Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστωτική δεν εχω ούτε θελω γιατί την φοβάμαι. Βασικά φοβάμαι εμενα και πως θα την διαχειριστώ. Εχοντας σαν μετρο εμενα και μόνο εμενα, πιστευω ότι είναι ευκολο να ξεφύγει καποιος. Παίρνεις πχ κατι που εχεις αναγκη και το βάζεις σε 24 ατοκες. Μετά από 3-4 μήνες προκύπτει κατι αλλο στο οποιο κανεις το ίδιο. "Ε σιγά αλλα 20€ τον μήνα είναι". Μετά σπαει το κινητό και βάζεις το νεο και αυτό σε δόσεις ατοκες. Και σιγά σιγά ξεφευγει το θέμα.

Ναι. Πιστευω ότι η πιστωτική είναι εργαλέιο. Απλά δεν είναι για όλους. Ξέρω να διαχειρίζομαι τα μετρητά μου. Με ένα μισθό ζούμε 2 ενηλικες και 2 παιδια. Αλλα με την πιστωτική πιστευω ότι σύντομα θα εβγαινα εντελως εκτός πλανου. Σε 3-4 δόσεις ίσως να ήταν πιο Normal κατασταση αλλα και παλι....

Όσο για την αποταμείευσή.... υπαρχουν φορές που προκύπτουν ανάγκες που πρεπει καλυφθουν αμεσως. Όταν πχ μεσα στον Ιουνιο πρόπερσυ χαλασε το κλιματιστικό δεν γινόταν να αφήσω τα παιδια μεσα στον καυσωνα όλο το καλοκαίρι. Λόγω εποχής υπηρχαν 36 ατοκες, δωρεαν εγκατασταση κλπ, με χρήση πιστωτικής συγγενικου προσωπου πηρα το κλιματιστικό σε 24 δόσεις και το ξεχρεωνω σιγά σιγά. Εβαλα το ποσό στον μηνιαίαο προγραμματισμό και τελος. Τωρα που τελειώνουν οι δόσεις..... δεν ξερετε τι χαρα εχω.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστωτική έχω κι εγώ εδώ και 2 χρόνια με 1000€ όριο. Την είχα βγάλει γιατί έπρεπε να νοικιασω αυτοκίνητο στο εξωτερικό και δε δέχονταν τίποτα άλλο και γι αυτό το λόγο συνεχίζω να την κρατάω μήπως ξαναχρειαστεί. Από τότε η μόνη χρήση που της κάνω είναι να πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας με 12 δόσεις (265€ :P  ) απλά για να μην είναι παντελώς άχρηστη γιατί έχει και ετήσια συνδρομή.

Γενικά είμαι τις λογικής να πληρώνω μετρητά εφόσον υπάρχει από πίσω μια επιπλέον καβάτζα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να την αξιοποιήσω ; Γενικά δεν πολυαγοράζω σχεδόν τίποτα.

Επεξ/σία από 1988panos2171
Δημοσ.
1 ώρα πριν, th3ofilos είπε

Αυτο ειναι το μαρκετινγκ...  καλημερα σας... 

τι ξερεις για το μαρκετινγκ τυπε και μας το κρατας κρυφο :o

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ειμαι σημερα 40 χρονων.Η γνωμη μου ειναι οτι σχεδον ολοι πρεπει να βγαλουν μια πιστωτικη με χαμηλο οριο και να μαθουν να την διαχειριζονται σωστα,να επωφελουνται απο προσφορες (rebate) ατοκες δοσεις για απαραιτητα ειδη κτλ .Ειναι κακη ιδεα να εχετε μια πιστωτικη για να παρετε με δοσεις πραγματα που δεν χρειαζεστε πραγματικα (ενα πανακριβο κινητο,μια επωνυμη τσαντα οι γυναικες)

Προσπαθειστε να μην φτασετε ποτε στο σημειο να πληρωσετε μονο την "ελαχιστη δοση",αυτο σημαινει οτι θα πληρωνετε τρελους τοκους και κινδυνευετε να μην ξεχρεωσετε ποτε,παντα να εξοφλειτε ολο τον λογαριασμο.

http://www.fpress.gr/trapezes/story/2102/pistotikes-kartes-h-pagida-tis-elaxistis-katavolis

Υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων ανικανη να διαχειριστει χρηματα (και δεν εχει να κανει με επιπεδο μορφωσης) , που πληρωνονται την 1η του μηνος και την 3η εχουν ηδη φαει παραπανω απο τον μισθο τους, αυτοι θα πρεπει να επιδιωκουν να κινουνται μονο με μετρητα

Ενώ την κατηγορία ανθρώπων που πληρώνονται την 1η του μηνός και στις 20 δεν έχει μία, τη θεωρείς ικανή να διαχειριστεί χρήματα? Υπόψιν μόλις σου περιέγραψα τη μισή Ελλάδα, ακόμα θεωρείς πως "σχεδόν όλοι" πρέπει να βγάλουν πιστωτική?

Δημοσ.

Δεν θεωρω οτι η μιση Ελλαδα ειναι ανικανη να μαθει να διαχειριζεται πιστωτικη,ειναι υπερβολη

Με την πιστωτικη μπορει καποιος να εχει rebate, να αγορασει πραγματα με ατοκες δοσεις και ετσι με τα ιδια εξοδα να βγαλει παραπανω μερες

Η πιστωση ειναι εργαλειο και ειναι καλο να μαθει κανεις να το χρησιμοποιει,αφου πρωτα εχει μαθει να διαχειριζεται χρηματα

Στις ΗΠΑ αν δεν εχεις record με καρτα,ειναι δυσκολο εως αδυνατον να παρεις στεγαστικο δανειο

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

Καλημερααααα

αν ειχες εστω και λιγη ιδεα απο marketing θα καταλαβαινες οτι αυτα που εχω πει 12 σελιδες ειναι δημιουργια αυτου, ωστε να δημιουργησουν κερδος για τις επιχειρησεις και τις τραπεζες.. simple as that

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mary είπε

Δεν χρειάζεται καμία μελέτη. Λίγο μυαλό χρειάζεται.

Πχ.

Είδες τη τηλεόραση των 1700€, σου καλαρεσε αλλά επειδή δεν έχεις ρευστό λες θα το βάλω στην κάρτα.

Ξες όμως με σιγουριά ότι μετά από 5 χρόνια θα μπορείς να την αποπληρωσεις ή ότι μετά από 3 χρόνια δεν θα το μετανιώσεις γιατί προέκυψε άλλη πιο σοβαρή ανάγκη;

Με την ευκολία που σου δίνει μια πιστωτική γίνεσαι "θύμα" του καταναλωτισμου. Σου δημιουργεί μια ανάγκη που στη πραγματικότητα δεν την χρειάζεσαι και σίγουρα μπορείς να τη καλύψεις με κάτι εντός του μπάτζετ σου αλλά διαλέγεις να μην το κάνεις.

εγω που πηρα 1.700 και την εβαλα σε 24 δοσεις σε ποια κατηγορια ειμαι? Τα 5 χρονια ειναι υπερβολη θεωρω το καλυτερο τους 24 μηνες. Ειχα τηλεοραση 10 χρονια επρεπε να αλλαχθει το οτι την πηρα με δοσεις την καινουρια ουτε θυμα του καταναλωτισμου με κανει ουτε μπαταχτση. Οια αναγκες του καθενος ειναι πολυ υποκειμενικο πραγμα για να κριθει. Εσυ μπορει να ξιδευεις 200 ευρω σε κρεμες προσωπου δεν μπορω να κρινω εγω τις αναγκες σου

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lak10 είπε

εγω που πηρα 1.700 και την εβαλα σε 24 δοσεις σε ποια κατηγορια ειμαι? Τα 5 χρονια ειναι υπερβολη θεωρω το καλυτερο τους 24 μηνες. Ειχα τηλεοραση 10 χρονια επρεπε να αλλαχθει το οτι την πηρα με δοσεις την καινουρια ουτε θυμα του καταναλωτισμου με κανει ουτε μπαταχτση. Οια αναγκες του καθενος ειναι πολυ υποκειμενικο πραγμα για να κριθει. Εσυ μπορει να ξιδευεις 200 ευρω σε κρεμες προσωπου δεν μπορω να κρινω εγω τις αναγκες σου

γιατι επρεπε να αλλαχθει η τηλεοραση τυπε?

με την ιδια λογικη το αγροτικο που εχουμε και ειναι 19 χρονων πρεπει να αλλαχθει... αλλα ακομα αριστο ειναι και μας βγαζει λεφτα... η ιδια λογικη ισχυει και για την τιβι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, opcorsa είπε

με την ιδια λογικη το αγροτικο που εχουμε και ειναι 19 χρονων πρεπει να αλλαχθει... αλλα ακομα αριστο ειναι και μας βγαζει λεφτα... η ιδια λογικη ισχυει και για την τιβι

Πραγματικά έχεις ξεπεράσει κάθε έννοια τρολλαρίσματος στο παρόν νήμα 

Επόμενο βήμα θα είναι να μας υποδεικνύεις πότε θα πετάμε τα παλιά βρακιά μας και αν είμαστε θύματα του μάρκετινγκ όταν αγοράζουμε καινούριες κάλτσες

Φιλικά πάντα :)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, opcorsa είπε

γουσταρα και την αλλαξα στην τελικη δεν θα σου δωσω και αναφορα τυπε. Εχω μια τηλεοραση μπαουλο και δουλευει μηπως να λειτουργω αυτη για να μην αισθανομαι θυμα του μαρκετινγκ

Επεξ/σία από lak10
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πραγματικά έχεις ξεπεράσει κάθε έννοια τρολλαρίσματος στο παρόν νήμα 

Επόμενο βήμα θα είναι να μας υποδεικνύεις πότε θα πετάμε τα παλιά βρακιά μας και αν είμαστε θύματα του μάρκετινγκ όταν αγοράζουμε καινούριες κάλτσες

Φιλικά πάντα :)

οτι ναναι

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lak10 είπε

Πες ότι σε έπεισε το επιχείρημά του και την πούλησες την τηλεόραση και αγόρασες μία Telefunken 22" να τελειώνουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...