skiabox Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 17 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Κλασσικοι Ελληνες καταστροφολογοι... Εμεις οι Ελληνες ειμαστε οι χειροτεροι σε ολα οι ξενοι καλυτεροι end of story... Για πες μου τι διαφορα εχουν ελληνες gamers ας πουμε που streamαρουν απο ξενους?Οχι ξενουν που πλεον εχουν 10m subs στο utube και 30-40k στο twich...Ακομα και πιο μικρους...Η πως ξεκινησαν αυτοι,που δεν ειχαν χορηγους απο πισω στην αρχη και δεν ειχαν στησει εταιρια γυρω απο το ονομα τους... Η μονη διαφορα στην προκειμενη περιπτωση ειναι οι ευκαιριες που παρουσιαζονται και το πληθος του κοσμου που σε βλεπει...Στην αμερικη σε βλεπουν 50k γιατι ας πουμε παιζει λολ και υπαρχουν 50k 11-14χρονα που εχουν ελευθερο χρονο και θελουν να σε δουν ενω στην ελλαδα υπαρχουν 50...Οποτε ο ενας καταληγει να ειναι ο ο Shroud (σε αλλο παιχνιδι βεβαια...) και ο αλλος ο γειτονας μου που δεν τον ξερει η μανα του...Στην αρχη και οι 2 ξεκινησαν με την ιδια βαση,αγαπανε ενα παιχνιδι και πανε να το δειξουν στον κοσμο. Ουτε καμερες των 1000ευρο ειχαν ουτε PC ουτε χορηγους. Αυτα ηρθαν μετα...Απλα τον εναν τον εβλεπε πιο πολυς κοσμος και ο αλλος αν εβλεπε 500ατομα πεταγε την σκουφια του. Δηλαδή όταν χρεοκοπείς κάθε 5-10 χρόνια και όταν δεν παράγεις τίποτα παρά μόνο γραφειοκρατεία (δηλαδή ψευτοδουλειές που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν από την δεκαετία του 80 που είναι φθηνή και εφικτή τεχνικά η μηχανογράφηση) δεν είσαι ο χειρότερος του πλανήτη; 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, skiabox είπε Δηλαδή όταν χρεοκοπείς κάθε 5-10 χρόνια και όταν δεν παράγεις τίποτα παρά μόνο γραφειοκρατεία (δηλαδή ψευτοδουλειές που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν από την δεκαετία του 80 που είναι φθηνή και εφικτή τεχνικά η μηχανογράφηση) δεν είσαι ο χειρότερος του πλανήτη; Φιλαρακο ας μην το κανουμε πολιτικο το θεμα...εδω μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα που ουδεμια σχεση με την πολιτικη εχουν. Αν θες να μιλησεις πολιτικα ανοιξε ενα topic στο μπλα μπλα και ευχαριστως να σου απαντησω εκει οτι θες... 1
vgiozo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/6/2018 στις 8:55 ΜΜ, TopicStrarter είπε Ο λόγος που το ελληνικό youtube δεν βγάζει λεφτά ειναι οι ίδιοι οι Έλληνες youtubers (και δεν υπάρχει μεγάλο κανάλι υπάρχει μεταξύ τυφλών ο μονόφθαλμος) Στην ελλάδα το σύστημα σχολείο-πανελλήνιες-δημόσιο ή φροντιστήριο μας έχει οδηγήσει σε μια λογική ότι αρκει να χτυπάμε κάρτα σε κάτι και θα πληρωθούμε... Αντιγράφουν δηλαδή με τον πιο low hanging fruit/half assed τροπο μια εκπομπή στο εξωτερικό δεν κάνουν τιποτα άλλο εκτός απο το να γράφουν τον εαυτό τους για μερικά λεπτά και μετά να το σηκώνουν αυτό στο youtube με μηδενικό ή ελάχιστο post edit. Συνήθως one man show και σταματάει εκει. Πως να βγούν τα λεφτά έτσι; Ο καπιταλισμός θέλει salesmanship και self-investment. Δείξε μου ένα μικρό ξένο κανάλι στο youtube που πιστεύεις ότι βγάζει λεφτά και θα σου πω τουλάχιστον 10 πράματα που κάνει αυτός ή αυτοί που τρέχουν το κανάλι για να βγάλουν τα λεφτά αυτά και που δεν κάνει το "μεγάλο" ελληνικό κανάλι Δεν φτάνει απλά να δείχνεις την φάτσα σου να κάνει κάτι αστείο/ενδιαφέρον για να έρθουν τα λεφτά αυτο πιστεύουν οι Έλληνες youtuber θα κάνουν κάτι ενδιαφέρον (= θα αντιγράψουν κάτι που είδαν να έχει πολύ κόσμο με τον πιο Lowbudget και απλοϊκό τρόπο) και ξαφνικά θα εμφανιστεί το μεροκάματο απο το αμέρικα επειδή έτυχε να έχουν views. Εδώ τα περισσότερα αν όχι όλα δεν κάνουν απλά και βασικά πράματα όπως SEO... και τα λιγα που κάνουν το κάνουν σε βρεφικό βαθμό δηλαδή πχ η εκπομπή ειναι για PC οπότε σκέφτονται καμιά 30 λέξεις σχετικές με PC ... Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το κοινό...και σε αριθμούς και στο τί προτίθεται να δώσει για να επικοινωνήσει με τους youtuber που παρακολουθεί... ...εδώ ο άλλος ανακοινώνει live chat μέσω youtube και υπάρχουν άτομα που του σκάνε συνέχεια δολάρια για το "superchat", να φαίνονται περισσότερο οι απαντήσεις τους στη ροή...τί να λέμε τώρα. Και οι πετυχημένοι μπορεί να μην κάνουν τίποτε διαφορετικό από τους χιλιάδες κατά πολύ λιγότερο γνωστούς, αλλά για οποιοδήποτε λόγο να έχουν εδραιωθεί (από το πότε έβγαλαν βίντεο πρώτη φορά - κατά καιρούς μπορεί η ζήτηση για βιντεάκια του είδους να αυξάνει, έως οτιδήποτε άλλο0 Αυτά που αναφέρεις εσύ μπορεί να διαχωρίζουν αυτούς τους πετυχημένους από τους υπερεπιτυχημένους, αλλά αν έχεις 60-70.000 εγγεγραμμένους από όλο τον κόσμο και πάλι μπορείς να βγάλεις κάποια χρήματα που να δικαιολογούν το χρόνο που αφιερώνεις....δεν χρειάζεται να γίνεις RWJ (που καλύτερα τα πήγαινε όσο έφτιαχνε μόνος βιντεάκια, παρά όταν το έκανε σε στούντιο) ...όπως είπα εγώ έπεσα τυχαία σε βίντεο van life / van conversion κι επειδή μου αρέσουν τα κατασκευαστικά και η βασική ιδέα, βλέπω κατά καιρούς βίντεο από 3-4 κανάλια...το μόνο που κάνουν να συνδέουν μια κάμερα και να μιλούν μπροστά της και ιδού 70Κ+ θεάσεις (κι αυτή είναι η πλειοψηφία των βίντεό τους, εκτός από κάποια ταξίδια που βλέπεις και λίγο τοπίο). https://www.youtube.com/watch?v=K_RvPb6T0ws Και παρουσιάζουν πώς έχουν μετρατρέψει το φορτηγάκι και πιάνουν 640Κ θεάσεις https://www.youtube.com/watch?v=cI72hB_X9Rs Κι άλλος με time-lapse της παρουσίασης της μετατροπής πιάνει 3εκ θεάσεις....άπειρα τέτοια βιντεάκια στο youtube...γιατί αυτός έπιασε 3Μ κι άλλα θάβονται στα αζήτητα; Τρέχα γύρευε https://www.youtube.com/watch?v=SY3wOWdH2dQ https://www.youtube.com/watch?v=w407kaSm8v0 Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2018 από vgiozo 1
stoneao98 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Στις 6/6/2018 στις 3:39 ΜΜ, unforgiven είπε Αν ξέρεις και επεξεργασία ήχου, και εικόνας, και 3d, και effects και animation, σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί δεν κοιτάζεις να πιάσεις καμιά δουλειά σχετική; Με αυτά τα προσόντα δεν θα δυσκολευτείς. Εχω αλλη δουλεια ηδη. Σε αλλο τομεα. Οποτε ειπα να χρησιμοποιησω αυτες τις γνωσεις ετσι. Εξαλλου στη ελλαδα το 3d και τα effects εχουν πεθανει. Υπηρχε διαστημα που εβγαζες λεφτα απο αυτο . Αρχιτεκτονικα ας πουμε, δαιφημισεις κτλ..τωρα πιασε το αυγο και κουρευτο. Πολυ δυσκολο να βρεις κατι
unforgiven Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Στις 10/6/2018 στις 2:45 ΠΜ, stoneao98 είπε Εχω αλλη δουλεια ηδη. Σε αλλο τομεα. Οποτε ειπα να χρησιμοποιησω αυτες τις γνωσεις ετσι. Εξαλλου στη ελλαδα το 3d και τα effects εχουν πεθανει. Υπηρχε διαστημα που εβγαζες λεφτα απο αυτο . Αρχιτεκτονικα ας πουμε, δαιφημισεις κτλ..τωρα πιασε το αυγο και κουρευτο. Πολυ δυσκολο να βρεις κατι Δεν ισχύει αυτό, υπάρχει αρκετή δουλειά και ζήτηση. Αλλά είμαστε εκτός θέματος.
stoneao98 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στις 11/6/2018 στις 10:16 ΠΜ, unforgiven είπε Δεν ισχύει αυτό, υπάρχει αρκετή δουλειά και ζήτηση. Αλλά είμαστε εκτός θέματος. Ναι οντως παντως μιλάω για ελλάδα ( αγγελίες δεν βρίσκω και σπάνια αν δω κάτι ζητάνε για περιορισμένο χρόνο και κάτι κουλα πχ προυπηρεσιες τρελές και εξειδικεύσεις σε κάτι περίεργα πράγματα. Εγώ έκανα κυρίως αρχιτεκτονικά κατά παραγγελία αλλά πλέον κανείς δεν χτίζει κανείς αγγελίες δεν υπάρχουν και έχω χάσει το "παλιό" δίκτυό μου. Για freelancing πάλι πρέπει να ανοίξεις γραφείο και να συνεργαστείς με εξωτερικό και δεν με συμφέρει. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι στη βουλγαρία κάνεις ότι θες και στο τέλος του χρόνου δίνεις ενα 10% φόρο και καθάρισες. Εδώ τα τρώει όλα το κράτος από όλων των ειδών τις εισφορές.
orck Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το λετε και το ξαναλετε για την Βουλγαρια που εχει το σουπερ φοβερο φορολογικο συστημα με το περιβοητο 10%. Τρελη αναπτυξη και πλουτος παντου. ΜΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Απο οσο φαινεται ουτε αυτο βοηθαει την οικονομια της χωρας (και κατ' επεκταση τους ιδιους τους κατοικους) να δουν μια καλυτερη μερα. Μαλλον ουτε αυτο το φορολογικο συστημα ειναι καλο. Ισως βεβαια καποιος αλλος να μαζευει το χαρτι στην πατριδα μας (την ΕΕ εννοω φυσικα) δημιουργωντας αποπνικτικη ατμοσφαιρα για τους αλλους, ισως.. που να ξερω εγω τωρα απο αυτα τα πραγματα, ενας γραφικος ειμαι σε ενα καπως πιο μοντερνο καφενειο Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από orck 1
GREEKEAGLE12 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Tι σου λένε αγόρι μου.... Πήγαινε σε ένα λογιστή που να γνωρίζει από ενδοκοινοτικές συναλλαγές ή να μάθει και αποφάσισε αν θα προχωρήσεις. Δεν υπάρχει KAΔ για τα κέρδη από την προβολή διαφημίσεων στο Youtube. Θα δηλώσεις ένα παρεμφερές... θα σου πει ο λογιστής. Συνήθως οι πληρωμές έρχονται από Google Ιρλανδίας και για υτό πρέπει να ξέρει ο λογιστής από ενδοκοινοτικές συναλλαγές για να τα περνάει στο σύστημα VIES κάθε μήνα ή όποτε εσύ ορίσεις να πληρώνεσαι... Τα έσοδα στο Ελληνικό Youtube είναι μικρά γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρίες.. είμαστε πτωχευμένοι αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι... Σημειωτέον ότι από όσοι γνωρίζω τα afilliating links απαγορεύονται και άμα γουστάρει το youtube στον κλείνει το λογαριασμό... όπως και οι διαφημίσεις μέσα στο βίντεο... τεσπά διάβασε την πολιτική χρήσης τους... Πάντως αυτό με τα πτυχία και τα ρέστα είναι πλήρως μπουρδολογία... sorry κιόλας αλλά ο φίλος που τα έγραψε καλύτερα να μην έλεγε τίποτα.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα