Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχολειται κανεις απο εσας με το youtube;
Ποια ειναι η διαδικασια να δηλωσει κανεις κερδη στην εφορια και τι ειδους επιχειρηση πρεπει να ανοιξει;
Επισης ποσα χρηματα κατ ελαχιστον θα πρεπει να βγαζει απο το youtube ωστε αν πληρωσει εφορια, ασφαλιστικες εισφορες, φπα , παροχη υπηρεσιων κτλ ... να μην μπει μεσα;

Αν καποιος απο εσας το έχει κάνει ας μου απαντησει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να δω αν συμφερει και με ποιες προυποθεσεις.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stoneao98 είπε

Ασχολειται κανεις απο εσας με το youtube;
Ποια ειναι η διαδικασια να δηλωσει κανεις κερδη στην εφορια και τι ειδους επιχειρηση πρεπει να ανοιξει;
Επισης ποσα χρηματα κατ ελαχιστον θα πρεπει να βγαζει απο το youtube ωστε αν πληρωσει εφορια, ασφαλιστικες εισφορες, φπα , παροχη υπηρεσιων κτλ ... να μην μπει μεσα;

Αν καποιος απο εσας το έχει κάνει ας μου απαντησει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να δω αν συμφερει και με ποιες προυποθεσεις.

Τιποτα καλυτερο απο το να ρωτησεις το λογιστη σου...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stoneao98 είπε

Δεν εχω λογιστη. Ρωτησα αν καποιος το εχει κανει οποτε εχει περασει ολο το φασμα να ξερω.

Καιρος να βρεις εναν, στο φορουμ θα παρεις οτι απαντηση να ναι, κανε report το thread και ζητα να το μεταφερουν στο μπλα μπλα, εκει σιγουρα μπαινουν λογιστες, εδω λιγο δυκολο να παρεις απαντηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/5/2018 στις 7:36 ΜΜ, stoneao98 είπε

Δηλώνεσαι κανονικά σαν εταιρεία. Πρέπει στις σπουδές σου να έχεις τελειώσει έναν σχετικό τομέα (ηχοληψία, δημοσιογραφία, εικονολήπτης, οπερατέρ κλπ).
Αν δεν έχεις ιδιόκτητο studio, θα πρέπει να βρεις συνεργάτη για να σου κόβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών όποτε έχεις εργασία και την κάνεις εκεί. Για να στύσεις studio το ξεχνάς γιατί θες 6ψήφιο+ ποσόν και δεν πρόκειται να τα κάνεις απόσβεση ποτέ.
Τα έσοδα του YouTube δεν πρόκειται να σου δώσει σοβαρά χρήματα αν δεν έχεις κάνα μύριο views το μήνα και 1M subs αλλά και πάλι, τα έσοδα είναι τόσο λίγα που πάλι μπαίνεις μέσα γιατί θα έχεις να πληρώσεις τα άτομα που θα απασχολείς για να βγει το έργο συν το Studio που συνεργάζεσαι. Το μόνο που θα σε βοηθούσε θα ήταν αν η ιδέα σου είναι τόσο τέλεια που (αφού πρώτα μπεις μέσα), να φιλοτιμηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι να σε βγάλει από τα δύσκολα και να αρχίσει τις χορηγίες, και εκεί θα αρχίσεις να ανεβαίνεις επαγγελματικά.

Έχε υπόψη σου τους εξής παράγοντες :
1)Πολύ υψηλός ανταγωνισμός,
2)ΕΦΚΑ + ΔΕΗ + ΟΤΕ + ΕΥΔΑΠ + Πολεοδομία για δήλωση επαγγελματικής στέγης + Ενοίκια, που θα πληρώνεις, το ίδιο ισχύει ακόμη και για mini market αν άνοιγες.
3)Ανύπαρκτο ενδιαφέρον για προώθηση από εταιρίες για να διαφημιστούν, εδώ τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν θέμα με τις χορηγίες. Πρέπει να ξέρεις άριστο marketing και να κάνεις όντως επαγγελματική δουλειά για να κερδίσεις το ενδιαφέρον κάποιου να διαφημιστεί σε εσένα. Σκέψου ότι στο κλάδο του gaming είμαι πολλά χρόνια και με το ζόρι είχα 1-2 χορηγούς για να έχω έστω λίγα έσοδα. Αν μένεις εξωτερικό, είσαι τυχερός γιατί εκεί η αγορά είναι ενεργή και θα έχεις 100πλάσιες+ πιθανότητες να βγάλεις κέρδος. Εδώ η κατάσταση είναι πεθαμένη για κάτι τέτοιο.
4)Το (σχεδόν) 50% στα έσοδα σου από τις αποδείξεις που θα κόβεις, τα παίρνει η εφορία.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλας για Ελλαδα ολα αυτα ετσι; Γιατι στο εξωτερικο οχι μονο βγαζουν καλα λεφτα αλλα εχουν πλουτισει κιολας.
Υπαρχουν οι χορηγιες απο το κοινο σου, και το patreon και το αντιστοιχο κουμπακι "Χορηγια" στο YouTube.

Βλεπω ξεκινησαν ηδη οι δικες προθεσεων, παμε καλα :)

Επεξ/σία από orck
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, orck είπε

Μιλας για Ελλαδα ολα αυτα ετσι;

Δυστυχώς ναι, το ξέρω ότι αν ήμουν εξωτερικό και έκανα την ίδια δουλειά-προσπάθεια, θα είχα άλλο αποτέλεσμα, και αυτός που έδειξα είναι μια κουκκίδα στον ωκεανό μπροστά στα eSports.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη μερικοι το εχετε καταλαβει λαθος. Ναι, με μονο yt και 1 mil subs και 100k views, οντως δεν βγαζεις κατι τρομερο, αλλα οποιος εχει φτασει μεχρι εκει, εχει ηδη ξεκινησει να διαφημιζει προιοντα, να παιρνει χρηματα μεσω affiliate links (amazon, kit κ.α.), δωρεαν πραγματα κτλ κτλ

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, orck είπε

Μιλας για Ελλαδα ολα αυτα ετσι; Γιατι στο εξωτερικο οχι μονο βγαζουν καλα λεφτα αλλα εχουν πλουτισει κιολας.
Υπαρχουν οι χορηγιες απο το κοινο σου, και το patreon και το αντιστοιχο κουμπακι "Χορηγια" στο YouTube.

Ναι ρε συ, εννοειται για Ελλαδα, το οποιο σημαινει επιχειρηση στην Ελλαδα και ελληνικο κοινο, δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει αρκετα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, overpower είπε

Επειδη μερικοι το εχετε καταλαβει λαθος. Ναι, με μονο yt και 1 mil subs και 100k views, οντως δεν βγαζεις κατι τρομερο, αλλα οποιος εχει φτασει μεχρι εκει, εχει ηδη ξεκινησει να διαφημιζει προιοντα, να παιρνει χρηματα μεσω affiliate links (amazon, kit κ.α.), δωρεαν πραγματα κτλ κτλ

Και οχι μόνο αυτό αλλά με πρωτότυπο υλικό, πολλοί νομίζουν οτι κλέβοντας ή κάνοντας κοπτοραπτική από άλλα βίντεο θα βγάλουν λεφτά.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Ναι ρε συ, εννοειται για Ελλαδα, το οποιο σημαινει επιχειρηση στην Ελλαδα και ελληνικο κοινο, δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει αρκετα.

Καλά και οι UH στην Ελλάδα με ελληνικό κοινό είναι και παρουσίασαν μέχρι και αυτοκίνητο.

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθεις,γνώση εννοείται, ίσως πετύχεις. 

Προφανώς για Ελλάδα είναι πιο δύσκολο αλλά υπάρχουν αρκετοί που πάνε καλά ακόμα και εδώ. 

Ελλάδα, υπάρχει κυρίως πρόβλημα σε τύπου twitch, streaming παιχνιδιών δηλαδή, που δεν δουλεύει τόσο το subscribe, ενώ εξωτερικό άμα δεις φεύγει το ένα sub μετά το άλλο, και το donation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panossar95 είπε

Καλά και οι UH στην Ελλάδα με ελληνικό κοινό είναι και παρουσίασαν μέχρι και αυτοκίνητο.

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθεις,γνώση εννοείται, ίσως πετύχεις. 

Προφανώς για Ελλάδα είναι πιο δύσκολο αλλά υπάρχουν αρκετοί που πάνε καλά ακόμα και εδώ. 

Ελλάδα, υπάρχει κυρίως πρόβλημα σε τύπου twitch, streaming παιχνιδιών δηλαδή, που δεν δουλεύει τόσο το subscribe, ενώ εξωτερικό άμα δεις φεύγει το ένα sub μετά το άλλο, και το donation.

εξαρτάται το τι κανάλι έχεις. 
πχ οι UH γνώσεις δεν έχουν. Λόγω χιούμορ/concept έχουν αυτά τα αποτελέσματα που έχουν :P

Αλλά ναι, με κυνήγι όλο και κάτι γίνεται

Επεξ/σία από FireKiller
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2018 στις 11:24 ΜΜ, Pokemon640 είπε

Δηλώνεσαι κανονικά σαν εταιρεία. Πρέπει στις σπουδές σου να έχεις τελειώσει έναν σχετικό τομέα (ηχοληψία, δημοσιογραφία, εικονολήπτης, οπερατέρ κλπ).
Αν δεν έχεις ιδιόκτητο studio, θα πρέπει να βρεις συνεργάτη για να σου κόβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών όποτε έχεις εργασία και την κάνεις εκεί. Για να στύσεις studio το ξεχνάς γιατί θες 6ψήφιο+ ποσόν και δεν πρόκειται να τα κάνεις απόσβεση ποτέ.
Τα έσοδα του YouTube δεν πρόκειται να σου δώσει σοβαρά χρήματα αν δεν έχεις κάνα μύριο views το μήνα και 1M subs αλλά και πάλι, τα έσοδα είναι τόσο λίγα που πάλι μπαίνεις μέσα γιατί θα έχεις να πληρώσεις τα άτομα που θα απασχολείς για να βγει το έργο συν το Studio που συνεργάζεσαι. Το μόνο που θα σε βοηθούσε θα ήταν αν η ιδέα σου είναι τόσο τέλεια που (αφού πρώτα μπεις μέσα), να φιλοτιμηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι να σε βγάλει από τα δύσκολα και να αρχίσει τις χορηγίες, και εκεί θα αρχίσεις να ανεβαίνεις επαγγελματικά.

Έχε υπόψη σου τους εξής παράγοντες :
1)Πολύ υψηλός ανταγωνισμός,
2)ΕΦΚΑ + ΔΕΗ + ΟΤΕ + ΕΥΔΑΠ + Πολεοδομία για δήλωση επαγγελματικής στέγης + Ενοίκια, που θα πληρώνεις, το ίδιο ισχύει ακόμη και για mini market αν άνοιγες.
3)Ανύπαρκτο ενδιαφέρον για προώθηση από εταιρίες για να διαφημιστούν, εδώ τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν θέμα με τις χορηγίες. Πρέπει να ξέρεις άριστο marketing και να κάνεις όντως επαγγελματική δουλειά για να κερδίσεις το ενδιαφέρον κάποιου να διαφημιστεί σε εσένα. Σκέψου ότι στο κλάδο του gaming είμαι πολλά χρόνια και με το ζόρι είχα 1-2 χορηγούς για να έχω έστω λίγα έσοδα. Αν μένεις εξωτερικό, είσαι τυχερός γιατί εκεί η αγορά είναι ενεργή και θα έχεις 100πλάσιες+ πιθανότητες να βγάλεις κέρδος. Εδώ η κατάσταση είναι πεθαμένη για κάτι τέτοιο.
4)Το (σχεδόν) 50% στα έσοδα σου από τις αποδείξεις που θα κόβεις, τα παίρνει η εφορία.

1.Πιανεται σαν παροχη υπηρεσιων εικονας-ηχου-video Κτλ γι αυτο θέλει σπουδές ή πτυχίο στον κλάδο; Διότι ναι με ξερω σε επαγγελματικο επίπεδο επεξεργασιας ηχου εικονας και 3d fx και animation ( εχω κανει και ετησια σεμιναρια αλλα σε εργαστηριο ελευθερων σπουδων που ομως δεν πιανεται σαν ΙΕΚ)

2.Εξοπλισμος υπάρχει και software και Hardware και θα σκεφτομουν να δηλωσω το δωματιο του σπιτιου μου που θα δουλευω ( Μπορω να κανω ολη τη δουλεια με pc και καμερες μικροφωνα φωτα green screen εκτος αν θελει μελετημενο χωρο και δεν αρκει αυτο )

3.Προφανως ΑΝ ειμουν βουλγαρια που η εφορια σε ΟΤΙ κανεις ειναι 10% στο τελος χρονιας θα συνέφερε. Εδώ ετσι οπως τα λες δεν...

4.Δεν εχω σκοπο να βγαλω εκατομμυρια το σκεφτηκα απλως σαν ιδεα επειδη μπορω να το κανω και διερευνω το αν τελικα συμφερει η οχι. Δεν ειδα 10 video στο youtube και δεν σκεφτηκα να αντιγραψω αλλους. Εχω συγκεκριμενο πραγμα που θελω να κανω . Θελω να φτιαχνω tutorials σε αντικειμενο συγκεκριμενο ( φυσικα υπαρχουν και free αλλα εχω δικο μου τροπο να το κανω διαφορετικα απο οσα εχω δει ) αλλα βρηκα και site dedicated Να πουλανε tutorials οποτε ενδεχομενως το youtube να ειναι free promotion ( χωρις Monetization) για tutorials μου στα αλλα site που προφανως θα ειναι κατι σαν ΠΩΛΗΣΕΙΣ και οχι παροχη υπηρεσιων )

Επεξ/σία από stoneao98

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...