Προς το περιεχόμενο

OTE VOIP (speedport) και SIP clients


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Μπήκα κι εγώ στο δίκτυο του ΟΤΕ, για πρώτη φορά, και πήρα ένα Speedport 2i, ενώ με πέρασαν και σε VOIP. Είπα λοιπόν να το εκμεταλλευτώ, και αφού ζήτησα κωδικό, έστησα SIP clients (Zoiper) στο ένα μου PC (Ubuntu Linux) και σε 2 κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα έχω κι ένα αναλογικό ασύρματο τηλέφωνο συνδεδεμένο στο speedport. Ενώ λοιπόν όλα δείχνουν να δουλεύουν (εξερχόμενες και εισερχόμενες καταγράφονται κανονικά), έχω τα εξής θέματα:

1) Εξερχόμενη από το ασύρματο, με ανοιχτό κάποιο από τα SIP clients, "πέφτει" μετά από κάποια δευτερόλεπτα, ενώ μιλάς.

2) Εισερχόμενη γίνεται capture από το zoiper client (χτυπάει), και δεν χτυπά ποτέ στο σταθερό.

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει από πλευράς configuration, ή είναι απαραίτητο να στήσω κάτι να κάνει proxying (sip τηλεφωνικό κέντρο, ίσως) και να πέσουν επάνω όλα τα sip clients; Επίσης αν το κάνω αυτό, θα χτυπάει το αναλογικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά η σύνδεση του λογαριασμού της τηλεφωνίας για να λειτουργεί σωστά, πρέπει να γίνει σε μία μόνο συσκευή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός ταυτόχρονα και σε άλλες συσκευές, αλλά όπως διαπίστωσες υπάρχει θέμα. Εσύ μάλιστα το τερμάτισες, έχοντας ρυθμίσει να λειτουργεί σε 4 συνολικά συσκευές. Σίγουρο αποτέλεσμα αποτυχίας.

Συνήθως παίρνουμε τον κωδικό ώστε να λειτουργήσει σε κάποια δικιά μας συσκευή που θα έχει αυξημένες δυνατότητες σε σχέση με τον router του ΟΤΕ (π.χ. κάποιο PBX). Η Voip τηλεφωνία χρειάζεται άνοιγμα κάποιων θυρών για να περάσει σωστά, διαφορετικά έχουμε το θέμα που αναφέρεις στο (1).

Καταρχήν επικοινωνεί μέσω της 5060 με τον server του ΟΤΕ για να συνδεθεί μαζί του και όταν υπάρχει εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση, η ομιλία περνά μέσα από 2 άλλες πόρτες. Αν η τηλεφωνία λειτουργεί στη συσκευή του παρόχου, δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από εμάς και όλα γίνονται αυτόματα. Όμως σε περίπτωση που λειτουργεί σε άλλη συσκευή, απαραίτητα πρέπει να ανοίξουμε τις 2 πόρτες ομιλίας και ιδανικά να απενεργοποιήσουμε την τηλεφωνία στη συσκευή του παρόχου.

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τέτοιο υπέθεσα κι εγώ. Οπότε η λύση εδώ είναι ένα pbx το οποίο θα πάρει επάνω του και την αναλογική και θα κάνει τη διαχείριση και τη δρομολόγηση των κλήσεων έχοντας το ίδιο τη σύνδεση με το server του OTE. Τουλάχιστον το speedport δεν βλέπω να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...