Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά αν δεν κονομανε από τα πιστοποιητικά ας αναλάβει τα ηλεκτρολογικά από οικοδομές δεν τους ζορισε κάνεις να ασχοληθούν για τα ψιχουλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vgiozo είπε

αυτά για όσους δουλέουν νόμιμα, κόβουν αποδείξεις κτλ...

...από το καλοκαίρι που ασχολούμαι με μάστορες συστηματικά για μια μικρή ανακαίνιση του σπιτιού και μικρο-επισκευές και μετακόμιση, δεν γνώρισα κανέναν που να θέλει να δουλέψει νόμιμα, να κόψει απόδειξη κτλ. ακόμη και για ανταλλακτικά
...ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, μπογιατζήδες, μεταφορείς όλοι κοιτάνε πώς δεν θα πληρώσουν φόρο...και ακόμη κι αυτοί που δουλεύουν σε "γνωστά" μαγαζιά/εταιρείες (κι όχι κάποιος που θα έρθει μέσω γνωριμίας κτλ) είναι τόσο ατζαμήδες που σε κάνουν και σκέφτεσαι "μην μπλέξω με μάστορες"...
...μόνο 1-2 άτομα θα έλεγα πως εμπιστεύομαι σχετικά, κι αυτούς φοβάμαι μήπως στείλουν τον συνεργάτη τους, που είναι μούσκαρος...

...εκμεταλλεύονται κι αυτοί το ότι και 20€ να γλιτώσει κάποιος σε αυτές τις συνθήκες, θα το θεωρήσει κέρδος, αφού η δουλειά θα είναι ίδια...

αυτά που θα βγάλει μαύρα σε μια μέρα ένας "εργάτης", δεν θα βγάζει ο μισθωτός σε καμία περίπτωση...

...ο θείος μου με στοιχειώδη μόρφωση, πρώτα οικοδόμος ύστερα οδηγός λεωφορείου έπαιρνε μεγαλυτερο μισθό από συγγενή καθηγητή πανεπιστημίου (και πλήρη σύνταξη πήρε σε χρόνο ρεκόρ μέσω κομματικής γνωριμίας με ΝΔ).....αυτά που ο δεύτερος πληρώθηκε για ένα βιβλίο που το δούλευε μια 7ετία, μερόνυχτα σε πολλές περιπτώσεις, ο άλλος τα βγάζει σε ένα καλοκαίρι από παράλληλες εργασίες...

Καταλαβαίνω τις δυσκολίες και τις ευθύνες που αναφέρεις, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα μπορεί κάποιος εύκολα να φοροδιαφύγει και το κάνουν συστηματικά...και τότε ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός (υπεράσπιση των συμφερόντων του συναδέλφου χωρίς ταυτόχρονη επιβολή και τήρηση ρυθμίσεων και κριτηρίων), μόνο ρήξη δημιουργεί, που πλήττει τη κοινωνική και ευρύτερα επαγγελαμτική αλληλεγγύη...

ΑΝ ο ηλεκτρολόγος πλήρωνε όσα θα όφειλε να πληρώσει, και κυρίως αν εκτελούσε τυπικά τα καθήκοντα ελέγχου, θα ίσχυε αυτό που λες...60€ θα ήταν λίγα...αν δεν το κάνει, μπορεί να αναλαμβάνει ρίσκο, αλλά μπορεί να θέτει και σε κίνδυνο και τον πελάτη.

Για να ισχύει η οποία πιστοποίηση ηλεκτρολογικής εγκαταστάσεως πρέπει να κοπεί τιμολόγιο - δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οπότε τα παραπάνω που λες δεν ισχύουν στην συγκεκριμένη πεπίπτωση.

1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Καλά αν δεν κονομανε από τα πιστοποιητικά ας αναλάβει τα ηλεκτρολογικά από οικοδομές δεν τους ζορισε κάνεις να ασχοληθούν για τα ψιχουλα

Γιατί νομίζεις πως εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους? 

Ξέρεις πόσο κοστίζει μια σωστή εγκατάσταση σε μια οικία 100m^2 ? 

Μιλάμε πλήρης με όλα τα πρότυπα ....

Αλλά οι ιδιοκτήτες ζητανε οικονομική εγκατάσταση και μετά θέλουν και ποιότητα ...

Ξεκινά με θεμελιακή γείωση.

Συνέχισε με 3φασικη παροχή 

Συνέχισε με 3x2.5mm^2 παροχή ανά 4 πρίζες (νέο lot) 

Συνέχισε με ξεχωριστές παροχές για A/C για πλυντήρια πιάτων, ρούχων 

Συνέχισε με φωτισμο

Συνέχισε με δίκτυα, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, δορυφορικές , θυροτηλεορασεις , αυτονομία θέρμανσης  

Βάλε και προκαλωδιωση συναγερμού (σωστή ...)

Συνέχισε με επιτηρητής τάσης, αντικεραυνικη προστασία,  μετασχηματιστές απομόνωσης , ρύθμιση ανέργου ισχύος ( επαγγελματικοί χώροι ) 

Όλα με τα σωστά καλώδια 

Καλά υλικά τύπου hager, abb 

Με NYM , NYY καλωδίωση σε περίπτωση ενδοδαπεδιας εγκατάστασης με duraflex σωληνώσεις 

Με μέτρηση αντίστασης καλωδίωσης ανά μήκος κυκλώματος και επαύξηση διατομής καλωδίων ώστε να μην έχεις πτώση τάσης πάνω από 1% στο κύκλωμα ....

Και έλα να τα βάλουμε κάτω να δεις ...

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Για να ισχύει η οποία πιστοποίηση ηλεκτρολογικής εγκαταστάσεως πρέπει να κοπεί τιμολόγιο - δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οπότε τα παραπάνω που λες δεν ισχύουν στην συγκεκριμένη πεπίπτωση.

Γιατί νομίζεις πως εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους? 

Ξέρεις πόσο κοστίζει μια σωστή εγκατάσταση σε μια οικία 100m^2 ? 

Μιλάμε πλήρης με όλα τα πρότυπα ....

Αλλά οι ιδιοκτήτες ζητανε οικονομική εγκατάσταση και μετά θέλουν και ποιότητα ...

Ξεκινά με θεμελιακή γείωση.

Συνέχισε με 3φασικη παροχή 

Συνέχισε με 3x2.5mm^2 παροχή ανά 4 πρίζες (νέο lot) 

Συνέχισε με ξεχωριστές παροχές για A/C για πλυντήρια πιάτων, ρούχων 

Συνέχισε με φωτισμο

Συνέχισε με δίκτυα, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, δορυφορικές , θυροτηλεορασεις , αυτονομία θέρμανσης  

Συνέχισε με επιτηρητής τάσης, αντικεραυνικη προστασία,  μετασχηματιστές απομόνωσης , ρύθμιση ανέργου ισχύος ( επαγγελματικοί χώροι ) 

Όλα με τα σωστά καλώδια 

Καλά υλικά τύπου hager, abb 

Με NYM , NYY καλωδίωση σε περίπτωση ενδοδαπεδιας εγκατάστασης με duraflex σωληνώσεις 

Με μέτρηση αντίστασης καλωδίωσης ανά μήκος κυκλώματος και επαύξηση διατομής καλωδίων ώστε να μην έχεις πτώση τάσης πάνω από 1% στο κύκλωμα ....

Και έλα να τα βάλουμε κάτω να δεις ...

Καταρχάς και καταρχήν, αυτά που έγραψα ισχύουν στο 99% των περιπτώσεων...

Και σ΄αυτό που συζητάμε όμως, κάποια μπινιά κάνουν...

...εγώ όταν πήγα να πληρώσω, εκ των υστέρων μού είπαν ότι αν θελω κανονική απόδειξη ήταν παραπάνω, ενώ για απλή συμπλήρωση ενός κωδικού στο πεδίο "τύπος και αριθμός φορολογ. στοιχείου (ΤΙΠΥΠ / ΑΠΥ), η τιμή θα ήταν τα 60€.

Δεν γνώριζα σε τί αναφερόντουσαν και δεν το σκάλισα εκείνη τη στιγμή, δεν ήθελα να πληρώσω παραπάνω (κι αυτή η πρακτική, "η τιμή που είχαμε πει ήταν για Χ, τώρα ισχύει το Ψ, αλλιώς Ω, είναι άλλη συνήθης πρακτική του ευρύτερου κλάδου)
..., υποθέτω είναι κάτι σχετικό με το παρακάτω.
http://www.michanikos.gr/topic/28661-Υπογραφή-σε-έργα-χωρίς-ΤΕΒΕ/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Ποιος το λεει αυτο ?

Ηταν ενσωματομενος στην συνολικη αξια .

Λες να ξέρεις καλύτερα από εμένα που έχω μπροστά μου την απόδειξη?

img093.thumb.jpg.37d8fbbfd0a80f59bd560c425148b3c6.jpg

Για την ιστορία το συγκεκριμένο σχέδιο αφορούσε επαγγελματικό χώρο(αποθήκη) 455τμ, και ο ηλεκτρολόγος έφαγε κάπου μία ώρα στο χώρο ώστε να καταγράψει όλη την ηλεκτρική εγκατάσταση, να ανοίξει τον πίνακα και να κάνει μετρήσεις(δε ξέρω τι ακριβώς), να μετρήσει μία μία τις πρίζες, να μετρήσει γειώσεις κτλ, με λίγα λόγια σε μένα τουλάχιστον φάνηκε πως έκανε σωστά τη δουλειά του. Επίσης για αυτό το χώρο ΔΕΝ είχε ξαναγίνει σχέδιο, όλα έγιναν από την αρχή.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Λες να ξέρεις καλύτερα από εμένα που έχω μπροστά μου την απόδειξη?

img093.thumb.jpg.37d8fbbfd0a80f59bd560c425148b3c6.jpg

Για την ιστορία το συγκεκριμένο σχέδιο αφορούσε επαγγελματικό χώρο(αποθήκη) 455τμ, και ο ηλεκτρολόγος έφαγε κάπου μία ώρα στο χώρο ώστε να καταγράψει όλη την ηλεκτρική εγκατάσταση, να ανοίξει τον πίνακα και να κάνει μετρήσεις(δε ξέρω τι ακριβώς), να μετρήσει μία μία τις πρίζες, να μετρήσει γειώσεις κτλ, με λίγα λόγια σε μένα τουλάχιστον φάνηκε πως έκανε σωστά τη δουλειά του. Επίσης για αυτό το χώρο ΔΕΝ είχε ξαναγίνει σχέδιο, όλα έγιναν από την αρχή.

Μεσα μπηκε φιλε επρεπε να του δωσεις παραπανω χρηματα ηταν λιγα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Μεσα μπηκε φιλε επρεπε να του δωσεις παραπανω χρηματα ηταν λιγα

Βασικά άλλος πλήρωσε, εγώ εξυπηρέτηση έκανα.

Αν πάντως τα βρίσκεις λίγα, τότε αύριο-μεθαύριο που θα σου φτιάξει ηλεκτρολόγος το δικό σου σχέδιο δώσε του 100 :) 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Βασικά άλλος πλήρωσε, εγώ εξυπηρέτηση έκανα.

Αν πάντως τα βρίσκεις λίγα, τότε αύριο-μεθαύριο που θα σου φτιάξει ηλεκτρολόγος το δικό σου σχέδιο δώσε του 100 :) 

Εμενα πολλα μου ακουγονται και τα 50,το λεω επειδη ο φιλος απο πανω εκατσε και εγραψε ενα κατεβατο για να δικαιολογησει τα λεφτα που ζητανε οι ηλεκτρολογοι οτι ειναι λιγα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Εμενα πολλα μου ακουγονται και τα 50,το λεω επειδη ο φιλος απο πανω εκατσε και εγραψε ενα κατεβατο για να δικαιολογησει τα λεφτα που ζητανε οι ηλεκτρολογοι οτι ειναι λιγα

Ε άλλη φορά να βάζεις irony mode on/off γιατί μπερδεύομαι :P

Πάντως ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης υπερισχύει των προσωπικών απόψεων του καθενός για το πόσα θα έπρεπε να χρεώνουν οι ηλεκτρολόγοι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, redmanftw είπε

Για την έκδοση του ΥΔΕ ο ηλεκτρολόγος ελέγχει και το ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ?

Με τιποτα !!!!!!!!!!!!

Μονο τεχιτες ΔΕΔΔΗΕ εχουν τετοιο δικαιωμα. Απαγορευεται να το ανοξει οποισδηποτε αλλος  και εχει και σφραγιδα ο μετρητης.

Δημοσ.

Εχει δικιο ο Γιαννης, εμενα που πεφτει απο την βαση του το ρολοι και κρεμεται κατω παντως εχω παρει ποσες φορες τηλεφωνο και ειχα καλεσει και τεχνικο και ακομα να μου το αλλαξουν,ενταξει λειτουργει κανονικα αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη ειναι απο το 1958 το ρολοι ο τεχνικος οταν ειχε ερθει μου ειχε πει οτι εχει "σαπισει" δε ξερω τι εννοουσε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε

Εχει δικιο ο Γιαννης, εμενα που πεφτει απο την βαση του το ρολοι και κρεμεται κατω παντως εχω παρει ποσες φορες τηλεφωνο και ειχα καλεσει και τεχνικο και ακομα να μου το αλλαξουν,ενταξει λειτουργει κανονικα αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη ειναι απο το 1958 το ρολοι ο τεχνικος οταν ειχε ερθει μου ειχε πει οτι εχει "σαπισει" δε ξερω τι εννοουσε

Να στειλεις email στον Διεθυντη της Περοχης του ΔΕΔΔΗΕ που ανηκεις 

Εχει σαπισει σημαινει οτι λογω ηλικιας (ιδια με την δικη μου....) εχει φθαρει .

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, redmanftw είπε

Για την έκδοση του ΥΔΕ ο ηλεκτρολόγος ελέγχει και το ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ?

Ναι, το κοιτάζει εξωτερικά για να δει τον αριθμό της παροχής :D

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ναι, το κοιτάζει εξωτερικά για να δει τον αριθμό της παροχής :D

Μπορει και απο τον λογαριασμο της ΔΕΗ ή αλλου παροχου . Εξωτερικα δεν εχει ολα τα νουμερα το ταμπελακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...