voltmod Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Η Apple αποκάλυψε πρόσφατα στο TechCrunch ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάποιο νέο μοντέλο Mac Pro φέτος –όπως περίμεναν κάποιοι- αλλά πως αναμένεται το λανσάρισμα του κορυφαίου της υπολογιστή να γίνει μέσα στο 2019. Με τη συγκεκριμένη δήλωση του, ο Vice President of Hardware Engineering της Apple, Tom Boger, ξεκαθάρισε ότι οι πελάτες της Apple δεν θα πρέπει να περιμένουν να ανακοινωθεί σύντομα κάποιο μοντέλο Mac Pro και πως μπορούν να στραφούν στον iMac Pro. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να αξίζει την αναμονή, αφού όπως εξηγεί η Apple, “διαμορφώνει το σύστημα βασιζόμενη στις απόψεις και στα σχόλια των πελατών της". Η Apple δημιούργησε μία Pro Workflow Team με στόχο τη βελτιστοποίηση του hardware και του software με βάση πραγματικές ροές εργασίας και παραγωγής, και όχι τυχαίους στόχους. Η εταιρεία προσέλαβε δημιουργούς στους τομείς του 3D animation και των visual effects, του video editing και της μουσικής ώστε να παράγουν πραγματικά projects με στόχο να επισημάνουν “bottlenecks” στη ροή εργασίας ή στη διαδικασία παραγωγής, είτε πρόκεινται για ζητήματα στο σχεδιασμό του υπολογιστή, είτε σε χαρακτηριστικά κάποιου app. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη βοηθήσει για να βελτιωθεί η απόδοση στον iMac Pro, ωστόσο εργάζεται και πάνω στον Mac Pro, είπε ο Tom Boger στο TechCrunch. Η εταιρεία επίσης λαμβάνει υπόψη της και απόψεις και γνώμες εκτός της συγκεκριμένης ομάδας, όπως για παράδειγμα από την Adobe. Η απόφαση να καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου Mac Pro δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τους δημιουργούς που θέλουν ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα χωρίς οθόνη. Επιπλέον, δεν είναι και σίγουρο ότι η Apple θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επαγγελματιών και να τους δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν “modular workstation”, ωστόσο τι σημαίνει “modularity”; Κάποιο tower που επιτρέπει κάποιου είδους επεκτασιμότητα στο εσωτερικό (π.χ δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων solid state drives ή καρτών γραφικών και αρθρωμάτων μνήμης) ή από το… εξωτερικό προσθέτοντας κάρτες γραφικών μέσω κάποιου “GPU enclosure”; Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα, πριν το λανσάρισμα. Engadget Δείτε ολόκληρο το άρθρο
djdidi Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά το fail του overpriced mac pro "βαρελάκι" και το πόσο εύκολο είναι να χτίσεις hackintosh ακόμα και με ryzen, η Apple πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο τι θα παρουσιασει. Δε γίνεται με 1500€ να φτιάχνεις μόνος σου ότι η Apple πουλάει 3500€. Όποιος πληρώνει 2 κ 3 χιλιάρικα παραπανω, η είναι fanboy ή έχει λεφτά για πεταμα ή είναι ευκαταστατος επαγγελματιας . Τρέχω Hackintosh high sierra εδώ κ 3 μήνες σε ryzen based συστημα, πιο smoothly κ από το macbook pro retina μου Επεξ/σία 7 Απριλίου 2018 από djdidi 13 2 1
kawavn800 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, djdidi είπε Μετά το fail του overpriced mac pro "βαρελάκι" και το πόσο εύκολο είναι να χτίσεις hackintosh ακόμα και με ryzen, η Apple πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο τι θα παρουσιασει. Δε γίνεται με 1500€ να φτιάχνεις μόνος σου ότι η Apple πουλάει 3500€. Όποιος πληρώνει 2 κ 3 χιλιάρικα για τη μόστρα η είναι αχιβάδα ή έχει λεφτά για πεταμα. Τρέχω Hackintosh high sierra εδώ κ 3 μήνες σε ryzen based συστημα, πιο smoothly κ από το macbook pro retina μου Νομίζω ότι είναι και η υποστήριξη και η εγγύηση και η μετά πώληση μέσα σε αυτό. Παράδειγμα Renault Clio 1.5 με Mercedes a150. Δεν είναι ίδια αλλά τα μηχανικά μέρη και των δύο είναι ίδια. Εάν συγκρίνεις επώνυμα Workstations με MacPro περίπου τα ίδια χρήματα κοστίζουν. Καλή Ανάσταση 3
djdidi Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Νομίζω ότι είναι και η υποστήριξη και η εγγύηση και η μετά πώληση μέσα σε αυτό. Παράδειγμα Renault Clio 1.5 με Mercedes a150. Δεν είναι ίδια αλλά τα μηχανικά μέρη και των δύο είναι ίδια. Εάν συγκρίνεις επώνυμα Workstations με MacPro περίπου τα ίδια χρήματα κοστίζουν. Καλή Ανάσταση Εγγυση? Μεταπωλητικη υποστήριξη; Χαχαχαχ.. Ενα χρονο limited warranty σου δίνει η Apple. Άντε να το πάει στα 2 ο retailer, εκτός αν σκάσεις +250 για apple care. Στο macbook μου κάηκε ο mag safe μετά από 1 χρόνο και ένα μήνα. Μάντεψε ποιος τον πλήρωσε. Οσο για τον παραλληλισμό, εντελώς άτυχης. Όλα τα prebuilt κοστίζουν παραπάνω. Τέλος, οταν χτίζεις hackintosh, το Osx το κατεβάζεις νόμιμα από το Appstore. Είσαι νόμιμος με το Apple Id σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι. Καλή Ανάσταση Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από djdidi 10
Pokemon640 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, djdidi είπε Μετά το fail του overpriced mac pro "βαρελάκι" και το πόσο εύκολο είναι να χτίσεις hackintosh ακόμα και με ryzen, η Apple πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο τι θα παρουσιασει. Δε γίνεται με 1500€ να φτιάχνεις μόνος σου ότι η Apple πουλάει 3500€. Όποιος πληρώνει 2 κ 3 χιλιάρικα για τη μόστρα η είναι αχιβάδα ή έχει λεφτά για πεταμα. Τρέχω Hackintosh high sierra εδώ κ 3 μήνες σε ryzen based συστημα, πιο smoothly κ από το macbook pro retina μου όταν είσαι Studio (εικόνας/ήχου) και το Hardware σου κουμπώνει σε Mac, δεν μπορείς να ρισκάρεις τα 1500€ του hackintosh (η το ότι θα γλίτωνες 2000€) , γιατί έτσι και 1 φορά γίνει η στραβή στο γράψιμο και χάσεις πελάτη, η ζημιά είναι πολύ υψηλότερη από 2000€! 4 1
aris1986 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Εκανε πατατιά η apple με τον κουβά και το κατάλαβε. Αυτο έλειπε να κολλούσε σε design που δεν έπιασε. Αντε με το καλο να δουμε προτασεις σε αλλα σχηματα πιο εργονομικα, κατι θα σχεδιαζουν τωρα. Οχι βεβαια οτι θα το παρω ποτε (προσωπικα), too much περα απο τα λεφτα...
djdidi Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε όταν είσαι Studio (εικόνας/ήχου) και το Hardware σου κουμπώνει σε Mac, δεν μπορείς να ρισκάρεις τα 1500€ του hackintosh (η το ότι θα γλίτωνες 2000€) , γιατί έτσι και 1 φορά γίνει η στραβή στο γράψιμο και χάσεις πελάτη, η ζημιά είναι πολύ υψηλότερη από 2000€! Προσωπικά γράφω με Ableton και apogee duet. Mac specific κάρτα και ένα τόνο plugins ανοιχτα. Ούτε μισή φορά δε μου κόλλησε. Από θέμα εικόνας μπορώ να μιλήσω για photoshop και Final cut που με 16 threads και 32 gb ram δεν έχει κάνει κιχ. Ωστόσο δε διαφωνούμε. Αν κάποιος είναι επαγγελματίας και δουλεύει με project της τάξης των 3.000€, τότε δε θα τον νοιάζουν τα 2Κ παραπάνω που θα δώσει για να μην ασχοληθει με hackintosh. 1
KostasMulti Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 32 λεπτά πριν, djdidi είπε Μετά το fail του overpriced mac pro "βαρελάκι" και το πόσο εύκολο είναι να χτίσεις hackintosh ακόμα και με ryzen, η Apple πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο τι θα παρουσιασει. Δε γίνεται με 1500€ να φτιάχνεις μόνος σου ότι η Apple πουλάει 3500€. Όποιος πληρώνει 2 κ 3 χιλιάρικα για τη μόστρα η είναι αχιβάδα ή έχει λεφτά για πεταμα. Τρέχω Hackintosh high sierra εδώ κ 3 μήνες σε ryzen based συστημα, πιο smoothly κ από το macbook pro retina μου Φίλε συναγωνιστή...hackintosερά. Eχω φτιάξει άπειρα hackintosh με intel cpu. Όλα πανε σφαίρα, ακόμα και αυτά που είναι με pentium cpu. Εχω μπει στο tripάκι να προσπαθήσω και με AMD, θα με ενδιέφερε η γνώμη σου. Yπαρχει κάτι που δεν συνεργάζεται καλά με τους AMD; Π.χ χρειάζεται discrete GPU ή μπορείς και με την Integrated. Facetime, imessages δουλεύουν καλά; Ευχαριστώ.
djdidi Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, KostasMulti είπε Φίλε συναγωνιστή...hackintosερά. Eχω φτιάξει άπειρα hackintosh με intel cpu. Όλα πανε σφαίρα, ακόμα και αυτά που είναι με pentium cpu. Εχω μπει στο tripάκι να προσπαθήσω και με AMD, θα με ενδιέφερε η γνώμη σου. Yπαρχει κάτι που δεν συνεργάζεται καλά με τους AMD; Π.χ χρειάζεται discrete GPU ή μπορείς και με την Integrated. Facetime, imessages δουλεύουν καλά; Ευχαριστώ. Είμαι με r7 1800x, X370 και rx580. Δεν έχω onboard γραφικά άρα δεν μπορώ να σου απαντήσω αν θα δούλευε με τους νέους apu's (2200G, 2400G) , αλλά πιστεύω θα είναι οκ. Όχι δυστυχώς imessage δεν.. Το iCloud μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο community για τους amd. Μακαρι στο tonymac να ασχολούνταν με ryzen. Πάντως όλα τα υπολοιπα (wifi,lan,bt, usb3) μου δούλεψαν ρολόι χώρις κόπο
isspro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 26 λεπτά πριν, KostasMulti είπε Φίλε συναγωνιστή...hackintosερά. Eχω φτιάξει άπειρα hackintosh με intel cpu. Όλα πανε σφαίρα, ακόμα και αυτά που είναι με pentium cpu. Εχω μπει στο tripάκι να προσπαθήσω και με AMD, θα με ενδιέφερε η γνώμη σου. Yπαρχει κάτι που δεν συνεργάζεται καλά με τους AMD; Π.χ χρειάζεται discrete GPU ή μπορείς και με την Integrated. Facetime, imessages δουλεύουν καλά; Ευχαριστώ. γινεται με amd fx 8350 σε win 10 με καποιο vm να τρεξει high sierra? και οχι με κανονικο boot
Digital-Entity Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 6 minutes ago, isspro said: γινεται με amd fx 8350 σε win 10 με καποιο vm να τρεξει high sierra? και οχι με κανονικο boot Γίνεται με vmware αυτό αλλά όχι 100%. Στο vmware πρέπει να τρέξεις vmware unlocker για να ξεκλειδώσει η υποστήριξη για mac os, αλλά και πάλι δεν υπάρχει hardware acceleration στο vmware λόγω ότι δεν υπάρχουν drivers από apple για virtual machine υποστήριξη. 2
KostasMulti Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 20 λεπτά πριν, djdidi είπε Είμαι με r7 1800x, X370 και rx580. Δεν έχω onboard γραφικά άρα δεν μπορώ να σου απαντήσω αν θα δούλευε με τους νέους apu's (2200G, 2400G) , αλλά πιστεύω θα είναι οκ. Όχι δυστυχώς imessage δεν.. Το iCloud μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο community για τους amd. Μακαρι στο tonymac να ασχολούνταν με ryzen. Πάντως όλα τα υπολοιπα (wifi,lan,bt, usb3) μου δούλεψαν ρολόι χώρις κόπο Μμμμμ.... με βάζεις σε πειρασμό να στήσω συστηματάκι με AMD, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για τα imessage δοκίμασε να κάνεις reset permissions, ή ακόμα αν γίνεται ενα vanilla installation. Επίσης αυτό που βοηθάει πολύ, είναι να έχεις το clover boot σε διαφορετικό δίσκο, απ το λειτουργικό. 1 λεπτό πριν, Digital-Entity είπε Γίνεται με vmware αυτό αλλά όχι 100%. Στο vmware πρέπει να τρέξεις vmware unlocker για να ξεκλειδώσει η υποστήριξη για mac os, αλλά και πάλι δεν υπάρχει hardware acceleration στο vmware λόγω ότι δεν υπάρχουν drivers από apple για virtual machine υποστήριξη. Αψογη απάντηση! 1
athanatosraper Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Καλησπερα...θα θελα να πω τη γνωμη μου πανω στα hackidosh εγω προσωπικά τα δουλεύω από τα 10.8 μέχρι και σήμερα ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα δουλεύω επαγγελματικά το logic pro εχω κάνει άπειρες ηχογραφήσεις και άπειρες ώρες μίξη ποτέ δεν μου πέταξε σφάλμα για να μην γίνομαι κουραστικός όποιος δεν έχει μεγάλο μπάτζετ μπορεί άνετα να σταθεί ένα hackidosh pc και σε μουσική και σε επεξεργασία βίντεο αυτά από μένα.. Καλή ανάσταση... 3
Donacgreece Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, djdidi είπε Εγγυση? Μεταπωλητικη υποστήριξη; Χαχαχαχ.. Ενα χρονο limited warranty σου δίνει η Apple. Άντε να το πάει στα 2 ο retailer, εκτός αν σκάσεις +250 για apple care. Στο macbook μου κάηκε ο mag safe μετά από 1 χρόνο και ένα μήνα. Μάντεψε ποιος τον πλήρωσε. Οσο για τον παραλληλισμό, εντελώς άτυχης. Όλα τα prebuilt κοστίζουν παραπάνω. Τέλος, οταν χτίζεις hackintosh, το Osx το κατεβάζεις νόμιμα από το Appstore. Είσαι νόμιμος με το Apple Id σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι. Καλή Ανάσταση Αν εγκαταστήσουμε το macOS ή οποιοδήποτε άλλη έκδοση της οικογένειας OS X, σε υπολογιστή που δεν έχει σχεδιαστεί από την Apple, τότε καταπατάμε τους όρους χρήσης του λειτουργικού. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπολογιστές Hackintosh δεν είναι νόμιμοι, βάσει του Digital Millenium Copyright Act (DMCA). 1
KostasMulti Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Donacgreece είπε Αν εγκαταστήσουμε το macOS ή οποιοδήποτε άλλη έκδοση της οικογένειας OS X, σε υπολογιστή που δεν έχει σχεδιαστεί από την Apple, τότε καταπατάμε τους όρους χρήσης του λειτουργικού. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπολογιστές Hackintosh δεν είναι νόμιμοι, βάσει του Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Απόλυτα σωστός... αλλά μεταξύ μας τώρα, τόσα χρόνια από το 2007 που πρωτοδημιουργήθηκαν τα Hackintosh με snow leopard, η apple θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να μπλοκάρει την εγκατάστασή του σε μη apple pc. Επείδή όμως ήταν μια τεράστια ευκαιρεία για να εξαπλωθεί το macosx, έκανε τη σιγανοπαπαδιά ( κάτι σαν τα πειρατικά windows δλδ) . Επίσης πολύ χρήστες hackintosh μετέπειτα προχώρησαν σε αγορά γνήσιου apple υπολογιστή (εμού του ιδίου πχ). Οπότε η φάση για την εταιρεία απ το coupertino είναι.... Εγώ θα κάνω ότι φωνάζω αλλά μη μου δίνεται και πολύ σημασία. Τα αγγούρια για το hackintosh έρχεται μάλλον απ το 2020 και το project kalamata. Είδωμεν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα