alex.fentagin Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, csontheline είπε Αν είναι 1 εισιτήριο και συνεργάζονται οι αεροπορικές, δεν σε απασχολεί οτιδήποτε και να γίνει. Εσύ πλήρωσες να πας από Timisoara-Αθήνα. Αν είναι 2 διαφορετικά, τότε θα έπρεπε να πάρεις βαλίτσες και να τις παραδώσεις πάλι, οπότε δεν είναι 2 διαφορετικά. 2 διαφορετικες πτησεις ειναι. απλα δεν εχω να παραδωσω βαλιτσα ειναι μονο η 8κιλη που θα εχω πανω στην πτηση. Ειναι διαφορετικες εταιριες και δεν νομιζω να συνεργαζονται
csontheline Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 5 minutes ago, alex.fentagin said: 2 διαφορετικες πτησεις ειναι. απλα δεν εχω να παραδωσω βαλιτσα ειναι μονο η 8κιλη που θα εχω πανω στην πτηση. Ειναι διαφορετικες εταιριες και δεν νομιζω να συνεργαζονται Οκ, στην αρχή κατάλαβα ότι θα είναι "πάνω στο εισιτήριο", δηλαδή δεν θα ασχοληθείς. Οπότε, ισχύουν ότι σου είπαν για το αεροδρόμιο. Δεν θα έχεις και ελέγχους διαβατηρίων (είσοδος/έξοδος από Schengen), γρήγορη μετεπιβίβαση!
alex.fentagin Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, csontheline είπε Οκ, στην αρχή κατάλαβα ότι θα είναι "πάνω στο εισιτήριο", δηλαδή δεν θα ασχοληθείς. Οπότε, ισχύουν ότι σου είπαν για το αεροδρόμιο. Δεν θα έχεις και ελέγχους διαβατηρίων (είσοδος/έξοδος από Schengen), γρήγορη μετεπιβίβαση! βεβαια τωρα βλεπω οτι επειδη η εσωτετικη πτηση ειναι με μικροτερο αεροπλανο (if you travel with an aircraft type ATR 42 / ATR 72 the luggage carried to the cabin should not exceed the following dimensions: 35x 30 x 20cm (length x width x height) . Το δικο μου backpack ειναι 44χ31χ20 ελπιζω να την γλιτωσω μπας κ προλαβω
btsaroux Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 13 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε Δεν ισχύει αυτο που λες με το Metal. Ειναι ακριβως το ιδιο που συμβαινει με τις ελληνικες πιστωτικες καρτες. Πρεπει να εχεις πληρωσει το αεροπορικο με την συγκεκριμενη καρτα για να εχεις ασφαλεια. Δεν ειναι οντως προαπαιτουμενο αλλα μια στραβη να τυχη τρεχα γυρευε. Σε ευχαριστω για την παρεμβαση, μεχρι να το στειλεις πιστευα οτι ισχυει. Παντως και με τις πιστωτικες δεν εχεις ουσιαστικη ασφαλιση μιας και οι περισσοτερες καλυπτουν απωλεια αποσκευωνμ καθυστερησεις κτλ. 2 ώρες πριν, stcp είπε Εννοειται για ταξιδι εκτος ΕΕ να κανεις ταξιδιωτικη ασφαλεια για ιατρικα επειγοντα. Αν συμβει κατι και αναλογα τη σοβαροτητα μπορει να βρεθεις να χρωστας παρα πολλα... Για εντος ΕΕ καλυπτει για επειγοντα σε δημοσιες δομες η Ευρωπαικη Καρτα Ασφαλισης που παιρνεις απο το ταμειο σου δωρεαν. Ισως η πιο οικονομικη λυση για να κανεις για Ιαπωνια να ειναι να κανεις ασφαλεια εκει. Βρηκα μια αλλα μπορεις να την κανεις μονο οταν βρισκεσαι Ιαπωνια, Κορεα, Hong Kong και Κινα https://tokiomarinenichido.jp/en/
Lewnidas1995 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, btsaroux said: Iσως η πιο οικονομικη λυση για να κανεις για Ιαπωνια να ειναι να κανεις ασφαλεια εκει. Βρηκα μια αλλα μπορεις να την κανεις μονο οταν βρισκεσαι Ιαπωνια, Κορεα, Hong Kong και Κινα https://tokiomarinenichido.jp/en/ H τιμη που αναφερει για τις 13 ημερες που θα ειμαι εγω παρων στην χωρα ειναι 28€, μιση τιμη απ οτι μου λενε εδω περα. Τωρα δεν ξερω αν το θα το εμπιστευομουν 😕 Edit: εκανα αρκετο ψαξιμο reddit κλπ και φαινεται καλη περιπτωση. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από Lewnidas1995
efib Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 5 ώρες πριν, btsaroux είπε Σε ευχαριστω για την παρεμβαση, μεχρι να το στειλεις πιστευα οτι ισχυει. Παντως και με τις πιστωτικες δεν εχεις ουσιαστικη ασφαλιση μιας και οι περισσοτερες καλυπτουν απωλεια αποσκευωνμ καθυστερησεις κτλ. Ισως η πιο οικονομικη λυση για να κανεις για Ιαπωνια να ειναι να κανεις ασφαλεια εκει. Βρηκα μια αλλα μπορεις να την κανεις μονο οταν βρισκεσαι Ιαπωνια, Κορεα, Hong Kong και Κινα https://tokiomarinenichido.jp/en/ Προσοχή με την revolut και την ασφάλεια και τα lounges γιατί έχουν γίνει πολλά παράπονα ότι δεν τήρησαν τους όρους και δεν παρηχαν της υπηρεσίες όπως έπρεπε. Έψαχνα για ασφάλεια ταξιδιού και το είχα δει στο reddit. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Γενικά είναι πολύ ριψοκίνδυνη τακτική να κλείνεις δύο ξεχωριστές πτήσεις. Αν η πτήση σου απο την Τιμισοάρα αργήσει, τότε θα πρέπει να βγάλεις νέο εισιτήριο για Αθήνα με δική σου χρέωση. Όπως επίσης αν σου πάρουν το σακίδιο ως απόσκευη θα πρέπει να παραλάβεις αποσκευές και να ξαναπεράσεις έλεγχο στο Βουκουρέστι. Μακάρι όλα να πάνε καλά
alex.fentagin Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Γενικά είναι πολύ ριψοκίνδυνη τακτική να κλείνεις δύο ξεχωριστές πτήσεις. Αν η πτήση σου απο την Τιμισοάρα αργήσει, τότε θα πρέπει να βγάλεις νέο εισιτήριο για Αθήνα με δική σου χρέωση. Όπως επίσης αν σου πάρουν το σακίδιο ως απόσκευη θα πρέπει να παραλάβεις αποσκευές και να ξαναπεράσεις έλεγχο στο Βουκουρέστι. Μακάρι όλα να πάνε καλά Δεν περνουσε και τοσο απο το χερι μου. Η επιλογη εγινε απο ατομο που δουλευει στο αεροδρομιο αθηνων και ξερει πανω κατω τα πραγματα ... λιγο που το εψαξα η πτηση η εσωτερικη ειναι με boeing οποτε δεν θα μου παρουν την αποσκευη. Τωρα τι να πω ελπιζω να μην υπαρξει καποια καθυστερηση. Ηδη εχω βαλει 300-400 ευρω στην ακρη σε περιπτωση που γινει καποια κακουχια
DrLo Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 17/3/2025 στις 10:49 ΠΜ, alex.fentagin είπε Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Μάλλον τσάμπα αγχώνεσαι. Ο χρόνος είναι αρκετός (αν η 1η πτήση φύγει στην ώρα της). Όσον αφορά αυτό με το ATR , αυτό που έχει τύχει είναι όταν είναι να μπω σε ATR με την Serbian να δίνω το carry-on εκεί ακριβώς στο αεροπλάνο καθώς μπαινεις για να το βάλουν στο πίσω μέρος που έχει χώρο για αποσκευές και στο δίνουν καθώς κατεβαίνεις. Αν είναι το ίδιο δεν υπάρχει ιδιαίτερη καθυστέρηση. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από DrLo
Speculoos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να τσεκάρετε και το ιστορικό της πτήσης στα διάφορα εξειδικευμένα air traffic tracking sites. Σίγουρα μπορεί να κάτσει αναποδιά αλλά βλέπεις αν μια πτήση αργεί συστηματικά ή φτάνει στην ώρα της. Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις τέτοια αναζήτηση είναι να βάλεις στο google τον αριθμό πτήσης και τα IATA codes των αεροδρομίων που ενώνει. 1
alex.fentagin Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, Speculoos είπε Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να τσεκάρετε και το ιστορικό της πτήσης στα διάφορα εξειδικευμένα air traffic tracking sites. Σίγουρα μπορεί να κάτσει αναποδιά αλλά βλέπεις αν μια πτήση αργεί συστηματικά ή φτάνει στην ώρα της. Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις τέτοια αναζήτηση είναι να βάλεις στο google τον αριθμό πτήσης και τα IATA codes των αεροδρομίων που ενώνει. Ναι σωστο δεν το ειχα σκεφτει καν αυτο. Το ιστορικο που βλεπω τις τελευταιες 15 μερες φαινεται οκ δεν υπηρξε ποτε καθυστερηση 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 21 ώρες πριν, alex.fentagin είπε Δεν περνουσε και τοσο απο το χερι μου. Η επιλογη εγινε απο ατομο που δουλευει στο αεροδρομιο αθηνων και ξερει πανω κατω τα πραγματα ... λιγο που το εψαξα η πτηση η εσωτερικη ειναι με boeing οποτε δεν θα μου παρουν την αποσκευη. Τωρα τι να πω ελπιζω να μην υπαρξει καποια καθυστερηση. Ηδη εχω βαλει 300-400 ευρω στην ακρη σε περιπτωση που γινει καποια κακουχια Καλή τύχη. Αλλά και μόνο που σου έκλεισε ξεχωριστά εισιτήρια δείχνει οτι δε ξέρει και πολύ τα πράγματα, οπότε καλυτερα να κάνεις μονος σου τις κρατήσεις άλλη φορά
Mpiftekis Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Καλησπέρα στην παρέα. Είμαστε οικογένεια με 2 παιδιά (8 κι 11 χρονών). Θα πάμε 3-6/4 στη Μαδρίτη. Έχετε καμιά ιδέα για του που να φάμε, τι να φάμε;; Επίσης, αν εξαιρέσουμε τα μουσεία, τα ανάκτορα, το Retiro τις γνωστές πλατείες, το Τολέδο, υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να δούμε;; Ευχαριστώ!!!
milos_ Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 18 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Καλησπέρα στην παρέα. Είμαστε οικογένεια με 2 παιδιά (8 κι 11 χρονών). Θα πάμε 3-6/4 στη Μαδρίτη. Έχετε καμιά ιδέα για του που να φάμε, τι να φάμε;; Επίσης, αν εξαιρέσουμε τα μουσεία, τα ανάκτορα, το Retiro τις γνωστές πλατείες, το Τολέδο, υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να δούμε;; Ευχαριστώ!!! https://el.wikipedia.org/wiki/Στάδιο_Σαντιάγο_Μπερναμπέου 1
Mpiftekis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, milos_ είπε https://el.wikipedia.org/wiki/Στάδιο_Σαντιάγο_Μπερναμπέου Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δεν είμαστε fan του ποδοσφαίρου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα