Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@sdfr

Μπερδεύεις τα ποσοστά κέρδους, με τις αποδειξεις, το φπα κλπ λογιστικά που προφανώς δεν εχεις εικόνα.

Οταν βλέπεις στο συστημα τιμή χωρίς φπα 269, αυτό σημαίνει οτι το μαγαζί που δουλευεις, θα το αγοράσει τόσο ΧΩΡΙΣ φπα και θα το μεταπουλήσει στον πελάτη, στο οποίο θα προστεθεί το φπα, το μαγαζί σου θα το εισπράξει για λογαριασμο του κράτους και θα το αποδώσει. Αρα η αποδειξη που θα κοπεί ειναι 269+24%φπα=333

Αν στο κόψει αποδειξη μικρότερη, π.χ. 300 ευρω, το μαγαζί θα πρεπει να αποδώσει φπα 58 ευρω, δηλαδη απο τα 300 ευρω, θα του μείνουν 242 ευρω, ποσό χαμηλότερο απο αυτό που αγόρασε, δηλαδη θα μπει μέσα 269-242=37 ευρω. Για ποιο λόγο να το κάνει; Επισης αν δεν σου κόψει αποδειξη δηλαδη γίνει παραγγελία 1 τεμαχίου, τοτε φαίνεται στο συστημα οτι το μαγαζί εχει ένα τεμάχιο, οποτε αν γίνει έλεγχος και το τεμάχιο δεν ειναι εκει, εχει βαρβάτο προστιμο για μη εκδοση αποδειξεων και αποδοσης φπα. Αν τώρα στο κόψει μηδενικό, δηλαδη να "ξεφορτωθεί" το τεμάχιο απο την αποθήκη, πάλι πεφτει στην πρώτη περιπτωση, γιατί το ειδος εχει φπα 24% αρα απο τα 269 πρεπει να πληρωθεί 24% φπα.

Ως εκεί εργαζόμενος, η "αβάντα" που εχεις ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΛΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ειναι οταν βγαίνει κάποια καλή προσφορά απο τα κεντρικά, π.χ. για 10 τεμάχια αγορά, έκπτωση απο τα 269 στα 220, τότε "καβατζώνεις ένα" απο τα 10 και εφόσον το αφεντικό κρίνει οτι τον συμφέρει να αγοράσει 10 τεμάχια (για να μην του μείνουν απουλητα). Ετσι οι πρώτοι 9 πελάτες που ειδαν τη διαφημιση και θα μπουν στο μαγαζί, θα πάρουν την προσφορα, στον 10ο θα πεις ψέματα "λυπάμε τελειώσανε", ενω ξέρεις οτι εσυ καβάτζωσες ενα κομμάτι και οι υπολοιποι πάνω απ τον 10ο  απλά θυματα του μαρκετινγκ.

Στην αλυσίδα που δουλευεις θα δεις με τον καιρό οτι το κέρδος είναι μονο στις νεες συνδεσεις, στην παροχή πληρωμένων υπηρεσιών (επισκευές, αντιγραφή καταλόγου, κλπ) και σε όλες τις αλλες περιπτώσεις χασομέρι-κράχτης. Τα hardware πραγματα που δεν ειναι ιδιωτικής ετικέτας εχουν απειροελάχιστο κέρδος. Το αφεντικό σου βλαστημα όταν βλέπεις κόσμο να μπαινει για να πληρώσει λογαριασμό ή να ρωτήσει πως ενεργοποιούνται τα data στο κινητό ή να κάνουν αίτηση αλλαγής διευθυνσης γιατί ειναι σχεδόν μηδέν άμεσο κέρδος και αντίθετα κόστος σε εργατώρες υπάλλήλων.

Θα συμφωνήσω με τον "γεροντα" παραπάνω οτι πρεπει αλλάξεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου, αν θες να μείνεις καιρό σε εκεινη τη δουλεια. Μην ξεκινάς με το τι μπορεις να κερδίσεις σε σχέση με τον πελάτη λιανικής, αλλά τι μπορεις να δώσεις στη δουλειά για να εργάζεσαι εκει και με τον καιρό βλέπεις και τις πιθανές αβάντες. Αν ήμουν το αφεντικό σου και έβλεπα οτι μολις ξεκίνησες στραβώνεις που δεν εχεις χοντρές αβαντες, ήδη θα σε ειχα βγάλει κίτρινη κάρτα στο όνομα σου. Βάλε λιγο πλάτη πρώτα, δείξει οτι το γουστάρεις (ναι δυσκολο στη σημερα εποχή), μετά απο καιρό πες του οτι αμα κάτσει καλή προσφορα ps4 θες ενα για σένα και να εισαι σιγουρος οτι αμα βρεθεί τρύπα που συμφέρει, θα βρει τρόπο να σε εξυπηρετήσει.

• Like 7
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ωραίες οι κατηχήσεις για το πως να γίνει υπάκουο σκυλάκι στα αφεντικά και να δείχνει χαρούμενος για απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστος, απλήρωτος και χωρίς ημερήσια ανάπαυση.

και εμένα είναι η αλήθεια με το πρωινό καφέ μου έφτιαξαν το κέφι.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

δηλαδή εσύ ερμήνευσες τα γραφόμενα ως κατήχηση για να ειναι σκυλάκι, οχι πως να μη χάσει τη δουλειά του απο χαζή αιτία. Μην μπλέκουμε τα δικαιώματα με χαζές απαιτήσεις. Αν ξεκινουσε το θέμα οτι δουλευει πολύ χωρίς υπερωρίες και συνθήκες μεσαίωνα, η απάντηση θα ήταν σαφής και ρητή "Αν σε παιρνει, ξεκίνα καταγγελίες ή δήλωσε παραίτηση".

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sdfr είπε

κάλησπέρα παιδιά, πρόσφατα ξεκινησα να εργάζομαι σε κατάστημα Γερμανος επαρχίας της περιοχής μου...Δεν θα αναφερθώ στις συνθήκες εργασίας και στο οτι αλλα λέει η σύμβαση εργασίας, αλλα λένε τα αφεντικά και τελικά αλλα συμβαίνουν στην πράξη... απλά ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι κέρδος έχει ενα τέτοιο κατάστημα, απο την πωληση προιόντων, οπως για παράδειγμα μια κονσόλα Ps4. Ρωτάω επειδή τα αφεντικά  οταν τους ρωτησα αν δικαιούμαι καποια έκπτωση, για προσωπική αγορά (διοτι μου ανεφεραν οτι μπορώ να  το πάρω οσο το παιρνουν για το καταστημα αυτοι,χωρίς να βγάλει κερδος δλδ το μαγαζί) μου απαντησαν οτι εχουν ελάχιστο κέρδος της τάξης 12 ευρω... δηλαδή για το ps4 που είναι στα 319 θα το έπαιρνα 12 ευρω μόνο φθηνότερα..Είναι δυνατον το μαγαζί να βγάζει μονο 12 ευρώ απο ένα Ps4? προσπάθησα να μπω στο σύστημα παραγγελιών να δω τιμές αλλά δεν κατάλαβα ποια τιμη ειναι ποια.... κατι όμως δεν μου στέκει...είδα τιμές ανευ φπα αλλά φανταζομαι το φπα το πληρώνει αρα δεν ισχύει αυτό. Επισης είδα τιμες με τιτλο "απο κεντρικο" στα 269... δεν γνωριζω τι ειναι τι ..απλα δεν μου αρέσει να με κοροιδεύουν και να μου λένε ψέματα μεσα στα μούτρα μου..ασχέτα που η ιδια η εργασία εκεί ειναι πληρης εκμετάλευεση, αλλα μένω για άλλους λόγους...γνωρίζει κάποιος κάτι? και απο την στιγμή που σε μένα δεν θα κοπεί απόδειξη οπως θα κοβόταν σε κάποιον πελάτη ή θα κοπεί μηδενική ? άρα για ποιο φπα μιλάμε? 

εξαρτάται ποιίοι είναι οι "αυτοί"

Το "μετρικό" του καταστήματος μπορεί να είναι 12 ευρώ στη τιμή που το πομηθεύονται από τα κεντρικά.

Τα κεντρικά μπορεί να έχουν άλλη τιμή από τον προμηθευτή.

Να σου δίνουν δηλαδή το κέρδος του καταστήματος, όχι το συνολικό το οποίο δεν είναι απαραίτητα το ίδιο.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν πραγματα σε ένα μαγαζί που μπορεί να πωλούνται και με μηδενικό κέρδος ή και ζημιά. 

Δημοσ.

Πάντως εμένα ο TS, έτσι τουλάχιστον όπως τοποθετήθηκε στο 1ο post, μου έδωσε την εντύπωση ότι έπιασε δουλειά στο Γερμανό μόνο και μόνο μήπως και πάρει κάνα PS4 φτηνά... :P

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, sdfr said:

ε εστω αυτό λέω αν ειναι με απόδειξη να ειναι με την τιμη την οποία το παιρνει σαν κατάστημα αυτός....Δεν ειναι το θέμα μου η απόδειξη ή χωρίς απόδειξη...απλα μου φαίνεται υπερβολικά λίγο το να βγάζει μονο 11-12 ευρώ κερδος απο ενα τετοιο προιον σαν κατάστημα... αυτο εννοω.. και δεν πιστεύω να βγαζει τόσο λιγα απτο συγκεκριμενο προιον απλα μαλλον με δουλευει. Δεν ειπα οτι θα σήκωνα ολο το μαγαζί , για μια αγορα μιλάμε...Φυσικα και θα υπήρχε όριο στο καθε ποτε και τι μπορεις να παιρνεις σαν υπάλληλος...οπως συμβαίνει σε εταιρείες οπως στη vodafone που δεν ξερω ακριβώς τα χρονικά διαστήματα αλλα ειχα γνωστο υπαλληλο εκει που καθε ενα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επαιρνε με πολυ μικρό κοστος αλλη συσκευη... Με λιγα λογια του επετρεπαν καθε καποιο χρόνο να χρησιμοποιησει κατα καποιο τρόπο την ιδιοτητα του σαν μελος της vod για να πάρει κινητο

Ναι αυτο μπορει να το κανει.αλλα θα κοπει αποδειξη κανονικα.αλλα ναι ισχυει οτι πας για μικρο ποσοστο κερδους.σιγουρα μπορει να μην θελει να στο δωσει οσο το παιρνει αυτος ή και να μην επιτρεπεται απο την εταιρεια.αλλωστε οτι ειναι αφεντικο στο καταστημα δεν σημαινει κατι .υπαλληλος κατα μια εννοια ειναι και αυτος.σε αλλα καταστηματα ο υπαλληλος πχ εχει 10 τις 100 εκπτωση .δεν σημαινει οτι θα το παρει τιμη κοστους.αλλα και σε Public απο ατομο που δουλευε μου ελεγε οτι μικρο ποσοστο κερδους σε pc και τετοια.τα λεφτα ειναι ειτε απο δικα τους brands οπως καλη ωρα το πλαισιο με τα tuvlo-x που τοσο φανατικα θελει να πουλαει ειτε απο περιφερειακα. τωρα σε πολλες εταιρειες δεν υπαρχει οριο αλλα δεν το παιρνεις τιμη κοστους απλα εχεις εκπτωση ακριβως για να μην χρειαζεται να γινετε ελεγχος τι εχει παρει ο καθενας.

Δημοσ.

Ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα σε αυτες τις αλυσιδες.

ΠΧ το PS4 το αγοραζει απο την SONY 230€ + ΦΠΑτιμη fix για τα κεντρικα της αλυσιδας..

Μετα το τιμολογει προς τα υποκαταστηματα της 249€+ΦΠΑ.

Αυτη η διαφορα τα 19€ ειναι το κερδος των κεντρικων.. το οποιο στα καταστηματα δεν φαινεται..

Δημοσ.

Καλύτερα να σβηστεί αυτό το θέμα.. Έχεις γράψει σε δημόσιο φόρουμ εταιρικά στοιχεία που δεν έχεις δικαίωμα να μοιράζεσαι. Μπορεί να βρεις και τον μπελά σου. Είτε σωστά ή λάθος, για λόγους ανταγωνισμού δεν γίνεται να αποκαλύπτεις τα κόστη/κέρδη ανά μονάδα της επιχείρησης...

• Like 4
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε

Καλύτερα να σβηστεί αυτό το θέμα.. Έχεις γράψει σε δημόσιο φόρουμ εταιρικά στοιχεία που δεν έχεις δικαίωμα να μοιράζεσαι. Μπορεί να βρεις και τον μπελά σου. Είτε σωστά ή λάθος, για λόγους ανταγωνισμού δεν γίνεται να αποκαλύπτεις τα κόστη/κέρδη ανά μονάδα της επιχείρησης...

