zio10 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, Pintsie είπε Έχω ήδη βάλει στο μάτι τα ανάκτορα (που υποθέτω με την έκταση που βλέπω ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!! 🤣) και το μουσείο Σίσσυ, και το Μπελβεντέρε για να δω από κοντά τους πίνακες του Κλιμτ. Απλά φοβάμαι μήπως δεν αξίζει από θέμα χρόνου. Το να πάρουμε το πάσσο για τις 6 μέρες, το θεωρώ υπερβολή (το ξενοδοχείο 6 μέρες με πρωινό μας βγήκε στα ίδια λεφτά με το πάσο των 6 ημερών🤣). Από την άλλη με αγχώνει μήπως πάρουμε τσάμπα των 3 ημερών. Από θέμα χρόνου δηλαδή. Θα μπορέσουμε να πάμε σε πάνω από 1 μουσείο την ημέρα; Τα ανάκτορα και να μη τα δεις για μένα δε χάνεις και τίποτα.
Pintsie Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Τα ανάκτορα και να μη τα δεις για μένα δε χάνεις και τίποτα. Είμαι πολύ του "παλιού". Σειρές/ταινίες βλέπω κατά 90% μόνο ιστορικές κτλ. Με ενθουσιάζει όλο αυτό. Στο μουσείο της σίσσυ θέλω να πάω για τα φορέματα (κι ας είναι αντιγραφές) γιατί είναι το αντικείμενό μου και επίσης με ενθουσιάζει. Η συγκοινωνία έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλή εκεί εν τω μεταξύ. Στο πάσο λέει ότι έχει και λεωφορείο hop on hop off. Αυτά υποθέτω σε πάνε σε όλα αυτά τα μουσεία; 2
darkmatinee Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 32 minutes ago, Pintsie said: Έχω ήδη βάλει στο μάτι τα ανάκτορα (που υποθέτω με την έκταση που βλέπω ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!! 🤣) και το μουσείο Σίσσυ, και το Μπελβεντέρε για να δω από κοντά τους πίνακες του Κλιμτ. Απλά φοβάμαι μήπως δεν αξίζει από θέμα χρόνου. Το να πάρουμε το πάσσο για τις 6 μέρες, το θεωρώ υπερβολή (το ξενοδοχείο 6 μέρες με πρωινό μας βγήκε στα ίδια λεφτά με το πάσο των 6 ημερών🤣). Από την άλλη με αγχώνει μήπως πάρουμε τσάμπα των 3 ημερών. Από θέμα χρόνου δηλαδή. Θα μπορέσουμε να πάμε σε πάνω από 1 μουσείο την ημέρα; Υπάρχει κ αυτό: https://www.bundesmuseencard.at/ δεν ξέρω αν καλύπτει τα ίδια μουσεία 1
Pintsie Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Υπάρχει κ αυτό: https://www.bundesmuseencard.at/ δεν ξέρω αν καλύπτει τα ίδια μουσεία Θα το κοιτάξω εξονυχιστικά το απόγευμα αλλά αν βλέπω καλά (με τα καθόλου γερμανικά που ξέρω 🤣) δεν πρέπει να έχει τα ανάκτορα. Ξέρουμε κάποιο μαγαζί για φαγητό -παραδοσιακό εκεί- για να γνωρίσουμε και την κουζίνα τους; όσο γίνεται μη τουριστικό; Θα μείνουμε πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο (πίσω από το κανάλι του Δούναβη). Οπότε -θεωρητικά- έχουμε επιλογές.
darkmatinee Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 minute ago, Pintsie said: Θα το κοιτάξω εξονυχιστικά το απόγευμα αλλά αν βλέπω καλά (με τα καθόλου γερμανικά που ξέρω 🤣) δεν πρέπει να έχει τα ανάκτορα. Ξέρουμε κάποιο μαγαζί για φαγητό -παραδοσιακό εκεί- για να γνωρίσουμε και την κουζίνα τους; όσο γίνεται μη τουριστικό; Θα μείνουμε πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο (πίσω από το κανάλι του Δούναβη). Οπότε -θεωρητικά- έχουμε επιλογές. Στα καφέ γύρω από την όπερα για sachertorte. Φουλ τουριστικά, αλλά το ευχαριστιέσαι και τον καφέ και το γλυκό Α και να δοκιμάσεις τα κρασιά τους, είναι αρκετά περήφανοι γι αυτά.
Pintsie Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Στα καφέ γύρω από την όπερα για sachertorte. Φουλ τουριστικά, αλλά το ευχαριστιέσαι και τον καφέ και το γλυκό Α και να δοκιμάσεις τα κρασιά τους, είναι αρκετά περήφανοι γι αυτά. Α δεν το ήξερα για τα κρασιά! ιντρεστινγκ! Βέρι ίντρεστινγκ! (τι ωραίο να μην οδηγείς όταν πας διακοπές 🤣 ) 1
yanis13 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Στην Κάσο έχει πάει κανένας; Το σκεφτόμαστε 3 φίλοι για κάτι πολύ χαλαρό και ψάχνουμε γνώμες.
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 14 ώρες πριν, konkarien είπε Εμπειρίες από Φανάρι Κομοτηνής κάποιος; Σε τι φάση θα πας; Για άραγμα και μπάνιο ή θες και καμιά εκδρομούλα;
XarisArgy Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Καλησπέρα. Γνωρίζει καποιος απο Καλαμάτα προς Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, ποιο ειναι η καλύτερη διαδρομή με Κτελ, συγκεκριμένα αρχές Σεπτέμβρη? Μεχρι τωρα εχω βρει 2, η πρώτη ειναι Καλαμάτα > Πύργος > Κυλλήνη > Πόρος > Αργοστόλι, η οποια αν δεν κανω λάθος περιλαμβάνει 3 λεωφορεία και το καραβι. Η δεύτερη που ξέρω ειναι Καλαματα > Πάτρα > Κυλληνη > Πόρος > Αργοστόλι, και περιλαμβανει 2 λεωφορεία και το καραβι αν δεν κανω λαθος, γιατι απο την Πάτρα υπαρχει λεωφορείο Κτελ Κεφαλληνίας που κανει ολη τη διαδρομή. Αλλα δυσκολεύομαι να βρω ποια μου γλιτώνει περισσοτερο χρονο και λεφτα, και πόσο εύκολο θα ειναι να συμπίπτουν τα δρομολογια τότε.
Titos301 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου παντρευεται ενα φιλικο ζευγαρι και σκεφτομασταν καποιοι φιλοι να τους κανουμε ενα δωρο καποιο ταξιδι σκεφτομασταν ανα απεθυνθουμε σε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο και να πληρωσουμε ενα πακετο για καποιο προορισμο και να επιλεξει το ζευγαρι ποτε θα πανε; πιστευετε ειναι εφικτο κατι τετοιο; εχετε να προτεινετε καποια ταξιωδιωτικα γραφεια που εμπιστευεστε;
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου Εχω ταξιδεψει με Μanessis (Ευρωπη) και εμεινα ευχαριστημενος και φιλη ταξιδευει συχνα με Versus (Ευρωπη/Αμερικη) και ειναι επισης κατευχαριστημενη. Επισης αυτη ταξιδευει και με Cosmorama εντος Ελλαδος. 1 ώρα πριν, Titos301 είπε παντρευεται ενα φιλικο ζευγαρι και σκεφτομασταν καποιοι φιλοι να τους κανουμε ενα δωρο καποιο ταξιδι σκεφτομασταν ανα απεθυνθουμε σε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο και να πληρωσουμε ενα πακετο για καποιο προορισμο και να επιλεξει το ζευγαρι ποτε θα πανε; πιστευετε ειναι εφικτο κατι τετοιο; εχετε να προτεινετε καποια ταξιωδιωτικα γραφεια που εμπιστευεστε; 1
konkarien Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 9 ώρες πριν, FilipposMD είπε Σε τι φάση θα πας; Για άραγμα και μπάνιο ή θες και καμιά εκδρομούλα; Γενικά θα τον γυρίσουμε τον νομό Ροδόπης, ίσως πάμε και στα Πομακοχώρια. Απλά είχα ακούσει ότι στο Φανάρι έχει πολλά κουνούπια, λόγω των υδροβιότοπων.
*nenya* Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 9/6/2025 στις 11:26 ΠΜ, Pintsie είπε Είμαι πολύ του "παλιού". Σειρές/ταινίες βλέπω κατά 90% μόνο ιστορικές κτλ. Με ενθουσιάζει όλο αυτό. Στο μουσείο της σίσσυ θέλω να πάω για τα φορέματα (κι ας είναι αντιγραφές) γιατί είναι το αντικείμενό μου και επίσης με ενθουσιάζει. Η συγκοινωνία έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλή εκεί εν τω μεταξύ. Στο πάσο λέει ότι έχει και λεωφορείο hop on hop off. Αυτά υποθέτω σε πάνε σε όλα αυτά τα μουσεία; Απλά να σε προειδοποιήσω ότι γίνεται απίστευτος χαμός στο μουσείο της Σίσσυ. Σε φάση να περπατάς στους διαδρόμους και στα δωμάτια και να πρέπει να σπρώχνεις κόσμο για να μπορέσεις να δεις τα εκθέματα. Προσωπικά το μετάνιωσα 😕 Το κόστος των μουσείων της Βιέννης βγαίνει 20€ κατά μέσο όρο η είσοδος ανά μουσειο, οπότε βάλε κάτω πόσα θες να δεις και δες αν σε συμφέρει να βγάλεις την κάρτα. Όπερα της Βιέννης κλείσε οπωσδήποτε καμιά βδομάδα νωρίτερα αν θες να μπορέσεις να μπεις για ξενάγηση. Από μουσεία προτείνω το Αρχαιολογικό Μουσείο. Απίστευτο κτήριο, τεράστιες και εντυπωσιακές συλλογές. Belvedere αξίζει και μόνο για βόλτες στους κήπους του, πανέμορφοι! ΜΗΝ πάρεις όμως σοκολάτα βιενουα από το καφέ στους χώρους του Belvedere! Είναι μουφα, σαν να πίνεις κακάο με λίγη σαντιγί από πάνω. Αυθεντική και πλούσια σε γεύση σοκολάτα βιενουα (μαζί με τα νόστιμα γλυκά τους) θα βρεις σε παλιά café όπως το Café Schwarzenberg κλπ. Σνίτσελ σερβίρουν σχεδόν παντού, απλά προετοιμάσου ψυχολογικά, είναι ακριβουτσικο. Στο κέντρο το βρήκαμε ακόμα και 25€. Βέβαια ήταν τεράστιο και συνοδεύεται από ατομική παραδοσιακή πατατοσαλάτα.
alfeios Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Ψαχνω για ξενοδοχειο στην Πελοπόννησο για δυο διανυκτερευσεις απο 07 μεχρι 09 Νεομβρίου , για 2 ατομα να εχει οπωσδηποτε εστιατοριο και επιθυμητο να εχει πακετο με ημιδιατροφη ή πληρη διατροφη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα