Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Με τη διαφορά πως αυτο δεν αποτελεί αμοιγως Ελληνικη συνήθεια, αλλά παγκόσμια. Ισως στη Κινα και την Ιαπωνια να διαφέρουν λιγο τα πράγματα. 

Συμπέρασμά; Αυτός ο κόζμος  αξίζει το χάλι που έχει και είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Θέλω να φύγω από την δουλειά που είμαι και το τελευταίο καιρό μπαίνω και κοιτάω αγγελίες σε διάφορα site. Το 90% των αγγελιών ζητάει γυναίκες/κοπέλες ( και ειδικά νεαρές ) . Οι αγγελίες είναι από σερβις σε καφέ/μπαρ, πωλήτριες σε καταστήματα ( όχι γυναικείας φύσεως ) , γραμματεία ιατρείων/φροντιστηρίων/επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση ή προώθηση προϊόντων  τηλεφωνικά. Οι μόνες δουλειές που ζητούν άντρες είναι αποθηκάριοι και ντελιβεράδες. Είμαι βέβαιος όμως πως αν δεν ήταν βαριά/δύσκολη η φύση αυτών των εργασιών τότε και εκεί γυναίκες θα ζήταγαν.

Είναι νόμιμο αυτό που γίνεται; Από τη μία καταλαβαίνω πως στην επιχείρηση του ο καθένας προσλαμβάνει όποιον θέλει και από την άλλη στο εξωτερικό ( στην Αγγλία ) δεν γράφουν καν το γένος τους όταν στέλνουν βιογραφικό για να μην θεωρηθεί πως γίνεται κάποια διάκριση. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως η πείνα του νεοέλληνα τον κάνει να θέλει να βλέπει γυναίκες και όχι άντρες που συχνά θα τους αποκαλεί και μαντράχαλους.

Ας μας πει κάποιος αν είναι νόμιμο όλο αυτό γιατί ηθικό δεν είναι σίγουρα. 

Υ.Γ Δεν αναφέρομαι σε πιο σοβαρές δουλειές αλλά στις λεγόμενες δουλειές του ποδαριού.

Δηλαδή τι θα άλλαζε ακριβώς αν το γράφανε όπως λες στην Αγγλία.

Δε λες πάλι καλά που το γράφουν κιόλας; Να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο αν θα σε πάρουν ή όχι.

Σε λίγο θα αρχίσουν να γράφουν και γυναίκες για ρατσισμό εκ των έσω. Πχ γιατί στις περισσότερες καφετέριες παίρνουν τις πιο εμφανίσιμες κ.τλ.

Έτσι είναι η αγορά εργασίας και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Την ουσία να κοιτάμε. Αυτός που θέλει κοπέλα για κάποιο πόστο, κοπέλα θα πάρει. Η διατύπωση δεν αλλάζει κάτι.  

Δημοσ.

Άσχετο, αλλά ο τίτλος του νήματος είναι άκυρος

Οι φυλετικές διακρίσεις ουδεμία σχέση έχουν με το φύλο... 

• Like 4
Δημοσ.
7 minutes ago, AristidisZ said:

Άσχετο, αλλά ο τίτλος του νήματος είναι άκυρος

Οι φυλετικές διακρίσεις ουδεμία σχέση έχουν με το φύλο... 

Ακριβώς, η φυλετική διάκριση έχει να κάνει με την φυλή.

Το συγκεκριμένο thread αναφέρεται σε σεξισμό ή αλλιώς έμφυλη διάκριση.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω βέβαια (και θα ηθελα την άποψή σου @*nenya* σε αυτό) αν η μη πρόσληψη μιας νιοπαντρης κοπέλας επειδη πιθανον θα μεινει εγκυος, αποτελεί σεξισμό ή ρατσιστική αντιμετώπιση.

Θα σημειωσω εδω κάτι που μου έκανε εντυπωση.

Στην εργασια μου προσληφθηκε πριν 3 χρονια μια κοπέλα με εξαιρετικά προσόντα. Στους 3 μηνες εμεινε έγκυος και στα καπάκια ξαναέμεινε. Δεν έχει έρθει στη δουλειά 2,5 χρονια τωρα. Κοπέλες συνάδελφοι στην εργασία μου, ήταν οι πρωτες που έκαναν φασαρία.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ακριβώς, η φυλετική διάκριση έχει να κάνει με την φυλή.

Το συγκεκριμένο thread αναφέρεται σε σεξισμό ή αλλιώς έμφυλη διάκριση.

Nenya χαίρομαι τόσο που με διόρθωσες με αυτό το τρομερό λάθος που έκανα στον τίτλο. Δεν μου λες όμως και λίγα πράγματα για τη δουλειά σου; Νομίζω έχεις αναφέρει κάτι σχετικό με την εκπαίδευση πως κάνεις. Άραγε όταν μια δασκάλα είναι κοντά στα παιδιά τότε αυτό είναι γλυκό και η δασκαλά στοργική ενώ αν ένας δάσκαλος είναι κοντά στα παιδιά τότε είναι παιδεραστής, έτσι;

• Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vasivouzoukos είπε

Άραγε όταν μια δασκάλα είναι κοντά στα παιδιά τότε αυτό είναι γλυκό και η δασκαλά στοργική ενώ αν ένας δάσκαλος είναι κοντά στα παιδιά τότε είναι παιδεραστής, έτσι;

Απο που προκύπτει αυτο?

Πότε κατηγορήθηκε δάσκαλος ως παιδεραστης επειδη απλος ηταν στοργικος με τα παιδιά?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Vasivouzoukos said:

Nenya χαίρομαι τόσο που με διόρθωσες με αυτό το τρομερό λάθος που έκανα στον τίτλο. Δεν μου λες όμως και λίγα πράγματα για τη δουλειά σου; Νομίζω έχεις αναφέρει κάτι σχετικό με την εκπαίδευση πως κάνεις. Άραγε όταν μια δασκάλα είναι κοντά στα παιδιά τότε αυτό είναι γλυκό και η δασκαλά στοργική ενώ αν ένας δάσκαλος είναι κοντά στα παιδιά τότε είναι παιδεραστής, έτσι;

Δεν είπα ότι έκανες τρομερό λάθος και δεν καταλαβαίνω γιατί με έκανες quote. Και ούτε καταλαβαίνω γιατί γράφεις περί γλυκιάς δασκάλας και δάσκαλου που χαρακτηρίζεται παιδεραστής. Δεν έχω εκφέρει ποτέ κάποια σχετική άποψη.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού μια χαρά μπορεί να διαπρέψει και μια γυναίκα και ένας άντρας. [και δεν θεωρώ ότι by default αν μιλάμε για δασκάλα είναι απαραίτητα και γλυκιά και στοργική, ίσα ίσα που η εμπειρία μου με έχει κάνει να έρθω σε επαφή με πολλές δασκάλες που έχουν καταφέρει να κάνουν τα παιδάκια να τις τρέμουν. Και όχι δεν είναι θετικό αυτό. Και αντίστοιχα έχω γνωρίσει άντρες εκπαιδευτικούς που τα παιδιά τους λατρεύουν. Δεν έχει να κάνει με το φύλο! Έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα του κλπ.! Για άλλη μια φορά νιώθω ότι γράφω τα αυτονοήτα.........]

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...