Θα συμφωνήσω απόλυτα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι φειλ να γραφετε οτι υπαρχει εστω κ ενα μαγαζι που να μπαινει μεσα ακομη και αν πουλαει τσιχλες...

Το μονο που ΙΣΩΣ να ισχυει ειναι οτι ας πουμε στην μητρικη microsoft /sony να πουλαει τιμη κοστους αλλα ξερουν οτι τα αρπαζουν με ποσοστο σημαντικο απο τις εταιρειες που βγαζουν τα games,συνδρομες κτλ..

Τωρα να σ πει ο αλλος που μαλλον ειναι και καταστημα franchise πως θα βγαλει τελικα κερδος δεν παιζει...περα απο τυχον λαμογιες θα πω κυνηγανε μπονους..

Αληθεια ο γερμανος(οτε) προμηθεύεται ακομη απο  westnet(χονδρικη του real γερμανου)? :P

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Silenzio είπε

ωραίες οι κατηχήσεις για το πως να γίνει υπάκουο σκυλάκι στα αφεντικά και να δείχνει χαρούμενος για απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστος, απλήρωτος και χωρίς ημερήσια ανάπαυση.

και εμένα είναι η αλήθεια με το πρωινό καφέ μου έφτιαξαν το κέφι.

Aφού ήταν ξεκάθαρο το παλικάρι. Δεν τον νοιάζουν όλα αυτά αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο να μάθει τι κέρδος βγάζει το υποκατάστημα

Αναφορά σε κείμενο

Δεν θα αναφερθώ στις συνθήκες εργασίας και στο οτι αλλα λέει η σύμβαση εργασίας, αλλα λένε τα αφεντικά και τελικά αλλα συμβαίνουν στην πράξη... απλά ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι κέρδος έχει ενα τέτοιο κατάστημα, απο την πωληση προιόντων

Αν αυτό θέλει, τότε καλά κάνει.

14 ώρες πριν, isay είπε

@sdfr

Αν ήμουν το αφεντικό σου και έβλεπα οτι μολις ξεκίνησες στραβώνεις που δεν εχεις χοντρές αβαντες, ήδη θα σε ειχα βγάλει κίτρινη κάρτα στο όνομα σου. Βάλε λιγο πλάτη πρώτα, δείξει οτι το γουστάρεις (ναι δυσκολο στη σημερα εποχή), μετά απο καιρό πες του οτι αμα κάτσει καλή προσφορα ps4 θες ενα για σένα και να εισαι σιγουρος οτι αμα βρεθεί τρύπα που συμφέρει, θα βρει τρόπο να σε εξυπηρετήσει.

Αν ήσουν αφεντικό του και του έβγαζες κίτρινη επειδή έτυχε να είδες εκτός εργασίας του να δημοσιεύει παράπονα (λογικά ή παράλογα), τότε θα έπρεπε να σου κάνουν μήνυση κατά τη γνώμη μου. Αν το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει για να δουλέψει στην εταιρία Γερμανός είναι να πάρει βαρβάτη έκπτωση για την πολυπόθητη παιχνιδομηχανή, τότε δικαίωμα του. Δεν έχει σημασία αν "στράβωσε" επειδή δεν του δώθηκε η σουπερ έκπτωση, αλλά το αν κάνει τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Αν δεν την κάνει, τότε για αυτές τις περιπτώσεις είναι οι "κίτρινες".

Συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες έχουν εκπτώσεις (πχ Apple) για τους εργαζομένους τους από day 1. Ακριβώς όπως το είπα, από την πρώτη μέρα έκπτωση στα προϊόντα που πουλάει. Αυτές βέβαια κυμαίνονται ανάλογα με το εσωτερικό σύστημα της εταιρίας. Κάθε εταιρία έχει τα δικά της και δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο κάποιος εργαζόμενος να μάθει τι προνόμια μπορεί να έχει.

Ούτε χάρες, ούτε πλάτες, ούτε τρύπες, ούτε σκληρή δουλειά με την ελπίδα να κάτσει καμία καλή εξυπηρέτηση, ούτε τίποτα τέτοια αστεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε

Αν ήσουν αφεντικό του και του έβγαζες κίτρινη επειδή έτυχε να είδες εκτός εργασίας του να δημοσιεύει παράπονα (λογικά ή παράλογα), τότε θα έπρεπε να σου κάνουν μήνυση κατά τη γνώμη μου. Αν το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει για να δουλέψει στην εταιρία Γερμανός είναι να πάρει βαρβάτη έκπτωση για την πολυπόθητη παιχνιδομηχανή, τότε δικαίωμα του. Δεν έχει σημασία αν "στράβωσε" επειδή δεν του δώθηκε η σουπερ έκπτωση, αλλά το αν κάνει τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Αν δεν την κάνει, τότε για αυτές τις περιπτώσεις είναι οι "κίτρινες".
...

Ούτε χάρες, ούτε πλάτες, ούτε τρύπες, ούτε σκληρή δουλειά με την ελπίδα να κάτσει καμία καλή εξυπηρέτηση, ούτε τίποτα τέτοια αστεία.

Άλλο έγραψα, άλλο διάβασες, αλλο ερμήνευσες, αλλο απαντησες.

Εγραψα πουθενα οτι θα του έβγαζα κίτρινη κάρτα επειδή ειδα κάπου online παραπονα; ΟΧΙ

Θα τον έβαζα στην "πιθανόν να απολυθεί-κιτρίνη καρτα" λίστα, αν εβλεπα οτι απο την πρώτη εβδομάδα ψάχνονταν για αβάντες που δεν είναι καθιερωμένες και στράβωνε νομίζοντας οτι δεν του γίνεται το χατήρι. ΑΛΛΟ το ένα και ΑΛΛΟ το άλλο.

Εχω δουλεχει και ως υπαλληλος και ως προισταμενος παραρτήματων, εχω δει την πραγματικότητα και απο τις δυο πλευρές και όλες σχεδόν τις κατηγορίες αφεντικών και υπαλλήλων. Είχα νεο υπάλληλο, που αφου έγινε η προσληψη, τη δευτερη ημέρα εργασίας, ερχεται στο γραφείο και μου ζητα να ερχεται μισή ώρα αργότερα γιατί η γυναίκα του δεν οδηγούσε και έκανε αυτός τη διανομή παιδιών/γυναίκας σε σχολείο δουλεια. Του εξήγησα οτι αυτό δεν μπορει να γινεται για συγκεκριμένες περιοδους του χρόνου (ήταν τετοια η φύση της δουλειας) και για το διάστημα που θα μπορουσε να γίνεται θα το δεχόμουν με την προϋποθεση να σχολά μισή ώρα αργότερα για να καλύπτει τον όγκο δουλειας. Στράβωσε και κάτι ψέλισε οτι του είναι δυσκολο, αλλα θα προσπαθήσει. Μάντεψε. 9/10 έρχονταν αργοτερα 40-45 λεπτα (μια δεν εβρισκε να παρκάρει, μια τον ζητησε ενας καθηγητης, μια κατι αλλο) και στα 15-20 λεπτά στο τέλος ήταν έτοιμος, ντυμένος να φύγει οταν δεν έβλεπα (ετσι νομιζε). Στις 15 ημερες δεν ειχα δει καμια θέληση για εργασία και ήδη ειχα βρεί και εκπαίδευα τον αντικαταστάτη του σε άλλο παράρτημα. Τον κράτησα ένα μήνα μόνο και μόνο για να πάρει το μηνιάτικο. Δεν περιμενα καν να φτάσουμε στην περιοδο που ολοι επρεπε να ειμαστα 10 λεπτα νωρίτερα στο γραφείο.

Τώρα κατανοείς τι έγραψα και μιλάμε για ενηλικα με οικογενεια και παιδια, οχι πιτσιρικα

Επεξ/σία από isay
  • Like 2
Δημοσ.

το πιο πιθανό είναι να σε τραβάνε με εγγραφες απολογίες γιατί έδωσες εταιρικά μυστικά προς τα έξω, δουλεύω σε κατάστημα παρόμοιο και με έχουν περάσει φύλλο και φτερό για παρόμοια περιστατικά , συνιστώ και εγώ να σβηστεί τελείως το συγκεκριμένο τοπικ !

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...