panosno1com Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Και εγώ συμφωνώ με Zio. Δεν έχει νόημα να μονιμοποιείς μία θέση στο Δημόσιο, εκτός και αν η εμπειρία έχει σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα. Όλοι οι άνεργοι να δουλεύουν από λίγο ωσότου να βρουν κάποια σταθερή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Anorymous. Η ανανέωση της σύμβασης δεν επιτρεπόταν από το νόμο πάνω από μία φορά και γινόταν καταχρηστικά, ώσπου τους το έκοψε το ΣΤΕ και έμειναν απλήρωτοι. Μετά ψαχνόταν να βρουν άλλη λύση για να παρακάμψουν το νόμο και βρήκαν. σταθερη δουλεια και ιδιωτικος τομεας στην Ελλαδα (δεν ξερω για αλλες χωρες) του 2018+ ? Μαλλον δυο θητειες ως δημοσιος υπαλληλος θα πρεπει να κανει για να την βρει ... (εκτος αν εννοεις παλι μεσον για καποιον καλον εργοδοτη σουπερ μαρκετ ή κατι τετοιο) edit: χωρις να θελω να κανω flame... :/ Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από panosno1com
tsioulak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε τι σας κανει να πιστευετε οτι οι περισσοτεροι (προηγουμενοι) παρατασιουχοι συμβασιουχοι ξερουν-μπορουν να κανουν αιτηση? μιλαμε ηλικιες των περισσοτερων 45-55, τις προαλλες στο ικα της περιοχης μου τμημα μητρωου για ασφαλιστικες βεβαιωσεις μια τυπισα 40φευγα μαλλον πρωην συμβασιουχα ουγκανα εντελως χυμα και χωρις να κοψει χαρτι προτεραιοτητας με περισσιο θαρρος ξεφωνιζει απο την εισοδο της πορτας με προφορα αξαν τα ινσημα ιδου τα παιρνουμε, βιβιωση για του ασιεπ και αναρωτιεμαι τι πιθανοτητες εχει να φτιαξει καποιος μια σωστη αιτηση, σε προηγουμενες προκηρυξεις ενα 10-15% αποκλειονται απο λαθοι παραλειψεις δικαιολογητικων, για αυτους ομως μαλλον δεν ισχυει αυτος ο παραγοντας και αρχισα να ψιλοκαταλαβαινω οτι ειναι φιασκο , δεν μπορει ολοι τους οι περισσοτεροι ασχετοι να μην ξερουν να προφερουν βεβαιωση εργασιακης εμπειριας αλλα να μπορουν συνταξουν υπευθυνη δηλωση εργασιακης εμπειριας σωστα η να φτιαξουν το μητρωο τους στο ΑΣΕΠ, ενω μια υπευθυνη δηλωση του Ν105 την κοιτανε σαν εξωγηινο γιαυτο και στην συγκεκριμενη προκηρυξη δεν ζητα συμπληρωση στο μητρωο του ασεπ εργασιακης εμπειριας που γινοτανε απευθειας επικλιση στο διαγωνισμο ουτως ωστε να αποφευγονται λαθοι των εν δυναμει διορισθεντων υποψηφιων και μαλιστα ορισμενοι δημοτικοι φορεις συναδελφοι προσφερουν δωρεαν βοηθεια συμπληρωση αιτησης εργασιακης επειριας που στη σελιδα του ασεπ η σε αλλους φορεις δεν δινει σαφης οδηγιες. Εγω νομίζω οτι ο λόγος που δεν βαλαν επίκληση απο το μητρώο και drop down menus είναι η έλειψη χρόνου και προσωπικού αλλα μπορεί να είναι αυτο που λες και εσύ. Πάντως να ξέρεις οτι υπάρχουν "εταιρίες" που αναλαμβάνουν να σου κάνουν την δήλωση, το αντίτιμο ειναι στα 25+ με μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα απο περιέργεια.
80s Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Εγώ δεν είχα κάνει ποτέ πριν αίτηση για πρόγραμμα ΑΣΕΠ γιατί δεν έχω ούτε παιδιά, ούτε αναπηρία, ούτε τέκνο μονογονεικής, ούτε ανάπηρο αδερφό, ούτε 10 αδέρφια και εκεί που περνούσανε με 2500 μόρια εγώ μάζευα 900-1100. Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν ήξερα να είμαι στη μαύρη μου τη μοίρα να μην έχω ούτε 1€ και να είμαι χτυπημένος απο τη μοίρα μου για να περάσω στο δήμο, γιατί δυστυχώς μόνο αυτοί περνάνε. Στο παρελθόν έχω κάνει για 8μηνα 5μηνα δήμους κλπ και ενώ είχα το 12μηνο ανεργίας που ήταν το ανώτερο δεν είχα τίποτα άλλο πέρα απο το εισόδημα. Περνούσαν κάτι γύφτοι, και κάτι συγγνώμη κακομοίρηδες. Δηλαδή πρέπει να έχω 3 παιδιά τουλάχιστον, με το ένα απο αυτά τουλάχιστον αναπηρο κατα 50%, και μάλιστα ανήλικα να έχει πεθάνει η/ο σύζυγος, να είμαι ορφανός, ο πατέρας μου να πολέμησε στην αντίσταση, και να έχω κι εγώ αναπηρία 50%, και αν έχω σύτζυγο να είναι κ αυτή άνεργη. Ένα βήμα πριν την αυτοκτονία δηλαδή. Εμείς γιατί να μην έχουμε καμία ευκαιρία να εργαστούμε έστω σε 8μηνα να αποκτήσουμε εμπειρία; Έίμαστε παντρεμένοι χωρίς παιδιά, έχουμε την υγεία μας, είμαστε δυο αδέρφια, οι γονείς μου είναι καλά και υγιείς, αλλά έχουμε συνολικό εισόδημα 5000€ το χρόνο. Εμείς δηλαδή ζούμε σαν βασιιάδες με 5000€ το χρόνο δύο άτομα; Γιατί εγώ που είχα υψηλό βαθμό πτυχίου και παίρνω μόρια απο εκεί να μην μπορώ να ξεπεράσω αυτόν που δε πήγε ούτε δημοτικό και με περνάει επειδή πήρε 50 μόρια για πλάκα μόνο επειδή έχει άλλα δύο αδέρφια; Τα έχω σιχαθεί όλα. Να δείτε πάλι ποιοι θα περάσουν. Καλά εγώ δεν έχω ελπίδες.| Εϊμαι χαρούμενος που είμαι καλά έχω την υγεία μου και ας μη περάσω καμια φορά στα κωλοπρογράμματά σας. 7 2
Miracle Worker Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, panosno1com είπε σταθερη δουλεια και ιδιωτικος τομεας στην Ελλαδα (δεν ξερω για αλλες χωρες) του 2018+ ? Μαλλον δυο θητειες ως δημοσιος υπαλληλος θα πρεπει να κανει για να την βρει ... (εκτος αν εννοεις παλι μεσον για καποιον καλον εργοδοτη σουπερ μαρκετ ή κατι τετοιο) edit: χωρις να θελω να κανω flame... :/ Το γνωριζω καλα αυτο απο ιδια πειρα και ισα ισα που ενισχυει την αποψη μου. Αν τους παρεις μονιμους, απλα εξασφαλιζεις μια πολυ μικρη μεριδα εργαζομενων, αφηνοντας πολλαπλασιους στην απελπισια. Οι οποιοι ευεργετηθεντες εντος ολιγων ετων θα μετατραπουν σε κηφηνες που θα απαιτουν περισσοτερα, δουλευοντας λιγοτερο, αδιαφορωντας για την απελπισια των αλλων και επιβαρυνοντας επιπλεον το κρατος. Δεν κερδιζεις κατι ως κοινωνια. Η μονη ενσταση που εχω ειναι για ακριτικες και μειονεκτικες περιοχες, οπου χρειαζεται η δημιουργια μονιμων θεσεων εργασιας για ντοπιους. 3 ώρες πριν, webparts είπε Καταγγελιες και πορειες,μηνυσεις και φασαριες απο ατομα που ειχαν 5μηνη συμβαση. Φυσικα ολα αυτα για να μπορεσει το βυσμα τους να πατησει καπου και να τους κανει μονιμους. Τα stage δεν ξερω αν ηταν καν συμβαση εργασιας. Ηταν στην ουσια η αντιστοιχη πρακτικη ασκηση της ΕΕ, την οποια ανανεωναν διαρκως και αδιαφανως στα βυσματα τους, καταπατωντας καθε λογικη του μετρου. 2
tsioulak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 80s είπε Εγώ δεν είχα κάνει ποτέ πριν αίτηση για πρόγραμμα ΑΣΕΠ γιατί δεν έχω ούτε παιδιά, ούτε αναπηρία, ούτε τέκνο μονογονεικής, ούτε ανάπηρο αδερφό, ούτε 10 αδέρφια και εκεί που περνούσανε με 2500 μόρια εγώ μάζευα 900-1100. Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν ήξερα να είμαι στη μαύρη μου τη μοίρα να μην έχω ούτε 1€ και να είμαι χτυπημένος απο τη μοίρα μου για να περάσω στο δήμο, γιατί δυστυχώς μόνο αυτοί περνάνε. Στο παρελθόν έχω κάνει για 8μηνα 5μηνα δήμους κλπ και ενώ είχα το 12μηνο ανεργίας που ήταν το ανώτερο δεν είχα τίποτα άλλο πέρα απο το εισόδημα. Περνούσαν κάτι γύφτοι, και κάτι συγγνώμη κακομοίρηδες. Δηλαδή πρέπει να έχω 3 παιδιά τουλάχιστον, με το ένα απο αυτά τουλάχιστον αναπηρο κατα 50%, και μάλιστα ανήλικα να έχει πεθάνει η/ο σύζυγος, να είμαι ορφανός, ο πατέρας μου να πολέμησε στην αντίσταση, και να έχω κι εγώ αναπηρία 50%, και αν έχω σύτζυγο να είναι κ αυτή άνεργη. Ένα βήμα πριν την αυτοκτονία δηλαδή. Εμείς γιατί να μην έχουμε καμία ευκαιρία να εργαστούμε έστω σε 8μηνα να αποκτήσουμε εμπειρία; Έίμαστε παντρεμένοι χωρίς παιδιά, έχουμε την υγεία μας, είμαστε δυο αδέρφια, οι γονείς μου είναι καλά και υγιείς, αλλά έχουμε συνολικό εισόδημα 5000€ το χρόνο. Εμείς δηλαδή ζούμε σαν βασιιάδες με 5000€ το χρόνο δύο άτομα; Γιατί εγώ που είχα υψηλό βαθμό πτυχίου και παίρνω μόρια απο εκεί να μην μπορώ να ξεπεράσω αυτόν που δε πήγε ούτε δημοτικό και με περνάει επειδή πήρε 50 μόρια για πλάκα μόνο επειδή έχει άλλα δύο αδέρφια; Τα έχω σιχαθεί όλα. Να δείτε πάλι ποιοι θα περάσουν. Καλά εγώ δεν έχω ελπίδες.| Εϊμαι χαρούμενος που είμαι καλά έχω την υγεία μου και ας μη περάσω καμια φορά στα κωλοπρογράμματά σας. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, δεν λέω οτι εχεις άδικο αλλα δεν είναι ολα με τοσα πολλα κοινωνικά κριτήρια, π.χ. τα κοινωφελή του ΟΑΕΔ ναι ισχύουν μόνο κοινωνικά κριτήρια. Στα ΣΟΧ παίζει... έχει και κοινωνικά κριτήρια και βαθμολογικά κριτήρια (εκτος απο την περίπτωση των ΥΕ που είναι κυρίως κοινωνικά) αλλα και παλι ΣΟΧ απο ΣΟΧ διαφέρει. Στις Κ προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (στις κατα σειρα προτεραιότητας) είναι κυρίως βαθμολογικά τα κριτήρια (ξανα εκτός απο τις θέσεις των ΥΕ) αλλα υπάρχουν κάποιες θέσεις, ο αριθμός τους βγαίνει βαση ποσόστωσης*, που ισχύουν κοινωνικά κριτήρια αλλα οχι με τον ίδιο τρόπο οπως στις προηγούμενες περιπτώσεις, ουσιαστικά σε αυτές τις λίγες θέσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους, βαση βαθμολογικων κριτηρίων όσοι πληρούν κάποια κοινωνικά κριτήρια. Στις Γ προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (δηλαδή στους γραπτους διαγωνισμους) έχει κύριο λόγο το αποτέλεσμα του γραπτού και ελάχιστο οτιδήποτε άλλο (συνήθως προϋπηρεσία), αλλα γραπτοι διαγωνισμοί γίνονται υπερβολικά σπάνια (αν θυμάμαι καλά εχουν γίνει 2 τα τελευταία 10 χρόνια και ένας που θα γίνει οσονούπω). Στις Ε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (ειδικό επιστημονικό προσωπικό) απο οσο ξέρω υπάρχουν μόνο βαθμολογικά κριτήρια (την προϋπηρεσία την κατατασω στα βαθμολογικά). Βέβαια αυτα είναι γενικά, για κάποιους τομείς ισχύουν διαφορετικοί κανόνες και διαφορετικό σύστημα (π.χ. τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς). *η ποσόστωση αυτη βέβαια ειναι επι του συνόλου των θέσεων της προκήρυξης οποτε μερικές φορές μπαίνουν τελείως όπως να 'ναι, π.χ. σε μια προκύρηξη των 200 θέσεων πρέπει να μπουν 20 θέσεις ειδικών κοινωνικών κατηγοριών (δεν ξερω τα ακριβή ποσοστά της καθε κοινωνικής κατηγορίας) και μπορεί κάλλιστα αυτές οι 20 θέσεις να μπούνε σε 3 μόνο ειδικότητες. ΥΓ. Τα παραπάνω φυσικά ειναι τα "φυσιολογικά" με βαση τους κανόνες, κατι μ@λ@κιες οπως η (σχετικά) μικρή που έγινε τωρα με την 3Κ/2018 ή την μεγάλη που ανέφερε κάποιος παραπάνω, με τους τοπογραφους και τους γεωπόνους, είναι μια αλλη ιστορία. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από tsioulak
