Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια wifi extender (TL-WA860RE)


otm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω τη v5 έκδοση του παραπάνω extender με το τελευταίο firmware. Είναι συνδεδεμένο στο ασύρματο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί WPA2 (CCMP).

Βασικά το χρησιμοποιώ μόνο για να συνδέει ενσύρματα στο Ίντερνετ έναν δέκτη Nova, γιατί αν ανοίξω το ασύρματό για να γίνει επέκταση του ασύρματου δικτύου, στο κινητό μου εμφανίζει ότι δεν χρησιμοποιεί μόνο WPA2, αλλά WPA TKIP και WPA/WPA2 TKIP/CCMP. Το ίδιο λέει και το Acrylic σε αντίθεση με το Netspot που λέει μόνο WPA2 Personal.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί τόσες μεθόδους τη στιγμή που είναι συνδεδεμένο σε ένα ασύρματο που χρησιμοποιεί μόνο WPA2 CCMP; Δε βλέπω στο GUI κάποια επιλογή για κρυπτογράφηση. Μπορώ με κάποιο τρόπο να επιλέξω με ποιόν τρόπο θα συνδεθώ γιανα δω τι ισχύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο εγχειρίδιο δεν βρήκα κάπιοια πληροφορία για δυνατότητα ρύθμισης της κρυπτογράφησης, σε αντίθεση με το v4 emulator που έχει. Πιθανόν να μην έχει καθόλου, άρα το ίδιο να κάνει αναμετάδοση αυτόματα και στις 2 (WPA/WPA2).

RE860.png.83b6b21edbaf9701796368ae77966719.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο emulator είναι για τη λειτουργία σαν AP. Ούτε στο web interface, ούτε μέσω του app υπάρχει επιλογή για τον τύπο της κρυπτογράφησης.

Τι να πω, πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος που μια εταιρία που ασχολείται κυρίως με τον τομέα των δικτύων μπορεί να βγάλει μια (φαντάζομαι και πολλές άλλες) συσκευή τόσο πετσοκομένη και επικίνδυνη. Και μιλάμε για συσκευή που κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι με τελευταία αναβάθμιση τον Νοέμβριο, όχι κάποια αρχαία.Τόσος κόσμος που δεν γνωρίζει, έχει AP και extenders που τσαμπουκαλίδικα υποστηρίζουν και WAP. Απλά ελάχιστα καλύτερα δηλαδή από το να ήταν ανοιχτό το δίκτυο.

Ήταν η πρώτη μου αγορά και επαφή με συσκευή TP-Link και σαφώς η τελευταία. Ντροπή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...