Προς το περιεχόμενο

Speedport Plus (OTE)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα.εχω ενα mate 10 pro και η γυναικα μου ενα s8.εχω κοσμοτε στο σπιτι με vdsl.μεχρι τωρα ειχα ενα tp link modem\router και δεν ειχα κανενα προβλημα.η κοσμοτε μας εκανε την γραμμη ευριζωνικη οποτε αναγκαστικα εβαλα το router speedport plus που δινει ο οτε για να εχω και τηλεφωνο.απο τοτε εχω τρελο drain στην μπαταρια και στα δυο κινητα.μηπως ξερει κανεις καμια ρυθμιση που μου εχει ξεφυγει στα κινητα η στο router?ευχαριστω πολυ

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 552
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τελικά μετά από χρόνο φάνηκε η διαφορά, όντως υπήρχε drain απλά με τις ρυθμίσεις που είχα πει ήταν λίγο λιγότερο, δοκίμασα και με Netgear αλλά είχε ακόμα περισσότερο drain οπότε έβαλα ξανά το Thomson.

Με την λύση που πρότεινα, κρατά 15-20% πιο πολύ η μπαταρία, αυτό παρατήρησα, δοκίμασα και αν οι άλλες συσκευές απομακρυσμένες πιάνουν σήμα και είναι μια χαρά. Ίσως σε άλλους να μην δουλέψει, σε εμεν

Δημοσιευμένες Εικόνες

23 ώρες πριν, alexx είπε

Καλησπερα, σκεφτομαι να κανω την γραμμη μου 50αρα. Θα μου δωσουν το plus οταν το ζητησω η θα με πουν να κρατησω το 724ν που εχω τωρα?

99% θα στο στειλουν ουτως η αλλως και θα σου κανουν και την γραμμη σου voip.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 19/09/2018 at 22:37, dankannn said:

Να ρωτησω ρε παιδια ,το last firmware για το Speedport Plus  ειναι αυτο 09022001.00.019 ?

Εμενα βασικα αυτο εχει το router που μου εστειλαν απο την cosmote με την νεα συνδεση που εκανα ,απλα ρωταω γιατι στο site της cosmote υπαρχει και αυτο  το image speedport_plus_323520.img, αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι παλιοτερο η νεοτερο.

https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/#!portal/201600000002048/drivers/201600000002604

ισως η cosmote να μπορει να σου πει αν και θεωρω οτι θεωρητικα τα firmware πρεπει να τα κανουν update remotely.

On 14/08/2018 at 22:48, asemnos said:

Ρε παιδες επειδη κι εγω αλλαξα απο Entry 2i σε plus, τις ρυθμισεις τις περναει μονο του το καινουριο ρουτερ; Ετσι μου ειπαν στην εξυπηρετηση, οτι το κουμπωνεις και μετα απο 5' εισαι ετοιμος.. Αμ δε! Μονο το τα λαμπακια του power και του wifi αναβουν. Δεν μπαινει καν στον κοπο να προσπαθησει να συγχρονισει κατι. Εγω εχω μεινει στο οτι για να αλλαξεις ρουτερ πρεπει να μπεις στα settings με την ip, να βαλεις τους κωδικους κλπ κλπ.  

πλεον ολα τα ρουτερ του οτε και γενικα τον παροχων κανουν zero touch(αυτοματο setup)

On 02/08/2018 at 09:49, treismegistos said:

Καλημέρα στην παρέα. Δεν γνωρίζω αν κάνω καλά που αναφέρω το παρακάτω πρόβλημα σε αυτή την ενότητα. Αν δεν είναι σωστό να με μεταφέρει ο admin ή ο Mod. Ένα φιλαράκι σε κάτι rooms to let που έχει πήγε και έβαλε 7 διαφορετικά μοντέλα TP-LINK access point και τα ρύθμισε στο auto με ξεχωριστό SSID το καθένα. Αφού τα έκανε μαντάρα ήρθε σε εμένα να τον βοηθήσω. Του έκανα όλα τα κεραιάκια να παίζουν με ίδιο SSID και encruption αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα  που θεωρώ πως φταίει το sercom. H γραμμή του είναι προβληματική και χάνουμε πακέτα (έχουμε δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ). Συμβαίνει το εξής περίεργο μετά απο μια ημέρα κανονικής λειτουργίας όλου του δικτύου όλα τα κεραιάκια σταματούν να σπρώχνουν ιντερνετ, συνδέεσαι επάνω τους αλλά δεν σερφάρεις, πας πάνω απο το sercom με wifi και σερφάρεις κανονικότατα, κουμπώνεις με ETHERNET το λαπτοπ και Pingάρεις κανονικά την GOOGLE. Βλέπω στις ρυθμίσεις του LAN του Sercom ότι μπορείς να δηλώσεις ποιες LAN θέλεις να αποθηκεύσεις σαν "allowed device". Υπάρχει περίπτωση να βλέπει κάτι το sercom και να σταματάει να σπρώχνει Internet στα AP; Σε ping απαντούν τα AP.