dhmak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Α ρε πόσα 3€ μαζεύει κάθε τόσο ο ΑΣΕΠ. Και καλά απο τους επιτυχόντες αλλα απο τους υπόλοιπους δεν θα ήτανε ορθό να τα επιστρέφει ;; Τι κόλλημα και αυτό εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης να θέλει και αποστολή εκτυπωμένης. Μάλλον η χαρτούρα είναι στο dna τους, για τα καλά.
pontez2 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Η μονιμοποίηση ειναι αναγκαία σε 2 συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου. Εκει που δεν προσλαμβάνουν ποτέ μονιμους. Υγεία και εκπαίδευση στην ειδική αγωγή. Στην υγεία διότι ένα νοσοκομείο πρέπει να ειναι ΠΑΝΤΑ σε πληρότητα ειδικοτήτων και να μη παίζει με συμβασιουχους και η ειδική αγωγή για να υπάρχει μια συνέχεια με τον ιδιο εκπαιδευτικο. Σαφως και η οποια μονιμότητα δε σημαίνει και καρεκλοκενταυρίαση. Θα πρέπει να υπάρχει ετήσια αξιολογηση και άπαξ και ο εργαζόμενος είναι της παλιάς κοπής, της ορθόδοξης, απλώς απολύεται. 4
Lanike71 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Υπάρχουν τόσα στραβά σε αυτούς τους διαγωνισμούς, που απλά δεν πρέπει και να ασχοληθείς. Πριν κάποια χρόνια έδωσα ως ΔΕ σε γραπτό διαγωνισμό. Μπήκα στους πρώτους 300 (με συμμετέχοντες περίπου 20.000, αν θυμάμαι καλά) και διοριστέους κάπου 500 άτομα. Και ξαφνικά, μετά την αποστολή των χαρτιών, βρέθηκα στη θέση 1100 λόγω έλλειψης εμπειρίας. Λες και η δουλειά γραφείου ενός ΔΕ, είναι τόσο σημαντική που πρέπει να έχεις εμπειρία για να δουλέψεις στο δημόσιο των ασχέτων. Δεν ξανασχολήθηκα, δεν είχε νόημα να χάνω χρόνο και χρήμα.
pontez2 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Aναρωτιέμαι τι παιζει με εκεινο το τεστ δεξιοτητων. Ξέρει κανεις? Το λαμβάνουν υποψη τους? (και ειχα πάει και καλά το μπελά μου ) 1
Lanike71 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, pontez2 είπε Aναρωτιέμαι τι παιζει με εκεινο το τεστ δεξιοτητων. Ξέρει κανεις? Το λαμβάνουν υποψη τους? (και ειχα πάει και καλά το μπελά μου ) Τσάμπα λεφτά. Αν θυμάμαι καλά, θα το προσμετρούσαν κάθε φορά σε γραπτούς διαγωνισμούς (οι οποίοι λόγω μνημονίων δεν υπάρχουν πλέον).
mylo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 26 λεπτά πριν, 3DJIN είπε νομιζω το παραβολο επιστρεφεται Δεν επιστρέφεται ποτέ και για κανέναν λόγο
redhotstef Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, mylo είπε Δεν επιστρέφεται ποτέ και για κανέναν λόγο Επιστρεφετονται τα 3€ του παραβολου. Τα +3 € των ελτα δεν επιστρεφονται..
MikeJ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Από περιέργεια , πως επιστρέφονται τα χρήματα του παράβολου ;
3DJIN Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 αν πατε στο faq στο e-παραβολο θα δειτε τρεις περιπτωσεις επιστροφης,τα λεει αναλυτικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις