Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τον τελευταιό μήνα βρέθηκα αρκετές φορές σε διαφορετικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ,αυτό που μου έκανε εντύπωση πως οι ουρές που έβλεπες παλιά έχουν μειωθεί υπερβολικά.Τι έχει αλλάξει και δεν βλέπεις πια το μπάχαλο που γινόταν παλιότερα?(Σίγουρα οι άνεργοι πάντως δεν μειώθηκαν...)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Eliaskat είπε

Ηλεκτρονικη ανανέωση καρτας ανεργιας...

Πωω το είχα ξεχάσει αυτό.

Πραγματικά πόσα τέτοια μικροπράγματα υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν ηλεκτρονικά:angry:

Δημοσ.

Βρίσκομαι Ιρλανδία. Ξεκίνησα ως υπάλληλος και τώρα έχω δική μου εταιρία.

Πήγα μία φορά στο Welfare (IKA) για να κάνω εγγραφή και μία στην τράπεζα για να ανοίξω λογαριασμό.

Τέλος.

Όλα τα άλλα ηλεκτρονικά. Ακόμα κι όταν άνοιξα εταιρία, ανέλαβε ο λογιστής και εμένα με πήραν τηλέφωνο απλά για να επιβεβαιώσουν ότι έχω στείλει εκπρόσωπο.

Άνοιξα business & savings accounts, ηλεκτρονικά.

Δηλώσεις, κλπ, όλα ηλεκτρονικά.

Κάρτα υγείας για εμένα, τη γυναίκα μου και τον μικρό μας, ηλεκτρονικά.

Στην Ελλάδα δεν το ήθελαν τόσα χρόνια, γιατί πως θα βόλευαν τόσες χιλιάδες ρουσφέτια...;

• Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ.

Η ηλεκτρονική ανανέωση υπάρχει αρκετό καιρό πάντως στον οαεδ, άρα δε νομίζω να επηρέασε τόσο τις ουρές πρόσφατα.

Ίσως ο κόσμος κατάλαβε ότι με εξαίρεση τα όποια επιδόματα δε πρόκειται να λάβει κάποια άλλη βοήθεια από τον οαεδ για ανεύρεση εργασίας.

Εγώ αντίθετα θέτω το ερώτημα "Γιατί γίνεται πάντα τόσο πανικός στο ικα ;"   

Θα μου πεις είναι 2 υπάλληλοι στο μητρώο που εξυπηρετούν όλη τη Καλλιθέα πχ στη περίπτωσή μου αλλά και πάλι εγώ 2 φορές έχει χρειαστεί  να πάω στη ζωή μου. Μια γα να βγάλω ΑΜΑ και μία για βιβλιάριο, ενώ αρκετοί είναι θαμώνες. 

Δημοσ.

οσοι δν εχουν τα ενσημα για ανανεωση του βιβλιαριου και ειναι ανεργοι κλπ κλπ πρεπει να πανε απο εκει για να ανανεωθει το βιβλιαριο,επισης πανε πολλοι για την καρτα υγειας που ισχυει για οσους πανε εξωτερικο και αυτο το διαστημα πανε πολλες 5ημερες τα σχολεια στο εξωτερικο οποτε επικρατει ενας χαμος 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Η ηλεκτρονική ανανέωση υπάρχει αρκετό καιρό πάντως στον οαεδ, άρα δε νομίζω να επηρέασε τόσο τις ουρές πρόσφατα.

Ίσως ο κόσμος κατάλαβε ότι με εξαίρεση τα όποια επιδόματα δε πρόκειται να λάβει κάποια άλλη βοήθεια από τον οαεδ για ανεύρεση εργασίας.

Θα μου πεις είναι 2 υπάλληλοι στο μητρώο που εξυπηρετούν όλη τη Καλλιθέα πχ στη περίπτωσή μου αλλά και πάλι εγώ 2 φορές έχει χρειαστεί  να πάω στη ζωή μου. Μια γα να βγάλω ΑΜΑ και μία για βιβλιάριο, ενώ αρκετοί είναι θαμώνες. 

Το χειροτερο ειναι οτι τουλαχιστον στο ΙΚΑ της περιοχης μου, αν θες να κανεις καποια δουλεια στο μητρωο οπως η καρτα υγειας για εξωτερικο, πρεπει να φας ολη σου τη μερα εκει. Πρεπει να πας απο τις 7 και κατι να γραφτεις στη λιστα, να εισαι εκει στις 8 που ο υπαλληλος θα μοιρασει τα νουμερα και μετα να στηθεις ολη μερα γιατι δεν ρισκαρεις να χασεις το νουμερο που με τοσο κοπο αποκτησες :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaytsev είπε

Βρίσκομαι Ιρλανδία. Ξεκίνησα ως υπάλληλος και τώρα έχω δική μου εταιρία.

Πήγα μία φορά στο Welfare (IKA) για να κάνω εγγραφή και μία στην τράπεζα για να ανοίξω λογαριασμό.

Τέλος.

Όλα τα άλλα ηλεκτρονικά. Ακόμα κι όταν άνοιξα εταιρία, ανέλαβε ο λογιστής και εμένα με πήραν τηλέφωνο απλά για να επιβεβαιώσουν ότι έχω στείλει εκπρόσωπο.

Άνοιξα business & savings accounts, ηλεκτρονικά.

Δηλώσεις, κλπ, όλα ηλεκτρονικά.

Κάρτα υγείας για εμένα, τη γυναίκα μου και τον μικρό μας, ηλεκτρονικά.

Στην Ελλάδα δεν το ήθελαν τόσα χρόνια, γιατί πως θα βόλευαν τόσες χιλιάδες ρουσφέτια...;

δηλαδή αν είναι να μπεις στον ιρλανδικό ΟΑΕΔ μπαίνεις με αίτηση online χωρίς παρουσίες κτλ?

Δημοσ.
6 minutes ago, gatokoritso said:

δηλαδή αν είναι να μπεις στον ιρλανδικό ΟΑΕΔ μπαίνεις με αίτηση online χωρίς παρουσίες κτλ?

Ευτυχώς δε χρειάστηκε να μπω στον Ιρλανδικό ΟΑΕΔ... Αλλά μέχρι στιγμής, σε καμία άλλη δημόσια υπηρεσία δε χρειάστηκε να παρουσιαστώ, εκτός από την 1η φορά για να πάρω το "ΑΜΚΑ" μου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου θυμισες τους εκατονταδες που πανε στα ΕΛΤΑ για να κανουν δουλειες που δεν εχουν σχεση με ταχυδρομειο και που μπορουν να γινουν ηλεκτρονικα.

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, webparts είπε

Μου θυμισες τους εκατονταδες που πανε στα ΕΛΤΑ για να κανουν δουλειες που δεν εχουν σχεση με ταχυδρομειο και που μπορουν να γινουν ηλεκτρονικα.

και στις τράπεζες το ίδιο.

κι αν παίξει καμιά εξτρά χρέωση για συναλλαγές στο ταμείο αρχίζουν τη γκρίνια....

επί του θέματος. Δεν υπάρχει ανεργία, έχουμε ανάπτυξη, γι αυτό δε βλέπεις ουρές στον ΟΑΕΔ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Επειδη ανεφερες την καλλιθεα εχω φαει απιστευτες ωρες αναμονης εκει, αστα να πανε....

ΤΟ κακο ειναι οτι δεν εξυπηρετει μονος εμας τους δημοτες αλλα και αλλες περιοχες πχ παλαιο φαληρο ,οποτε ειναι απολυτως λογικο αυτο που συμβαινει εδω και χρονια...

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.

Και στο Παγκρατι το ιδιο στο ΙΚΑ. Βγαζεις νουμερο το πρωι και ερχεται η σειρα σου το μεσημερι. Απο τους λιγους ΔΥ που πραγματικα λυπαμαι, γιατι αντιμετωπιζουν και δυσκολες καταστασεις. Βεβαια θα μπορουσαν να ειχαν παραπανω ατομα στο μητρωο.

Στον ΟΑΕΔ οι ουρες ειχαν μειωθει αισθητα εδω και χρονια, με την ηλεκτρονικη ανανεωση. Τωρα ισως επειδη πολλοι ανεργοι μενουν για χρονια εγγεγραμμενοι, ισως γιατι λιγοτεροι δικαιουνται επιδοματα, ισως γιατι ο χρονος εγγραφης εχει μειωθει με την ηλεκτρονικη διασυνδεση, εχουν μειωθει περαιτερω οι ουρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...