Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να βρω χαρακτηριστικά κινητών με το μεγαλύτερο  internal storage, όχι εξωτερική sd card που γίνεται  internal storage . Είναι κάτι που δεν βρίσκεται εύκολα στο διαδίκτυο, αλλά κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί δίνει μεγάλη αξία στην κάθε συσκευή εφόσον αυξάνει την χωρητικότητα των εφαρμογών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. 

Επεξ/σία από asinoro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, asinoro είπε

Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να βρω χαρακτηριστικά κινητών με το μεγαλύτερο  internal storage, όχι εξωτερική sd card που γίνεται  internal storage . Είναι κάτι που δεν βρίσκεται εύκολα στο διαδίκτυο, αλλά κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί δίνει μεγάλη αξία στην κάθε συσκευή εφόσον αυξάνει την χωρητικότητα των εφαρμογών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. 

Στα Samsung υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την εσωτερική μνήμη μέχρι και 10GB!!

Η μέθοδος αυτή την χρησιμοποιεί η ίδια η Samsung και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, jim_p είπε

Πας εδω, κατεβαινεις στο κουτακι που λεει internal storage, βαζεις τα ορια που θες, πχ απο 64gb και πανω και πατας show

https://www.gsmarena.com/search.php3

Με αυτό επιλέγεις να δεις τι συσκευές υπάρχουν σύμφωνα με το χώρο εσωτερικής αποθήκευσης,  δεν σου δείχνει εάν η συσκευή σου επιτρέπει να αποθηκεύεις εφαρμογές σε αυτόν τον χώρο. Δηλαδή πόσος είναι ο πραγματικός χώρος εσωτερικής αποθήκευσης.

16 ώρες πριν, saruman123 είπε

Στα Samsung υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την εσωτερική μνήμη μέχρι και 10GB!!

Η μέθοδος αυτή την χρησιμοποιεί η ίδια η Samsung και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εννοείς αυτόν τον τρόπο;
https://fossbytes.com/android-sd-card-internal-storage-adoptable-storage/

Δημοσ.
2 ώρες πριν, asinoro είπε

Με αυτό επιλέγεις να δεις τι συσκευές υπάρχουν σύμφωνα με το χώρο εσωτερικής αποθήκευσης,  δεν σου δείχνει εάν η συσκευή σου επιτρέπει να αποθηκεύεις εφαρμογές σε αυτόν τον χώρο. Δηλαδή πόσος είναι ο πραγματικός χώρος εσωτερικής αποθήκευσης.

Εννοείς αυτόν τον τρόπο;
https://fossbytes.com/android-sd-card-internal-storage-adoptable-storage/

Όχι, εννοώ να αυξήσεις τον πραγματικό χώρο τις εσωτερικές μνήμης του κινητού.

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι ωραίος ο οδηγός και συγχαρητήρια, όμως πάμε πάλι στο αρχικό ερώτημα ποιες συσκευές Android έχουν την μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη που πολύ ωραία το έχεις θέσει και θα αλλάξω τον τίτλο του θέματος. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, asinoro είπε

Πράγματι ωραίος ο οδηγός και συγχαρητήρια, όμως πάμε πάλι στο αρχικό ερώτημα ποιες συσκευές Android έχουν την μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη που πολύ ωραία το έχεις θέσει και θα αλλάξω τον τίτλο του θέματος. 

Μέχρι 256GB είναι αυτά https://www.kimovil.com/el/sugkrish-kinhtwn/f_min_ds+value.262144

Δημοσ.

Τελικά φαίνεται ότι ότι στο κάθε κινητό είναι δύσκολη η πληροφορία internal storage ή εσωτερική μνήμη γιατί η κάθε εταιρία δεσμεύει για την κάθε συσκευή διαφορετικό χώρο για τις δικές της εφαρμογές.
Έτσι ο πραγματικός χώρος είναι αυτός που δείχνει η συσκευή στα settings > storage> internal storage.
Εφόσον λοιπόν η κάθε συσκευή έχει διαφορετική ρύθμιση τότε εάν θέλετε λέτε ο καθένα σας και η κάθε μια σας, τι  internal storage ή εσωτερική μνήμη έχει η συσκευή σας πληροφορίες χρήσιμες για όλους μας.
Υ.Γ. Υπάρχει bug που δεν μου στέλνει τα απαντητικά email;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, asinoro είπε

Τελικά φαίνεται ότι ότι στο κάθε κινητό είναι δύσκολη η πληροφορία internal storage ή εσωτερική μνήμη γιατί η κάθε εταιρία δεσμεύει για την κάθε συσκευή διαφορετικό χώρο για τις δικές της εφαρμογές.
Έτσι ο πραγματικός χώρος είναι αυτός που δείχνει η συσκευή στα settings > storage> internal storage.
Εφόσον λοιπόν η κάθε συσκευή έχει διαφορετική ρύθμιση τότε εάν θέλετε λέτε ο καθένα σας και η κάθε μια σας, τι  internal storage ή εσωτερική μνήμη έχει η συσκευή σας πληροφορίες χρήσιμες για όλους μας.
Υ.Γ. Υπάρχει bug που δεν μου στέλνει τα απαντητικά email;

Αυτό που λες είναι λίγο δύσκολο γιατί με το που θα το πάρεις πρέπει να το δεις από το "σχετικά με το τηλέφωνο".

Εμένα δηλαδή που έχω 64GB τώρα λέει ότι έχω διαθέσιμο 43.77GB γιατί έχω βάλει και εφαρμογές.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, saruman123 είπε

Αυτό που λες είναι λίγο δύσκολο γιατί με το που θα το πάρεις πρέπει να το δεις από το "σχετικά με το τηλέφωνο".

Εμένα δηλαδή που έχω 64GB τώρα λέει ότι έχω διαθέσιμο 43.77GB γιατί έχω βάλει και εφαρμογές.

Ας κάνουμε μια αρχή ποιο μοντέλο είναι το τηλέφωνό σου, έτσι εάν ο κάθε χρήστης δώσει αυτή την σημαντική πληροφορία και αρχίζουν οι μελλοντικοί χρήστες να πηγαίνουν σε αγορά συσκευών με την μεγαλύτερη εσωτερική αποθήκευση και καλύτερη τιμή, τότε θα δούμε πως θα αλλάξουν και συμπεριφορά οι εταιρίες που τώρα κάνουν ότι θέλουν σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.

Βασικά, σε όλα τα κινητά αναφέρεται η μνήμη ρομ και η μνήμη ραμ στα χαρακτηριστικά (π.χ. 1/8, 2/16, 3/34, 3/64, 4/64, 4/128 κλπ). Όσο πιο μεγάλος ο δεύτερος αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η εσωτερική μνήμη. Από αυτήν την εσωτερική μνήμη, πρέπει να αφαιρεθεί ένα μέρος που καταλαμβάνει το λειτουργικό (π.χ. από τα 8 gb εσωτερική μνήμης, διαθέσιμα ειναι τα 4-5, από τα 16 gb είναι τα 11-12, από τα 32 τα 23-24). Αυτές οι τιμές ειναι στο περίπου, καθώς σε κάθε εταιρεία το λειτουργικό έχει διαφορετικό μέγεθος (Androide core + ui).

Οπότε, όσο μεγαλύτερος είναι ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος, τόσο περισσότερο χώρο έχει ο χρήστης στη διάθεσή του.

Δημοσ.

βλέπω τον τίτλο και δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις , διαβάζω το αρχικό μήνυμα και με μπερδεύεις ακόμα πιο πολύ :)

θες να πεις το "ελευθερη" ; ε γράψτο :) το "εχουν μεγαλύτερη μνήμη" , συγγνώμη , είναι σαν να μου λες δεν διαβάζεις ένα από 2-3 βασικά specs που έχει η συσκευή σου 

το ελεύθερη πάλι δεν λέει κάτι , εκτός αν σου λέει ο καθένας , με το που αγοράζει την συσκευή , να εμένα έχει τόσο 

η ίδια συσκευή , μετά από format, έχει διαφορετικό χώρο π.χ. σε nougat , διαφορετικό σε oreo ,  αν υποστηρίζει treble / a b partitions κ.ο.κ.

δηλαδή θες εσύ να σου πει ο καθένας , έχω την τάδε συσκευή , με τάδε ρομ , τάδε έκδοση λειτουργικού, τάδε έκδοση προγραμμάτων (και αυτά Update κάνουν :) ) και τάδε ελεύθερο χώρο .... απλά δεν έχει νόημα 

σε εποχές 4/8 είχε περισσότερο νόημα

Δημοσ.

Να πάρουμε ένα παράδειγμα από αυτόν τον αναγνωρισμένο χώρο παρουσίασης και να δούμε πόσο κατανοητό είναι το θέμα ή όχι;
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_j2_pro_(2018)-8904.php
Internal    16 GB, 1.5 GB RAM
Ο χώρος  internal storage για να μην χαθούμε στην μετάφραση που δείχνει ποιος είναι ο ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση εφαρμογών, είναι 1.5 GB, 2, 3, ή  κάτι άλλο; 
Ο υποψήφιος αγοραστής που μπορεί να δει αυτήν την πληροφορία στο διαδίκτυο ή πρέπει να πάει στο κατάστημα και κοιτάει ο ίδιος την κάθε συσκευή πριν την αγοράσει;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spysif είπε

Βασικά, σε όλα τα κινητά αναφέρεται η μνήμη ρομ και η μνήμη ραμ στα χαρακτηριστικά (π.χ. 1/8, 2/16, 3/34, 3/64, 4/64, 4/128 κλπ). Όσο πιο μεγάλος ο δεύτερος αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η εσωτερική μνήμη. Από αυτήν την εσωτερική μνήμη, πρέπει να αφαιρεθεί ένα μέρος που καταλαμβάνει το λειτουργικό (π.χ. από τα 8 gb εσωτερική μνήμης, διαθέσιμα ειναι τα 4-5, από τα 16 gb είναι τα 11-12, από τα 32 τα 23-24). Αυτές οι τιμές ειναι στο περίπου, καθώς σε κάθε εταιρεία το λειτουργικό έχει διαφορετικό μέγεθος (Androide core + ui).

Οπότε, όσο μεγαλύτερος είναι ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος, τόσο περισσότερο χώρο έχει ο χρήστης στη διάθεσή του.

Τον ακριβή αποθηκευτικό χώρο της εσωτερικής μνήμης δε θα τον βρεις πουθενά άμεσα (όπως βλέπεις γραμμένα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά). Μόνο αν ψαχτείς μέσω internet. Αλλά, οι τιμές είναι, χονδρικά, αυτές που σου ανέφερα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, asinoro είπε

Να πάρουμε ένα παράδειγμα από αυτόν τον αναγνωρισμένο χώρο παρουσίασης και να δούμε πόσο κατανοητό είναι το θέμα ή όχι;
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_j2_pro_(2018)-8904.php
Internal    16 GB, 1.5 GB RAM
Ο χώρος  internal storage για να μην χαθούμε στην μετάφραση που δείχνει ποιος είναι ο ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση εφαρμογών, είναι 1.5 GB, 2, 3, ή  κάτι άλλο; 
Ο υποψήφιος αγοραστής που μπορεί να δει αυτήν την πληροφορία στο διαδίκτυο ή πρέπει να πάει στο κατάστημα και κοιτάει ο ίδιος την κάθε συσκευή πριν την αγοράσει;

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο ή σε μπέρδεψε η σελίδα απλά

το 1.5 είναι η ΜΝΗΜΗ RAM 

αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι η μνήμη ραμ είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με αυτό που ρωτάς 

στο παράδειγμά σου 16 είναι γενικά ο χώρος - ο χώρος που πιάνει το σύστημα και τα λοιπά partition άρα πες περίπου 10-11 (πες και 12) GB είναι ο χώρος που έχεις για να κάνεις εγκατάσταση τις εφαρμογές σου , το 1.5 είναι η RAM, άσχετο , δεν έχει να κάνει με τα 16

υπολογιστή έχεις ; καταλαβαίνεις την διαφορά του σκληρού δίσκου με την μνήμη ram ; 

Επεξ/σία από kodorevi8ulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...