιστον ή παρόμοιες εμπειρίες . ευχαριστώ.
lary7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Αν σου αρεει το σπιτι και θες να κατσεις και αλλο, τοτε κανε αυτο με τα 150 αλλα σαν μπλοφα, και αν δεις οτι τσιμπαει τοτε ζητα νεο υπογεγραμμενο συμβολαιο νωριτερα για να μην σε αιφνιδιασει. Αν μπορεις να βρεις καλυτερο σπιτι, τοτε κανενα αυτο που λες, εισαι νομικα καλυμενος και η ρουφιανα φοροδιαφευγει οποτε μπορεις να την κανεις να τρεχει και να μην φτανει.Καλου κακου καλα ειναι να ξερεις οτι αν αρνηθει να εισπραξει τα χρηματα τοτε θα πρεπει ειτε να τα βαζεις σε λογαριασμο της είτε στο παρακαταθηκων επ'ονοματι τις. Καλα ειναι να τα ξερεις αυτα για να μην εχεις θεματα, κρατα τα 1650 για να βρεις καλυτερο σπιτι και ασε την ρουφιανα να βρασει στο ζουμι της. 1 1
djuan1988 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, xgol είπε Noμικά είσαι καλυμμένος, ηθικά είσαι έκθετος. Καθόλου έκθετος δεν είναι, οι εξυπνάδες πληρώνονται. 2 1
lary7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Ηθικα εκθετη ειναι η τυπισα που φοροδιαφευγει. Ολα τα αλλα ειναι αστειοτητες, το παρανομο ειναι ΠΑΝΤΑ μη ηθικο. 3 1
dimtsef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, lary7 είπε Ηθικα εκθετη ειναι η τυπισα που φοροδιαφευγει. Ολα τα αλλα ειναι αστειοτητες, το παρανομο ειναι ΠΑΝΤΑ μη ηθικο. δεν με ενδιαφέρει που φοροδιαφεύγει αυτό ειναι το τελευταίο , ηθικά δεν επρεπε να μου μιλήσει έτσι εκεί είναι και το πρόβλημά μου, τι θέλω να πω, ότι αν μου έλεγε ξέρεις κάτι βρε Δημήτρη μου έχεις δίκιο φταίω αλλά σε παρακαλώ επειδή έχω και εγώ ανάγκες( που δεν έχει με τοση περιουσία που έχει ) δεν μπορώ να το δεχθώ και εγώ απο μεριάς μου τότε δεν θα επέμενα πραγματικά !!! Ήταν η άθλια αντιμετώπισή της και ότι μου έκλεισε και το τηλέφωνο στα μουτρα !
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Ψάξε σπίτι από χθες όταν βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές μακριά.
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, lary7 είπε Ηθικα εκθετη ειναι η τυπισα που φοροδιαφευγει. Ολα τα αλλα ειναι αστειοτητες, το παρανομο ειναι ΠΑΝΤΑ μη ηθικο. Εγώ πάλι άλλο κατάλαβα από όσα έγραψε ο ts: "στο συμβόλαιο όμως συμφωνήσαμε 150 ευρώ καθώς και εμάς μας διευκόλυνε με την τιμή την προφορική αλλά και την νοικάρισσα μου να δηλώνει τα μισά στην εφορία." Δηλαδή με λίγα λόγια από κοινού η ιδιοκτήτρια και ο ts συμφώνησαν να κλέβουν την εφορία, η μεν ιδιοκτήτρια για να πληρώνει μικρότερο φόρο εισοδήματος, και ο ts για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο. Ηθικά το ίδιο φάουλ είναι και οι δύο. Κατά τα άλλα, έτσι όπως το έχουν κάνει αδιαμφισβήτητα είναι εκτεθειμένη η ιδιοκτήτρια, οποιαδήποτε στιγμή ο ts μπορεί να πει πάρε όσα ακριβώς λέει το μισθωτήριο και αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 2
lary7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Η ελειψη σεβασμου σε αυτον που πληρωνει απο πολλους ιδιοκτητες εμενα μου καθεται ασχημα. Αμα ημουν στη θεση σου και εγω θα το εβλεπα ετσι οπως το λες, απο την στιγμη που εισαι καλοπληρωτης και δεν βανδαλιζεις το σπιτι, αλλα δικο σου το σπιτι δικια σου και η αποφαση. Νομικα και ηθικα παντως δεν εχεις κανενα θεμα. 1
xgol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Λυπάμαι που είμαι ο μόνος που το βλέπω έτσι, αλλά όταν δίνω τον λόγο μου, τον τηρώ. Ειδάλλως αρνούμαι εξαρχής.
Alphaleader Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Ολη αυτή η φασαρία για 30-50 ευρώ.... Dimtsef, αν το σπιτι σου αρέσει το καταπινεις το 50αρικο και τελος. Αν σε χαλασε η συμπεριφορά της, ξενοικιάζεις και τέλος. Αυτη θα σε παρακαλάει στην τελική, γιατι οι καλοπληρωτές σπανίζουν. Τα της εφορίας ειναι άσχετα και ωφελείστε και οι 2 απο αυτήν την "κλεψια" (αν και η κλεψια ειναι απολυτως θεμιτη, δεδομενου οτι το κράτος ζητα να γινει συνεταιρος στην τσεπη σου) Επισης δεν μπορεις να αποδείξεις τίποτα σε οτι αφορά τα ως τώρα ενοικια και τις καταβολές (αφου δεν εγιναν μεσω τραπέζης) και φυσικά θα βρεθεις και συ σε κάνα δικαστήριο και θα το φυσάς το κοστος του δικηγόρου. Μην ανοιγεις ιστορια που θα σου γυρισει boomerang. Εισαι επισης εκθετος και συ νομικά απέναντι στην εφορία. Μην εχεις την παραμικρή αμφιβολία γι αυτο. αυτα...
djuan1988 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Αφού του δίνει απόδειξη, τι ακριβώς δεν μπορεί να αποδείξει;
dimtsef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 μα μου είπε στο τέλος ότι όσα και αν τις δώσω αύριο τον επόμενο Φεβρουάριο να ψάχνω για σπίτι ! έχω τις αποδείξεις είσπραξης φίλε μου που μου δίνει κάθε μήνα δεν είναι απόδειξη αυτό ότι πληρώνω το νοίκι μου ?????????????
3DJIN Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 σηκω φυγε να τελειωνεις ,τα κανατε σκατα και οι δυο κατεργαρηδες,μεταξυ δυο απατεωνων τι αλλο θα συνεβαινε ? υπηρχε περιπτωση δυο απατεωνες να συννενοηθουν? 1 1 2
dimtsef Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, 3DJIN είπε σηκω φυγε να τελειωνεις ,τα κανατε σκατα και οι δυο κατεργαρηδες,μεταξυ δυο απατεωνων τι αλλο θα συνεβαινε ? υπηρχε περιπτωση δυο απατεωνες να συννενοηθουν? ορίστε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα