Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια εχετε δικιο για τα ΠΟΣ οτι πρεπει να μπουν παντου . ΟΜΩΣ το κρατος δεν προνόησε και δινει μονο 3% κερδος στο πακετο που πουλαει ο ψιλικατζης και αν πληρωσεις με καρτα του καταστρεφεις την δουλεια. Πρεπει να ξερετε οτι στην ευρωπη το κερδος ειναι 10% στα τσιγαρα οποτε τα πραγματα ειναι εντελως αλλιως!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο λεω τοση ωρα κ ο καθενας λεει το μακρυ του κ το κοντο του κ μιλω συγκεκριμενα για τα περιπτερα επειδη ο κολλητος μου εχει κ τα ακουω καθε μερα.οι καρτες πηγαν την προμηθεια τους 0.9% με τις εφημεριδες παλι μειωση. Τσιγαρα 3%  δουλευουν οι ανθρωποι για 10 λεπτα.αν ειχε κερδος δεν θα μιλαγε κανεις ουτε θα εφερνα τον αντιποδα.επισης για καποιους που ειπαν οτι ειναι κλειστο επαγγελμα με τρελα λεφτα κανουν λαθος αν εχεις κεφαλαιο πας και νοικιαζεις μια αδεια απο συνταξιουχο. Επισης ο περιπτερας δεν ηξερε οτι στο μελλον θα τον ..αμησουν τοσο πολυ οταν ανοιξε κ εριξε λεφτα. Η μονη μου ενσταση ειναι οτι δεν γινεται να εχει pos ενα περιπτερο που ειδικα πουλαει τσιγαρα και να δινει το λιγοστο κερδος που εχει κ στην τραπεζα.στο τελος θα κλείσουν ολα για δειτε ποσα περιπτερα υπηρχαν κ ποσα εμειναν κ ποσα κλείνουν. Στο βολο διαβαζα ηταν 400 περιπτερα κ εμειναν 100. Τεσπα ψαχτειτε αυτο λεω μονο δεν ειναι μονο το θεμα φοροαπαλαγης και φυροδιαφυγης αυτο με τις καρτες γενικα θελουν να ελεγχουν.

Ps.Παντως περιπτερο χωρις αδεια δεν παιζει γιατι σκαει δημοτικη αστυνομια καθε τρεις και λιγο και σου ζητανε αδεια τουλαχιστον στις μεγαλες πολεις ετσι γινεται τωρα σε καμια μικρη πολη μπορει να γινεται κατι τετοιο.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, icenex είπε

Αυτο λεω τοση ωρα κ ο καθενας λεει το μακρυ του κ το κοντο του κ μιλω συγκεκριμενα για τα περιπτερα επειδη ο κολλητος μου εχει κ τα ακουω καθε μερα.οι καρτες πηγαν την προμηθεια τους 0.9% με τις εφημεριδες παλι μειωση. Τσιγαρα 3%  δουλευουν οι ανθρωποι για 10 λεπτα.αν ειχε κερδος δεν θα μιλαγε κανεις ουτε θα εφερνα τον αντιποδα.επισης για καποιους που ειπαν οτι ειναι κλειστο επαγγελμα με τρελα λεφτα κανουν λαθος αν εχεις κεφαλαιο πας και νοικιαζεις μια αδεια απο συνταξιουχο. Επισης ο περιπτερας δεν ηξερε οτι στο μελλον θα τον ..αμησουν τοσο πολυ οταν ανοιξε κ εριξε λεφτα. Η μονη μου ενσταση ειναι οτι δεν γινεται να εχει pos ενα περιπτερο που ειδικα πουλαει τσιγαρα και να δινει το λιγοστο κερδος που εχει κ στην τραπεζα.στο τελος θα κλείσουν ολα για δειτε ποσα περιπτερα υπηρχαν κ ποσα εμειναν κ ποσα κλείνουν. Στο βολο διαβαζα ηταν 400 περιπτερα κ εμειναν 100. Τεσπα ψαχτειτε αυτο λεω μονο δεν ειναι μονο το θεμα φοροαπαλαγης και φυροδιαφυγης αυτο με τις καρτες γενικα θελουν να ελεγχουν.

γιαυτους ακριβως τους λογους δε θα υπαρρχουν περιπτερα, μονο τα νεα 24ωρα μαγαζια που πουλανε μεχρι και γαλα και φταχνουν και καφεδες (με 2 υπαλληλους ταυτοχρονα ενας για καφε και ενας για ταμειο)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

Βεβαια εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λετε. Εμ βεβαια ο ενας βαριεται να τρεχει σε ατμ ο αλλος γιατι θελει το αφορολογητο.τον περιπτερα τον ρωτας που βγαζει 3 % απο τα τσιγαρα να δινει το 1% στην τραπεζα.τυχαιο ειναι που εχουν κλεισει τοσα περιπτερα; το συγκεκριμενο επαγγελμα εχει παντου νταβατζηδες.οι καρτες 1% κερδος για αυτο θα βαλουν 50 λεπτα προμηθεια τωρα να ηρεμησετε.μενει να βαλουν και 10 λεπτα στα τσιγαρα για οποιον θελει να πληρωσει με καρτα να δω μετα θα βαριεστε να πατε σε ατμ;ο καθενας τον κωλαρακο του σκεφτεται και πως θα κανει την δουλεια ευκολα χωρις να ιδρωσει ουτε το δαχτυλο του για αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο

τα περίπτερα κλείνουν γιατί πλέον οι άδειες δεν κληρονομούνται/αγοράζονται. Οπότε άπαξ κ πεθάνει ο γέρος/γριά χάνεται η άδεια κ κλείνει το περίπτερο. Αλλά όχι μόνο κλείνει βγάζουν ολο το κουβούκλιο. 

Πλέον οι δήμοι βγάζουν σε πλειστηριασμό συγκεκριμένα περάσματα με το ανάλογο αντίτιμο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

Και ποιος φταιει για αυτο; μηπως το κρατος που γα μαει τους παντες στους φορους γιατι δεν παραγει τιποτα η χωρα κ επειδη ξεπουλησαν τα παντα.μονο ο τουρισμος εμεινε.

ο φπα βγαινει απο τη τσεπη του πελατη, δεν εχει κανενα δικαιωμα ο ελ. επαγγελματιας να τον κρατησει για παρτι του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ο φπα βγαινει απο τη τσεπη του πελατη, δεν εχει κανενα δικαιωμα ο ελ. επαγγελματιας να τον κρατησει για παρτι του.

Εισαι ελευθερος επαγγελματιας και ξερεις βλεπω...Το ξερεις πλεον ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες φορολογουνται απο το πρωτο ευρω?και εχεις καθε χρονο 100% προκαταβολη φορου.Τα ξερεις ολα αυτα?Χαιρω πολυ οτι ο πελατης πληρωνει το φπα του προιοντος που παιρνει.Ομως αυτος που εχει το μαγαζι πληρωνει φορο απο το πρωτο ευρω απο το κερδος του.Ειπε κανεις να κρατησεις το φπα του πελατη?Οσοι το κανουν ειτε ειναι απληστοι ειτε δεν βγαινει αλλιως το μαγαζι ο καθενας πλεον κανει οτι μπορει για να επιβιωσει ειδικα αν βλεπει τους κοπους και τον ιδρωτα του που εχει ριξει σε ενα μαγαζι να χανονται.Περα απο αυτο Και να θελει το περιπτερο να το κανει αυτο στα τσιγαρα δεν γινεται γιατι ο φορος ειναι ηδη πληρωμενος στα τσιγαρα καταλαβες?

7 ώρες πριν, bilya είπε

τα περίπτερα κλείνουν γιατί πλέον οι άδειες δεν κληρονομούνται/αγοράζονται. Οπότε άπαξ κ πεθάνει ο γέρος/γριά χάνεται η άδεια κ κλείνει το περίπτερο. Αλλά όχι μόνο κλείνει βγάζουν ολο το κουβούκλιο. 

Πλέον οι δήμοι βγάζουν σε πλειστηριασμό συγκεκριμένα περάσματα με το ανάλογο αντίτιμο.

Ναι το εχω ακουσει οτι αυτο γινεται τωρα εγω μιλουσα για το παρελθον που καποιος ανεφερε οτι ειναι κλειστο επαγγελμα οπως τα ταξι αμα ειχες το κεφαλαιο τπτ δεν ειναι κλειστο εκτος αν ολοι θελετε να ανοιξετε μαγαζια τσαμπα.Γιατι πολλοι συνταξιουχοι ουτε θα κατσουν να κρατησουν περιπτερο ουτε τιποτα τετοιο ολοι τα νοικιαζουν σε αλλους για να τα δουλευουν.Ειχες λεφτα να το νοικιασεις κ μετα να χωσεις μεσα 10000 εμπορευμα ε τοτε μπορουσες να γινεις περιπτερας βεβαια πιο παλια πουλουσαν και τον αερα μερικοι.

7 ώρες πριν, OnePlus6T είπε

γιαυτους ακριβως τους λογους δε θα υπαρρχουν περιπτερα, μονο τα νεα 24ωρα μαγαζια που πουλανε μεχρι και γαλα και φταχνουν και καφεδες (με 2 υπαλληλους ταυτοχρονα ενας για καφε και ενας για ταμειο)

Ναι το να μας κανουν ευρωπη τους μαρανε αν ειναι ετσι να βαλουν και μισθους ευρωπης στον κοσμακη.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

@icenex γτ τοσο κακια σε μια συζητηση ? Οκ το καταλαβαμε οτι δεν θες τα pos στα περιπτερα και απ οτι βλεπω εισαι ο μονος. Δεν χρειαζεται να ειρωνευεσαι τους υπολοιπους.

Εκτος κι αν σε καιει το θεμα των pos γτ θα βγεις χαμενος.

Για εμενα μακαρι να καταργουσαν και τελειως τα μετρητα και να χρησιμοποιουσαμε μονο καρτες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

@icenex γτ τοσο κακια σε μια συζητηση ? Οκ το καταλαβαμε οτι δεν θες τα pos στα περιπτερα και απ οτι βλεπω εισαι ο μονος. Δεν χρειαζεται να ειρωνευεσαι τους υπολοιπους.

Εκτος κι αν σε καιει το θεμα των pos γτ θα βγεις χαμενος.

Για εμενα μακαρι να καταργουσαν και τελειως τα μετρητα και να χρησιμοποιουσαμε μονο καρτες.

Δεν τα εχω με σενα φιλε ουτε καποιον αλλον εδω μεσα συγνωμη δημοσιως αν το πηρες/τε ετσι.Δυστυχως δεν καταλαβαινεις το υφος μου στο γραπτο λογο αλλα ξερεις τι γινεται χτυπανε ολα τα επαγγελματα μεθοδικα και οχι ολα μαζι ωστε να μην ξεσηκωθει ο κοσμος.Παρατηρησε αυτο που λεω και θα δεις οτι εχω δικιο.Γιατι ξερουν οτι ειμαστε σαν λαος της νοοτροπιας αφου δεν καιγεται το δικο μας σπιτι τι μας νοιαζει.Και οχι χαμενος δεν θα βγω μονο εγω αλλα ολοι μας σαν κοινωνια το μονο κερδος θα ειναι να μην χασουμε 10 θερμιδες για να μην παμε στο ατμ.Οσο για το αφορολογητο στα τσιγαρα για ψαχτε τοτε νομιζω δεν μετραει στα τσιγαρα.Για ρωτηστε τον λογιστη σας γιατι απο αυτα δεν ξερω αλλα κατι τετοιο ακουσα.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, icenex είπε

Δεν τα εχω με σενα φιλε συγνωμη δημοσιως αν το πηρες ετσι.Δυστυχως δεν καταλαβαινεις το υφος μου στο γραπτο λογο αλλα ξερεις τι γινεται χτυπανε ολα τα επαγγελματα μεθοδικα και οχι ολα μαζι ωστε να μην ξεσηκωθει ο κοσμος.Παρατηρησε αυτο που λεω και θα δεις οτι εχω δικιο.Γιατι ξερουν οτι ειμαστε σαν λαος της νοοτροπιας αφου δεν καιγεται το δικο μας σπιτι τι μας νοιαζει.Και οχι χαμενος δεν θα βγω μονο εγω αλλα ολοι μας σαν κοινωνια το μονο κερδος θα ειναι να μην χασουμε 10 θερμιδες για να μην παμε στο ατμ.Οσο για το αφορολογητο στα τσιγαρα για ψαχτε τοτε νομιζω δεν μετραει στα τσιγαρα.Για ρωτηστε τον λογιστη σας γιατι απο αυτα δεν ξερω αλλα κατι τετοιο ακουσα.

Αναφέρομαι στην απάντηση που έδωσες προς τον Lezantas26 με τα "ήρθες να πεις την χαζομάρα σου" και τα "γκεγκε". Συζήτηση κάνουμε, δεν χρειάζεται να μιλάμε έτσι γιατί στο τέλος θα καταλήξει και αυτό το θέμα κλειδωμένο.

Ο καθένας έχει την άποψή του, δεκτή. Δεν διαφωνώ στο ότι χτυπάνε τα επαγγέλματα ένα ένα σταδιακά αλλά μην βγάζουμε και τους εαυτούς μας απ 'έξω. Σε αυτό που συμβαίνει τώρα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Αγροτικές επιδοτήσεις που αντί για γεωργικά μηχανήματα γινόντουσαν BMW και Mercentes και ένα κάρο άπειρα παραδείγματα για κάθε κλάδο. Αυτά πληρώνουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Αναφέρομαι στην απάντηση που έδωσες προς τον Lezantas26 με τα "ήρθες να πεις την χαζομάρα σου" και τα "γκεγκε". Συζήτηση κάνουμε, δεν χρειάζεται να μιλάμε έτσι γιατί στο τέλος θα καταλήξει και αυτό το θέμα κλειδωμένο.

Ο καθένας έχει την άποψή του, δεκτή. Δεν διαφωνώ στο ότι χτυπάνε τα επαγγέλματα ένα ένα σταδιακά αλλά μην βγάζουμε και τους εαυτούς μας απ 'έξω. Σε αυτό που συμβαίνει τώρα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Αγροτικές επιδοτήσεις που αντί για γεωργικά μηχανήματα γινόντουσαν BMW και Mercentes και ένα κάρο άπειρα παραδείγματα για κάθε κλάδο. Αυτά πληρώνουμε.

Το διορθωσα ειχες δικιο δεν το καταλαβα ποσο ασχημο φαινεται στο γραπτο λογο.

Ισχυει αυτο που λες για τις λαμογιες αλλα αυτο δεν αντικατοπτριζει την πλεοψηφια του ελληνικου λαου.Απλα ολοι πληρωνουμε τις λαμογιες λιγων.Μεριδιο ευθυνης πως εχουμε οσοι δεν καναμε λαμογιες και μια ζωη ημασταν μισθωτοι?Λες και μπορω να ξερω τι γινεται στο σπιτι του αλλου η που βρηκε τα λεφτα.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, icenex είπε

Το διορθωσα ειχες δικιο δεν το καταλαβα ποσο ασχημο φαινεται στο γραπτο λογο.

Ισχυει αυτο που λες για τις λαμογιες αλλα αυτο δεν αντικατοπτριζει την πλεοψηφια του ελληνικου λαου.Απλα ολοι πληρωνουμε τις λαμογιες λιγων.Μεριδιο ευθυνης πως εχουμε οσοι δεν καναμε λαμογιες και μια ζωη ημασταν μισθωτοι?Λες και μπορω να ξερω τι γινεται στο σπιτι του αλλου η που βρηκε τα λεφτα.

Λίγο πολύ όλοι φταίμε. Πάντα δηλαδή ζητάς απόδειξη ? Ποτέ δεν έχει τύχει να μην ζητήσεις, επειδή θα σου ερχόταν πιο οικονομικά κάποια υπηρεσία ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Λίγο πολύ όλοι φταίμε. Πάντα δηλαδή ζητάς απόδειξη ? Ποτέ δεν έχει τύχει να μην ζητήσεις, επειδή θα σου ερχόταν πιο οικονομικά κάποια υπηρεσία ? 

Βασικα πιο μικρος που δεν τα παρακολουθουσα αυτα και δεν με ενοιαζε ασε που ντρεπομουν να πω κατι τετοιο.Πλεον αδιαφορω πολλες φορες παω σε μαγαζι και φευγω πριν κοψει την αποδειξη οταν μιλαμε για κατι που δεν χρειαστω εγγυηση πχ ενα περιπτερο σουβλατζιδικο κτλ Ρωταω ποσο εχουν κ φευγω ουτε καν ασχολουμαι το ιδιο και σε μαγαζια με ρουχα.Θα μου πεις και αυτο κακο ειναι αλλα αδιαφορω γιατι και το ιδιο το κρατος αδιαφορει για μενα πως τα βγαζω περα. Οποτε υπο αυτο το πρισμα θεωρω οτι εχεις δικιο οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Βασικά POS να μπούνε παντού υποχρεωτικά 

Επίσης, να γίνει και υποχρεωτικό από τις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές με 0% προμήθεια 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...