Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Miracle Worker είπε

Και εγώ συμφωνώ με Zio. Δεν έχει νόημα να μονιμοποιείς μία θέση στο Δημόσιο, εκτός και αν η εμπειρία έχει σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα. Όλοι οι άνεργοι να δουλεύουν από λίγο ωσότου να βρουν κάποια σταθερή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Anorymous. Η ανανέωση της σύμβασης δεν επιτρεπόταν από το νόμο πάνω από μία φορά και γινόταν καταχρηστικά, ώσπου τους το έκοψε το ΣΤΕ και έμειναν απλήρωτοι. Μετά ψαχνόταν να βρουν άλλη λύση για να παρακάμψουν το νόμο και βρήκαν.

Πιο πιθανό να βγεις από την ΕΕ ή το ευρώ παρά να κοπούν αυτά.
Υπάρχει σύμπνοια 100% σχεδόν στον πληθυσμό στο ρουσφέτι.
Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς μετά από 200 χρόνια νεοελληνικού κράτους από τις ψευτοδουλειές του σφραγιδοπατήματος και της μεταφοράς χαρτιών από γραφείο σε γραφείο είναι μηχανογράφηση παντού.

• Like 4
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για μένα δεν έχει καμία λογική, το πολύ μια ανανέωση και μετά άλλος. 

Αν τούς έχουν ρε εσύ εκεί χρόνια, σκέψου κάι στον ιδιωτικό τομέα σε έχει με σύμβαση και μετά από χρόνια σε διώχνει για να πάρει άλλον δεν είναι μαλάκια αφού εσύ τόσα χρόνια μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και ξέρεις και το αντικείμενο ενώ ο νέος θέλει εκπαίδευση από την αρχή

11 λεπτά πριν, beefmazi είπε

Μπήκα στο site του ΑΣΕΠ μου πέταξε 500 error κρέμασε κόλλαγε και για να βρω κάτι έκανα άλλες 500 ώρες και τα παράτησα πόνεσαν τα μάτια μου με αυτή την ιστοσελίδα, δεν είναι πράγματα αυτά νευρικό με έκαναν πως να τους πάρεις σοβαρά.Σάπιο σύστημα.

Λίγο νερό πήγα να πιώ στην κουζίνα και μου λέει η σύνδεση σας έληξε...😡😡

Γίνετε χαμός ήδη έδωσαν μια παράταση για τις θέσεις δε

Επεξ/σία από Anorymous
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Αν τούς έχουν ρε εσύ εκεί χρόνια, σκέψου κάι στον ιδιωτικό τομέα σε έχει με σύμβαση και μετά από χρόνια σε διώχνει για να πάρει άλλον δεν είναι μαλάκια αφού εσύ τόσα χρόνια μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και ξέρεις και το αντικείμενο ενώ ο νέος θέλει εκπαίδευση από την αρχή

Γίνετε χαμός ήδη έδωσαν μια παράταση για τις θέσεις δε

Εξαρχής μπήκες με σύμβαση που ξέρεις ότι λήγει, γιατί να ζητάς μετά να σε κάνουν μόνιμο, αυτό λέω. 

Δούλεψε όσο είναι η σύμβαση, πες ευχαριστώ και η σειρά του επόμενου μετά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εξαρχής μπήκες με σύμβαση που ξέρεις ότι λήγει, γιατί να ζητάς μετά να σε κάνουν μόνιμο, αυτό λέω. 

Δούλεψε όσο είναι η σύμβαση, πες ευχαριστώ και η σειρά του επόμενου μετά. 

Δίκιο έχεις αλλά όταν πχ σου ανανεώνει την σύμβαση για 1 2 5 χρόνια το βλέπεις αλλιώς , δεν λέω ότι είναι σωστό λέω ότι έτσι το βλέπουν πολύ άνθρωποι.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Και εγώ συμφωνώ με Zio. Δεν έχει νόημα να μονιμοποιείς μία θέση στο Δημόσιο, εκτός και αν η εμπειρία έχει σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα. Όλοι οι άνεργοι να δουλεύουν από λίγο ωσότου να βρουν κάποια σταθερή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Anorymous. Η ανανέωση της σύμβασης δεν επιτρεπόταν από το νόμο πάνω από μία φορά και γινόταν καταχρηστικά, ώσπου τους το έκοψε το ΣΤΕ και έμειναν απλήρωτοι. Μετά ψαχνόταν να βρουν άλλη λύση για να παρακάμψουν το νόμο και βρήκαν.

Υπάρχουν παραθυράκια για να γίνουν συνεχόμενες ανανεώσεις (τεχνικά δεν είναι συνεχόμενες ανανεώσεις) αλλα υπάρχει ανώτατο όριο 24 μηνών, αυτο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλα στους δήμους συνέβει, για αυτό και τους δώσαν "ειδικα" μόρια μονο για 24 μήνες. 

Κατα τα αλλα anorymous, μαζι σου, μεγάλη πουσtια, δεν φτάνει που υπέρ πηδούν την συνάφεια στην εμπειρία με το έτσι θέλω, δεν το ειπαν απο την αρχή αλλα κατα την διάρκεια της διαδικασίας υποβολής, υπερ πηδούν με το ετσι θέλω τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (π.χ. εχεις εμπειρία σε θέση ΥΕ και παίρνεις τα extra μορια και για τις ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ θέσεις), δεν το έγραψαν και ξεκάθαρα, έτσι οπως είναι γραμμένο μάλλον μετράνε τα ειδικά μόρια ακόμα και για τις θέσεις που κανονικά δεν μετράει η εμπειρία (θέσεις στις στήλες 3,5,7,9,11,13,15).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον "έπεσε από τα σύννεφα" για την "αξιοκρατία" του ΑΣΕΠ και τις φωτογραφικές προκηρύξεις υπάρχουν και πιο κραυγαλέες περιπτώσεις από την επιλεκτική μοριοδότηση.

Πριν λίγα χρόνια (με την χώρα ήδη σε κρίση) βγήκε προκήρυξη για κάπου 350 θέσεις σε μια υπηρεσία (είχε σχέση με χάρτες) που από την φύση της χρειαζόταν τοπογράφους (περισσότερους) και λίγους γεωπόνους. Η προκήρυξη βγήκε 14 Αυγούστου (ναι καλά διαβάσατε, 14 Αυγούστου) το μεσημέρι και οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι 17 Αυγούστου το μεσημέρι (για να μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο τα "δικά μας παιδιά"). Έγιναν οι προσλήψεις και μέσα δεν υπήρχε ούτε ένας τοπογράφος και μόνο ένας γεωπόνος (κατά τύχη). Ο δε προϊστάμενος της υπηρεσίας τους έδωσε υποχρεωτική άδεια (με αποδοχές φυσικά) από την πρώτη μέρα διότι 1) ήταν εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι, 2) δεν υπήρχε αντικείμενο να τους απασχολούσε όλους 3) δεν υπήρχαν καν τόσες καρέκλες στην υπηρεσία για να κάτσουν, 4) οι ήδη υπάρχων εξειδικευμένοι υπάλληλοι ήταν πιο αποδοτικοί χωρίς τους άσχετους φυτευτούς στα πόδια τους. Φυσικά για το περιστατικό παρ όλα που ήρθε στο φως δεν "άνοιξε ρουθούνι". Δεν παραιτήθηκε κανένας και δεν απολογήθηκε κανένας πέρα από τον προϊστάμενο που έπρεπε να εξηγήσει γιατί έδωσε άδεια σε όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Επεξ/σία από vasilk
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Υπάρχουν παραθυράκια για να γίνουν συνεχόμενες ανανεώσεις (τεχνικά δεν είναι συνεχόμενες ανανεώσεις) αλλα υπάρχει ανώτατο όριο 24 μηνών, αυτο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλα στους δήμους συνέβει, για αυτό και τους δώσαν "ειδικα" μόρια μονο για 24 μήνες. 

Κατα τα αλλα anorymous, μαζι σου, μεγάλη πουσtια, δεν φτάνει που υπέρ πηδούν την συνάφεια στην εμπειρία με το έτσι θέλω, δεν το ειπαν απο την αρχή αλλα κατα την διάρκεια της διαδικασίας υποβολής, υπερ πηδούν με το ετσι θέλω τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (π.χ. εχεις εμπειρία σε θέση ΥΕ και παίρνεις τα extra μορια και για τις ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ θέσεις), δεν το έγραψαν και ξεκάθαρα, έτσι οπως είναι γραμμένο μάλλον μετράνε τα ειδικά μόρια ακόμα και για τις θέσεις που κανονικά δεν μετράει η εμπειρία (θέσεις στις στήλες 3,5,7,9,11,13,15).

Ναι μετράνε την ειδική εμπειρία σε όλες τις θέσεις άσχετα αν είναι ΥΕ ή ΔΕ κλπ, 24 *17 είναι 408 μόρια σάν να λέμε δύο μεταπτυχιακά ή 3.7 μονάδες αν μιλάμε για δευτεροβάθμια δηλαδή αν έχεις απολυτήριο 20 που είναι το μαξ και δεν ξέρω πολλούς έχεις τις ίδιες πιθανότητες με έναν που έχει 16,3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Ναι μετράνε την ειδική εμπειρία σε όλες τις θέσεις άσχετα αν είναι ΥΕ ή ΔΕ κλπ, 24 *17 είναι 408 μόρια σάν να λέμε δύο μεταπτυχιακά ή 3.7 μονάδες αν μιλάμε για δευτεροβάθμια δηλαδή αν έχεις απολυτήριο 20 που είναι το μαξ και δεν ξέρω πολλούς έχεις τις ίδιες πιθανότητες με έναν που έχει 16,3.

Το ξέρω, τα μέτρησα και εγώ, μέγιστη λαμογιά. 

Επεξ/σία από tsioulak
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsioulak είπε

Τα μέτρησα και εγώ, μέγιστη λαμογιά. 

Βλέπω αύριο να γίνεται χαμός στα ΜΜΕ θα φάνε πολύ κράξιμο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Anorymous είπε

Βλέπω αύριο να γίνεται χαμός στα ΜΜΕ θα φάνε πολύ κράξιμο.

Αν το πάρουν πρέφα ίσως. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Anorymous είπε

Σιγά μην δεν το πάρουν έχει βουηξει το διαδίκτυο

Ακόμα και έτσι, μπορεί να μην αναφερθεί τίποτα, αλλα ακομα και αν γίνει ντόρος δεν θα γίνει για τους σωστούς λόγους και με τον σωστό τρόπο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Ακόμα και έτσι, μπορεί να μην αναφερθεί τίποτα, αλλα ακομα και αν γίνει ντόρος δεν θα γίνει για τους σωστούς λόγους και με τον σωστό τρόπο. 

σίγουρα θα παιχτουν πολιτικά παιχνίδια για τα ματια του κόσμου αν στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι. πάντως ξενέρωσα τοος κόπος να μαζέψω τα δικαιολογητικά για το τίποτα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Anorymous είπε

σίγουρα θα παιχτουν πολιτικά παιχνίδια για τα ματια του κόσμου αν στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι. πάντως ξενέρωσα τοος κόπος να μαζέψω τα δικαιολογητικά για το τίποτα

Εγω τα ειχα έτοιμα οπότε δεν μπορώ να πω οτι έτρεξα ιδιαίτερα. Τι τρέξιμο είχες; για τα ένσημα; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Εγω τα ειχα έτοιμα οπότε δεν μπορώ να πω οτι έτρεξα ιδιαίτερα. Τι τρέξιμο είχες; για τα ένσημα; 

για τα ενσημα, για ανεργια , πηγα και στο γυμνασιο να βγαλω το απολυτηριο που δεν το ειχα + φωτογραφιες που πηγα και εβγαλα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...