Προς το περιεχόμενο

Mπορει μια προβληματικη Gpu να καψει την μητρική;


stavro12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σεναριο 1: Η gpu κανει ζημια στο τροφοδοτικο χωρις να το καψει και αυτο στέλνει την μητρικη. Το τροφοδοτικο φαινεται τζαμι (AH860i corsair)

σεναριο 2: Η gpu δεν ειχε προβλημα και κατι άλλο εκαψε αυτη και την μητρικη.

τι ειναι πιο πιθανο το 1 ή το 2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 2

μου φαίνεται τερμα απιθανο ενα ποιοτικό τροφοδοτικό να προκαλέσει ζημια σε εξαρτημα εντος.

Να είχες καμια υπερταση απο το δικτυο της ΔΕΗ και να περασε μεσα και να εκανε ζημια παιζει επισης αλλα στο 99% των περιπτώσεων με τετοια τροφοδοτικά απλά θα στο εκαιγε και τελος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς η gpu μπορεί να τραβήξει μέχρι 75 watt νομίζω από την pci-e x16 θύρα, Τα υπόλοιπα τα τραβάει από τα pci-e power connectors που είναι πάνω στην κάρτα. Δε μπορεί να ζορίσει το power delivery της μητρικής παραπάνω από τα specs δηλαδή. Από εκεί και πέρα μπορεί να ζορίσει τα 12 v rails του ίδιου του psu, για αυτό και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε 2 ξεχωριστά pci-e καλώδια σε modular σε τέτοιες κάρτες και για άλλους λόγους όπως είναι το ripple που μπορεί να εντείνει φαινόμενα σαν το coil whining. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ζόρισε το psu και αυτό επειδή ήταν ελαττωματικό ( γιατί ανεπαρκές δεν είναι το  AH860i) με την σειρά να προκάλεσε την αστοχία του που πήρε αμπάριζα την μητρική και τα υπόλοιπα. Επίσης μπορεί το psu να είναι ακόμα μια χαρά και απλά να πέθανε η mobo από άλλη άσχετη αιτία πχ να έσκασε κανένα Vrm λόγω υπερθέρμανσης. Τσέκαρες το psu με πολύμετρο να δεις αν δουλεύει μια χαρά ακόμα?

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποια μητρικη μιλαμε και πως ξεκινησε το ολο θεμα δεν μας ειπες.. επαιζες παιχνιδια και ξαφνικα εσβησε? και μετα τι? Δωσε info στο λαο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πουλησα μια evga 780ti fe σε ενα παλικαρι απο εδω μέσα, την έβαλε στο πισι του μητρικη μια gigabyte z170 1151 hd 3? cpu 6700κ
κάνει τσαφ νεκρο. Νεκρη μητρικη νεκρη καρτα γραφικων. αυτος θεωρησε οτι τον έκαψε η καρτα μου, λογικο κατα μια εννοια αφου πριν δουλευε το pc. ειπε οτι την πηγε σε ενα τεχνικο και του καψε και την δική του μητρική. εδω ψιλοαμφιβαλω. καποια στιγμη θα παρω τηλεφωνο τον τεχνικό να ξαναρωτησω  τι εγινε γιατι αυτος ο τεχνικος μου ειπε οτι απλα η καρτα δεν ποσταρει, δεν μου ειπε οτι του καψε κατι. ετσι κι αλλιως την καρτα την πηρα πισω και του γυρισα τα λεφτα μονο και μονο για να μοιραστουμε την ζημια, γιατι δεν μπορω να αποδειξω οτι δεν φταιει η καρτα μου. και μου φαινεται χοντρο να παρω 200ευρο και αντι ο άλλος να εχει καρτα να χασει και άλλα 200.Το psu του ενα AX860i επισης τσεκαριστικε και βγηκε ok. Η κεντρικη ιδεα ειναι οτι η καρτα υπερφορτωσε την γραμμη 12v. γιατι λεει και η μητρική και το 8+6 pin καλωδιο της GPU παιρνουν απο την ιδια γραμμη 12v. Οπως το λεει ο ilos Ο Αγοραστης μονταρει ηχο απο στουντιο αν καταλαβα και εγω κανω rendering 3d max vray, και οι δυο παιζουμε λιγο.
Οταν η Gpu βγηκε απο το πισι μου δουλευε , παιζει να χε κατι γιατι ειχα καποια κρασαρισματα στο 3ds max αλλα θεωρησα οτι φταινε τo max ή οι drivers των καρτων ή γιατι εμπλεκα μια kepler  μια Maxwell και μια Pascal. Στο Gpu  rendering μπορεις να βαλεις καρτες διαφορετικων γεννεων να δουλευουν μαζι αλλα εχεις μεγαλητερη πιθανοτητα για προβληματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ δύσκολα να την έκαψε. Εκτός αν είχε βραχυκυκλώσει κάποιο 12v με 5v ή ground και έκανε επιστροφή. Αλλά και τότε θα έσβηνε το τροφοδοτικό απλα. 

Γενικα δύσκολο να έκαψες μητρική. Η κάρτα δουλεύει; Την δοκίμασες σε κάποιο παλιό πισι πχ; Κάνε το με κάποιον powered riser, να μην τραβά από την μητρική (ξέρεις αυτούς με τα "USB".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καμια περιπτωση μια 780τι δεν μπορει να υπερφορτωσει αυτο το τροφοδοτικο. Κ Α Μ Ι Α 

Το συγκεκριμενο θα μπορουσε να δουλεψει 3 καρτες, οχι μια. Πιανου ιδεα ηταν οτι η καρτα υπερφορτωσε την γραμμη 12v? Αστοχη διαπιστωση..το λιγοτερο που θα μπορουσα να πω! 

 

Η καρτα σου ειναι η ιδια? μιπως ειχε καμια καμενη αυτος και σε κοροιδεψε? λεω εγω τωρα...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα αυτά που λες συνηγορούν για τροφοδοτικό ή μητρική, όχι για κάρτα γραφικών, η οποία σίγουρα δεν αρκεί για να υπερφορτώσει το 12v rail ενός ΑΧ860i που "δουλεύει τζάμι".

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε κατι μλκιουλα θα εκανε δε μπορει ...μπορει να ειχε το ρευμα ανοιχτο και ακουμπησε τπτ οπως εβαζε την καρτα και τζιζ...λεμε τωρα...

η ετυχε η κακια η ωρα ηταν ηδη η μητρικη για φουντο και εκατσε εκει ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...