Anorymous Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, μπουρτζοβλαχος είπε αυτο που με ξεπερνα ειναι οτι κανεις δεν αντιδρα στο κριτηριο της ειδικης εργασιακης εμπειριας, δηλαδη τι σοι ειδικη εμπειρια χρειαζεται για να μαζευει κανεις σκουπιδια? μιλαμε για πυρηνικη φυσικη οχι αστεια, και οχι να βαλουν κοινωνικα-περιουσιακα κριτηρια υπαρχουν οικογενειες με 2-3 οικογενειακα μελη ανεργα φιλοξενουμενοι πουν ζουν με ενα μισθο-συνταξη αυτο θα επρεπε ως πρωτο κοινωνικο κριτηριο μετα ανεργια και ανηλικα τεκνα πολυ το ειπαν και εγω για αυτο εκανα το θεμα γιατι θεωρω την προκυρηξη κοροιδια και τερμα φωτογραφικη. συμφωνω η ανεργια βασικα απο μονη της δεν θα επρεπε να μετραει καθολου θα επρεπε να μετραει το εισοδημα.
Anorymous Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, skiabox είπε Το φιλαράκι είχε δουλειά πάντως. εμενα ολοι μου σχεδον οι γνωστοι που εκαναν αιτηση ειναι ανεργοι
skiabox Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Anorymous είπε εμενα ολοι μου σχεδον οι γνωστοι που εκαναν αιτηση ειναι ανεργοι Προσπαθείς να βρεις αξιοκρατική διαδρομή στο Ελληνικό Δημόσιο; Το φιλαράκι μου μπορεί να λάδωσε ξέρω γω; Τώρα που το σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό υπερασπιζόταν τους ΔΥ ενώ παλιά τα έχωνε κλασικά. Τώρα εξηγούνται όλα! ΛΟΛ
Anorymous Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, skiabox είπε Προσπαθείς να βρεις αξιοκρατική διαδρομή στο Ελληνικό Δημόσιο; Το φιλαράκι μου μπορεί να λάδωσε ξέρω γω; Τώρα που το σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό υπερασπιζόταν τους ΔΥ ενώ παλιά τα έχωνε κλασικά. Τώρα εξηγούνται όλα! ΛΟΛ κοιτα καποιο ποσοστο θεσεων μπαινει αξιοκρατικα τωρα ποσο μεγαλο ειναι αυτο το ποσοστο δεν ξερω. κλασικα ολοι βριζουν το δημοσιο και αν μπουν αυτοι ειναι τρεις φορες χειροτερη
80s Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Βγήκαν τα αποτελέσματα ΥΕ που είχα κάνει. Έχω 490 μόρια και στον πίνακα διοριστέων είναι άτομο με 408 μόρια στην ίδια ειδικότητα που είχψα δηλώσει κι εγώ. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Πρέπει να το ψάξω, κάτι συμβαίνει. Εννοείται πως θα πάω για ένσταση. Αλλά αυτό με την εργασιακή εμπειρία δηλαδή έλεος. Άκου εκεί να έχεις εμπειρία να καθαρίζεις; Που έχω γνωστό μου άτομο ο οποίος είχε iq40 και έπαιρνε επίδομα καθώς είχε νοητική στέρηση με 67%. Του είχαν κάνει οι δικοί του τα χαρτιά, πριν 10 χρόνια για να φαίνεται ότι το παιδί είναι άξιο να εργαστεί και ακόμη εργάζεται στο απορριματοφόρο. Πολλές φορές άφηνε τον κάδο στη μέση του δρόμου και δεν τον επέστρεφε στη θέση του. Και μετά σου λένε εργασιακή εμπειρία και βλακείες. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από 80s
the other one Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Lanike71 είπε Βασικά οι αποτυχημένοι είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, που αντί να πιέσουν να αλλάξουν πράγματα, προσπαθούν να εναρμονιστούν με το σάπιο περιβάλλον που υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Μου φαίνεται λυπηρό, νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά και όρεξη για δουλειά να προσπαθούν να διοριστούν σε δήμους με μισθούς πενιχρούς, να κάνουν τους ντελιβεράδες, σέρβις κλπ. Και το χειρότερο απ' όλα είναι να νομίζουν ότι μία θέση στο δημόσιο τους ανήκει δικαιωματικά λόγω σπουδών... Οι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά βλέπουν γονείς, συγγενείς και φίλους να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 60 ώρες τη βδομάδα με απλήρωτες υπερωρίες, αφεντικά όπου τους φέρονται σαν ζώα και ατελείωτο άγχος. Επειδή τυχαίνει λόγω κοινωνικού περίγυρου να βλέπω και τους μεν και τους δε και να συγκρίνω την ποιότητα ζωής μεταξύ οικογενειών του ιδιωτικού και του δημοσίου, η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Και δεν μιλάω καν για οικονομικές αποδοχές. Προσωπικά μπορεί για τους δικούς μου λόγους να μη στοχεύω στο δημόσιο αλλά καταλαβαίνω απόλυτα όσους έχοντας δουλέψει ως ιδιωτικοί υπάλληλοι κάνουν όνειρο ζωής το δημόσιο. Γιατί πάνω από την επαγγελματική εξέλιξη ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς μάλλον προέχει να μην σου φέρονται σαν σκουπίδι. Βέβαια ακόμη περισσότερο σέβομαι όσους έδειξαν το μεσαίο δάχτυλο και έφυγαν εξωτερικό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από the other one 1
Lanike71 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 31 λεπτά πριν, the other one είπε Οι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά βλέπουν γονείς, συγγενείς και φίλους να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 60 ώρες τη βδομάδα με απλήρωτες υπερωρίες, αφεντικά όπου τους φέρονται σαν ζώα και ατελείωτο άγχος. Επειδή τυχαίνει λόγω κοινωνικού περίγυρου να βλέπω και τους μεν και τους δε και να συγκρίνω την ποιότητα ζωής μεταξύ οικογενειών του ιδιωτικού και του δημοσίου, η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Και δεν μιλάω καν για οικονομικές αποδοχές. Προσωπικά μπορεί για τους δικούς μου λόγους να μη στοχεύω στο δημόσιο αλλά καταλαβαίνω απόλυτα όσους έχοντας δουλέψει ως ιδιωτικοί υπάλληλοι κάνουν όνειρο ζωής το δημόσιο. Γιατί πάνω από την επαγγελματική εξέλιξη ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς μάλλον προέχει να μην σου φέρονται σαν σκουπίδι. Βέβαια ακόμη περισσότερο σέβομαι όσους έδειξαν το μεσαίο δάχτυλο και έφυγαν εξωτερικό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Ξέρω δύο δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι περιμένουν κάθε πρώτη του μήνα τη σύνταξη των γονιών, για να βγάλουν το μήνα και να πληρώσουν τα πάγια της οικογενείας τους. Σεβασμό μόνο σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και κερδίζουν τόσα, που φτάνουν για να ζουν αξιοπρεπώς. Το να πεις "ξέρεις, παίρνω λίγα" και να κρύβεσαι πίσω από το αραλίκι, δε μου λέει κάτι. Εννοείται σεβασμός και σε αυτούς που ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.
the other one Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλά αυτό που αναφέρεις δεν είναι χαρακτηριστικό των δημοσίων υπαλλήλων συγκεκριμένα, τόσοι και τόσοι μένουν με τους γονείς τους πχ εφόσον με τα 600 του βασικού είτε μιλάμε για δημόσιο είτε όχι δε φτάνουν για να ζήσεις μόνος σου πόσο μάλλον να κάνεις οικογένεια. Αν ήταν να κάνω ένα bold guess θα λεγα πως σε ισάξιες δουλειές οι του δημοσίου πληρώνονται καλύτερα αλλά κι έτσι να μην ήταν όλοι ξέρουμε νομίζω πού θα έγερνε η βάρκα. Δε νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων όπως και να χει. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από the other one
tsioulak Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 9 ώρες πριν, the other one είπε Καλά αυτό που αναφέρεις δεν είναι χαρακτηριστικό των δημοσίων υπαλλήλων συγκεκριμένα, τόσοι και τόσοι μένουν με τους γονείς τους πχ εφόσον με τα 600 του βασικού είτε μιλάμε για δημόσιο είτε όχι δε φτάνουν για να ζήσεις μόνος σου πόσο μάλλον να κάνεις οικογένεια. Αν ήταν να κάνω ένα bold guess θα λεγα πως σε ισάξιες δουλειές οι του δημοσίου πληρώνονται καλύτερα αλλά κι έτσι να μην ήταν όλοι ξέρουμε νομίζω πού θα έγερνε η βάρκα. Δε νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων όπως και να χει. Υποθέτοντας οτι γράφοντας βασικό εννοείς κατώτατο, που τα είδες τα 600; Περίπου 495 καθαρά είναι, τα 600 μετα βίας φτάνουν αυτοί που πληρώνονται νυχτερινά και αργίες και καμια υπερωρία.
Lanike71 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 24 λεπτά πριν, the other one είπε Καλά αυτό που αναφέρεις δεν είναι χαρακτηριστικό των δημοσίων υπαλλήλων συγκεκριμένα, τόσοι και τόσοι μένουν με τους γονείς τους πχ εφόσον με τα 600 του βασικού είτε μιλάμε για δημόσιο είτε όχι δε φτάνουν για να ζήσεις μόνος σου πόσο μάλλον να κάνεις οικογένεια. Αν ήταν να κάνω ένα bold guess θα λεγα πως σε ισάξιες δουλειές οι του δημοσίου πληρώνονται καλύτερα αλλά κι έτσι να μην ήταν όλοι ξέρουμε νομίζω πού θα έγερνε η βάρκα. Δε νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων όπως και να χει. Ερώτηση: Πόσοι εργαζόμενοι θα επέλεγαν μία δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με 850 Χ 14 και πόσοι με 650 Χ 12 που είναι ο βασικός ΥΕ στο δημόσιο; Θεωρώ ότι το δημόσιο θα νικήσει εύκολα...
Anorymous Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, 80s είπε Βγήκαν τα αποτελέσματα ΥΕ που είχα κάνει. Έχω 490 μόρια και στον πίνακα διοριστέων είναι άτομο με 408 μόρια στην ίδια ειδικότητα που είχψα δηλώσει κι εγώ. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Πρέπει να το ψάξω, κάτι συμβαίνει. Εννοείται πως θα πάω για ένσταση. Αλλά αυτό με την εργασιακή εμπειρία δηλαδή έλεος. Άκου εκεί να έχεις εμπειρία να καθαρίζεις; Που έχω γνωστό μου άτομο ο οποίος είχε iq40 και έπαιρνε επίδομα καθώς είχε νοητική στέρηση με 67%. Του είχαν κάνει οι δικοί του τα χαρτιά, πριν 10 χρόνια για να φαίνεται ότι το παιδί είναι άξιο να εργαστεί και ακόμη εργάζεται στο απορριματοφόρο. Πολλές φορές άφηνε τον κάδο στη μέση του δρόμου και δεν τον επέστρεφε στη θέση του. Και μετά σου λένε εργασιακή εμπειρία και βλακείες. μηπως ηταν αλλος δημος η δεν ειχες δηλωση αυτη την θεση ? Φυσικα και να κανεις ενσταση αν εχεις ελπιδες να σε παρουν. αυτο για το γνωστο σου που λες δεν εχει σχεση υπαρχουν και κατηγοριες για αμεα και τα ατομα με αναπηρια εχουν δικαιωμα στην εργασια
80s Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Anorymous είπε μηπως ηταν αλλος δημος η δεν ειχες δηλωση αυτη την θεση ? Φυσικα και να κανεις ενσταση αν εχεις ελπιδες να σε παρουν. αυτο για το γνωστο σου που λες δεν εχει σχεση υπαρχουν και κατηγοριες για αμεα και τα ατομα με αναπηρια εχουν δικαιωμα στην εργασια Εγώ παλεύω για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, έχω στενό συγγενικό μου πρόσωπο με βαριά αναπηρία 90% αν είναι δυνατόν θα μου βγει και το όνομα ότι τους υποτιμάω! Όχι βέβαια καμια σχέση! Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και ούτε έγραψα κάτι τέτοιο! Ανέφερα, επειδή θέλουν στους δήμους και καλά να έχεις προυπηρεσία στη συγκομιδή απορριμάτων, απλά σύγκρινα περίπτωση που γνωρίζω, άτομο με νοητική στέρηση εργάζεται τόσα χρόνια στη συγκομιδή, τα καταφέρνει πια μια χαρά (ενώ στην αρχή παρατούσε τον κάδο στη μέση του δρόμου) είναι ακόμη στο δήμο και απ'οτι φαίνεται θα πάρει και σύνταξη απο εκεί! Πως γίνεται να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σε ένα άτομο με τέτοιου είδους νοητική αναπηρία που δεν καταλάβαινε τα βασικά και την ίδια στιγμή απορρίπτεις άτομα υγιή επειδή δεν έχουν ξανα εργαστεί σε αυτόν το χώρο. Εγώ δηλαδή που δούλευα χρόνια σε εργοστάσιο με βαριά εργασία δεν μπορώ να τα καταφέρω επειδή δεν έχω ξανα εργαστεί σε απορριματοφόρα; Στο κάτω κάτω κανένας δεν γεννήθηκε με προυπηρεσία, όλοι απο το μηδές ξεκινήσαμε, όλοι απο κάπου μάθαμε. Αυτό λέω! Ακόμη και αυτό το άτομο, έμαθε απλά τη δουλειά επειδή ήταν η καθημερινότητά του τόσα χρόνια!
Miracle Worker Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Πλέον σχεδόν όλοι όσοι εργάζονται σε τεχνικές/ χειρονακτικές εργασίες παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής. Πιστεύω η πλειοψηφία των ΥΕ παίρνει, άρα βγάζουν πάνω από 700. (150 είναι το επίδομα μεικτά) Επίσης, δουλεύουν μόνο 6 ώρες και 45 λεπτά, κάτι που μπορείς να το εκμεταλλευτείς ποικιλοτρόπως, ώστε να μειώσεις τα κόστη σου ή να ασχοληθείς και με κάτι εξτρά. Θεωρώ ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, με 25% ανεργία και μετανάστευση, αλλά πιο πιθανό είναι να εξομαλυνθεί το κόστος ζωής. Επομένως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι και τόσο άσχημη επιλογή, ειδικά για επαρχία.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 16 ώρες πριν, the other one είπε Οι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά βλέπουν γονείς, συγγενείς και φίλους να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 60 ώρες τη βδομάδα με απλήρωτες υπερωρίες, αφεντικά όπου τους φέρονται σαν ζώα και ατελείωτο άγχος. Επειδή τυχαίνει λόγω κοινωνικού περίγυρου να βλέπω και τους μεν και τους δε και να συγκρίνω την ποιότητα ζωής μεταξύ οικογενειών του ιδιωτικού και του δημοσίου, η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Και δεν μιλάω καν για οικονομικές αποδοχές. Προσωπικά μπορεί για τους δικούς μου λόγους να μη στοχεύω στο δημόσιο αλλά καταλαβαίνω απόλυτα όσους έχοντας δουλέψει ως ιδιωτικοί υπάλληλοι κάνουν όνειρο ζωής το δημόσιο. Γιατί πάνω από την επαγγελματική εξέλιξη ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς μάλλον προέχει να μην σου φέρονται σαν σκουπίδι. Βέβαια ακόμη περισσότερο σέβομαι όσους έδειξαν το μεσαίο δάχτυλο και έφυγαν εξωτερικό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Οσο ξεζουμιζουμε ομως τον ιδιωτικο τομεα για να ταϊζουμε το Δημοσιο, τοσο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα στην οικονομια μας. Ο βασικος μισθος στο Δημοσιο επρεπε να ειναι ακριβως ισος με τον αντιστοιχο στον ιδιωτικο. Συν οτι πολλες δουλειες του Δημοσιου ή του ευρυτερου Δημοσιου θα μπορουσαν να γινουν φθηνοτερα με εργολαβους. Παρα τα 9 χρονια σκατο που εχουμε φαει, θεωρουμε σωστο να συμπεριφερεται το κρατος σαν φιλανθρωπικο ιδρυμα, σκορπωντας λεφτα αριστερα και δεξια. Αρα μας αξιζουν ακομα περισσοτερα σκατα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις