Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας είμαι φοιτητής 26 ετών(κλεισμένα),δεν δικαιούμαι πλέον ασφάλεια φοιτητική η έμμεσα του πατέρα μου. Έχω διαβάσει κάπου στο ιντερνετ οτι δικαιούμαι ασφάλεια υγείας στην πρόνοια μέχρι τα 29 με βεβαίωση οτι δεν είμαι ασφαλισμένος σε άλλο φορέα. Στο ικα που ρώτησα μου είπαν οτι χρειάζεται κάρτα ανεργίας.Τι απ'τα δύο ισχύει?Μ'ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια υγείας.Απ'ότι διάβασα  δεν μπορούν να κολλήσουν ένσημα γονείς σε τέκνα χωρίς να τους ασφαλίσουν πλήρως η κάτι τέτοιο, οπότε το να βγάλω κάρτα ανεργίας ως φοιτητής δεν παίζει ε?Αν θέλω μια εμπεριστατωμένη απάντηση ψάχνω για εργατολόγο?Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για την ασφάλεια απο την πρόνοια γαι άπορους δεν ξερω τι και πως ακριβώς γίνεται. 

Ναι αν είσαι άνεργος γραμμένος στον ΟΑΕΔ μπορείς να ασφαλιστείς, και στους εως 29 ετών δεν θέλει μαζεμένους μηνες ανεργίας (στις μεγαλύτερες ηλικίες θέλει 12 μήνες ανεργίας).

Για αυτο που είπες, ναι δεν επιτρέπεται σε φοιτητή να εγγραφεί στον ΟΑΕΔ αλλα... κάποιοι φοιτητές εγγράφονται... διασταυρώσεις δεν γίνονται (είναι γραφειοκρατικά πολυ δύσκολο) και ξέρω οτι πριν απο κάποια χρόνια δεν σου ζητούσαν καν να υπογράψεις οτι δεν είσαι φοιτητής, πλεον νομίζω οτι σου ζητάν υπεύθυνη δήλωση αλλα δεν είμαι και σίγουρος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι πάνω απο το 6ο έτος (ν+2)  που σου λένε οτι μέχρι εκεί δικαιούσε ασφάλεια,δωρεάν βιβλία κλπ, μπορεί να μπορείς να κάνεις την ασφάλεια στον ΟΑΕΔ. Παλιότερα γινόταν. Πήγαινε σε ένα άλλο υποκατάστημα και ρώτα και αναλόγως τι σου πουν πας και στο δικό σου. Το λέω να πας να ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω τι παίζει και μετά με την πρακτική αν δεν έχεις κάνει ακόμα.Αν και στο σαιτ το λένε ξεκάθαρα οτι δεν δέχονται φοιτητές. Αλλιώς βγες στην εργατιά, αξία ανεκτίμητη :P

Επεξ/σία από Ilia Fragk
Δημοσ.

Μπορούν να κολληθούν ένσημα απ'την οικογενιεακή επιχείρηση της μητέρας μου και να βγάλω κάρτα ανεργίας έτσι παράλληλα με την ιδιότητα του φοιτητή?Αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα επίσημα φοιτητικά σου δικαιώματα έχουν λήξει, σωστά;

Καταρχάς έχεις δωρεάν ιατροφαραμακευτική περίθαλψη ως ανασφάλιστος.

Κατα δεύτερον ο ΟΑΕΔ σε ασφαλίζει έως τα 29 σου, εφόσον έχεις κάρτα ανεργίας.

Δεν πρόκειται να γίνει κάποια διασταύρωση, πόσο μάλλον αν τα φοιτητικά σου δικαιώματα έχουν παρέλθει. Για την πολιτεία δεν κοστίζεις κάτι πλέον, απλά χαρτί στις εξεταστικές. 

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Soomn είπε

Μπορούν να κολληθούν ένσημα απ'την οικογενιεακή επιχείρηση της μητέρας μου και να βγάλω κάρτα ανεργίας έτσι παράλληλα με την ιδιότητα του φοιτητή?Αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?

Κανονικά οχι, οσο είσαι φοιτητής δεν επιτρέπεται να είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Κανονικά οχι, οσο είσαι φοιτητής δεν επιτρέπεται να είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ. 

Δεν ισχύει εφόσον έχεις ένσημα. Είσαι εν δυνάμει εργαζόμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος είναι φοιτητής μπορεί να ενταχθεί στον ΟΑΕΔ μόνο για εύρεση εργασίας χωρίς βλέψεις για επίδομα ανεργίας;

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/3/2018 στις 7:20 ΜΜ, Soomn είπε

Γειά σας είμαι φοιτητής 26 ετών(κλεισμένα),δεν δικαιούμαι πλέον ασφάλεια φοιτητική η έμμεσα του πατέρα μου. Έχω διαβάσει κάπου στο ιντερνετ οτι δικαιούμαι ασφάλεια υγείας στην πρόνοια μέχρι τα 29 με βεβαίωση οτι δεν είμαι ασφαλισμένος σε άλλο φορέα. Στο ικα που ρώτησα μου είπαν οτι χρειάζεται κάρτα ανεργίας.Τι απ'τα δύο ισχύει?Μ'ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια υγείας.Απ'ότι διάβασα  δεν μπορούν να κολλήσουν ένσημα γονείς σε τέκνα χωρίς να τους ασφαλίσουν πλήρως η κάτι τέτοιο, οπότε το να βγάλω κάρτα ανεργίας ως φοιτητής δεν παίζει ε?Αν θέλω μια εμπεριστατωμένη απάντηση ψάχνω για εργατολόγο?Ευχαριστώ.

τελικά τα κατάφερες να ασφαλιστείς? Πες μου σε παρακαλώ γιατι έχω το ίδιο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου είναι οτι από τη στιγμή που κάποιος δεν δικαιούται φοιτητικό πάσο, φαγητό στη λέσχη, φοιτητικό εισιτήριο, ασφάλεια κτλ, να πάει να γραφτεί στον ΟΑΕΔ και το φοιτητής να το κάνει γαργάρα.

Πρακτικά πράγματα.

Επεξ/σία από iml
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...