Froskeas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Ας παρακάμψουμε το ανομολόγητο γεγονός της αντικοινωνικότητας που με διέπει (εγκζαπανέκαθεν που λεν και οι πρωτευουσιάνοι) και να πάμε κατευθείαν στο ψητό? (ΝΑ ΠΑΜΕ) Βρίσκω ασύμφορα παραγωγικό το να ανοίγω το στόμα μου κι έστω να ψελίζω «μέρα» «σπέρα». Ο κόζμος ις ον φάιρ, τρέχουμε να προλάβουμε μπας και αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δευτερολέπτου χιλιοστό. Φτάνεις αλαφιασμένος στον εργασιακό σου χώρο, χτυπάς σε νανοσεκόντ κάρτα και αίφνης έχεις διακτινιστεί να λάβεις θέση εργασίας (ας πούμε στο γραφείο). Δισεκατομμύρια τετράκις οι εκκρεμούσες εργασίες, άπασες κατεπείγουσες και συ να μετασχηματίζεσαι σε μποζόνιο του higgs-ωσάν αυτό να αποτελεί τ’ ακροτελεύτιό σου οχυρό ελπίδας να τα προκάμεις όλα. Κι άξαφνα, ο χτύπος τηλεφώνου, στην αντιπέρα όχθη μια ατάραχη φωνή από ένα ουτοπικό σύμπαν θερμοδυναμικά ισορροπημένο να σου λέει ΚΑΑΑΑΑΑΛΗΗΗΗΗΗΗΜΕΕΕΕΕΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! Εσύ ασφαλώς δεν συναινείς. Εξυποννοείς ένα «παμ παρακάτ, προχώρει στο κυρίως θέμα» αλλά ΦΕΥ. Η μανδάμ να επιμένει ΚΑΛΛΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΜΕΕΕΕΕΕΡΡΡΡΑΑΑΑΑ λέω. Ο κόζμος λέει πρώτα καλημέρα. Περκέ? Διατί λέει καλημέρα. Χωρίς αιτία. Για να πάει καλά η μερα (Η ΤΡΕΛΛΑ λέω γω) ΥΓ: είναι εντέλει ΤΟΣΟ σημαντικό να ξεκινάμε την ημέρα λέγοντας πλουσιοπάροχα ΚΑΑΑΑΑΑΑΛΗΜΜΕΡΑΑΑΑΑ?? Αραγες τόσες ΚΑΚΕΣ ημέρες που συνέβησαν, παρότι τόσες μελίρρυτες καληηηημερεςςςς είχαν ειπωθει, ποιά η εξήγησή τους? Δλδ αν εγώ δεν θέλω να πω ένα ψόφιο καλημέρα, σημαίνει άραγες πως δεν θα κάνω καθολη τη διάρκεια μιας ημέρας τα αδύνατα δυνατά ώστε αυτή εντέλει να κυλήσει σε όσο το δυνατόν πλαίσια «καλά»? 4 4 7
Froskeas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Stam7891 είπε Ρε φιλε τι παιρνεις βραδιατικα; Καλησπέρα
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Το να μην λες καθόλου καλημέρα εμπεριέχει ένα ποσοστό αντικοινωνικότητας. Αυτό που δεν θα έκανα με τίποτα είναι να το λέω χαμογελαστός ή να το παίζω οτι είμαι καλά και χαρούμενος, δεν μου αρέσει και δεν θα το έκανα. Από εκεί και πέρα, αν δουλεύεις σε χώρο με λίγους και συγκεκριμένους συναδέλφους και συνεργάτες που συναντιέσαι καθημερινώς τότε επιβάλλεται να πεις ένα ταπεινό καλημέρα, ούτε δυνατά να το λες ούτε χαρούμενα και να το παίζεις οτι είσαι χαρούμενος ενώ δεν είσαι, εκτός κι αν είσαι πραγματικά χαρούμενος οπότε δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και μπορείς να εκφράσεις το συναίσθημά σου όπως θέλεις. 2
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Τον καταλαβαίνω τον φροσκέα, πάνω-κάτω είμαι της ιδίας άποψης. Παρόλ' αυτά, μετά από δουλειές και δουλειές, περιβάλλοντα και περιβάλλοντα, και επειδή στην τωρινή μου δουλειά γουστάρω να λέω καλημέρα (στους περισσότερους) επειδή το κλίμα είναι και γαμώ, ενώ γενικά πρωί-πρωί δε θέλω να ανοίγω το στόμα μου ούτε για να πιω νερό, έχω αρχίσει να καταλήγω στο ότι όταν δε γουστάρεις να πεις καλημέρα υπάρχει λόγος, και δεν είναι απαραίτητα επειδή είσαι αντικοινωνικός. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από phanispal 1
gatokoritso Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 πες μια μέρα και προχωρά...όρεξη που έχεις μες το πρωί.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Η πεμπτουσία της "καλημέρας"... 8
Vassilis_24 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Nα τη λες και να τη λες δυνατά και με χαμόγελο! Την καλημέρα τη λέμε επειδή αυτός που θα την ακούσει, θα χαμογελάσει και η μέρα του θα ξεκινήσει όμορφα. Το πώς θα καταλήξει δεν έχει καμία σημασία, η καλημέρα τη δουλειά της την κάνει πάντα 1 1
Lanike71 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Το "καλημέρα" δεν το λες για να πάει καλά η μέρα. Πέρα από το κοινωνικό του θέματος, είναι ευχή προς το συνεργάτη, φίλο, συνάνθρωπο να πάει καλά η μέρα του. Όπως και το "γεια" που λέμε ως χαιρετισμό και βγαίνει από το "υγεία" : σημαίνει κατ' επέκταση "εύχομαι να είσαι καλά". 1
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Ουτοπικός. Πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να ξεκινήσει καλά η μέρα μου, όχι απλά μια καλημέρα και δη, από άτομο που δε γουστάρω. 5 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Το "καλημέρα" δεν το λες για να πάει καλά η μέρα. Πέρα από το κοινωνικό του θέματος, είναι ευχή προς το συνεργάτη, φίλο, συνάνθρωπο να πάει καλά η μέρα του. Όπως και το "γεια" που λέμε ως χαιρετισμό και βγαίνει από το "υγεία" : σημαίνει κατ' επέκταση "εύχομαι να είσαι καλά". Ούτε ένας δεν το σκέφτεται έτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις