Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτόμαστε με τον ξαδερφο μου να ανοίξουμε πλυντήριο αυτοκινήτου με πλύσιμο στο χέρι. Εχουμε βρει τοποθεσία που πιστευουμε οτι θα έχουμε δουλεια. Όρεξη για δουλειά έχουμε ,αλλά και άγνοια για το ποια μηχανήματα είναι αξιόπιστα και καλά

π.χ Karcher HDS 8/18-4 C.  3100e   https://www.guaranty.gr/product/1000679/karcher-mixanima-ypsilis-piesis-zestoy-kryoy-neroy.html

Eπίσης ακουω προτάσεις για σκουπα, δερματα κ.τ.λ

Δημοσ.

Επειδή ή άγνοια μπορεί να σου κοστίσει το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να πας σε ένα πλυντήριο που δουλεύει και να ρώτησες τη γνώμη του για υλικά και εργαλεία. Φαντάζομαι δεν είμαι μόνο το πλαστικό μηχάνημα και μια σκούπα αλλά θα χρειαστείς κομπρεσέρ, μηχάνημα για πατάκια, δεξαμενή, βορβοσυλλέκτη κτλ. Επίσης χρειάζεται προσοχή με την επιλογή χώρου για να είσαι σίγουρος ότι εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας και δεν θα χρειαστεί να κανεις πολλές τροποποιήσεις στο χώρο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλο θα ήταν να δουλευες και λίγους μήνες σε ενα πλυντήριο για να μαθεις καλυτερα την δουλειά.

Δημοσ.

Τι να μαθει διλαδη? Πως τα κραταει το πανι ή το πας να κραταει το λαστιχο? Λες και χρειαζεται κανεις να σπουδασει .για να δουλευει σε πληντηριο αυτοκινητου

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για να ανοίξει δικο του πλυντηριο,οχι να ειναι υπαλληλος καλό θα είναι να έχει κάποια εμπειρία,ακόμα και σε κάτι τόσο απλό.

Φαντάζομαι ότι ξέρεις πόσοι ανοίγουν διάφορα μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις και μετα από λίγο βάζουν λουκέτο επειδή αλλιως τα περίμεναν και αλλιως τα βρήκαν.

Δημοσ.

Αν φτιαξει καλο ονωμα και τον μαθουν ,οτι κανει καλη δουλεια και σωστες τιμες ,δεν βλεπω κανενα προβλημα αν δεν εχει δουλεψει σε πλυντηριο. Εδω που παιρνουν σε ολα τα πλυντηρια πακιστανους,εχεις δει να κανουν καλη δουλεια? Σε οσα εχω παει με πακιστανους "κλαιω" τα 10€ που εχω δωσει.Ασε που μια φορα μου βγαλανε κατι σακουλες απο το πορμπαγαζ και μου "φαγανε" ενα μπουκαλι λαδι για το κινητηρα και εναν μικρο πυροσβεστηρα 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, BarcodeCrew είπε

Αν φτιαξει καλο ονωμα και τον μαθουν ,οτι κανει καλη δουλεια και σωστες τιμες ,δεν βλεπω κανενα προβλημα αν δεν εχει δουλεψει σε πλυντηριο. Εδω που παιρνουν σε ολα τα πλυντηρια πακιστανους,εχεις δει να κανουν καλη δουλεια? Σε οσα εχω παει με πακιστανους "κλαιω" τα 10€ που εχω δωσει.Ασε που μια φορα μου βγαλανε κατι σακουλες απο το πορμπαγαζ και μου "φαγανε" ενα μπουκαλι λαδι για το κινητηρα και εναν μικρο πυροσβεστηρα 

Και το καλό όνομα πως ακριβώς φτιάχνεται; Χωρίς εμπειρία, επειδή δεν είναι και καμιά πυρηνική φυσική το αντικείμενο ε;

Δημοσ.

Δηλαδή ρε παιδιά όλοι αυτοί που άνοιξαν πλυντήρια αυτοκινήτων δούλευαν σε αντίστοιχες επιχειρήσεις; 'Η έμαθαν τη δουλειά από τον παππού τους που έπλενε γαϊδούρια στην κατοχή; 

Πλυντήριο αυτοκινήτων θέλει να ανοίξει το παιδί όχι μικροβιολογικό εργαστήριο. Ναι δε θα ξέρει το "μυστικό" για να καθαρίσει καλύτερα τη ζάντα αλλά όσο να πεις τα βασικά όλοι τα γνωρίζουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως την επιχείρηση που έχει στο μυαλό του... Θα είναι πλύσιμο τύπου "βενζινάδικο/πλυντήριο αυτοκινήτων" ή θα είναι τύπου "car detailing"?

Αν είναι το 2ο τότε ναι, χρειάζεται να το μελετήσει αρκετά το αντικείμενο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έκανε καν τις ερωτήσεις αυτές σε αυτό το forum.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Δηλαδή ρε παιδιά όλοι αυτοί που άνοιξαν πλυντήρια αυτοκινήτων δούλευαν σε αντίστοιχες επιχειρήσεις; 'Η έμαθαν τη δουλειά από τον παππού τους που έπλενε γαϊδούρια στην κατοχή; 

Πλυντήριο αυτοκινήτων θέλει να ανοίξει το παιδί όχι μικροβιολογικό εργαστήριο. Ναι δε θα ξέρει το "μυστικό" για να καθαρίσει καλύτερα τη ζάντα αλλά όσο να πεις τα βασικά όλοι τα γνωρίζουν. 

Ξέροντας τα βασικά σε κάτι, δεν φτιάχνεις όνομα.

Όνομα φτιάχνεις και γίνεσαι ο καλύτερος μόνο αν έχεις λιώσει τα παντελόνια σου σε κάποιο αντικείμενο.

Ας πάει να πλύνει 500 αυτοκίνητα πρώτα και μετά να ξεκινήσει κάτι δικό του!

Δημοσ.

Για απλό πλυντήριο μιλάω και όχι car detailing κ.τλ.

Επίσης ποια η γνώμη σας για το optima steam? Πλύσιμο με ατμό. Άλλοι λένε ότι καταστρέφει το χρώμα άλλοι οχι 

Δημοσ.

Λοιπόν, μιας και μιλάμε για απλό πλυντήριο τότε θα ήθελα να βοηθήσω (και ενδεχομένως να διαβάσουν κι άλλοι που ασχολούνται σε αυτόν τον τομέα) όσο μπορώ ως πελάτης!
Από μηχανήματα δεν ξέρω πιο είναι πιο καλό (χρειάζεσαι επαγγελματίες να σου λύσουν απορίες και την κρίση σου) αλλά μπορώ να πω τα βασικά που ζητάνε/χρειάζονται οι πελάτες (τουλάχιστον αυτά που έχω στο δικό μου μυαλό):

1. Ποιοτικά πανιά μικροϊνών (Τα πανιά τύπου 4 ευρώ η πεντάδα δεν είναι ότι καλύτερο)

2. Το στέγνωμα να γίνεται με όσα πανιά χρειάζονται! (τρελαίνομαι με τους πακι που χρησιμοποιούν το ίδιο μαύρο-μπιχλιασμένο πανί για να σκουπίζουν πάνω από ένα αυτοκίνητο).
     Ακόμα και για ένα αυτοκίνητο ίσως χρειάζεται πάνω απο ένα πανί.

3. Το πλύσιμο με πίεση να γίνεται απο ασφαλή απόσταση (2 φορές μου έχει σπάσει βερνίκι σε σημεία επειδή το έπλεναν σχεδόν εξ επαφής οι πακι, ίσως για να βγάλουν κάποια κουτσουλια ή κάτι τέτοιο).

4. Ικανοποιητικά σαμπουάν και καθαριστικά εσωτερικού χώρου (ας μην είναι και τα καλύτερα αλλά όχι φθηνιάρικα).

Αυτά είναι που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Μία συμβουλή μόνο που θα μπορούσα να δώσω είναι τα μηχανήματα (και ειδικά η σκούπα) ναι μεν να είναι καλά αλλά να είναι και ελαφριά όσο γίνεται και εργονομικά ώστε να κάνεις όσο γίνεται πιο ξεκούραστη την εργασία σου.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 hours ago, BarcodeCrew said:

Εγώ πάλι έχω βρει πράγματα που είχα ξεχάσει ότι τα είχα. Κάτι αναπτήρες που είχαν πέσει ανάμεσα στο κάθισμα και τη ράγα, μία κεραία (!!!) που είχε κρυφτεί κάτω από το πίσω πατάκι κλπ. Μάλλον από αφηρημάδα τα "εχασες"... Βέβαια πάντα πριν πάω το αδειάζω από ψιλά και λοιπά χαρτάκια/αποδείξεις που χρειάζομαι, γιατί ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα βρω. Το καλό είναι ότι δεν ανοίγουν ντουλαπάκι συνοδηγού.

Επίσης ΠΑΝΤΑ πρέπει να τους επισημαίνω να κάνουν τα μαρσπιέ, γιατί το εργοστασιακό bodykit είναι τέτοιο που αν είσαι δίπλα στο αμάξι δε βλέπεις τη βρώμα απ' το πλάι. Αλλά επαγγελματίες είστε ρε παιδιά.... θα έπρεπε να το κάνετε μόνοι σας...

Δημοσ.

Αυτό που πολλοί θεωρείτε αυτονόητο την απουσία εμπειρίας στο άνοιγμα της όποιας επιχείρησης (με εξαίρεση αυτήν του εργαστηρίου ασχολούμενου με υποατομικά σωματίδια) μου αρέσει πάρα πολύ.

Δεν λέω ότι δεν γίνεται να ανοίξεις επιχείρηση έτσι αλλά ότι απλά δεν πρέπει. Για σένα. Τον επιχειρηματία. Για να κάνεις σωστή δουλειά και να κάνεις αυτό το "όνομα" που αναφέρθηκε και το οποίο ενδεχομένως θα σου επιτρέψει να είσαι και "αύριο" επιχειρηματίας και όχι να σε μετράμε στις στατιστικές αυτών που έκλεισαν.

(Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πιο πρακτικά αλλά μάλλον θα πάει στο βρόντο αφού βλέπω ότι "είμαστε" θεωρητικοί στο φόρουμ. Ειδικά με τα λεφτά του άλλου. Ελπίζω μόνο να βρεθεί κάποιος να προσγειώσει λίγο τον ts γιατί βλέπω ότι εδώ, με την "βοήθεια" του insomnia.....:()

Στις 16/5/2018 στις 10:55 ΠΜ, Yoel είπε

Επίσης ποια η γνώμη σας για το optima steam? Πλύσιμο με ατμό. Άλλοι λένε ότι καταστρέφει το χρώμα άλλοι οχι 

Για κάτι τέτοια ερωτηματικά ακριβώς μιλάω ότι πρέπει να έχεις κάποια γνώση και πρακτική.

Ακόμα και αν περιμένεις τις απαντήσεις μέσω φόρουμ, το insomnia δεν είναι το κατάλληλο. Υπάρχουν άλλα με "κολλημένους" (με την καλή έννοια :)) με τα αυτοκίνητα και την περιποίηση (άσχετα αν δεν κάνεις detailing) που μπορούν να σου πουν τεκμηριωμένες (αν και πολλές φορές αντικρουόμενες) απόψεις

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...