Invander7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, μήπως και γνωρίζει κάποιος. Στην περίπτωση που θέλω να στείλω ένα πακέτο από το οποίο δεν θα εισπράξω χρήματα (πχ χαρίζω κάτι στην σχετική ενότητα του forum), γίνεται να το στείλω με έξοδα αποστολής του παραλήπτη; Ρωτάω διότι κάποιες φορές που έχω πουλήσει πάντα καταβάλλω εγώ ο ίδιος το κόστος των μεταφορικών και της αντικαταβολής και έπειτα όταν παραδοθεί το δέμα στον παραλήπτη, εισπράττω το άθροισμα αυτών και της τιμής που πούλησα το πακέτο. Στην περίπτωση που γίνεται να στείλω κάτι με έξοδα του παραλήπτη, αν εκείνος δεν τα παραλάβει ποτέ τα πράγματα, μετά τι γίνεται; Έρχονται πίσω τα πράγματα μετά από 15 μέρες και πληρώνω τα μεταφορικά εγώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από Invander7 διόρθωση
marmagia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 γινεται να το στειλεις με εξοδα του παραληπτη απλα οταν πουλας κατι αντικαταβολη εκ των πραγματων πρεπει να γινει οπως λες ωστε να πληρωθεις την αξια του προς πωληση προιοντος. Αν ο παραληπτης δεν παραλαβει λογικα τα επιβαρυνεσαι εσυ τα εξοδα
ocelotgr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Αν δεν παραλάβει, επιστρέφει σε εσένα κ για να το πάρεις, πρέπει να πληρώσεις τα μεταφορικά. Επίσης, εχε υπόψιν ότι κάποιες μεταφορικες χρεώνουν την επιστροφή σαν δεύτερη αποστολη/διακίνηση, οποτε σε κάθε περίπτωση, καλο ειναι να ρωτήσεις από πριν.
Invander7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όσον αφορά την αποστολή με έξοδα παραλήπτη στην σελίδα των ΕΛΤΑ στις συχνές ερωτήσεις λέει ότι δεν γίνεται να στείλεις με έξοδα παραλήπτη και μου φάνηκε περίεργο και γι' αυτό και σας ρώτησα μήπως γνωρίζετε. Πάντως σκεφτείτε να χαρίζετε κάτι, να φανούν πολλά τα έξοδα στον παραλήπτη, να μην τα παραλάβει και να πληρώνεις μετά τα πήγαινε-έλα μεταφορικά!
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Ισχύει αυτό που διάβασες, ΔΕΝ γίνεται με ΕΛΤΑ να στείλεις κάτι με έξοδα παραλήπτη.
marmagia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Ναι πράγματι τα ΕΛΤΑ δεν το κάνουν. Οι υπόλοιπες εταιρίες ομως το κάνουν
Invander7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
nikos903 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Με ΕΛΤΑ courier γίνεται να στείλεις με έξοδα παραλήπτη (είναι όμως φουσκωμένα άρα δεν αξίζει συνήθως). Με απλό ΕΛΤΑ δεν γίνεται να πάνε έξοδα παραλήπτη, μόνο αν βάλεις αντικαταβολή στην οποία έχεις υπολογίσεις μεταφορικά+κόστος αντικαταβολής και σου έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Στην περίπτωση που ο άλλος δεν παραλάβει έχω την εντύπωση οτι πληρώνεις μετά και μεταφορικά επιστροφής. Μετά ACS και λοιπές έχουν χρέωση παραλήπτη αλλά έχω την εντύπωση οτι βαράνε λίγο.....
talibanakos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 22 ώρες πριν, Invander7 είπε Στην περίπτωση που θέλω να στείλω ένα πακέτο από το οποίο δεν θα εισπράξω χρήματα (πχ χαρίζω κάτι στην σχετική ενότητα του forum), γίνεται να το στείλω με έξοδα αποστολής του παραλήπτη; Ναι αλλα οχι με ΕΛΤΑ. 22 ώρες πριν, Invander7 είπε Στην περίπτωση που γίνεται να στείλω κάτι με έξοδα του παραλήπτη, αν εκείνος δεν τα παραλάβει ποτέ τα πράγματα, μετά τι γίνεται; Έρχονται πίσω τα πράγματα μετά από 15 μέρες και πληρώνω τα μεταφορικά εγώ; Με κουριερ ερχονται μετα απο 10 μερες περιπου πισω.Εαν οντως το χαρισες,δεν ασχολεισαι,καθως θα πρεπει να πληρωσεις εσυ τα μεταφορικα. Εαν στειλεις με Γενικη σιγουρα πληρωνεις μια φορα μεταφορικα,οχι 2. Η καλυτερη επιλογη σου ειναι Ελτα κουριερ ( Ταχυμεταφορες Ελτα ) . 5 λεπτά πριν, nikos903 είπε Με ΕΛΤΑ courier γίνεται να στείλεις με έξοδα παραλήπτη (είναι όμως φουσκωμένα άρα δεν αξίζει συνήθως). Τι εννοεις φουσκωμενα; Ιδια χρεωση ειναι,ειτε τα πληρωσει αποστολεας ειτε ο παραληπτης. Αλλο πραμα η αντικαταβολη,αλλα και παλι ειναι η πιο φθηνη επιλογη για αυτο που θελει ο TS.
nikos903 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, talibanakos είπε Τι εννοεις φουσκωμενα; Ιδια χρεωση ειναι,ειτε τα πληρωσει αποστολεας ειτε ο παραληπτης. Εννοώ άλλη τιμή να στείλεις με ΕΛΤΑ και άλλη με ΕΛΤΑ Courier.
UsualSuspect__ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 19 ώρες πριν, nikos903 είπε Θα εννοεί ΕΛΤΑ τις ταχυμεταφορές / courier κτλπ, το κόκκινο δηλαδή, όχι το μπλε. Στο ίδιο μαγαζί είναι Αν έχεις στις συζητήσεις τον κωδικό δέματος ρίξε του μια ματιά, άλλους κωδικούς έχουν οι ταχυμεταφορές και άλλους τα απλά ΕΛΤΑ. Δεν ξέρω για κοκκινα μπλε και ροζ. Εγώ μπαίνω στο κατάστημα που έχει συνήθως γέρους και πληρώνουν λογαριασμούς. Εκεί πάνε όλοι και στέλνουν δέματα και ιστορίες όπως και εγώ. Έχει ολόκληρο χώρο με δέματα και έξτρα είσοδο με 2-3 αυτοκίνητα πόσα έχει. Αν σε άλλες περιοχές έχουν τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ κουριερ σε διαφορετικά σημεία, δεν το γνωρίζω και δεν με απασχολεί. 1
nikos903 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 16 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε Δεν ξέρω για κοκκινα μπλε και ροζ. Εγώ μπαίνω στο κατάστημα που έχει συνήθως γέρους και πληρώνουν λογαριασμούς. Εκεί πάνε όλοι και στέλνουν δέματα και ιστορίες όπως και εγώ. Έχει ολόκληρο χώρο με δέματα και έξτρα είσοδο με 2-3 αυτοκίνητα πόσα έχει. Αν σε άλλες περιοχές έχουν τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ κουριερ σε διαφορετικά σημεία, δεν το γνωρίζω και δεν με απασχολεί. Μπλε το απλό ΕΛΤΑ, κόκκινο πες το πόρτα πόρτα. Στο ίδιο κατάστημα μέσα είναι και τα 2, στο ίδιο γκισέ τα δίνεις και τα μεν και τα δεν, απλά αλλάζει το έντυπο που συμπληρώνεις και αλλάζει και ο τιμοκατάλογος (ΕΛΤΑ vs ΕΛΤΑ πόρτα πόρτα). Εσένα αφού σου δέχονται χρέωση παραλήπτη το στέλνουν με courier γιατί στα απλά ΕΛΤΑ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αυτό που θέλουν να σου πούνε όλοι (μαζί και εγώ) είναι οτι άλλο το ΕΛΤΑ, άλλο το ΕΛΤΑ courier / πόρτα πόρτα, εσύ μπορεί να τους λες ΕΛΤΑ, είναι των ΕΛΤΑ, είναι μέσα στα ΕΛΤΑ αλλά δεν είναι ΕΛΤΑ 9 ώρες πριν, talibanakos είπε Δε μπορει να στειλει με Ελτα με ΧΠ ( χρεωση παραληπτη ) ,μονη επιλογη Ελτα κουριερ,που ειναι και η πιο φθηνη. Και οταν λεμε η πιο φθηνη,εννοουμε 5 ευρω,σιγα το φουσκωμα. Δεν έγραψα κάπου το αντίθετο, απλά οι τιμές στα θυρίδα-πόρτα είναι 2πλάσιες απο τις τιμές απλού ΕΛΤΑ σε δέμα με κατοίκων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις