Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη θα ηθελα να εχω μια ιδεα στο τι παιζει με το προβλημα που παρουσιασει ο θερμοσιφωνας μου, σκεφτηκα να το περιγραψω εδω ωστε να γραψουν την εκτιμηση τους οι γνωστες και σχετικοι. Στο μπανιο λοιπον, εχω εναν ηλεκτρικο θερμοσιφωνα 80 λιτρων περιπου 10 ετων που μεχρι πριν λιγες μερες λειτουργουσε κανονικα. Δηλαδη σε περιπου 40 λεπτα το χειμωνα απο το τελιως κρυο, ζεστενε το νερο (με την ενδειξη του να πηγαινει αρκετα πανω απο την μεση) και εσβηνε. Τις τελευταιες μερες, οταν τον αναβεις δουλευει για 10 με 15 λεπτα και κανει το νερο απο κρυο απλα χλιαρο (ενδειξη κατω απο την μεση) και σβηνει μονος του. Μετα απο κανα δεκαλεπτο μπορει να ξανααναψει και να συνεχισει το ζεσταμα του νερου, ενω μου φανηκε οτι αν ξοδεψεις καπως το χλιαρο νερο, αναβει πιο γρηγορα ξανα. Τελικα με την χρονικη καθυστερηση και σβηνοντας-αναβοντας γυρω στις 3 φορες καταφερνει να ζεστανει το νερο στο γνωριμο επιπεδο ( (με την ενδειξη του να πηγαινει αρκετα πανω απο την μεση). Απλα να σημειωσω πως οταν λεω αναβει σημαινει οτι αναβει το λαμπακι του θερμοσιφωνα με το θορυβο τσικ που το συνοδευει, ακουγεται ο γνωριμος ελαφρυς θορυβος της αντιστασης που δουλευει και βλεπεις οτι ζεστενετε το νερο. Οταν λεω σβηνει εννοω οτι δεν συμβαινουν τα προηγουμενα ενω η ασφαλεια ειναι σηκωμενη και το νερο δεν εφτασε σε στη γνωριμη θερμοκρασια δηλαδη σβηνει μονος του ενω δεν θα επρεπε.

Ψαχνοντας στο ιντερνετ δεν βρηκα ιδιαιτερες πληροφοριες για ενα τετοιο προβλημα, στη μονη εκτιμηση που κατεληξα απο οσο εψαξα ειναι οτι παιζει να υπερθερμαινετε η αντισταση ισως λογω αλατων.

Θα ηθελα απο οποιον γνωριζει, εκτιμηση για το τι φταιει, εκτιμηση κοστους επισκευης... αλλα και αν ο μαστορας πρεπει να ειναι υδραυλικος ή ηλεκτρολογος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι ο θερμοστάτης (πιθανό νομίζω) είναι αρκετά εύκολο να τον αλλάξεις και μόνος σου. Μια βίδα και δύο καλώδια είναι. Το κόστος δεν θυμάμαι πόσο ήταν, νομίζω κάτω από 10€.

Αν ζητήσεις και τοποθέτηση απο ηλεκτρολόγο πιστεύω θα πάρει γύρω στα 10€.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Παντα με επιφυλαξη οτι ειναι σωστα οσα διαβασα ή οτι τα καταλαβα καλα, ψαχνοντας λοιπον στο ιντερνετ καταλαβα οτι στους θερμοσιφωνες οταν χαλαει ο θερμοστατης τοτε σταματαει να λειτουργει ο θερμοσιφωνας δηλαδη δεν ζεστανει το νερο καθολου. Δεν γινεται δηλαδη να τα παιξει ο θερμοστατης που εχουν οι θερμοσιφωνες και να ανοιγω-κλεινει οποτε θελει.

Δημοσ.

Το πιθανοτερο ειναι οτι εχει γεμισει αλατα η αντισταση.Ενας καθαρισμος της αντιστασης μαλλον θα λυσει το προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, iageogr είπε

Παντα με επιφυλαξη οτι ειναι σωστα οσα διαβασα ή οτι τα καταλαβα καλα, ψαχνοντας λοιπον στο ιντερνετ καταλαβα οτι στους θερμοσιφωνες οταν χαλαει ο θερμοστατης τοτε σταματαει να λειτουργει ο θερμοσιφωνας δηλαδη δεν ζεστανει το νερο καθολου. Δεν γινεται δηλαδη να τα παιξει ο θερμοστατης που εχουν οι θερμοσιφωνες και να ανοιγω-κλεινει οποτε θελει.

Αυτό που νομίζεις είναι μόνο μια από τις πιθανές βλάβες στο θερμοστάτη, δλδ να μην δουλεύει καθόλου. Μια χαρά γίνεται να κολλάει και έτσι να λειτουργεί όποτε θέλει.

Δημοσ.

Ρωτησα υδραυλικο και η γνωμη του ειναι οτι μαζευτικαν αλατα στην αντισταση και η λυση που προτεινει ειναι να αλλαχτει αντισταση και θερμοστατης, με κοστος μαζι με την εργασια τα 50 ευρω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iageogr είπε

Ρωτησα υδραυλικο και η γνωμη του ειναι οτι μαζευτικαν αλατα στην αντισταση και η λυση που προτεινει ειναι να αλλαχτει αντισταση και θερμοστατης, με κοστος μαζι με την εργασια τα 50 ευρω.

Καλύτερα βάλε καινούργιο θερμοσίφωνα.

Να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για μερικά χρόνια πάλι.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Πόσο πάει ο καινούργιος κομπλέ με τοποθέτηση;

Ανάλογα τι θα πάρεις, ποιο μοντελο, και πολλά άλλα.

Χονδρικά θα πω 200€ μαζί αγορά και τοποθέτηση. (Αυτό είναι πολύ γενικό,παίζουν οι τιμές όπως είπα ανάλογα το θερμοσίφωνα που θα αγοράσει κάποιος)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πήρα έναν 60 λίτρων με 80 ευρώ ένα από leroy merlin με εγγύηση 5 χρόνια και τον έβαλα μόνος γιατί ο μάστορας μου ζήτησε 80.:o Σιγά μην του τα έδινα.

Η φασαρία είναι  να βγάλεις τον παλιό και συγκεκριμένα στο άδειασμα του νερού που έχει λίγο μανούρα.Μετά αν είναι για πατάρι δαπέδου παιχνιδάκι η συναρμολόγηση.Εξυπακούεται ότι δεν έχεις αγκύλωση σε δάχτυλα και χέρια,έχεις δε και τα σχετικά εργαλεία που δεν είναι τίποτε σπουδαίο. (φάση 1 ουδέτερος 4) ρώτησα τον ηλεκτρολόγο μου:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ανάλογα τι θα πάρεις, ποιο μοντελο, και πολλά άλλα.

Χονδρικά θα πω 200€ μαζί αγορά και τοποθέτηση. (Αυτό είναι πολύ γενικό,παίζουν οι τιμές όπως είπα ανάλογα το θερμοσίφωνα που θα αγοράσει κάποιος)

Εντάξει είναι αρκετά περισσότερα από τα 20€ για ενα θερμοστάτη ή τα 50€ που ζητάνε τώρα στον ts, κι ενα χρόνο ακόμα να βγάλει καλά είναι!

5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ πήρα έναν 60 λίτρων με 80 ευρώ ένα από leroy merlin με εγγύηση 5 χρόνια και τον έβαλα μόνος γιατί ο μάστορας μου ζήτησε 80.:o Σιγά μην του τα έδινα.

Η φασαρία είναι  να βγάλεις τον παλιό και συγκεκριμένα στο άδειασμα του νερού που έχει λίγο μανούρα.Μετά αν είναι για πατάρι δαπέδου παιχνιδάκι η συναρμολόγηση.Εξυπακούεται ότι δεν έχεις αγκύλωση σε δάχτυλα και χέρια,έχεις δε και τα σχετικά εργαλεία που δεν είναι τίποτε σπουδαίο. (φάση 1 ουδέτερος 4) ρώτησα τον ηλεκτρολόγο μου:P

Εσύ είσαι γνωστός μαστροχαλαστής, δεν μπορούν όλοι να τον βάλουν μόνοι τους! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά θα δώσει 20 η 50€ και θα κάνει προσωρινά την δουλειά του.

Ενω με έναν καινούργιο θα ξενοιασει για τουλάχιστον 5 με 10 χρονια (με νορμάλ χρήση :) )

Καλά εντάξει είναι πως τ βλέπει κανείς και ανάλογα και τα οικονομικά του :)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φίλε σε αναγκάζουν.

Όταν δίνεις 80 να τον αγοράσεις και σου ζητάνε 80 για τοποθέτηση.Έκανα 4-5 ώρες γιατί ήταν ο πρώτος μου.Αυτός δεν θα έκανε πάνω από 2 εκτός και μου ζητούσε ουζάκι ή μπυρίτσα ενδιάμεσα.:lol:

Τώρα στεναχωρώ στο Στέλιο αλλά λίγοι κάνουμε τέτοιες επικίνδυνες απόπειρες.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...