CosmosKGR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στις 30/5/2018 στις 4:11 ΜΜ, ~Palpatin~ είπε Λογικά και η πιστωτική σου δεν είναι ανέπαφη, άσε δε που τα γατάκια η τράπεζες δεν ξέρουν την τύφλα τους. Τεχνολογικό φόρουμ Ελλάδα 2018!!! Συγνώμη αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς τα εννοείς. Με τα όσα ανέφερα στο post μου (αυτό που σχολίασες), δεν "τάχθηκα" υπέρ κάποιας τάσης. Απλές αναφορές έκανα σε συνθήκες που (καλώς ή κακώς) ισχύουν ήδη εδώ και καιρό, άλλες από επιλογή (εταιριών) και άλλες από τεχνολογικής άποψης (τεχνολογικών δυνατοτήτων κ.λπ.). Ουτε καν για το αν προτιμώ την Α ή τη Β χρήση δεν ανέφερα (σε προσωπικό δηλαδή επίπεδο). Αν ενδιαφέρει ωστόσο να πω και για τα... "προσωπικά" μου: Οι κάρτες μου: Κάποιες απ' τις πιστωτικές μου κάρτες έχουν NFC δυνατότητα. Πολύ λίγες τους όμως αναλογικά. Δεν το επέλεξα εγώ το να έχουν ούτε και για το ποιες. Προέκυψε απλώς ξαφνικά από τις τράπεζες που τις εκδίδουν χωρίς καν να ερωτηθώ σχετικά. Θα μπορούσα βέβαια είτε να τις καταργήσω είτε απλώς να μη τις χρησιμοποιώ αν είχα τόσο σοβαρές ενστάσεις. Ωστόσο εντάξει, τη χρησιμοποιούσα την ανέπαφη δυνατότητά τους καθώς, εννοείται, με βόλευε. Με φοβίζει ωστόσο αυτό το "ελεύθερο" που έχουν εφαρμόσει για το να μη ζητάει PIN η χρήση τους σε ποσό συναλλαγής έως 25€. Μπορεί να μην είναι τεράστιο ως ποσό αλλά, άμα μαζευτούν αρκετά τέτοια από τυχόν εκτεταμένα ανεπιθύμητη χρήση (π.χ. από κλοπή κάρτας κ.λπ.) δε θα ήταν καθόλου απλό. Το smart-phone μου: Τόσο το καινούριο μου (Samsung Galaxy A5 2017) όσο όμως και ένα αρκετά παλιότερο πια (LG G3s), έχουν NFC (ως hardware & λειτουργικό σύστημα). Από τη στιγμή που μου δόθηκε η δυνατότητα να εγκαταστήσω και το απαραίτητο λογισμικό για ανέπαφη χρήση πιστωτικών μου καρτών, συγκεκριμένης όμως τράπεζας - της Alpha Bank- και ακόμα και για κάρτες της -της τράπεζας- που δεν είναι από μόνες τους ανέπαφες, ήθελα να το δοκιμάσω. Από την 1η στιγμή ένιωσα να με καλύπτει η χρήση, τόσο σαν ευκολία όσο και σαν ασφάλεια. Άμεση σα διαδικασία ακόμα και χωρίς διαδίκτυο στη συσκευή την ώρα της συναλλαγής, ζητά σε κάθε συναλλαγή (ανεξαρτήτως ποσού) PIN και το δίνεις στη συσκευή σου (όχι στο POS) που την έχεις διαρκώς στα χέρια σου (δεν τη δίνεις π.χ. στον όποιο πωλητή). Με λίγα λόγια από πολύ έως πάρα πολύ καλύτερη ως χρήση σε σχέση με την ανέπαφη δυνατότητα των ίδιων των καρτών. Δυστυχώς βέβαια δεν υποστηρίζεται ακόμα σε κάθε κατηγορίας ανέπαφο POS. Έχει δηλαδή τύχει αρκετές φορές, σε POS που δέχεται απροβλημάτιστα για ανέπαφη χρήση την NFC κάρτα, να μην την αποδέχεται (την ίδια κάρτα!) μέσω του smart-phone.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα