Pinball1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλω να στείλω σαν έμβασμα ένα μικρό ποσό για κάτι που θέλω να αγοράσω και ο παραλήπτης του ποσού βρίσκεται στην Γερμανία (δυστυχώς δεν έχει Paypal). Επιλέγω στο ibank της ΕΤΕ η χρέωση να γίνει από κοινού με τον παραλήπτη και μου βγάζει ότι το κόστος για μένα θα είναι 1€ (το οποίο απ' ότι μου είπαν δεν θα αφαιρεθεί από το ποσό που θα στείλω αλλά από τον λογαριασμό μου). Προφανώς όμως θα υπάρξει κάποιο κόστος και για τον παραλήπτη. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν η όποια χρέωση υπάρξει για τον παραλήπτη θα αφαιρεθεί από το ποσό που θα του στείλω. Δηλαδή αν υπάρχει και γι' αυτόν χρέωση 1€ και εγώ του στείλω πχ 10€ αυτός θα λάβει 9€ ή το 1€ θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του; Ο παραλήπτης μου είπε ότι εφόσον η μεταφορά είναι εντός ζώνης Ευρώ δεν θα υπάρξει χρέωση γι' αυτόν, αλλά φοβάμαι πως δεν έχει δίκιο... Έχει στείλει κανείς χρήματα με έμβασμα πρόσφατα (εντός ζώνης Ευρώ) ώστε να ξέρει πως λειτουργεί το πράγμα; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από Kosmas70
Dj_kourampies Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Κανονικά σε SEPA εμβάσματα δεν υπάρχει χρέωση παραλήπτη. Αυτά είναι κόλπα των ελληνικών τραπεζών. 99% μόνο εσύ θα χρεωθείς 1 ευρώ (δηλαδή θα πληρώσεις 11 και θα φτάσουν 10), προσοχή όμως πάντα έμβασμα SEPA. 1
Pinball1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση Για να θεωρηθεί έμβασμα SEPA πρέπει να κάνω κάποια επιλογή στην σχετική φόρμα του ibank ή κάτι τέτοιο; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από Kosmas70
Dj_kourampies Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Kosmas70 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση Για να θεωρηθεί έμβασμα SEPA πρέπει να κάνω κάποια επιλογή στην σχετική φόρμα του ibank ή κάτι τέτοιο; Δε το έχω κάνει ποτέ από την Εθνική (Η Πειραιώς λέει ξεκάθαρα περί SEPA, η εθνική από ότι βλέπω το λέει με ασάφεια) αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτές οι οδηγίες για φόρτιση Revolut θα σε καλύψουν. Επιλέγεις νόμισμα ευρώ, SHAR/SHA και ελέγχεις ότι είναι σωστά τα IBAN, BIC και όνομα δικαιούχου. 1
Pinball1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ Απ' ότι λέει εδώ και για την ΕΤΕ ισχύουν οι κανονισμοί του SEPA, επομένως μάλλον είχε δίκιο ο πωλητής πως δεν υπάρχει χρέωση για τον παραλήπτη. Αυτό που με μπέρδεψε ήταν ότι είχα πάρει τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της ΕΤΕ για να ρωτήσω γι' αυτό το θέμα και μου λέγανε αόριστα πράγματα για "έξοδα διαχείρισης" από την πλευρά της τράπεζας του παραλήπτη τα οποία δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πόσο μπορεί να είναι και πως θα χρεωθούν... Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από Kosmas70
tsioulak Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 50 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε Κανονικά σε SEPA εμβάσματα δεν υπάρχει χρέωση παραλήπτη. Αυτά είναι κόλπα των ελληνικών τραπεζών. 99% μόνο εσύ θα χρεωθείς 1 ευρώ (δηλαδή θα πληρώσεις 11 και θα φτάσουν 10), προσοχή όμως πάντα έμβασμα SEPA. Οντως κανουν μ@λ@κιες οι ελληνικες τραπεζες με τις χρεωσεις, και το συστημα ΔΙΑΣ την χρεωση που εχει για αναληψη απο αλλη τραπεζα δεν θα επρεπε να υπαρχει (για να μην πουμε για χρεωσεις καταμετρησης). 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Στις 22/05/2018 στις 1:26 ΠΜ, Kosmas70 είπε Ευχαριστώ Απ' ότι λέει εδώ και για την ΕΤΕ ισχύουν οι κανονισμοί του SEPA, επομένως μάλλον είχε δίκιο ο πωλητής πως δεν υπάρχει χρέωση για τον παραλήπτη. Αυτό που με μπέρδεψε ήταν ότι είχα πάρει τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της ΕΤΕ για να ρωτήσω γι' αυτό το θέμα και μου λέγανε αόριστα πράγματα για "έξοδα διαχείρισης" από την πλευρά της τράπεζας του παραλήπτη τα οποία δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πόσο μπορεί να είναι και πως θα χρεωθούν... Δοκιμασμενο. Δεν εχουν εξοδα εισερχομενου. Στελνεις λεφτα στη Γερμανια απο Ελλαδα και δε σου κραταει τιποτα η τραπεζα, σου βαζουν λεφτα απο αλλο λογαριασμο στην Ελλαδα και σου κρατανε 3€ 1
Ntinaras Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 30 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δοκιμασμενο. Δεν εχουν εξοδα εισερχομενου. Στελνεις λεφτα στη Γερμανια απο Ελλαδα και δε σου κραταει τιποτα η τραπεζα, σου βαζουν λεφτα απο αλλο λογαριασμο στην Ελλαδα και σου κρατανε 3€ η πειραιως 4
Diskimpex Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Λογω καπιταλ κοντρολ οι εδω τραπεζες το εχουν ξεφτυλισει.Βγαζουν απο την μυγα ξυγκι. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από Diskimpex
Pinball1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς πόσες μέρες κάνει να φανεί στον παραλήπτη το έμβασμα εντός ΕΕ; Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από Kosmas70
Dj_kourampies Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, Kosmas70 είπε Γνωρίζει κανείς πόσες μέρες κάνει να φανεί στον παραλήπτη το έμβασμα εντός ΕΕ; 2 ή 3 εργάσιμες (εννοείται στις ελληνικές τράπεζες χάνεται ο περισσότερος χρόνος, στις εξωτερικού το ποσό μπαίνει στο τέλος της ίδια εργάσιμης ημέρας) 1
tsioulak Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, Diskimpex είπε Λογω καπιταλ κοντρολ οι εδω τραπεζες το εχουν ξεφτυλισει.Βγαζουν απο την μυγα ξυγκι. Και πριν cc χάλια ήταν αλλα μετα όντως το εξευτελίσει.
xristoforos25 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Έστειλα πριν 10 μέρες, 1500 ευρώ έμβασμα στην Ισπανια.μέσω e banking εθνικής. Μου κράτησε προμήθεια 1 ευρώ και τα χρήματα ¨φάνηκαν¨ στο λογοριασμό της Ισπανίας, μέσα σε δυο εργάσιμες μέρες. 1
Pinball1 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Είχατε δίκιο, ο παραλήπτης έλαβε το έμβασμα χωρίς κάποια χρέωση από την δική του τράπεζα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2018 από Kosmas70
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα