Isnogoodgoofi Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 9 ώρες πριν, Deu164 είπε Αυτή η διαδικασία παίρνει έως και 3 μήνες... Το πληρεξούσιο περιλαμβάνει μέσα και αυτό μεταξύ άλλων δεν ξέρω αν έχετε κάνει κάτι διαφορετικό. Μέχρι τέλος επομένης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος και θα εγκριθεί η εκταμίευση, μέσα στη μεθεπομένη θα γίνει η εκταμίευση. (Όλα τα βρήκαν οκ χωρίς να λείπει κάτι ή να χρειάζεστε κάπου κάποια διόρθωση και τα καταχώρισαν) Πρόσφατα κατέθεσα όλα τα χαρτιά στην τράπεζα έπεσε μέσα στις γιορτές και μού έδωσαν το χρονοδιάγραμμα πριν καν να ρωτήσω. Δηλαδή εντός περίπου 1 μήνα από την κατάθεση των χαρτιών στην τράπεζα θα γίνει η εκταμίευση; Μακάρι αλλά μου φαίνεται πολύ σύντομα, κράτα μικρό καλάθι. Προφορικά σου έδωσαν το χρονοδιάγραμμα ή με email; Έχει γίνει η καταχώρηση στο Κτηματολόγιο; Φαίνεται αν μπεις στο site του Κτηματολογίου, στα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων, φεύγει από τα στοιχεία του πωλητή και εμφανίζεται στα στοιχεία του αγοραστή.
Deu164 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Τι να πω γι'αυτό πλήρωσα έξτρα για αυτο το προαιρετικό πληρεξούσιο ώστε να αναλάβουν οι νομικοί της τράπεζας να τρέξουν τις διαδικασίες για λογαριασμό δικό μου και της τράπεζας ανεξάρτητα από την εκταμίευση. Παντός ήταν απόλυτοι και οι 2 και το έπαιρναν σάν δεδομένο (υποδιευθύντρια στο κατάστημα και η υπεύθυνη υπάλληλος στα κεντρικά) οπότε το έφερνε η συζήτηση σχετικά με τους χρόνους και της διαδικασίες... Παντός όπως και να κάτσει μικρή σημασία έχει οι ιδιοκτήτες έχουν μεταναστεύσει μόνιμα στο εξωτερικό μου έδωσαν τα κλειδιά και πλήρες πρόσβαση στο σπίτι. Περίμενα να προχωρήσουν κάπως οι διαδικασίες μαζί να τελειώσω και με κάποιες άλλες υποχρεώσεις ώστε να πάρω άδεια και να ξεκινήσω μια μίνι ανακαίνιση / προετοιμασία και κάποιες αλλαγές. Δε χρειάζεται και πολλά. (Όροφοδιαμέρισμα κατασκευής το "99. Ολοκληρώθηκε εσωτερικά μαζί έγιναν και κάποιες αλλαγές όπως κουφώματα, πλακάκια είδη υγιεινής, πριν κατοικήθει το 2016)
Isnogoodgoofi Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Στις 26/4/2025 στις 10:14 ΠΜ, Deu164 είπε Τι να πω γι'αυτό πλήρωσα έξτρα για αυτο το προαιρετικό πληρεξούσιο ώστε να αναλάβουν οι νομικοί της τράπεζας να τρέξουν τις διαδικασίες για λογαριασμό δικό μου και της τράπεζας ανεξάρτητα από την εκταμίευση. Παντός ήταν απόλυτοι και οι 2 και το έπαιρναν σάν δεδομένο (υποδιευθύντρια στο κατάστημα και η υπεύθυνη υπάλληλος στα κεντρικά) οπότε το έφερνε η συζήτηση σχετικά με τους χρόνους και της διαδικασίες... Παντός όπως και να κάτσει μικρή σημασία έχει οι ιδιοκτήτες έχουν μεταναστεύσει μόνιμα στο εξωτερικό μου έδωσαν τα κλειδιά και πλήρες πρόσβαση στο σπίτι. Περίμενα να προχωρήσουν κάπως οι διαδικασίες μαζί να τελειώσω και με κάποιες άλλες υποχρεώσεις ώστε να πάρω άδεια και να ξεκινήσω μια μίνι ανακαίνιση / προετοιμασία και κάποιες αλλαγές. Δε χρειάζεται και πολλά. (Όροφοδιαμέρισμα κατασκευής το "99. Ολοκληρώθηκε εσωτερικά μαζί έγιναν και κάποιες αλλαγές όπως κουφώματα, πλακάκια είδη υγιεινής, πριν κατοικήθει το 2016) Είσαι ΟΚ. Ξέχνα το θέμα. Επειδή τελευταία ασχολούμαι και εγώ με κάποιες ανακαινίσεις, γκούκλαρε τις εργασίες που καλύπτει η παράγραφος 1β του άρθρου 30 ν4495/17 και δεν απαιτείται καν οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) αλλά μια απλή δήλωση του Μηχανικού. Η ΕΕΔΜΚ θέλει περίπου 300€, αν έχεις μπάζα (πχ ανακαίνιση μπάνιου) θέλεις σύμβαση και κάδο με εταιρεία που τα πετάει, θέλεις ένσημα ΙΚΑ κτλ.
txcellas Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Παιδια από την προεγκριση μέχρι την τελική εκταμίευση κανένας μήνας περνάει; Μέτρα το ποσό του στεγαστικού που παίρνουμε; Αν δηλαδή είναι μεγάλο η μικρο; Στην περίπτωση μου ζητάω περίπου το 1/4 της τιμής του ακινήτου ως στεγαστικο δάνειο
Μακιαβέλλι Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 48 minutes ago, txcellas said: Παιδια από την προεγκριση μέχρι την τελική εκταμίευση κανένας μήνας περνάει; Μέτρα το ποσό του στεγαστικού που παίρνουμε; Αν δηλαδή είναι μεγάλο η μικρο; Στην περίπτωση μου ζητάω περίπου το 1/4 της τιμής του ακινήτου ως στεγαστικο δάνειο Δεν μετράει. Η προέγκριση αφορά εσένα και μόνο. Είναι το 1ο βήμα σαν να λέμε. Μετά τεχνικοί , νομικό έλεγχοι, τακτοποιήσεις, εκδόσεις απαραίτητων εγγράφων για το ακίνητο κλπ. Αν είναι όλα έτοιμα ίσως και να είναι εφικτό. Το 3μηνο πάντως είναι πιο ρεαλιστικό. 1 1
Deu164 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 12:27 ΜΜ, Isnogoodgoofi είπε Είσαι ΟΚ. Ξέχνα το θέμα. Επειδή τελευταία ασχολούμαι και εγώ με κάποιες ανακαινίσεις, γκούκλαρε τις εργασίες που καλύπτει η παράγραφος 1β του άρθρου 30 ν4495/17 και δεν απαιτείται καν οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) αλλά μια απλή δήλωση του Μηχανικού. Η ΕΕΔΜΚ θέλει περίπου 300€, αν έχεις μπάζα (πχ ανακαίνιση μπάνιου) θέλεις σύμβαση και κάδο με εταιρεία που τα πετάει, θέλεις ένσημα ΙΚΑ κτλ. Ευχαριστώ. Θα το έχω υποψην! Δεν θα έχει μπάζα ούτε κάποια ιδιαίτερη εργασία ανακαίνισης κυρίως εργασίες συντήρησης - φτεσκαρισματος θα γίνουν... Είναι σχεδόν άμεσα κατοικήσιμο καθώς είχε ανακαινιστεί σχεδόν πλήρως πριν 9 χρόνια όταν αποφάσισαν να αλλάξουν τον τόπο κατοικίας και να το κατοικήσουν μόνιμα αλλά τελικά ξανα έφυγαν για εξωτερικό. Τα απαραίτητα είναι βάψιμο, αλλαγή επίπλου νιπτήρα στο μπάνιο(δεν έχει καταστραφεί φτιάχνεται αλλά λέω να το αλλάξω), κατασκευή ντουλάπας στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, service ηλιακού και καυστήρα καλοριφέρ, αντικατάσταση των εντοιχιζομενων ηλεκτρικών συσκευών,Ίσως χρειαστεί να τραβήξω - μετακινήσω και καμία πρίζα για να βολεύει με τη χωροταξία... Ότι άλλο είμαι σε σκέψη να αλλάξω κυρίως λόγο προσωπικής αισθητικής πιθανόν κάποια από αυτά να τα κάνω σε δεύτερο χρόνο... Επεξ/σία 28 Απριλίου από Deu164
Deu164 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Στις 27/4/2025 στις 3:12 ΜΜ, txcellas είπε Παιδια από την προεγκριση μέχρι την τελική εκταμίευση κανένας μήνας περνάει; Μέτρα το ποσό του στεγαστικού που παίρνουμε; Αν δηλαδή είναι μεγάλο η μικρο; Στην περίπτωση μου ζητάω περίπου το 1/4 της τιμής του ακινήτου ως στεγαστικο δάνειο Από ότι γνωρίζω 3 -4 μήνες χρειάζεται η εγγραφή στο κτηματολόγιο και 1 μήνα παίρνει η εγγραφή της προσημείωσης αν υπάρχει... Έχω ακούσει και μεγαλύτερους χρόνους σε κάποιες πόλεις / περιοχές που φτάνουν το 6μηνο... Στην επαρχεία από δική μου εμπειρία πήρε μια εβδομάδα.... Θεωρητικά αν είναι όλα έτοιμα πχ τυχόν διορθώσεις αν υπάρχουν, πιστοποιητικά από μηχανικούς, εφορίες, δεν καθυστερήσει ο/η συμβολαιογράφος και η τράπεζα αναλάβει να εκτελέσει τις παραπάνω διαδικασίες σε ανεξάρτητο χρόνο και δεν έχει να κάνει με κρατικά προγράμματα κτλπ ναι είναι εφικτό Ανάλογα την περίπτωση και τη περιοχή πρόσφατα σε μια αγοραπωλησία που έκανε κοντινό μού πρόσωπο στην επαρχία πήρε όλη η διαδικασία τα πάντα λιγότερο από μήνα... Γνωρίζω και ανθρώπους που πήραν ακίνητο με το σπίτι μου ένα και ακόμα περιμένουν στη σειρά προτεραιότητας την εκταμίευση... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα