Προς το περιεχόμενο

Το 30% όλων των ιστοσελίδων βασίζεται στο WordPress


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, VChris είπε

Φτιάξε ένα site όπου ο κάθε πωλητής μιας εταιρείας θα βλέπει το πελατολόγιο του (και μόνο αυτό), στοιχεία των πελατών του όπως εκρεμμείς/τιμολογημένες παραγγελίες (να μπορεί να βλέπει και τις λεπτομέρειες του παραστατικού), τζίρους, reports σχετικά με τζίρους/στόχους κλπ. Υπόψην πως όλη η αυτή η πληροφορία δεν έρχεται έτοιμη από ERP, άρα θέλει λίγη γνώση σε κώδικα και μαθηματικά για να δημιουργήσει αποτελέσματα.

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα που μου έρχεται τώρα στο μυαλό, αγουροξυπνημένος.

Άντε, στήσε wordpress, βάλε και μερικές φροντίδες και φτιάξτο, αφού όλα τα άλλα είναι μουφες εν έτη 2018. Εννοείται χωρίς να ξέρεις να γράφεις κώδικα.

Αφού το φτιάξεις, να βάλουμε κάτω τις εργατοώρες που ξόδεψες για να το φτιάξεις, σε σύγκριση με αυτές που ένας developer χρειάζεται για custom λύση, συνυπολογίζοντας το κόστος συντήρησης της πλατφόρμας (η custom δεν απαιτεί updates), ώστε να συμπεράνουμε πια λύση είναι τελικά η πιο οικονομική (θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο).

Anyway, κανείς δεν έκραξε το wordpress εδώ. Όπως είπα και σε προηγούμενο post είναι ένα εργαλείο και αυτό, ιδανικό για συγκεκριμένα πράγματα. Από την άλλη, όταν μιλάμε για custom λύσεις, δεν σημαίνει ότι θα ανακαλύψουμε τον τροχό σε κάθε τι. Μια χαρά έτοιμο script για μενού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή για εφέ φωτογραφίας κλπ.

Χμμμ... και ο προγραμματιστής κάθεται και φτιάχνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ από το μηδέν μια σελίδα?

ΟΧΙ. Πατάει πάνω σε μια φόρμα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και την διαμορφώνει / προσθέτει / αφαιρεί για τις ανάγκες του επαγγελματία. Αυτό δεν τον διαχωρίζει καθόλου από την Wordpress...

Εκτός από ένα. Αυτός είναι μόνος του και η Wordpress έχει από πίσω χιλιάδες υποστηρικτές.

Καλημέρα.

  • Like 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Η ποιο τίμια πλατφόρμα για μένα, ειδικά αν μιλάμε για σελίδες που έχουν τα αμάν έσοδα για να πληρώνουν χιλιάρικα κάθε μήνα σε προγραμματιστή. :lol:

Αυτό που με εκνευρίζει απίστευτα, είναι το τρελό SPAM που μας βομβαρδίζει η WIX στο YouTube. Ρε παιδιά έλεος, 500 φορές την ημέρα μου σκάει η διαφήμιση (πρωταγωνιστούν κάτι nerds με διασταύρωση χίπστερ). Δεν λέω να μην υπάρχει ανταγωνισμός αλλά εφόσον έχω δει την διαφήμιση και την έχω εμπεδώσει γιατί την εμφανίζει πάλι ; <_<

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο του κακό ότι δεν κάνει καλό scale σε multicore cpus, θέλει 1 core αλλά πολύ γρήγορο.

Κατά τα άλλα εδώ και 10 χρόνια που έχω βάλει την σελίδα μου σε wp είμαι πολύ χαρούμενος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η κουβέντα από το market share του wordpress πήγε σε Wordpress VS Custom συστήματα για εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Προσωπικά πάντως όσα plugins και να υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο μέλλον από τρίτους προγραμματιστές ποτέ δεν θα επέλεγα το wordpress ή κάποια άλλη αντίστοιχη λύση για να στήσω κάποιο custom project / εφαρμογή σε πελάτη.

Μεταξύ του στήνω ένα απλό website παρουσίασης και στήνω custom εφαρμογή η οποία μπορεί ή όχι να προβάλει δεδομένα σε κάποιο website η απόσταση είναι τεράστια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, zio10 είπε

Αν θέλετε δώστε κάποια παραδείγματα από sites που δεν γίνεται να φτιαχτούν με λύσεις τύπου wordpress για μας που δεν το κατέχουμε!

Σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε δεν είναι ειδησεογραφικό ή blog. Για παράδειγμα, πληροφοριακά συστήματα όπως ERP, CRM κλπ. Data catalogs επίσης. Για αυτά υπάρχουν αντίστοιχες άλλες εφαρμογές που μπορείς να βασιστείς.

 

Από εκεί και πέρα, πάντα υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις για ανάγκες που δεν καλύπτονται από συστήματα γενικού σκοπού. Πχ,  στον τομέα μου (γεωπληροφορικη) ένα συστημα διαχείρισης κτηματολογικών δεδομένων.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν πλατφόρμες με ικανοποιητικό αριθμό χρηστών στην κοινότητα, που είναι πολύ πιο ανοιχτές από το WP. Το μεγάλο μειονέκτημα του WP είναι ότι στο 95% του κώδικα δεν είναι δικός σου. Παίρνεις ένα theme και προσπαθείς να το φέρεις στα μέτρα σου! Δομικό λάθος. Ένα theme που ΔΕΝ το έχεις γράψει εσύ με ότι σημαίνει αυτό. 

Πας σε μια άλλη πλατφόρμα και έχεις όλα τα εργαλεία για να στήσεις ένα site όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το θέλεις εσύ. ΑΚΡΙΒΩΣ όμως. Από λευκή σελίδα αλλά εύκολα με έτοιμα plugins να το γεμίσεις και παραμετροποιήσεις όπως επιθυμεί ο πελάτης. Βέβαια χρειάζεται να ξέρεις να γράφεις και από λίγο έως αρκετό κώδικα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το MODx. Αυτοί που δεν θέλουν να ασχοληθούν καθόλου με κώδικα βάζουν WP.

Αυτά που λέτε για εξάρτηση από τον dev ισχύουν. Δεν γίνεται όμως να έχεις Mercedes και εξουσιοδοτημένο συνεργείo σε κάθε γειτονιά. Το WP είναι Ηyundai. Κάνει τίμια την δουλειά του, το έχουν πολλοί, αλλά είναι Hyundai. Αν θέλεις κάτι καλύτερο πας σε άλλη πλατφόρμα και προφανώς χρειάζεσαι dev που να ξέρει να γράψει κώδικα. 

Ακόμα και ειδησεογραφικά site, σοβαρά, δεν είναι σε WP. Αν μιλάμε για επίπεδο επαρχιακής πόλης, ναι εκεί μπορεί να βάλουν WP. Και πάλι λάθος είναι.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
5 λεπτά πριν, TechnoV είπε

όχι άλλοι developers παιδιά.... δεν πάει άλλο.

Ήταν όλοι dj κάποτε, μετά φωτογράφοι, τώρα όλοι developers.

ξέχασες τους τεχνικούς υπολογιστών (format σε κάθε περίπτωση):lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, nectons είπε

Και ποιες είναι οι ανάγκες ενός επαγγελματία? Ένα παράδειγμα να μου πεις?

Ένα άλλο ζήτημα είναι οτι όλες οι σελίδες που είναι φτιαγμένες σε Wordpress έχουν κοινά χαρακτηριστικά και φαίνονται λίγο καρμπόν.

Μία επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να είναι πρωτότυπη και μοναδική. Αν φτιαχτεί σε Wordpress είναι λίγο δύσκολο να κρυφτεί η worpressίλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Ένα άλλο ζήτημα είναι οτι όλες οι σελίδες που είναι φτιαγμένες σε Wordpress έχουν κοινά χαρακτηριστικά και φαίνονται λίγο καρμπόν.

Μία επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να είναι πρωτότυπη και μοναδική. Αν φτιαχτεί σε Wordpress είναι λίγο δύσκολο να κρυφτεί η worpressίλα

Υπάρχουν όμως συγκεριμένα Frameworks, Plugins & Themes για το Wordpress οπου με το συνδυασμό των οποίων και λίγο Custom CSS  μπορεις να φτιάξεις πραγματικά οτι μπορεις να φανταστεις και οτι σου ζητήσει ο Πελάτης (Αρκεί να εχεις δημιουργικότητα , φαντασία και λιγες γνώσεις προγραμματισμου) και ειναι πολυ πιο ομορφα και πιο λειτουργικά απο άλλες Custom Λυσεις χωρις να φαινεται η "wordpressσίλα". 

Με το elementor ή Visual Composer + Revolution slider η Layer Slider + ενα πολυμορφικό Theme ( Salient , Bridge, Jupiter κα) μπορεις να αναπτύξεις πραγματικά πολυ Πρωτότυπα και μοναδικά Site  αρκεί να εχεις δημιουργικότητα και μην κοιτας να αντιγραψεις αλλα site.

Και μην παρεξηγηθω οχι Site me ERP, CRM κτλ αλλα αναφέρομαι σε Corporate websites, Creative, Portfolio, Blog /Maganizine και Ecommerce που ειναι και το 85 % των websites στο ιντερνετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, QuitLife είπε

 

Επισης ξερω τι σημαινει να σου κρεμασει μια custom εφαρμογη και ο μαγκας-dev να ειναι με την γκομενα και να μην τον βρισκεις με τιποτα. Και να σε βριζει ο πελατης.

Απο το 2014 και μετα δεν ασχολουμαι με τον χωρο, μετα απο 20+ χρονια.

 

Φίλε μου, αν σου έχει φτιάξει κάτι ο dev και κρεμάσει μετά, δεν είναι δουλειά του Dev, είναι δουλεία του server operator - administrator.

o Dev και μάγκας είναι και την γκόμενα θα έχει αλλά , αν τον έχεις και θέλεις να είναι απίκο φαντάζομαι ότι θα του πλήρωνες και 3 οκτάωρα υπερωρίες την ημέρα και δεν θα τον είχες με 650 ευρώ, σωστά;

Ο πελάτης σαφώς και θα βρίζει διότι, είτε είχε δώσει 500 εύρω για να έχει μια σελίδα και του είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια ή

αν ο πελάτης είχε αφήσει 10000 εύρω για ένα project και το είχε φτιάξει 1 μόνο developer (διότι δεν προσλάβαμε παραπάνω κόσμο)...

 

 

Και στην τελική , πάλι καλά που υπάρχει το WP γιατί είναι το τυράκι και βάση αυτού ασχολούνται οι νέοι δυνητικοί πελάτες και "devs" που φτιάχνουν σελίδες με 250 ευρω.

Όταν όμως η σελίδα ανεβαίνει σε κόσμο και απαιτήσεις, αρχίζουν να την χακάρουν, να πρέπει να γινει replication η mysql , να μπουν varnish η nginx, να αλλαχτεί κώδικας η ακόμα να συνδεθεί σε cf ή akamai, τότε σηκώνουν τα χέρια ψηλά. 

Τότε λοιπόν έρχεται ο σοβαρός επαγγελματίας developer/επειχηριση που θα πάρει τα τετραπλάσια αλλά ο πελάτης θα έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, Othal είπε

Ειναι προφανες οτι μια custom δουλεια ενος ανθρωπου η μιας μικρης ομαδας νεων developers ειναι κλασεις ασφαλεστερη απο το οποιοδηποτε τυχαιο wordpress. Ειναι προφανες επισης οτι υπαρχουν ανθρωποι που φυτευουν τις ντοματες κι οταν φυτρωσουν φτιαχνουν γεμιστα και αλλοι που τις αγοραζουν για να φανε σημερα. Βεβαια το να τις φυτεψεις εχει αλλη χαρη. Χρονο να χεις και να πληρωνει ο αλλος.

Όχι πάντα φίλε μου. Συνέβη κάποτε όταν δούλευα σε μια εταιρεία το εξής περιστατικό. Είχε μπει αγγελία για web developer και ηρθε ενα παλικαρι που χε κανει διαφορες ιστοσελιδες και δουλευε πιο πριν σε αλλη εταιρεια που κανε custom sites. Εγραφε λοιπον στο βιογραφικό του οτι εφαρμοζει πρακτικές για ενίσχυση της ασφάλειας ιστοσελίδας(sql injection κλπ κλπ) και ειχε παραθέσει μερικά σαιτ που ειχε φτιαξει στην προηγουμενη δουλεια του. Αυτος που του πηρε την συνεντευξη ηταν λιγο πονηρος και δοκιμασε τις ιστοσελιδες του με διαφορα sql injection attacks και δυστυχως για τον υποψηφιο καποια πετυχε. Μετα στην συνεντευξη τον ξεφτιλισε αφου τον αφησε να πει την ιστοριουλα του περι ασφαλων σελιδων...

Το βασικο πακετο wordpress γενικα ειναι ασφαλες. Αλλα προυποθετει και σωστες λεπτες ρυθμισεις στον server. Απο κει και περα οσα περισσοτερα plugins βαζεις τοσο περισσοτερο αυξανει η πιθανοτητα να πεσεις σε κακογραμμενο plugin.

Έχω παρατηρήσει επίσης οτι οι σελίδες με wordpress έχουν αρκετό overhead σε πόρους, γι αυτό και δεν το πολυχρησιμοποιώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε γενικές γραμμές και πάντα βάση της εμπειρίας μου έχω να πω τα εξής:

Το Wordpress σαν cms είναι αρκετά ασφαλές με συχνές ενημερώσεις και μεγάλη κοινότητα, τα προβλήματα ασφαλείας του wp συνήθως έχουν να κάνουν με κακά plugins, themes ή ακόμα χειρότερα μετατροπές στον πυρήνα του wordpress γιατί ο dev ξέρει php αλλά δεν έκατσε να διαβάσει το documentation του wp. 

Στο θέμα wordpress VS custom cms πιστεύω ότι ένα custom cms που αναπτύσσεται από σοβαρή ομάδα είναι αρκετά ασφαλέστερο από το wordpress γιατί απλός ο επιτιθέμενος δεν έχει ιδέα για τον κώδικα του cms αντίθετα με το wp που τα κινεζάκια ξέρουν τα τρύπια plugin και γράφουν bots για  αυτόματες επιθέσεις.

Ενημερωτικά αναφέρω ότι υπάρχει και ελληνικό cms και μάλιστα αρκετά δυνατό, αναφέρομαι  στο elxis, είναι βασισμένο στο mambo (joomla) και έχει ελληνική κοινότητα, πληθώρα δωρεάν επεκτάσεων αλλά  και εμπορικές εξειδικευμένες επεκτάσεις.
Όσοι devs, web designers έχετε όρεξη και χρόνο μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του μιας και το cms αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...