Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/4/2025 στις 9:06 ΠΜ, Deu164 είπε

Από ότι γνωρίζω 3 -4  μήνες χρειάζεται η εγγραφή στο κτηματολόγιο και 1 μήνα παίρνει η εγγραφή της προσημείωσης αν υπάρχει...
Έχω ακούσει και μεγαλύτερους χρόνους σε κάποιες πόλεις / περιοχές που φτάνουν το 6μηνο... Στην επαρχεία από δική μου εμπειρία πήρε μια εβδομάδα....

Θεωρητικά αν είναι όλα έτοιμα πχ τυχόν διορθώσεις αν υπάρχουν, πιστοποιητικά από μηχανικούς, εφορίες, δεν καθυστερήσει ο/η συμβολαιογράφος και η τράπεζα αναλάβει να εκτελέσει τις παραπάνω διαδικασίες σε ανεξάρτητο χρόνο και δεν έχει να κάνει με κρατικά προγράμματα κτλπ ναι είναι εφικτό
Ανάλογα την περίπτωση και τη περιοχή πρόσφατα σε μια αγοραπωλησία που έκανε κοντινό μού πρόσωπο  στην επαρχία πήρε όλη η διαδικασία τα πάντα λιγότερο από μήνα... Γνωρίζω και ανθρώπους που πήραν ακίνητο με το σπίτι μου ένα και ακόμα περιμένουν στη σειρά  προτεραιότητας την εκταμίευση...

Εγώ πήρα την προέγκριση το καλοκαίρι του 2024. Ήταν ένας μαρτυρικός Γολγοθάς. Το ακίνητο ήταν καθαρό αλλά σαν οικόπεδο είχε σύσταση οριζοντίου αλλά όχι καθέτου. Συνεπώς τρέχαμε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη με το κτηματολόγιο να γίνει σύσταση καθέτου. Για την τράπεζα χωρίς σύσταση καθέτου το ακίνητο δεν μπορεί να πωληθεί και είναι απολύτως φυσιολογικό. 30/12/2024 υπογράψαμε τα προ συμβόλαια, μέχρι να γίνει η εγγραφή η προσημείωση του ακινήτου και να εκταμιευτεί το ποσό φτάσαμε τέλη Φλεβάρη οπότε και υπογράψαμε αρχές Μαρτίου του 2025 τα τελικά συμβόλαια και παραδόθηκαν οι εξοφλητικές επιταγές στους ιδιοκτήτες. Σε όλα αυτά αν δεν έχεις δικηγόρο δικιά σου όλα κινούνται με ρυθμό χελώνας.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/5/2025 στις 5:37 ΠΜ, tilaverboy είπε

Εγώ πήρα την προέγκριση το καλοκαίρι του 2024. Ήταν ένας μαρτυρικός Γολγοθάς. Το ακίνητο ήταν καθαρό αλλά σαν οικόπεδο είχε σύσταση οριζοντίου αλλά όχι καθέτου. Συνεπώς τρέχαμε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη με το κτηματολόγιο να γίνει σύσταση καθέτου. Για την τράπεζα χωρίς σύσταση καθέτου το ακίνητο δεν μπορεί να πωληθεί και είναι απολύτως φυσιολογικό. 30/12/2024 υπογράψαμε τα προ συμβόλαια, μέχρι να γίνει η εγγραφή η προσημείωση του ακινήτου και να εκταμιευτεί το ποσό φτάσαμε τέλη Φλεβάρη οπότε και υπογράψαμε αρχές Μαρτίου του 2025 τα τελικά συμβόλαια και παραδόθηκαν οι εξοφλητικές επιταγές στους ιδιοκτήτες. Σε όλα αυτά αν δεν έχεις δικηγόρο δικιά σου όλα κινούνται με ρυθμό χελώνας.

Οι στραβές συμβαίνουν, αν προσθέσουμε γραφειοκρατία και ανοργανωσιά που έχουμε σ΄αυτο τον τόπο πάει μακρυά η βαλίτζα.
Βρήκα το σπίτι Οκτώβριο και κατάφερα να το δω και να το κλείσω Δεκέμβριο 24.
Χρειάστηκαν 9 μήνες από όταν το βρήκα και σχεδόν 7 μήνες από όταν ξεκίνησε η διαδικασία...
Ολα τα χαρτιά ήταν έτοιμα και σωστά με κάνα 2 έλειψες
Περίμενα πληρεξούσιο από πρεσβεία γιατί ο πρώην ιδιοκτήτης είναι μόνιμος κάτοικος USA.
Μετά ο μηχανικός που χρειαζόταν να οριστικοποιήσει - καταθέσει κάποια έγγραφα πριν το συμβόλαιο όπως ενεργειακό πιστοποιητικό έπαθε τροχαίο και περίμενα άλλους 2 μήνες να αναρρώσει.
Όταν τα πήγα όλα στη συμβολαιογράφο και κάποια στιγμή ασχολήθηκε με το συμβόλαιο διαπίστωσε ότι ενώ είχαν κάνει πριν καιρό  μια ρύθμιση και όλα ήταν σωστά και νόμιμα δεν την είχαν καταθέσει στο ΚΕΦΟΔΕ για να πληρώσουν το ανάλογο φόρο άντε και εκεί συνολικά άλλος 1.5 μήνας αναμονή.
Όταν τελικά πήγα το συμβόλαιο η δανειακή προσφορά είχε λήξει ημερολογιακά οπότε περίμενα και μια εβδομάδα επιπλέον να εγκριθεί πάλι για το τυπικό. Όταν πήγα να υπογράψω έφεραν τη τρέχουσα προσφορά ενώ εγώ όταν είχα ζητήσει δάνειο λόγο μιας προσφοράς που έτρεχε τότε μου είχαν δώσει άλλη με καλύτερους οικονομικούς ορούς, άντε και πάλι άλλη μια εβδομάδα αναμονή για να διορθωθεί...
Γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα...
Αν περίμενα και για την εγγραφή, προσημείωση δεν είχα τη σύντροφο που είναι νομικός με προηγουμένη εμπειρία σε συμβολαιογραφείο και έναν κοντινό μου συγγενή που είναι έμπειρος μεσίτης να με καθοδηγήσουν ούτε ένα έτος δε θα μου έφτανε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 25/5/2025 στις 7:42 ΜΜ, Deu164 είπε

Οι στραβές συμβαίνουν, αν προσθέσουμε γραφειοκρατία και ανοργανωσιά που έχουμε σ΄αυτο τον τόπο πάει μακρυά η βαλίτζα.
Βρήκα το σπίτι Οκτώβριο και κατάφερα να το δω και να το κλείσω Δεκέμβριο 24.
Χρειάστηκαν 9 μήνες από όταν το βρήκα και σχεδόν 7 μήνες από όταν ξεκίνησε η διαδικασία...
Ολα τα χαρτιά ήταν έτοιμα και σωστά με κάνα 2 έλειψες
Περίμενα πληρεξούσιο από πρεσβεία γιατί ο πρώην ιδιοκτήτης είναι μόνιμος κάτοικος USA.
Μετά ο μηχανικός που χρειαζόταν να οριστικοποιήσει - καταθέσει κάποια έγγραφα πριν το συμβόλαιο όπως ενεργειακό πιστοποιητικό έπαθε τροχαίο και περίμενα άλλους 2 μήνες να αναρρώσει.
Όταν τα πήγα όλα στη συμβολαιογράφο και κάποια στιγμή ασχολήθηκε με το συμβόλαιο διαπίστωσε ότι ενώ είχαν κάνει πριν καιρό  μια ρύθμιση και όλα ήταν σωστά και νόμιμα δεν την είχαν καταθέσει στο ΚΕΦΟΔΕ για να πληρώσουν το ανάλογο φόρο άντε και εκεί συνολικά άλλος 1.5 μήνας αναμονή.
Όταν τελικά πήγα το συμβόλαιο η δανειακή προσφορά είχε λήξει ημερολογιακά οπότε περίμενα και μια εβδομάδα επιπλέον να εγκριθεί πάλι για το τυπικό. Όταν πήγα να υπογράψω έφεραν τη τρέχουσα προσφορά ενώ εγώ όταν είχα ζητήσει δάνειο λόγο μιας προσφοράς που έτρεχε τότε μου είχαν δώσει άλλη με καλύτερους οικονομικούς ορούς, άντε και πάλι άλλη μια εβδομάδα αναμονή για να διορθωθεί...
Γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα...
Αν περίμενα και για την εγγραφή, προσημείωση δεν είχα τη σύντροφο που είναι νομικός με προηγουμένη εμπειρία σε συμβολαιογραφείο και έναν κοντινό μου συγγενή που είναι έμπειρος μεσίτης να με καθοδηγήσουν ούτε ένα έτος δε θα μου έφτανε...

Αν κάτσω και  εξιστορήσω εγώ τι πέρασα με μια πώληση δικού μου διαμερίσματος που ήθελε μονομερή τροποποίηση της σύστασης θα γράφω για κάνα μήνα.....

Για την ιστορία ξεπέρασα τον ένα χρόνο, κοντά εναμιση χρόνο έκανα για να το ξεμπερδέψω (8 μήνες μόνο έκανε η καταχώριση της τροποποίησης στο κτηματολόγιο). Το γαμώτο είναι ότι το έτρεχα σαν τρελός, έπαιρνα και άδεια απο τη δουλειά να μαζεύω και να πηγαίνω χαρτιά, φωτοτυπίες κλπ, αλλά δυστυχώς έπεσα σε άθλιους συνεργάτες (κυρίως μηχανικό).

Τουλάχιστον πουλήθηκε με τη πίεση να χτυπάει κόκκινο και τα νεύρα με μηχανικούς-συμβολαιογράφους.

Επεξ/σία από Giorgossath

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...