pavloa Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι που να λέει αν είναι νόμιμο ή όχι το σπρει πιπεριού. Ξέρεις κανείς τι παίζει? Δεν θα πάρω έτοιμα. Έψαξα και παντού διάβαζα κάτι σαν αυτό http://etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html?m=1 Μου έχουν ανοίξει αρκετές φορες το συνεργείο με συναγερμό και κάμερες, έχω σκεφτεί να κάνω ένα σύστημα ώστε να ψεκάζει αυτόματα μόλις μπει κάποιος μέσα ή να το ενεργοποιώ εγώ απομακρυσμένα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από pavloa
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Νόμος περί όπλων, άρθρο 1, παράγραφος 1α. Πραγματικά πιο αρχή δε γινόταν να είναι. Αυτό που θες να κάνεις είναι παράνομο, στο Ελλάδα είναι τζιζ κακό να θες να προστατέψεις τον εαυτό σου ή την περιουσία σου. 8 1
stratosw Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 αν το χρησιμοποιες με τα ιδια σου τα χερια υπαγεται στο νομο περι οπλων. για τον τροπο που σκεφτεσαι δεν ξερω, και καλο θα ηταν να ρωτησεις καποιο δικηγορο υπαρχουν και κατι αλλα συστηματα που ντουμανιαζουν τον τοπο με ακακο ασπρο καπνο, οποτε οι κλεφτες δεν βλεπουν τιποτα για να.κλεψουν. αυτο δινει χρονο αντιδεασης για την αστυνομια να φτασει
pavloa Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Kercyn είπε Νόμος περί όπλων, άρθρο 1, παράγραφος 1α. Πραγματικά πιο αρχή δε γινόταν να είναι. Αυτό που θες να κάνεις είναι παράνομο, στο Ελλάδα είναι τζιζ κακό να θες να προστατέψεις τον εαυτό σου ή την περιουσία σου. Να σου πω οτι δεν το είδα θα με πιστέψεις? Γενικά στην ελλάδα δεν έχουμε κράτος, δικαστές ούτε δικηγόρους. 1 ώρα πριν, stratosw είπε αν το χρησιμοποιες με τα ιδια σου τα χερια υπαγεται στο νομο περι οπλων. για τον τροπο που σκεφτεσαι δεν ξερω, και καλο θα ηταν να ρωτησεις καποιο δικηγορο υπαρχουν και κατι αλλα συστηματα που ντουμανιαζουν τον τοπο με ακακο ασπρο καπνο, οποτε οι κλεφτες δεν βλεπουν τιποτα για να.κλεψουν. αυτο δινει χρονο αντιδεασης για την αστυνομια να φτασει Και δικηγόρο να ρωτήσω, μπορεί να μου πει οτι είναι νόμιμο και μετά αν γίνει καμιά στραβή να μου πει οτι είναι παράνομο ...Δεν έχουμε δικαστές ούτε δικηγόρους. Τα έχω δει αυτά με τον καπνό αλλά είναι πανάκριβα τουλάχιστον αυτά που είχα βρει.
nickname2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Kercyn είπε Νόμος περί όπλων, άρθρο 1, παράγραφος 1α. Πραγματικά πιο αρχή δε γινόταν να είναι. Αυτό που θες να κάνεις είναι παράνομο, στο Ελλάδα είναι τζιζ κακό να θες να προστατέψεις τον εαυτό σου ή την περιουσία σου. και λιγο παρακατω 2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα: α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας. κλπ κλπ 2
pavloa Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 ΧΑΧΑχα... Η καλύτερη λύση είναι το φλογοβόλο. Δηλαδή αν πάρω έναν πυροσβεστήρα, μια λακ ή ένα αεροζόλ που είναι πιο επικίνδυνο και τον ψεκάσω στην μο'υρη θα με πάνε μέσα? Εγώ γιαυτό λέω αν είναι να το βάλω να ψεκάζει μονο του. Που θα ξέρουν οι αστυνομικοί οτι έχω τέτοιο σύστημα. Θα το καμουφλάρο κιόλας.
ELTASSOS Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Βαλε σκυλο και μολις μπει καποιος ανογει πορτακι αυτοματα και επιτιθεται...το πιπερι σπραιηνα πεις το ερριξε ο σκυλος που δεν ειναι δικος σου, απλα τον φιλοξενουσες
papoys1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Βαλε σκυλο και μολις μπει καποιος ανογει πορτακι αυτοματα και επιτιθεται...το πιπερι σπραιηνα πεις το ερριξε ο σκυλος που δεν ειναι δικος σου, απλα τον φιλοξενουσες Και ο σκύλος το παίξει αθώος σώνει και καλά δεν έχει σχέση αφού φιλοξενούμενος ήταν και δεν πήρε μέρος.
pavloa Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Χαχαχα αθώος ο κατηγορούμενος. Τι να πω θα το ψάξω, θα ρωτήσω και έναν αστυνομικό που έρχεται στο συνεργείο.
MikeJ Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Ακόμα και αν είναι παράνομο τυπικά, εμένα η απορία μου εξής . Ποιος επίδοξος βιαστής, δολοφόνος , ληστής θα πάει στην αστυνομία να καταθέσει μήνυση εναντίον σου επειδή έκανες χρήση την ώρα που πήγαινε να σε βιάσει πχ ; Επίσης ακόμα και αν σου κάνει μήνυση εικάζω πως η μήνυση με ότι επακόλουθο (αποζημίωση) έχει, είναι καλύτερο από το να σε βιάσουν κλπ. Τα παραπάνω με τη προϋπόθεση ότι η χρήση γίνεται απέναντι σε εγκληματία την ώρα που σου επιτίθεται και όχι επειδή έτσι σου καύλωσε να ρίξεις σπρέι πιπεριού πχ 1
pavloa Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, MikeJ είπε Ακόμα και αν είναι παράνομο τυπικά, εμένα η απορία μου εξής . Ποιος επίδοξος βιαστής, δολοφόνος , ληστής θα πάει στην αστυνομία να καταθέσει μήνυση εναντίον σου επειδή έκανες χρήση την ώρα που πήγαινε να σε βιάσει πχ ; Επίσης ακόμα και αν σου κάνει μήνυση εικάζω πως η μήνυση με ότι επακόλουθο (αποζημίωση) έχει, είναι καλύτερο από το να σε βιάσουν κλπ. Τα παραπάνω με τη προϋπόθεση ότι η χρήση γίνεται απέναντι σε εγκληματία την ώρα που σου επιτίθεται και όχι επειδή έτσι σου καύλωσε να ρίξεις σπρέι πιπεριού πχ Δίκιο έχεις σε αυτό αλλά ε΄γω θα σου πω το άλλο. Εγώ μόλις βλέπω απο την κάμερα κάποιον να προσπαθεί να κάνει κάτι παίρνω την αστυνομία και ξεκινάω να πάω στο μαγαζί. Πες οτι κάνω την πατέντα με το σπρει. Ρίχνω αυτόματα το σπρει του μπαίνει στα μάτια και δεν μπορεί να φύγει έρχεται η αστυνομία τον-τους μαγκώνει και αρχίζει τις ερωτήσεις.. Εκεί τι γίνετε? Λένε στους αστυνομικούς οτι έκανα χρήση σπρει και με πάνε μέσα ή δεν λένε τίποτα? Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτο που είπες να με κάνει μήνυση για χρήση σπρει και να με πάνε μέσα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από pavloa
Baator Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Ρε αδερφέ, σόρρυ κιόλας αλλά θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Τι πατέντα με καμουφλαρισμένο σπρέι πιπεριού που θα ψεκάζει μόνο του λες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ιδέες 10χρονου είναι αυτά, όχι σοβαρού ενήλικου που κρατάει μάλιστα και μαγαζί. Η επόμενη σκέψη ποια είναι, ποντικοπαγίδες στην είσοδο και σκοινί για να σκοντάψει; Ούτε στα καρτούν δεν γίνονται αυτά. Ρώτησες αν τα σπρέι πιπεριού είναι νόμιμα στην Ελλάδα, πήρες την απάντηση ότι δεν είναι, τέλος. Ακόμα και να ήταν όμως, τι σκέψεις και ιδέες είναι αυτές; Δηλαδή ρολά αφαλείας και κάμερες όπως όλος ο κόσμος ΔΕΝ;; Στις ΠΑΓΙΔΕΣ και τις πατέντες πάει το μυαλό σου; 3 1
pavloa Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Baator είπε Ρε αδερφέ, σόρρυ κιόλας αλλά θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Τι πατέντα με καμουφλαρισμένο σπρέι πιπεριού που θα ψεκάζει μόνο του λες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ιδέες 10χρονου είναι αυτά, όχι σοβαρού ενήλικου που κρατάει μάλιστα και μαγαζί. Η επόμενη σκέψη ποια είναι, ποντικοπαγίδες στην είσοδο και σκοινί για να σκοντάψει; Ούτε στα καρτούν δεν γίνονται αυτά. Ρώτησες αν τα σπρέι πιπεριού είναι νόμιμα στην Ελλάδα, πήρες την απάντηση ότι δεν είναι, τέλος. Ακόμα και να ήταν όμως, τι σκέψεις και ιδέες είναι αυτές; Δηλαδή ρολά αφαλείας και κάμερες όπως όλος ο κόσμος ΔΕΝ;; Στις ΠΑΓΙΔΕΣ και τις πατέντες πάει το μυαλό σου; Μάλλον δεν έχουν μπουκάρει στο μαγαζι σου ή στο σπίτι σου για να το λες αυτό ... Δηλαδή εσύ αν έχεις ένα ρολό, κάμερα και συναγερμό κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια . Τα ρολά τα ανοίγουν για πλάκα. Σε έναν γνωστό μου, σπάσανε το ρολο με αυτοκίνητο και μπήκανε. Σε έναν άλλον το στράβωσαν και πέρασαν. Και όλα αυτά τα έχουν σε βίντεο .. Ως που να παρουν την αστυνομία και να πάνε τους τα σήκωσαν τα εργαλεία. Πριν 2 βδομάδες 3 τα ξημερώματα χτυπάει ο συναγερμός σηκώνομαι και βλέπω στις κάμερες 2 με κουκούλες να προσπαθούν να ανοίξουν με λοστούς την πόρτα. και ευτυχώς την είχα ανισχύσει και δεν κατάφεραν να μπούνε και το συνεργείο είναι σε κεντρικό δρόμο, την ώρα που προσπαθουσαν περνούσαν αυτοκίνητα και αυτοί εκεί. Μπήκαν άλλες 3 φορές και πήραν εργαλεία. Αν είδες έγραψα οτι έχω 6 κάμερες, συναγερμό και προβολείς.. Η μόνη λύση είναι ή παίρνουμε καραμπίνες και κοιμόμαστε μέσα στα μαγαζιά ή κάνουμε πατέντες για τους εμποδίσουμε - καθυστερήσουμε να μπούνε.. Ακόμη και αν μπούνε να μην προλάβουν να πάρουν κάτι. Αν ψάξεις και στο εξωτερικό υπάρχουν έτοιμα αυτόματα συστήματα σπρει πιπεριού. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από pavloa 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, τα σπρέι πιπεριού είναι παράνομα, δυστυχώς για μένα καθώς αποτελούν μια καλή εναλλακτική προστασίας αντί για πιστόλι και καραμπίνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις