yannis27gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Σκέφτομαι να βάλω σύστημα φωτοβολταικων στην ταράτσα και να πουλάω το ρευμα στη ΔΕΗ. Το έχει κάνει κάποιος να μου πει εμπειριες;
ZauZ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Το έκαναν στο παρελθόν αρκετοί που έτρεχαν και Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις… τώρα δε νομίζω πως συμφέρει ιδιαίτερα… 1
haris_216 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Το σχετικό πρόγραμμα έχει μπει στον "πάγο" τελευταία. Πολλοί που το έκαναν ψιλοχτυπάνε το κεφάλι τους αφού υπέγραψαν με άλλα δεδομένα (πχ τιμή πώλησης κιλοβατώρας γύρω στα 45 λεπτά) και μετά οι συμβάσεις άλλαξαν μονομερώς με την τιμή να "κατρακυλάει". Όπως καταλαβαίνεις αυτό μεγάλωσε το χρόνο απόσβεσης, αφού μειώθηκε το ετήσιο όφελος και πλέον δεν έχει καμία σχέση με ότι υπόσχονταν ΔΕΗ και εταιρίες πώλησης. Για να τα λέμε όλα βέβαια, και πάλι υπάρχει όφελος, οικονομικό και οικολογικό (αν σε ενδιαφέρει βέβαια το οικολογικό) αλλά σε καμιά περίπτωση τα τρομερά νούμερα που διαφήμιζαν πριν καμιά 5ετία
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Οπως λεει και ο haris_216 θελει μεγαλη προσοχη και κανεις δεν σε διασφαλιζει οτι οτι υπογραψεις τωρα θα ισχυει και σε ενα χρονο ...Δυστυχως. Εκει που δουλευω στον ΔΕΔΔΗΕ σε αλλο γραφειο δεν προλαβαιναν τα φωτοβολταϊκα και τωρα δεν παταει κανεις . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Δες για Net Metering. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/net-metering/ti-einai-ta-fwtovoltaika-sustimata-fv-apo-autopa
jmirko15 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/net-metering/ti-einai-ta-fwtovoltaika-sustimata-fv-apo-autopa Το γνωρίζω. Απλώς λέω είναι πιο "εύκολο" για να save κάποια λεφτά. Εφόσον μιλάμε για ταράτσα και όλας..
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, jmirko15 είπε Το γνωρίζω. Απλώς λέω είναι πιο "εύκολο" για να save κάποια λεφτά. Εφόσον μιλάμε για ταράτσα και όλας.. Ενας ετησιος υπολογισμος και καταναλωσης κιλοβατορων και αναλογη μειωση λογω φωτοβολταϊκου σε σχεση με το κοστος τοποθετησης και συντηρισης δινει το αποτελεσμα. Το αν εχει καποιος ελευθερα 100 τμ σε ταρατσα δεν σημαινει οτι μπορει να εχει την μεγιστη απδοση ενα 10αρι φωτοβολταικο αν υπαρχουν σκιασεις , αλλα σπιτια διπλα κλ .Θελει πολυ καλη μελετη .
yannis27gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, haris_216 είπε Το σχετικό πρόγραμμα έχει μπει στον "πάγο" τελευταία. Πολλοί που το έκαναν ψιλοχτυπάνε το κεφάλι τους αφού υπέγραψαν με άλλα δεδομένα (πχ τιμή πώλησης κιλοβατώρας γύρω στα 45 λεπτά) και μετά οι συμβάσεις άλλαξαν μονομερώς με την τιμή να "κατρακυλάει". Όπως καταλαβαίνεις αυτό μεγάλωσε το χρόνο απόσβεσης, αφού μειώθηκε το ετήσιο όφελος και πλέον δεν έχει καμία σχέση με ότι υπόσχονταν ΔΕΗ και εταιρίες πώλησης. Για να τα λέμε όλα βέβαια, και πάλι υπάρχει όφελος, οικονομικό και οικολογικό (αν σε ενδιαφέρει βέβαια το οικολογικό) αλλά σε καμιά περίπτωση τα τρομερά νούμερα που διαφήμιζαν πριν καμιά 5ετία 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οπως λεει και ο haris_216 θελει μεγαλη προσοχη και κανεις δεν σε διασφαλιζει οτι οτι υπογραψεις τωρα θα ισχυει και σε ενα χρονο ...Δυστυχως. Εκει που δουλευω στον ΔΕΔΔΗΕ σε αλλο γραφειο δεν προλαβαιναν τα φωτοβολταϊκα και τωρα δεν παταει κανεις . Δηλαδή είναι δυνατόν να υπογράψεις σύμβαση με τη ΔΕΗ για σταθερή τιμή κιλοβατώρας τα επόμενα 25 χρόνια κι η ΔΕΗ να σου αλλάξει τη σύμβαση με το έτσι θέλω; Και δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες για τη ΔΕΗ;
NikosKallithea Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε Δηλαδή είναι δυνατόν να υπογράψεις σύμβαση με τη ΔΕΗ για σταθερή τιμή κιλοβατώρας τα επόμενα 25 χρόνια κι η ΔΕΗ να σου αλλάξει τη σύμβαση με το έτσι θέλω; Και δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες για τη ΔΕΗ; Όχι η σύμβαση δεν αλλαζει 40 υπεργαψες 40 θα πάρεις για 25 χρονια Aπό 1η Αυγούστου 2017 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2018 0,100 Ευρώ για κάθε κιλοβατώρα (kWh) που παράγει το φωτοβολταϊκό από 1η Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και 31 Ιουλίου 2018 0,095 Ευρώ /(kWh) από 1η Αυγούστου 2018 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2019 0,090 €/(kWh) από 1η Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και 31 Ιουλίου 2019 0,085 €/(kWh) από 1η Αυγούστου 2019 και έπειτα 0,080 Ευρώ για κάθε kWh που παράγει το φωτοβολταϊκό και εγχέεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ Η τιμή η οποία συνομολογείται στην σύμβαση είναι εγγυημένη για 25 χρόνια με τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε χρόνο
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτά είναι για το 2017 και μετα . Παλιά η σύμβαση είχε σταθερή τιμή και αυθαίρετα η ΔΕΗ την άλλαξε... Είναι ήδη στα δικαστήρια με πολλούς. Τεράστια η ζημιά σε αυτός που έκαναν πάρκα με φωτοβολταϊκά αλλά όχι μόνο. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 33 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτά είναι για το 2017 και μετα . Παλιά η σύμβαση είχε σταθερή τιμή και αυθαίρετα η ΔΕΗ την άλλαξε... Είναι ήδη στα δικαστήρια με πολλούς. Τεράστια η ζημιά σε αυτός που έκαναν πάρκα με φωτοβολταϊκά αλλά όχι μόνο. Δεν είμαι ο ειδκοτερος αλλά δε νομίζω ότι ένας ιδιώτης (όπως η ΔΕΗ) μπορεί ν το κάνει αυτό απλά επειδή το αποφάσισε. Μήπως έγινε μέσω νόμου, δεν το έκανε δηλαδή η ΔΕΗ αυτή καθε αυτή αλλά το ελληνικό κράτος ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρμόδιος ρυθμιστής για όλα τα θέματα ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΔΜΗΕ κλπ είναι η ΡΑΕ Δεν είμαι σίγουρος αν το έκανε αυτή. Η ζημία πάντως έγινε. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano
greengr21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, yannis27gr είπε Δηλαδή είναι δυνατόν να υπογράψεις σύμβαση με τη ΔΕΗ για σταθερή τιμή κιλοβατώρας τα επόμενα 25 χρόνια κι η ΔΕΗ να σου αλλάξει τη σύμβαση με το έτσι θέλω; Και δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες για τη ΔΕΗ; Μεχρι το 2012 φιλε η ΔΕΗ αγοραζε γυρω στα 55λεπτα τη kw απο τα φωτοβολταικα,προφανως το ποσο ειναι παραπανω απο εξωπραγματικο για μνημονιακο-ουσιαστικα πτωχευμενο κρατος και καλως αλλαξε τη συμβαση η ΔΕΗ. 1
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Αρμόδιος ρυθμιστής για όλα τα θέματα ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΔΜΗΕ κλπ είναι η ΡΑΕ Δεν είμαι σίγουρος αν το έκανε αυτή. Η ζημία πάντως έγινε. Οι τιμές αυτές καθορίζονται από νόμο νομίζω. Τις ορίζει το κράτος δηλαδή. Πιθανότατα βέβαια μετά από "εισήγηση" (= χαρτάκι κάτω από το τραπέζι) της "ανεξάρτητης" ΡΑΕ. και φυσικά δεν αλλάξανε "καλώς" αλλά μη μπορώντας να γίνει αλλιώς. Το αν ήταν υπερβολικές ή όχι θα έπρεπε να το σκεφτεί το ελληνικό κράτος πριν τις ορίσει αρχικά. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα