GeorgeSmirlis Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, tsioulak είπε Εχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη ή παλιού τύπου; 99% παλιού τύπου όπως είναι και το δικό μου bosch από το 1998
papoys1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Από τη στιγμή που παγώνει η κατάψυξη και πολύ μάλιστα δεν έχεις πρόβλημα μοτέρ. Επειδή είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα και από όσα λες μεγαλίτερη πιθανότητα είναι απώλεια φρέο το οποίο το μοτέρ στέλνει κανονικά στην κατάψυξη αλλά επειδή είναι λίγο δεν μπορεί να το κυκλοφορήσει και στην συντήρηση για να την κρυώσει.Επειδή το έχεις στο 4 πιάνει 28 που είναι μεγάλη.Βάλτο στο 1-2 να πέσει στους 17-18 που είναι η κανονική. Δεν είναι μεγάλος μπελάς για έναν έμπειρο μάστορα αν δεν έχει τρυπήσει κάπου το πάνελ.Βάζει διακοπτάκι αν δεν έχει, συμπληρώνει λίγο φρέο και όλα οκ. Αν όμως έχει τρυπήσει το πάνελ (εμένα αυτό είχε πάθει) πάει για ανακύκλωση διότι δεν συμφέρει επισκευή. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από papoys1 1
3DJIN Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) μαλλον εχουν παγωσει οι σωληνες και δεν μεταφερεται το κρυο στη συντήρηση, κλεισε το ψυγείο για 48 ωρες, βαλτο στην πριζα την τριτη μερα, αν λειτουργεί τοτε κατι δε δινει εντολή για αυτόματη αποψυξη, ψυγειοκαταψυκτη έχεις λογικα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από 3DJIN
qwertyuiop2 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, 3DJIN είπε μαλλον εχουν παγωσει οι σωληνες και δεν μεταφερεται το κρυο στη συντήρηση, κλεισε το ψυγείο για 48 ωρες, βαλτο στην πριζα την τριτη μερα, αν λειτουργεί τοτε κατι δε δινει εντολή για αυτόματη αποψυξη, ψυγειοκαταψυκτη έχεις λογικα Έκανα απόψυξη 5-6 ωρών, πώς γίνεται να έλιωσαν οι πάγοι στους τεράστιους θαλάμους αλλά να μην έλιωσαν στα εσωτερικά σωληνάκια; Όσον αφορά τις άλλες ερωτήσεις, έχω εννοείται μηχανικό και όχι ηλεκτρικό θερμοστάτη. Από τα πιθανά που έχουν ειπωθεί, νομίζω με την περίπτωσή μου ταιριάζει ή η απώλεια ψυκτικού υγρού, ή το πρόβλημα με το λάστιχο. Αν το λάστιχο αλλάξει με κάποιο ΟΕΜ και όχι BOSCH πχ, από αυτά που έχουν 15-20 ευρώ το μέτρο, δεν αξίζει λέτε; Γενικά έχω θέσει ως κανόνα τα 100-120 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό επισκευής, το ψυγείο πάει παλιατζή και έρχεται καινούριο.
AntiCambeR Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Καλημέρα στην κοινότητα...ι Διαθέτω ένα bosch ψυγείο (μοντέλο: KSV2621/01) από το 1995 περίπου (+-3 χρόνια). Μεταξύ 2001 και 2012 λειτούργησε πολύ περιοδικά. Το 2013 κάηκε το μοτέρ του και αντικαταστάθηκε από (κατά τα λεγόμενα του τεχνικού) ισχυρότερο - από ό,τι έψαξα αργότερα, ένα κινέζικο donper. Από το 2013 λειτουργεί κυριολεκτικά 24/7/365. Και λειτουργούσε μάλλον ικανοποιητικά ως περίπου τον περασμένο χειμώνα: Κάποιες φορές μου πάγωνε νερά ή τρόφιμα, αν το άφηνα ψιλοάδειο σε "υψηλή" ρύθμιση. Τον τελευταίο καιρό (1-2 μήνες) τα πράματα δεν πάνε καλά. Τα θερμόμετρα δείχνουν στο εσωτερικό της συντήρησης απογοητευτική θερμοκρασία (13 βαθμοί), παρόλο που χθες το είχα 5 ώρες απόψυξη, αφαιρώντας και το τελευταίο στοιχείο πάγου. Παραδόξως, η κατάψυξη δείχνει να δουλεύει πολύ καλά (είναι από πάνω). Το αναλογικό θερμόμετρο που της έβαλα, έδειξε έως και -25 βαθμούς (είναι 4*). Τι γίνεται άραγε; Έχει κανείς εμπειρία με το θέμα; Θα ήθελα να αποφύγω να δώσω τα 350 ευρώ ενός αξιοπρεπούς καινούριου αντίστοιχου ψυγείου, αλλά είναι αυτονόητο ότι με 13 βαθμούς συντήρηση, δεν πας πουθενά. Εχω 1 ψυγείο Pitsos No Frost σχετικά παλιό.Εχει εσωτερικά στην συντήρηση μηχανικό κουμπί επιλογής θερμοκρασίας απλά με τελίτσες και εξωτερικά πάνω στην πόρτα ηλεκτρονική ρύθμιση μόνο για την κατάψυξη.Την ρυθμίζω στους -19°C και όταν φτάσει μένει εκεί.Σε περίπτωση που φορτώσω την κατάψυξη ανεβαίνει μερικούς βαθμούς αλλά σε λίγες ώρες επανέρχεται. Δυστυχώς η συντήρηση που θα πρέπει να είναι +5--+7 δεν ρυθμίζεται ηλεκτρονικά και πρέπει να την αυξομειώνω χειροκίνητα ανάλογα με το πόσο φορτίο έχει και τον καιρό.Πχ είναι στους +7,βάζω τρόφιμα,ανεβαίνει στους +11 και αργεί να ξαναπέσει.Μέχρι να πέσει στους +7 τα ευαίσθητα τρόφιμα (γαλακτοκομικά) "κόβουν",ξινίζουν.Τον χειμώνα αντέχει και οταν έχει λίγα τρόφιμα πέφτει στους +4--+5,οπότε μειώνω λίγο την συντήρηση.Το καλοκαίρι γράφει +11 που είναι το όριο της ένδειξης αλλά η πραγματική θερμοκρασία είναι πιο υψηλή και δεν το γράφει. Εφερα ψυκτικό και είπε οτι είναι κλειστού κυκλώματος,δεν παίρνει φρέο.Υπήρχε το εξής πρόβλημα:Στο πίσω μέρος της κατάψυξης στην πλάτη εσωτερικά όπου υπάρχει ο ανεμιστήρας είχε πιάσει πάγο.Λύσαμε το καπάκι,βγάλαμε τον πάγο και ήταν κάπως καλύτερα.Θυμάμαι οτι έβγαζε νερά απο πίσω εξωτερικά.Το ψυγείο έχει 1 μοτέρ. Επειδή το λάστιχο της συντήρησης είχε ξεραθεί και σκιστεί,παρήγγειλα μέσω καταστήματος το γνήσιο λάστιχο της συντήρησης κάπου στα 30-40€ αλλά δεν είδα διαφορά.Της κατάψυξης που είναι μικρότερο είχε πιο ακριβό.Του έχω κάνει αρκετές φορές απόψυξη. Το σωστό ψυγείο πρέπει να έχει αυτόνομη συντήρηση και κατάψυξη έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις απόψυξη ξεχωριστά.Ισως και να έχει 2 μοτέρ η 1 δυνατό. Δες αν το ψυγείο σου έχει πιάσει πάγο στην κατάψυξη και δεν υπάρχει σωστή ροή προς την συντήρηση,αν όντως επικοινωνούν. Τα καινούρια ψυγεία είναι λιγότερο ανθεκτικά και πιο ευαίσθητα σε ηλεκτρονικές βλάβες. 13 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από AntiCambeR
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 14 ώρες πριν, skiabox είπε Εντάξει νομίζω τα 20 χρόνια είναι ένα φυσιολογικό όριο για οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρέπει να είμαστε αυτήν την εποχή σα χώρα ζωντανό μουσείο μηχανημάτων. Βλέπω κάτι laptop που φέρνουν για επισκευή σε ένα φιλαράκι και παθαίνω σοκ. Και καλά κάνουμε, τι ζόρι τραβάνε ορισμένοι δεν καταλαβαίνω. Έχω οικοσυσκευές 3-4 δεκαετιών με τα ελαττώματά τους και εξακολουθούν να κάνουν την δουλειά τους, αν δεν χαλάσουν εντελώς δεν τις πετάω. 3
zeys13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εφερα ψυκτικό και είπε οτι είναι κλειστού κυκλώματος,δεν παίρνει φρέο.Υπήρχε το εξής πρόβλημα:Στο πίσω μέρος της κατάψυξης στην πλάτη εσωτερικά όπου υπάρχει ο ανεμιστήρας είχε πιάσει πάγο.Λύσαμε το καπάκι,βγάλαμε τον πάγο και ήταν κάπως καλύτερα.Θυμάμαι οτι έβγαζε νερά απο πίσω εξωτερικά.Το ψυγείο έχει 1 μοτέρ. 15 ώρες πριν, 3DJIN είπε μαλλον εχουν παγωσει οι σωληνες και δεν μεταφερεται το κρυο στη συντήρηση, κλεισε το ψυγείο για 48 ωρες, βαλτο στην πριζα την τριτη μερα, αν λειτουργεί τοτε κατι δε δινει εντολή για αυτόματη αποψυξη, ψυγειοκαταψυκτη έχεις λογικα Χωρίς να είμαι ψυκτικός, έτσι δουλεύουν τα περισσότερα ψυγεία. Έχουν 2 ανεμιστηράκια που στέλνουν την ψύξη σε κατάψυξη και συντήρηση. Το ποιο πιθανό σε εσένα είναι να μην δουλεύει το ανεμιστηράκι της συντήρησης, σύνηθως λόγω πάγου. Άφησε το εκτος ρεύματος( όχι για 5 ώρες, άστο 2-3 μέρες), άνοιξε και τις πόρτες, αν μπορεις να το κοιτάει και ο ήλιος για να ζεσταθεί, και θα δείς τι γίνεται.
phanispal Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Και καλά κάνουμε, τι ζόρι τραβάνε ορισμένοι δεν καταλαβαίνω. Έχω οικοσυσκευές 3-4 δεκαετιών με τα ελαττώματά τους και εξακολουθούν να κάνουν την δουλειά τους, αν δεν χαλάσουν εντελώς δεν τις πετάω. Και πολύ καλά κάνεις, απλά δεν είναι κακό να γνωρίζεις ότι εδώ και χρόνια πληρώνεις πολλαπλάσια τη διαφορά στη ΔΕΗ. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από phanispal
kallair Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπον.. 1ον.4-5 ωρες αποψυξη ειναι λιγες αν εχει πιασει πολυ παγο. αφησε το 1 μερα σιγουρα. 2ον. το συστημα ψυξης πως λειτουργει; με αγωγο που περνα και "στελνει" ψυξη (κρυο αερα) στην συντηρηση ή εχει αυτονομο κυκλωμα στην πλατη του ψυγειου; απο αυτα που εχεις πει μεχρι τωρα, αν ειναι ξεχωριστοι θαλαμοι το πανω με το κατω, τοτε κατα μεγαλη πιθανοτητα εχεις απωλεια φρεον (ΠΑΝΤΑ η συντηρηση χανει πρωτα την αποδοση της και η καταψυξη στο τελος)και φωναξε εναν τεχνικο να το τσεκαρει (βασικα σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να ερθει τεχνικος να το δει). επισης για να μην σου πιανει παγος, θα πρεπει τα λαστιχα να ακουμπανε καλα ωστε να μην μπαινει αερας μεσα. τελος μπορει απλα να ειναι ο θερμοστατης. εν κατα κλειδι, απο αυτα που εχεις πει, ειναι ειτε παγοφραγμος που δεν εχει υποχωρισει ολος, ειτε δεν εχει φρεον το κυκλωμα, ειτε ο θερμοστατης. η πιο σημαντικη ζημια ειναι το να εχει χασει το φρεον γτ σε κλειστο κυκλωμα να χανει το φρεον, σημαινει οτι καπου εχει σαπισει μια σωληνα κ εχει απωλειες. μπορει να ειναι εσωτερικα ή εξωτερικα πισω στην πλατη. Συνηθως το τελευταιο μερος της σωληνας πριν φτασει στο μοτερ εχει μονωση. εκει συνηθως γινεται η ζημια. οπως και να χει, πρεπει να ερθει τεχνικος να το δει. μονος σου δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος κ αν παρεις το ρισκο (αν ξερεις απο ηλεκτρολογικα) και παρεις και αλλαξεις μονος σου τον θερμοστατη που δεν θα το συνιστουσα γτ για μενα μαλλον ειναι απωλεια φρεον κ τσαμπα θα δωσεις τα 5-10-15€ που θα κανει ο θερμοστατης. σε περιπτωση που ειναι απωλεια φρεον, να ευχεσαι να ειναι απο "κακη" κολληση του τεχνικου κ εχασε μερος του φρεον μετα απο 3-4 χρονια (μπορει να το εχασε κ απο το βαλβιδακι πληρωσης υγρων) και να μην ειναι ψωριαση της σωληνας σε καποιο σημειο του κυκλωματος. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από kallair
qwertyuiop2 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, kallair είπε Λοιπον.. 1ον.4-5 ωρες αποψυξη ειναι λιγες αν εχει πιασει πολυ παγο. αφησε το 1 μερα σιγουρα. 2ον. το συστημα ψυξης πως λειτουργει; με αγωγο που περνα και "στελνει" ψυξη (κρυο αερα) στην συντηρηση ή εχει αυτονομο κυκλωμα στην πλατη του ψυγειου; απο αυτα που εχεις πει μεχρι τωρα, αν ειναι ξεχωριστοι θαλαμοι το πανω με το κατω, τοτε κατα μεγαλη πιθανοτητα εχεις απωλεια φρεον (ΠΑΝΤΑ η συντηρηση χανει πρωτα την αποδοση της και η καταψυξη στο τελος)και φωναξε εναν τεχνικο να το τσεκαρει (βασικα σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να ερθει τεχνικος να το δει). επισης για να μην σου πιανει παγος, θα πρεπει τα λαστιχα να ακουμπανε καλα ωστε να μην μπαινει αερας μεσα. τελος μπορει απλα να ειναι ο θερμοστατης. εν κατα κλειδι, απο αυτα που εχεις πει, ειναι ειτε παγοφραγμος που δεν εχει υποχωρισει ολος, ειτε δεν εχει φρεον το κυκλωμα, ειτε ο θερμοστατης. η πιο σημαντικη ζημια ειναι το να εχει χασει το φρεον γτ σε κλειστο κυκλωμα να χανει το φρεον, σημαινει οτι καπου εχει σαπισει μια σωληνα κ εχει απωλειες. μπορει να ειναι εσωτερικα ή εξωτερικα πισω στην πλατη. Συνηθως το τελευταιο μερος της σωληνας πριν φτασει στο μοτερ εχει μονωση. εκει συνηθως γινεται η ζημια. οπως και να χει, πρεπει να ερθει τεχνικος να το δει. μονος σου δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος κ αν παρεις το ρισκο (αν ξερεις απο ηλεκτρολογικα) και παρεις και αλλαξεις μονος σου τον θερμοστατη που δεν θα το συνιστουσα γτ για μενα μαλλον ειναι απωλεια φρεον κ τσαμπα θα δωσεις τα 5-10-15€ που θα κανει ο θερμοστατης. σε περιπτωση που ειναι απωλεια φρεον, να ευχεσαι να ειναι απο "κακη" κολληση του τεχνικου κ εχασε μερος του φρεον μετα απο 3-4 χρονια (μπορει να το εχασε κ απο το βαλβιδακι πληρωσης υγρων) και να μην ειναι ψωριαση της σωληνας σε καποιο σημειο του κυκλωματος. Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσάς! Αυτή ακριβώς τη συλλογιστική πορεία είχα κι εγώ! Θα δοκιμάσω το διήμερο οφφ, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται σε απώλεια φρέον. Αν ήταν το λάστιχο της πόρτας, το ψυγείο δε θα έχανε θερμοκρασίες απο τη μία μέρα στην άλλη! Θα ήταν μόνιμη - σταθερή ζημιά. Τώρα ή πάγος έχει παίξει, ή απώλεια φρέον. Κρύο αέρα δεν έχει μου φαίνεται, οι δύο θάλαμοι δεν επικοινωνούν, ειδικά η κατάψυξη είναι απολύτως στεγανή (ο θάλαμος της συντήρησης έχει μία τρυπούλα απορροής κάτω - κάτω και στην πλάτη). Μάλλον με κύκλωμα δουλεύει. Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος, σιγά τις διαφορές. 180 watt μοτέρ έχει. Τώρα που δουλεύει ολημερίς είναι όντως σπατάλη. Σε νορμάλ συνθήκες, σιγά μην έχει τρελές διαφορές με ένα σύγχρονο. Πήγα χθες σε έναν Κωτσόβολο και τα είδα, τι σκουπίδια θεέ μου. Αν δεν δώσεις μίνιμουμ 700-800 ευρώ για ένα απλό εργένικο ψυγείο, θα πάρεις κινεζιά του κερατά. Πού τί να την κάνεις; Θα λες ότι είναι Α++ και εξοικονομείς 5-6 ευρώ ρεύμα το χρόνο, για να μπορούν να το φάνε με την ησυχία τους τα μεγάλα κεφάλια; (βιομήχανοι, πλούσιοι, τραπεζίτες, εβραίοι κλπ) 1
skiabox Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Και καλά κάνουμε, τι ζόρι τραβάνε ορισμένοι δεν καταλαβαίνω. Έχω οικοσυσκευές 3-4 δεκαετιών με τα ελαττώματά τους και εξακολουθούν να κάνουν την δουλειά τους, αν δεν χαλάσουν εντελώς δεν τις πετάω. Εγώ είμαι υπέρ του Αμερικάνικου συστήματος που ξοδεύεις τον χρόνο σου για να παράγεις προιόντα και καταναλώνεις αβέρτα. Δεν μου αρέσει το Γερμανικό σύστημα που ξοδεύεις άπειρες εργατοώρες συγκρίνοντας τιμές ή προσπαθώντας να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι. 1
kallair Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσάς! Αυτή ακριβώς τη συλλογιστική πορεία είχα κι εγώ! Θα δοκιμάσω το διήμερο οφφ, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται σε απώλεια φρέον. Αν ήταν το λάστιχο της πόρτας, το ψυγείο δε θα έχανε θερμοκρασίες απο τη μία μέρα στην άλλη! Θα ήταν μόνιμη - σταθερή ζημιά. Τώρα ή πάγος έχει παίξει, ή απώλεια φρέον. Κρύο αέρα δεν έχει μου φαίνεται, οι δύο θάλαμοι δεν επικοινωνούν, ειδικά η κατάψυξη είναι απολύτως στεγανή (ο θάλαμος της συντήρησης έχει μία τρυπούλα απορροής κάτω - κάτω και στην πλάτη). Μάλλον με κύκλωμα δουλεύει. Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος, σιγά τις διαφορές. 180 watt μοτέρ έχει. Τώρα που δουλεύει ολημερίς είναι όντως σπατάλη. Σε νορμάλ συνθήκες, σιγά μην έχει τρελές διαφορές με ένα σύγχρονο. Πήγα χθες σε έναν Κωτσόβολο και τα είδα, τι σκουπίδια θεέ μου. Αν δεν δώσεις μίνιμουμ 700-800 ευρώ για ένα απλό εργένικο ψυγείο, θα πάρεις κινεζιά του κερατά. Πού τί να την κάνεις; Θα λες ότι είναι Α++ και εξοικονομείς 5-6 ευρώ ρεύμα το χρόνο, για να μπορούν να το φάνε με την ησυχία τους τα μεγάλα κεφάλια; (βιομήχανοι, πλούσιοι, τραπεζίτες, εβραίοι κλπ) Το λαστιχο αν δεν ειναι καλο, αφηνει να μπαινει μεσα αερας και δημιουργειται παγος. και ο παγος που δημιουργειται, λειτουργει σαν μονωση κ δεν αφηνει να διαμοιραστει ο κρυος αέρας.. Για μένα βγάλε το ψυγείο ΑΜΕΣΑ απο την μπριζα ειδαλλως θα καψεις πάλι κανα μοτερ κ θα τρεχεις. το ψυγειο τωρα δουλευει συνεχεια μιας κ δεν κοβει απο θερμοστάτη, και οοοοταν κοβει, κοβει απο το θερμικο ασφαλειας πανω στο μοτερ, οταν παραζεσταθει. μην αναλωνεσαι αλλο σε φορουμ κ καλεσε ψυκτικό αμεσα αν εισαι 100% σιγουρος οτι ειχαν φυγει ολοι οι παγοι (για το κατω μερος της συντηρησης μιλαμε μιας κ εκει εχεις προβλημα). πλεον ειμαι 99,9% σιγουρος οτι εχεις απωλεια φρεον. πες του να σου βαλει και το υγρο που ειναι για τις διαρροες για να βρειτε απο που χανει. ειναι ενα κοκκινο υγρο κ να ευχεσαι να ειναι εξωτερικα η απωλεια για να μπορει να γινει επιδιορθωση.
zevage Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/5/2018 στις 11:38 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσάς! Αυτή ακριβώς τη συλλογιστική πορεία είχα κι εγώ! Θα δοκιμάσω το διήμερο οφφ, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα έγκειται σε απώλεια φρέον. Αν ήταν το λάστιχο της πόρτας, το ψυγείο δε θα έχανε θερμοκρασίες απο τη μία μέρα στην άλλη! Θα ήταν μόνιμη - σταθερή ζημιά. Τώρα ή πάγος έχει παίξει, ή απώλεια φρέον. Κρύο αέρα δεν έχει μου φαίνεται, οι δύο θάλαμοι δεν επικοινωνούν, ειδικά η κατάψυξη είναι απολύτως στεγανή (ο θάλαμος της συντήρησης έχει μία τρυπούλα απορροής κάτω - κάτω και στην πλάτη). Μάλλον με κύκλωμα δουλεύει. Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος, σιγά τις διαφορές. 180 watt μοτέρ έχει. Τώρα που δουλεύει ολημερίς είναι όντως σπατάλη. Σε νορμάλ συνθήκες, σιγά μην έχει τρελές διαφορές με ένα σύγχρονο. Πήγα χθες σε έναν Κωτσόβολο και τα είδα, τι σκουπίδια θεέ μου. Αν δεν δώσεις μίνιμουμ 700-800 ευρώ για ένα απλό εργένικο ψυγείο, θα πάρεις κινεζιά του κερατά. Πού τί να την κάνεις; Θα λες ότι είναι Α++ και εξοικονομείς 5-6 ευρώ ρεύμα το χρόνο, για να μπορούν να το φάνε με την ησυχία τους τα μεγάλα κεφάλια; (βιομήχανοι, πλούσιοι, τραπεζίτες, εβραίοι κλπ) Αν ειχε απώλεια φρεον νομιζω οτι δεν θα δουλευε ουτε η καταψυξη. Κοιτα πως δουλεύει η συντηρηση. Απο που παιρνει ψυξη. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από zevage
qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 14 ώρες πριν, zevage είπε Αν ειχε απώλεια φρεον νομιζω οτι δεν θα δουλευε ουτε η καταψυξη. Κοιτα πως δουλεύει η συντηρηση. Απο που παιρνει ψυξη. Τελικά φίλε μάλλον αυτό ήταν. Άφησα το ψυγείο εκτός πριζας μία εβδομάδα, οπότε κάθε πάγος έλιωσε 100%. Δεν ήταν με ανεμιστήρα πάντως, μάλλον με κάποια αντίσταση - απαγωγή δούλευε. Παρόλη την απόψυξη, όταν το ξαναλειτούργησα, αντί η συντήρηση να έχει τους 12-13, είχε 17. Οπότε συμπέρανα ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα, και ότι το να επισκευάσω ένα ψυγείο 30 ετών δεν ήταν λύση. Το πήρε η ανακύκλωση, αγόρασα ένα καινούριο, μεγαλύτερο και ενεργειακά οικονομικότερο samsung και όλα καλά. Σε ευχαριστώ πάντως.
zevage Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Τελικά φίλε μάλλον αυτό ήταν. Άφησα το ψυγείο εκτός πριζας μία εβδομάδα, οπότε κάθε πάγος έλιωσε 100%. Δεν ήταν με ανεμιστήρα πάντως, μάλλον με κάποια αντίσταση - απαγωγή δούλευε. Παρόλη την απόψυξη, όταν το ξαναλειτούργησα, αντί η συντήρηση να έχει τους 12-13, είχε 17. Οπότε συμπέρανα ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα, και ότι το να επισκευάσω ένα ψυγείο 30 ετών δεν ήταν λύση. Το πήρε η ανακύκλωση, αγόρασα ένα καινούριο, μεγαλύτερο και ενεργειακά οικονομικότερο samsung και όλα καλά. Σε ευχαριστώ πάντως. Ποιο αγόρασες ακριβώς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα