logistoulis Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) καλά κάνει και ζητάει, όπως καλά κάνουν και οι ελ τράπεζες που δεν θέλουν να τους δώσουν το οτιδήποτε αλλά προτιμούν να φτιάξουν δικές τους εφαρμογές ελεύθερη αγορά λέγεται αυτό, τώρα αν οι εφαρμογές των τραπεζών έως τώρα δεν μπορούν να δουλέψουν στα iphone είναι πρόβλημα των χρηστών και όχι της apple αν και από ότι λέει η είδηση μάλλον έγινε και θέμα της apple που αναγκάστηκε να υποκύψει.. (όχι για τις δικές μας τράπεζες, αλλά γενικά παγκοσμίως θα υπήρχε αυτό το θέμα) η δυνατότητες ειδικά μέσω εφαρμογών είναι κάτι που καθορίζει τις πωλήσεις.. η apple μάλλον δεν θα ενδώσει ποτέ για το bt (πέρα από ήχο ας πούμε), αλλά για το nfc μάλλον δεν την έπαιρνε άλλο το nfc άλλωστε δεν δημιουργήθηκε μόνο για το apple pay Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από logistoulis 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 2 hours ago, guy_threepwood said: Ερωτησουλα. Πως λέγεται αυτός, που σε ένα θέμα η ίδια Apple λέει ότι θα ανοίξει το nfc σε τρίτους, αλλά ο χρήστης βγαίνει και υπερασπιζεται ότι καλά το είχε κλειστό και γουστάρει να πληρώνει και το 0.15 γιατί θέλουν το καλό μας; Οποίος το βρει, κερδίζει αυτοκόλλητο τατουάζ με το μήλο. Αν δεν είσαι ικανός να κατανοείς όσα γράφουμε, να ρωτάς πριν βγάλεις τα άσχετα συμπεράσματά σου. Καταλαβαίνω πως σε βολεύει αυτό, αλλά δεν μιλάς με 17χρονα...
guy_threepwood Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, billdanos said: ... όσα γράφουμε... . Καταλαβαίνω πως σε βολεύει αυτό, αλλά δεν μιλάς με 17χρονα... Όχι γράφουμε. Εσύ και μόνο εσύ γράφεις. Δυστυχώς κιόλας, δεν είσαι 17 να σε δικαιολογουσα 4 hours ago, D.Luffy said: Δεν έχει σημασία πως λέγεται ο οποιοσδήποτε. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Επί του θέματος, ο Bildanos ανέφερε ότι η Apple έφτιαξε μια πλατφόρμα που προσφέρει κάποιες υπηρεσίες με εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια κλπ και μιας και ξόδεψε πόρους για αυτό, ζητάει ένα ποσοστό. Κατά τη δική σου γνώμη, η κίνηση της Apple είναι λογική ή όχι? Όχι. Κάθε τράπεζα ξόδεψε πόρους για τη κάρτα, το δίκτυο, την εφαρμογή κτλ. Και μάλιστα διαχείριζεται τα λεφτά σου. Ο μεσάζοντας, τί ακριβώς προσφέρει; Δεν ανακάλυψε η Apple τις ασφαλείς συναλλαγές. Visa υπάρχει 50 χρόνια. Πως σας έχει πείσει έτσι αυτή η εταιρεία; ΥΓ Η εταιρεία έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει,η τουλάχιστον να προσπαθήσει. Διαολε, θα μπορούσε να σε χρεώνει 10 λεπτά κάθε φορά που πατάς το πλήκτρο. Εσύ αν συμφωνείς με αυτόν, δεν έχουμε και πολλά να συζητήσουμε. Ευτυχώς για έμενα (και εσένα ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνεις) υπάρχουν κανονισμοί και θεσμοί που απαγορεύουν να κάνει μια εταιρεία ότι θέλει. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από guy_threepwood
Zus Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Να το πράξει ασυζητητί γιατί θα χάσει πολύ κόσμο. Είναι αστείο να πληρώνει ο άλλος δίπλα μου με το Xiaomi (δεν το εννοώ υποτιμητικά) και εγώ να ψάχνω στο τσαντάκι μου την κάρτα μου επειδή η Apple έχει εμμονές με το συγκεκριμένο θέμα... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από Zus
CosmosKGR Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 NFC = Near Field Communication = Επικοινωνία κοντινού πεδίου. Ως τεχνολογία ξεκίνησε να διατίθεται από το 2004 (με συνεργασία των Nokia, Philips & Sony). Περιλαμβάνει διάφορες επιμέρους τεχνολογίες χρήσης και παρά το ότι λειτουργεί ασύρματα (ανέπαφα) μόνο σε πάρα πολύ κοντινές αποστάσεις, δεν θεωρείται από μόνη της ως ασφαλής καθώς δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες κωδικοποιήσεις των μεταφερόμενων από αυτή δεδομένων. Η όποια ανάγκη για περεταίρω ασφάλεια της χρήσης της, έγκειται καθαρά σε άλλες πιθανές τεχνικές κυρίως λογισμικού τρίτων. Σα να λέμε... η τεχνολογία υπάρχει εδώ και καιρό πια και, από μόνη της, θεωρείται αρκετά απλή γι αυτό και μπορεί να ενσωματωθεί σχετικά εύκολα σε διάφορα μέσα και συσκευές. Είναι μεν πολύ βολική για διάφορες χρήσεις ΑΛΛΑ... όταν το θέμα αρχίζει να άπαιτεί αυξημένη ασφάλεια, τότε οι ευθύνες αυτής της ασφάλειας αναγκαστικά βαραίνουν το όποιο λογισμικό (πρακτικά τους σχεδιαστές του). Με ακόμα πιο απλά λόγια, το αν θα ενσωματώσει κάποιο λογισμικό τη χρήση της NFC τεχνολογίας (σε επιμέρους διαδικασίες του και σε ποιες), έχει να κάνει από το πώς κρίνει ο σχεδιαστής του λογισμικού ότι θα μπορεί να διασφαλίσει και την εγκυρότητα της χρήσης, στο βαθμό που θα επιβάλει η όποια χρήση. Άρα, αν μια εταιρία κρίνει πως δεν είναι ακόμα σε θέση να διασφαλίζει το ουσιαστικό που είναι η ασφάλεια (σε κρίσιμου επιπέδου συναλλαγές της), "σοφό" είναι και να μην το κάνει. Ακόμα κι αν χάνει κατά τ' άλλα μέρος απ' το "πρεστίζ" της που δεν έχει ακόμα καταφέρει να το κάνει. Είναι πολύ μικρότερο αυτό το τίμημα από αυτό που θα χρειαζόταν να πληρώσει σε τέτοιου επιπέδου λάθος εξελίξεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τόσο πολλές μεγάλες εταιρίες φαίνονται "διστακτικές" στο να προσφέρουν μια ικανοποιητική χρήση αυτής της τεχνολογίας στα προϊόντα τους. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποιες άλλες το έχουν καταφέρει από αρκετά έως πολύ καλά και μάλιστα καιρό τώρα. Είναι άλλο πράμα πάντως το να μπορεί να συμμετέχει ως τεχνολογία, π.χ. το NFC, σε μία συσκευή και άλλο το ποιες εφαρμογές ή ποιες υπηρεσίες το εκμεταλλεύονται και πώς. Τελείως άλλο. Σε έναν πιο ανοιχτής φιλοσοφίας "συνδυασμό" συσκευής (συνδυασμός = hardware και το βασικό του λογισμικό ήτοι λειτουργικό σύστημα), μόνο θετικό είναι το να μπορούν να συμμετέχουν (από κατασκευής) και τέτοιες τεχνολογίες. Το αν θα βρεθούν μετά και κατάλληλες υπηρεσίες ή εφαρμογές που θα το εκμεταλλευτούν, είναι άσχετο θέμα για τις συσκευές (ή και τις κατασκευάστριες εταιρίες τους). Όσο άσχετο είναι και το πότε ή πόσο καλά και για τι λόγους θα το κάνουν. 1
dimkord Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 21 ώρες πριν, AtiX είπε Αν εσύ χαβαλεδιάζεις... Τότε πάσο... Όχι τίποτα άλλο να ξέρω ποιόν θα παίρνω στα σοβαρά και ποιόν όχι... ΥΓ: να το γράψω και εγώ τέσσερεις φορές ή το κατάλαβες??? 😜 Δεν απαιτω από κανέναν να με πάρει στα σοβαρά. Εγώ γράφω αυτά που θέλω και όποιος θέλει τα βλέπει ως σοβαρά ή ως χαβαλέ. Στενοχώρια μου. Για τις 4 φορές τα παράπονα στο σάιτ. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, CosmosKGR είπε NFC = Near Field Communication = Επικοινωνία κοντινού πεδίου. Ως τεχνολογία ξεκίνησε να διατίθεται από το 2004 (με συνεργασία των Nokia, Philips & Sony). Περιλαμβάνει διάφορες επιμέρους τεχνολογίες χρήσης και παρά το ότι λειτουργεί ασύρματα (ανέπαφα) μόνο σε πάρα πολύ κοντινές αποστάσεις, δεν θεωρείται από μόνη της ως ασφαλής καθώς δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες κωδικοποιήσεις των μεταφερόμενων από αυτή δεδομένων. Η όποια ανάγκη για περεταίρω ασφάλεια της χρήσης της, έγκειται καθαρά σε άλλες πιθανές τεχνικές κυρίως λογισμικού τρίτων. Σα να λέμε... η τεχνολογία υπάρχει εδώ και καιρό πια και, από μόνη της, θεωρείται αρκετά απλή γι αυτό και μπορεί να ενσωματωθεί σχετικά εύκολα σε διάφορα μέσα και συσκευές. Είναι μεν πολύ βολική για διάφορες χρήσεις ΑΛΛΑ... όταν το θέμα αρχίζει να άπαιτεί αυξημένη ασφάλεια, τότε οι ευθύνες αυτής της ασφάλειας αναγκαστικά βαραίνουν το όποιο λογισμικό (πρακτικά τους σχεδιαστές του). Με ακόμα πιο απλά λόγια, το αν θα ενσωματώσει κάποιο λογισμικό τη χρήση της NFC τεχνολογίας (σε επιμέρους διαδικασίες του και σε ποιες), έχει να κάνει από το πώς κρίνει ο σχεδιαστής του λογισμικού ότι θα μπορεί να διασφαλίσει και την εγκυρότητα της χρήσης, στο βαθμό που θα επιβάλει η όποια χρήση. Άρα, αν μια εταιρία κρίνει πως δεν είναι ακόμα σε θέση να διασφαλίζει το ουσιαστικό που είναι η ασφάλεια (σε κρίσιμου επιπέδου συναλλαγές της), "σοφό" είναι και να μην το κάνει. Ακόμα κι αν χάνει κατά τ' άλλα μέρος απ' το "πρεστίζ" της που δεν έχει ακόμα καταφέρει να το κάνει. Είναι πολύ μικρότερο αυτό το τίμημα από αυτό που θα χρειαζόταν να πληρώσει σε τέτοιου επιπέδου λάθος εξελίξεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τόσο πολλές μεγάλες εταιρίες φαίνονται "διστακτικές" στο να προσφέρουν μια ικανοποιητική χρήση αυτής της τεχνολογίας στα προϊόντα τους. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποιες άλλες το έχουν καταφέρει από αρκετά έως πολύ καλά και μάλιστα καιρό τώρα. Είναι άλλο πράμα πάντως το να μπορεί να συμμετέχει ως τεχνολογία, π.χ. το NFC, σε μία συσκευή και άλλο το ποιες εφαρμογές ή ποιες υπηρεσίες το εκμεταλλεύονται και πώς. Τελείως άλλο. Σε έναν πιο ανοιχτής φιλοσοφίας "συνδυασμό" συσκευής (συνδυασμός = hardware και το βασικό του λογισμικό ήτοι λειτουργικό σύστημα), μόνο θετικό είναι το να μπορούν να συμμετέχουν (από κατασκευής) και τέτοιες τεχνολογίες. Το αν θα βρεθούν μετά και κατάλληλες υπηρεσίες ή εφαρμογές που θα το εκμεταλλευτούν, είναι άσχετο θέμα για τις συσκευές (ή και τις κατασκευάστριες εταιρίες τους). Όσο άσχετο είναι και το πότε ή πόσο καλά και για τι λόγους θα το κάνουν. Λογικά και η πιστωτική σου δεν είναι ανέπαφη, άσε δε που τα γατάκια η τράπεζες δεν ξέρουν την τύφλα τους. Τεχνολογικό φόρουμ Ελλάδα 2018!!! 1
apos Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο διαλόγου από μερικούς. Όχι φυσικά για τις απόψεις τους (δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ο,τι θέλει), αλλά για την εκνευριστική μη κατανόηση όσων γράφει ο «απέναντι», σε βαθμό που μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στη σκέψη ότι γίνεται επίτηδες, για τον εκτροχιασμό της συζήτησης. Γενικά έχω μπόλικες διαφωνίες με τον billdanos στον τρόπο που προσεγγίζει μερικές φορές κάποια θέματα, αλλά στο συγκεκριμένο thread προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο, μάταια... 1) Κανένας δεν απάντησε στο απηυδισμένο ερώτημα «γιατί και με ποιον τρόπο επιβάλλει την υπηρεσία της;» 2) Κανένας δεν απάντησε στο ερώτημα «γιατί η ενδεχόμενη μετακύληση του κόστους από τις τράπεζες στον έμπορο είναι ηθικό πρόβλημα της Apple και όχι των τραπεζών;» 3) Γιατί να μην χρεώσει την υπηρεσία της; Δεν το κατάλαβα, ειλικρινά το λέω. Δεν είμαι φαν της Apple, αν και πιστεύω ότι κάποια προϊόντα της είναι κορυφαία και αυτά, αν κρίνω ότι έχει αξία η αγορά τους, τα προτιμώ. Άλλα, τα θεωρώ απαράδεκτα ακριβά (ως πχ το iPhone) και δεν τα πλησιάζω. Και γενικώς δεν θεωρώ ότι για καμία εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς είναι σοβαρό να μιλάμε για ηθική, αλλά στην προκειμένη δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι το business model της συγκεκριμένης υπηρεσίας και δυστυχώς αντί να συζητηθεί αυτό, η μπάλα πετάχτηκε για μια ακόμα φορά στην εξέδρα και η κουβέντα πήγε σε ηθική, αμφιλεγόμενα στατιστικά στοιχεία και αλλά όμορφα. Προκειμενου δε να αποκρουστεί με κάθε τρόπο η άποψη του billdanos φτάσαμε να διαβάζουμε από κάποιους για ηθικά πλεονεκτήματα των τραπεζών στο συγκεκριμένο θέμα (ποιων, των τραπεζών!). Σόρι, αλλά, στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον, ο billdanos δεν υπερασπίζεται την Apple, αλλά την κοινή λογική 4
Jimmy08 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Και από ότι φαίνεται το ξεκλείδωμα του NFC chip αναφερόταν σε δυνατότητα ανοίγματος πορτων και άλλων τέτοιων πρωτοποριακών λειτουργιών. Που να χρησιμοποιούμε τώρα το κινητό μας για να πληρώνουμε; Δεν είναι και απόλυτα ασφαλές εξάλλου...και γλυτώνουμε και το 0,15%! Η Apple μας φροντίζει.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 8 hours ago, Jimmy08 said: Και από ότι φαίνεται το ξεκλείδωμα του NFC chip αναφερόταν σε δυνατότητα ανοίγματος πορτων και άλλων τέτοιων πρωτοποριακών λειτουργιών. Που να χρησιμοποιούμε τώρα το κινητό μας για να πληρώνουμε; Δεν είναι και απόλυτα ασφαλές εξάλλου...και γλυτώνουμε και το 0,15%! Η Apple μας φροντίζει. Δεν ξέρω τι κάνει για σένα ο κατασκευαστής της συσκευής σου, αλλά εμένα η apple σαφώς και με φροντίζει χρόνια τώρα.
Jimmy08 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, billdanos είπε Δεν ξέρω τι κάνει για σένα ο κατασκευαστής της συσκευής σου, αλλά εμένα η apple σαφώς και με φροντίζει χρόνια τώρα. Το iOS 11 ήταν το χειρότερο λειτουργικό που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια. Για αυτό έχουμε φτάσει στην έκδοση 11.4 και ακόμα προσπαθεί να το στρώσει. Messages στο cloud και airplay 2 καθυστέρησαν σχεδόν ένα χρόνο από την ανακοίνωση τους. iPhone έχω, αλλά δε μπορώ από το να μην παραδεχτώ ότι φέτος έχω απογοητευτεί με τα τόσα bugs.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 1 hour ago, Jimmy08 said: Το iOS 11 ήταν το χειρότερο λειτουργικό που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια. Για αυτό έχουμε φτάσει στην έκδοση 11.4 και ακόμα προσπαθεί να το στρώσει. Messages στο cloud και airplay 2 καθυστέρησαν σχεδόν ένα χρόνο από την ανακοίνωση τους. iPhone έχω, αλλά δε μπορώ από το να μην παραδεχτώ ότι φέτος έχω απογοητευτεί με τα τόσα bugs. Τώρα πας την κουβέντα αλλού πάλι... Είναι σα να κάνουμε μια ολόκληρη κουβέντα και ξαφνικά να πετάς το "ναι αλλά και τα παιδάκια στην Αφρική"... Και πάλι όμως θα σου πω πως με το ios 11 δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα που αξίζει να αναφέρω με τις συσκευές μου. Ίσως φταίει που στα χέρια μου δεν "παλιώνουν" για πολύ κάθε φορά οι συσκευές μιας και θέλω να έχω τα τελευταία μοντέλα, οπότε δεν είχα εικόνα για το πως συμπεριφέρεται το λειτουργικό σε πιο παλιες συσκευές.
Jimmy08 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, billdanos είπε Τώρα πας την κουβέντα αλλού πάλι... Είναι σα να κάνουμε μια ολόκληρη κουβέντα και ξαφνικά να πετάς το "ναι αλλά και τα παιδάκια στην Αφρική"... Και πάλι όμως θα σου πω πως με το ios 11 δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα που αξίζει να αναφέρω με τις συσκευές μου. Ίσως φταίει που στα χέρια μου δεν "παλιώνουν" για πολύ κάθε φορά οι συσκευές μιας και θέλω να έχω τα τελευταία μοντέλα, οπότε δεν είχα εικόνα για το πως συμπεριφέρεται το λειτουργικό σε πιο παλιες συσκευές. Δεν την πάω καθόλου αλλού. Αναφερθηκες στο τι κανει ο κατασκευαστής μου για εμένα και σου απάντησα. Τα προηγούμενα χρόνια, ναι ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Φέτος όμως υπάρχει διαφορά και προσωπικά με έχει δυσαρεστήσει. Το iPhone X έχω δεν το λες παλιά συσκευή. Το ότι δεν συνάντησες εσύ προβλημα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Κάθε μήνα σχεδόν έβγαινε και νέο bug. Είπαμε, να υποστηρίζουμε την Apple όταν τα Android fanboys γράφουν ασυναρτησίες, αλλά να λέμε και του στραβου το δίκαιο όταν υπάρχει όντως πρόβλημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 37 minutes ago, Jimmy08 said: Δεν την πάω καθόλου αλλού. Αναφερθηκες στο τι κανει ο κατασκευαστής μου για εμένα και σου απάντησα. Τα προηγούμενα χρόνια, ναι ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Φέτος όμως υπάρχει διαφορά και προσωπικά με έχει δυσαρεστήσει. Το iPhone X έχω δεν το λες παλιά συσκευή. Το ότι δεν συνάντησες εσύ προβλημα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Κάθε μήνα σχεδόν έβγαινε και νέο bug. Είπαμε, να υποστηρίζουμε την Apple όταν τα Android fanboys γράφουν ασυναρτησίες, αλλά να λέμε και του στραβου το δίκαιο όταν υπάρχει όντως πρόβλημα. Το "έβγαινε bug" είναι διαφορετικό από το "είχα στην πράξη πρόβλημα κι εγώ".
Jimmy08 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, billdanos είπε Το "έβγαινε bug" είναι διαφορετικό από το "είχα στην πράξη πρόβλημα κι εγώ". Άρα αρνείσαι να παραδεχτείς ότι ήταν το πιο προβληματικό software release των τελευταίων ετών, επειδή ΕΣΥ δεν είχες πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα