Προς το περιεχόμενο

NASA: Παραγγελία πειραματικού αεροσκάφους για «αθόρυβες» υπερηχητικές πτήσεις


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, webparts είπε

Σιγα μην υπαρχει ζωη στον πλανητη  σε 100 χρονια :P 

Αν βγαλουμε το 18 καλα θα ειναι !
 

Καλημέρα. Χαλάς την ατμόσφαιρα... :D Το ξέρω είναι δύσκολα τα πράγματα και για τον άνθρωπο και για την φύση που είναι ρημαγμένη. Όμως φίλε μου ξέρω και το άλλο. Η ζωή πάντα βρίσκει διέξοδο. Ο πλανήτης έχει ακόμη πολλά χρόνια μπροστά του το ίδιο και η ανθρωπότητα. 

Κάποια εκκαθάριση θα γίνει. Σίγουρα κάτι μεγάλο θα αλλάξει όπως αλλάζει εκατομμύρια χρόνια τώρα και ο πλανήτης μας και εμείς σαν είδος. Όμως η ζωή θα υπάρχει για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. Δεν μπορεί ο δημιουργός μας να μας έδωσε μόνο μερικές χιλιάδες χρόνων ζωής σε κάτι τόσο σημαντικό που έχει δημιουργήσει. 

Απλώς ποτέ οι παρόντες δεν έχουν ελπίδες ή δεν βλέπουν μπροστά γιατί ποτέ δεν τους φτάνει η ζωή που τους απομένει. Ανθρώπινη φύση. Όσα και αν έχεις ότι και αν έχεις ποτέ δεν τα εκτιμας όσο τους αξίζουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/4/2018 στις 2:51 ΜΜ, George.Ember είπε

Πολυ καλα νεα! Το Concorde για την εποχη του ειχε αλλαξει τα δεδομενα! Ο κοσμος το ειχε αγκαλιασει αλλα ο ηχος του ηταν και ο λογος που το καταργησαν!

Δεν ήταν ο ήχος. Αλλά τα ατυχήματα που το κατήργησαν και το υψηλό κόστος συντήρησης και καυσίμων. 

Παντως πολύ θέλω να δω πως θα το καταφέρουν. Το πείραμα είχε αποτύχει κάπου το 60-70 γιατί οι μηνύσεις έπεφταν βροχή. Είχαν εγκαταστήσει σε μια πόλη ηχεία που έκαναν συχνά το sonic boom. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι καλά... και στα 80's ονειρευόμασταν το 2020 με ιπτάμενα αυτοκίνητα κλπ και τελικά φτάσαμε να βλέπουμε πιτσιρικάδες να τρώνε απορρυπαντικά και γκόμενες να βγάζουν selfie με λαγουδένια αυτιά:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 4/8/2018 at 9:14 ΜΜ, hyperspaced said:

ο λόγος κατάργησης των υπερηχητικών πτήσεων δεν ήταν φυσικά ο θόρυβος αλλά το κόστος καθώς ο βαθμός απόδοσης των υπερηχητικών πτήσεων είναι πολύ μικρός.

Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρει εμπορική εφαρμογή στο ευρύ κοινό. Για τους ζάμπλουτους βέβαια, το κόστος δεν έχει σημασία, άρα ποτέ δεν ξέρεις.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους.

Έπαιξε και ο θόρυβος τον ρόλο του, αφού λόγω αυτού, το εύρος των περιοχών που μπορούσε να πετάξει το Concorde ήταν περιορισμένος, πράγμα που σήμαινε και περιορισμένα έσοδα. Ο συνδυασμός αυτών με το γεγονός ότι η αναβάθμισή του, που έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως,  θα κόστιζε τεράστια ποσά, κατέστησε τη συνέχεια του εγχειρήματος ασύμφορη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...