πρωτη δοκιμη ειναι παντα με αλλο router.β.τυπικα firmware update σε ολα τα tp link.και hard reset του speedport και να μιλησει με την cosmote οτι εχει το τελευταιο firmware.αλλιως μπορει να ζητησει και αλλο εξοπλισμο πχ speedport  plus

On 19/09/2018 at 23:46, kostakiss said:

Καλησπέρα .

μεχρι 10/10 θα μου αντικαταστήσουν το ρουτερ λόγο αλλαγής σε voip(κοσμοτε), τωρα έχω ένα Τόμσον tg585 .

Το θέμα είναι ότι μένω σε όροφο όπου το ένα σπίτι έχει το τηλέφωνο(σπιτονοικοκυρά) και το άλλο σπιτι(στον ίδιο όροφο,εγώ) έχω το ρουτερ.

Γνωριζω ότι το τηλέφωνο πρέπει να κουμπώσει πάνω στο ρουτερ . 

Πως θα γίνει με την αλλαγή του ρουτερ να έχω πάλι εγώ το ρουτερ και η σπιτονοικοκυρά το τηλέφωνο ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

μεσα εχει ενα σχεδιαγραμμα.θα πρεπει να κανεις επιστροφη την τηλεφωνια στο σπλιττερ  για να παει στο υπολοιπο σπιτι.πατεντα μεν αλλα παιζει.για να το κανεις με τον σωστο τροπο δεν ξερω

α.αν μπορει να γινει αν υπαρχουν τοσα ζευγαρια καλωδιων οσα χρειαζεσαι

β.πρεπει να ξερεις για να το κανεις.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

 

On 21/09/2018 at 14:11, gnikol74 said:

Καλησπέρα και από μένα χθές μου έγινε αντικατάσταση από το 724w στο plus, μου έκαναν τι ζωή δύσκολη στην αρχή λέγοντας μου ότι αφού δουλεύει καλά το 724 εδω και 7 χρόνια  δεν υπάρχει λόγος να γίνει αναβάθμιση στο plus και εγώ τους απάντησα ότι μπορεί να δουλεύει καλά για ακόμα 20 χρόνια τι σημαίνει αυτό, να μην μακρυγορω εύκολο στη setup δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι απλά έκανε γύρω στα 5-7 λεπτά να συντονίσει, άλλαξα κωδικό στο wifi και το γύρισα στα 5ghz έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο καλύτερο στο wifi, και στις τηλεφωνικες κλήσεις σε σχέση με το 724  έχει πιο δυνατό ήχο.

πολλες φορες χρεωνουν το Plus.μην κλεισεις τα 2,4 ghz αν δεν εισαι σιγουρος οτι ολες οι συσκευες παιζουν 5ghz.

On 24/09/2018 at 20:26, zak81 said:

καλησπερα.εχω ενα mate 10 pro και η γυναικα μου ενα s8.εχω κοσμοτε στο σπιτι με vdsl.μεχρι τωρα ειχα ενα tp link modem\router και δεν ειχα κανενα προβλημα.η κοσμοτε μας εκανε την γραμμη ευριζωνικη οποτε αναγκαστικα εβαλα το router speedport plus που δινει ο οτε για να εχω και τηλεφωνο.απο τοτε εχω τρελο drain στην μπαταρια και στα δυο κινητα.μηπως ξερει κανεις καμια ρυθμιση που μου εχει ξεφυγει στα κινητα η στο router?ευχαριστω πολυ

δοκιμασε να κλεισεις τα 5ghz και να αφησεις τα 2,4 ghz για να δεις αν θα αλλαξει κατι.γιατι η διαφορα ειναι οτι αυτο εχει και 5ghz.

On 26/09/2018 at 19:54, alexx said:

Καλησπερα, σκεφτομαι να κανω την γραμμη μου 50αρα. Θα μου δωσουν το plus οταν το ζητησω η θα με πουν να κρατησω το 724ν που εχω τωρα?

μπορει να σου αφησουν το ιδιο  αφου παιζεις ηδη και εισαι ετοιμος και υπαρχει και το 2 το entry παντα που θα μπορουσαν να σου δωσουν.με χρεωση σιγουρα δινουν και το plus

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 27/09/2018 at 19:34, AKAKIOS1 said:

99% θα στο στειλουν ουτως η αλλως και θα σου κανουν και την γραμμη σου voip.

Σε ολες τις συνδέσεις απο 50 και πάνω σου δινουν δωρεαν το plus χωρίς πολλες ερωτήσεις. Απλα το ζητας. :)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
57 minutes ago, poulinos said:

 

μεσα εχει ενα σχεδιαγραμμα.θα πρεπει να κανεις επιστροφη την τηλεφωνια στο σπλιττερ  για να παει στο υπολοιπο σπιτι.πατεντα μεν αλλα παιζει.για να το κανεις με τον σωστο τροπο δεν ξερω

α.αν μπορει να γινει αν υπαρχουν τοσα ζευγαρια καλωδιων οσα χρειαζεσαι

β.πρεπει να ξερεις για να το κανεις.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

 

τελικα στην αλλαγη ρουτερ κλεισαμε ραντεβου με τεχνικο, ο πρωτος δοκιμασε με το ρουτερ και ειχε θορυβο η τηλεφωνια.

ο δευτερος που ηρθε κατοπιν αιτησης βλαβης απο τον πρωτο δοκιμασε με αλλο ρουτερ και ολα παιζουν σωστα,τη συνδεσμολογια με τα σπλιτερ-φιλτρα τα εκανε ο ιδιος,τα βρηκα ολα ετοιμα.

σας παραθετω τα τωρινα αποτελεσματα.

Modulation Type ADSL_2plus 
Actual Rate(Up/Down) 1023/12684 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 1111/12780 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 12.1/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 10.2/20 dB 
Output Power(Up/Down) 12.4/18.9 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile N/A 
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM 
CRC Errors(Up/Down) 1/73 
FEC Errors(Up/Down) 0/0

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
17 minutes ago, kostakiss said:

τελικα στην αλλαγη ρουτερ κλεισαμε ραντεβου με τεχνικο, ο πρωτος δοκιμασε με το ρουτερ και ειχε θορυβο η τηλεφωνια.

ο δευτερος που ηρθε κατοπιν αιτησης βλαβης απο τον πρωτο δοκιμασε με αλλο ρουτερ και ολα παιζουν σωστα,τη συνδεσμολογια με τα σπλιτερ-φιλτρα τα εκανε ο ιδιος,τα βρηκα ολα ετοιμα.

σας παραθετω τα τωρινα αποτελεσματα.

Modulation Type ADSL_2plus 
Actual Rate(Up/Down) 1023/12684 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 1111/12780 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 12.1/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 10.2/20 dB 
Output Power(Up/Down) 12.4/18.9 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile N/A 
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM 
CRC Errors(Up/Down) 1/73 
FEC Errors(Up/Down) 0/0

αν δεν παιζεις online games και δεν σε νοιαζει το μικρο ping τοτε παρε τηλεφωνο και ζητα να σε βαλουν se interleave.και θα κερδισεις σε ταχυτητα κανα mbit τουλαχιστον αλλα και σε σταθεροτητα.αφου στα εφτιαξε ο τεχνικος μια χαρα.σε μια φιλη της τα ετοιμασα ολα γιατι θα ερχοταν ο οτε να γυρισει την γραμμη σε voip και ο τεχνικος συνδεσε τα καλωδια μονο απο την μια πλευρα.του ειχα αφησει ακομα και σχεδιαγραμμα αλλα δεν ειχε ορεξη να το κανει.δεν με ενοιαξε καν αφου ειχα πει στην φιλη μου οτι και το ρουτερ να σου αφησει και να φυγει θα τα φτιαξουμε εμεις τα υπολοιπα γιατι ηταν 1 λεπτο δουλεια μετρημενο.απλα επρεπενα γινει υποχρεωτικα μετα την αλλαγη που θα εκανε ο οτε.

ισως το πρωτο ρουτερ να ειχε καποιο προβλημα και να εβγαζε παρασιτα η fxs.μπορει να τυχει ή να τυχει καμμενη Fxs.σιγουρα και καποια ρουτερ θα ειναι απο επιστροφες απο ατομα που εχουν διακοψει οποτε ολο και καποιο μπορει να εχει κανα προβλημα και ο προηγουμενος ιδιοκτητης να μην το ειχε παρει χαμπαρι.

37 minutes ago, billdanos said:

Σε ολες τις συνδέσεις απο 50 και πάνω σου δινουν δωρεαν το plus χωρίς πολλες ερωτήσεις. Απλα το ζητας. :)

στην αρχη νομιζα οτι το εδιναν με χρεωση στο adsl 24 και στο vdsl 50 αλλα οπως φαινεται η χρεωση ειναι μονο για το 24αρι και για το 30 vdsl.το ζητας και σου λενε αφου εχει το entry 2 τι το θες αυτο.μα το θελω για dual band:P

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 minutes ago, poulinos said:

αν δεν παιζεις online games και δεν σε νοιαζει το μικρο ping τοτε παρε τηλεφωνο και ζητα να σε βαλουν se interleave.και θα κερδισεις σε ταχυτητα κανα mbit τουλαχιστον αλλα και σε σταθεροτητα.αφου στα εφτιαξε ο τεχνικος μια χαρα.σε μια φιλη της τα ετοιμασα ολα γιατι θα ερχοταν ο οτε να γυρισει την γραμμη σε voip και ο τεχνικος συνδεσε τα καλωδια μονο απο την μια πλευρα.του ειχα αφησει ακομα και σχεδιαγραμμα αλλα δεν ειχε ορεξη να το κανει.δεν με ενοιαξε καν αφου ειχα πει στην φιλη μου οτι και το ρουτερ να σου αφησει και να φυγει θα τα φτιαξουμε εμεις τα υπολοιπα γιατι ηταν 1 λεπτο δουλεια μετρημενο.απλα επρεπενα γινει υποχρεωτικα μετα την αλλαγη που θα εκανε ο οτε.

ισως το πρωτο ρουτερ να ειχε καποιο προβλημα και να εβγαζε παρασιτα η fxs.μπορει να τυχει ή να τυχει καμμενη Fxs.σιγουρα και καποια ρουτερ θα ειναι απο επιστροφες απο ατομα που εχουν διακοψει οποτε ολο και καποιο μπορει να εχει κανα προβλημα και ο προηγουμενος ιδιοκτητης να μην το ειχε παρει χαμπαρι.

θα καλεσω με τη πρωτη ευκαιρια !!θενξ @poulinos

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
4 minutes ago, kostakiss said:

θα καλεσω με τη πρωτη ευκαιρια !!θενξ @poulinos

τιποτα να σε καλα.οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να βλέπεται το router απ'ξω,

Internet, Security.IP Filter:

Protocol TCP

Incoming Interface xDSL

Outgoing INterface κενο

Βάζουμε μονο destination IP την IP της συσκευης (192.168.1.1)

Port 80

Mode Permit.

 

Δεν έχει κάποια ασφάλεια, οπότε καλό είναι να βάλετε και source IP το δικτυο/PC απο κάπου με static και να μπαινετε απο εκει...

 

Capture.PNG

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
48 minutes ago, RaNd said:

Για να βλέπεται το router απ'ξω,

Internet, Security.IP Filter:

Protocol TCP

Incoming Interface xDSL

Outgoing INterface κενο

Βάζουμε μονο destination IP την IP της συσκευης (192.168.1.1)

Port 80

Mode Permit.

Δεν έχει κάποια ασφάλεια, οπότε καλό είναι να βάλετε και source IP το δικτυο/PC απο κάπου με static και να μπαινετε απο εκει...

Capture.PNG

δεν σε ρωταει για το Password που ειναι απο κάτω απο το router για να μπεις?δεν εχει απευθειας επιλογη για να ανοιξεις remote σε 443 port (Https) και να βαλεις στοιχεια για Login? εκτος αν το εχει κλεισει ο οτε για να μπαινει μονο αυτος οποτε και δεν θα βλεπεις καν την καρτελα για Remote αν δεν μπεις σαν root.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν admin μπηκα και έκανα το rule, μετά σε πετάει στην Login σελιδα του router, αλλά το αφηνεις έτσι χύμα ανοιχτό ....??
(Μετά έβαλα την 443 και παιζει κ αυτή κανονικά).

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
2 minutes ago, RaNd said:

Σαν admin μπηκα και έκανα το rule, μετά σε πετάει στην Login σελιδα του router, αλλά το αφηνεις έτσι χύμα ανοιχτό ....??
(Μετά έβαλα την 443 και παιζει κ αυτή κανονικά).

οταν χτυπας την 80 και την 443 απεξω θα πρεπει να σε βγαζει στο router και χωρις port forward αφου δεν θες να δεις μια συσκευη πισω απο το ρουτερ αλλα το router.συνηθως σε ολα τα ρουτερ υπαρχει remote καρτελα που οριζεις  ποιος χρηστης θα μπορει να μπει στο router απο ποιο Port θα μπει κτλ. το ip filter δεν καταλαβαινω που θα χρειαστει εδω.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην συγκεκριμένη συσκευή ( Speedport Plus) δεν υπάρχει αυτή η επιλογή,

Οπότε ο μόνος τρόπος που βρήκα για να βλέπεις το ίδιο το router ήταν με το ip filter, αφου απο default εχει το firewall και δεν σε αφήνει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.