Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

καμμια σχεση μη γραφουμε ανοησιες

κανονικα αν το διπλωμα σου εχει αγγλικους χαρακτηρες

https://www.egattorneys.com/driving-with-foreign-license-in-california

Απο ποτε ειναι αυτο; Εγω το 17 που ειχα παει ηθελαν να παω ελπα να βγαλω χαρτι γιατι απο μονο του δεν μπορουσε να περασει... 

Δημοσ.
3 hours ago, vamvakoolas said:

καμμια σχεση μη γραφουμε ανοησιες

κανονικα αν το διπλωμα σου εχει αγγλικους χαρακτηρες

https://www.egattorneys.com/driving-with-foreign-license-in-california

Ευχαριστώ, έχουμε το δίπλωμα οδήγησης που είναι σαν κάρτα και έχει αγγλικους χαρακτήρες (μόνο το ονοματεπώνυμο).

2 hours ago, gorge18 said:

Απο ποτε ειναι αυτο; Εγω το 17 που ειχα παει ηθελαν να παω ελπα να βγαλω χαρτι γιατι απο μονο του δεν μπορουσε να περασει... 

Το άρθρο φαίνεται να είναι από το 2024, εσύ είχες ελληνικό δίπλωμα σε κάρτα ή το παλιό το χάρτινο;

Δημοσ.

Γενικά όντως κοίταξε μη τυχον και ισχύει κάτι διαφορετικό στην Καλιφόρνια που θα σου παραδώσουν το αυτοκίνητο. Στη Μασαχουσέτη κανονικότατα με το ελληνικό δίπλωμα μας το έδωσαν και από φίλους που έχουν νοικιάσει και σε άλλες πολιτείες το ίδιο έχω ακούσει (ΝΥ, Ιλινόι κλπ)

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, merkon είπε

Το άρθρο φαίνεται να είναι από το 2024, εσύ είχες ελληνικό δίπλωμα σε κάρτα ή το παλιό το χάρτινο;

Καρτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω απο το....Σεπτεμβριο που ημουν μεχρι τωρα δε νομιζω να αλλαξε κατι Καλιφορνια.

Απλως οποσδηποτε ασφαλεια μιας και ειδικα στη καλιφορνια δεν αστειευονται (απλως ως επισκεπτης δεν εχεις θεμα με το διπλωμα οδηγησης/καρτα) https://www.dmv.ca.gov/portal/

ιδανικα να εχεις και διαβατηριο αν πεσεις σε κανενα #@κα

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Από το 14 που ταξιδεύω ΗΠΑ λόγω δουλειάς δεν είχα θέμα με ευρωπαϊκά διπλώματα σε καμία από τις πολιτείες που έχω πάει κι έχοντας νοικιάσει στις κλασικές μεγάλες εταιρείες. Δεν έχει τύχει όμως να πάω σε Καλιφόρνια ή Νεβάδα.

Καλό όμως να κοιτάμε τι ισχύει στις πολιτείες που επισκεφτόμαστε γιατί σε αρκετά θέματα δεν υπάρχει ομοσπονδιακή εναρμόνιση.

Δημοσ.
Στις 25/3/2025 στις 9:56 ΠΜ, stormrain είπε

Yποθετω πως λογικα εννοει σε οργανωμενες εκδρομες, οπου τα μονοκλινα εχουν επιβαρυνση. Υπαρχει ενα γκρουπακι στο FB που λεγεται Μονοκλινοι, που υποτιθεται οτι εχει αυτον ακριβως τον σκοπο. Προσωπικα δεν ξερω αν θα το επελεγα ακριβως σαν λυση, αλλα (φανταζομαι πως) υπο προυποθεσεις ισως και να βολευει.

Το carpooling νομιζω ειναι πιο πολυ για μικρες αποστασεις, τυπου παω Γλυφαδα - Ερυθραια καθε μερα και βρισκω καποιον που να κανει την ιδια διαδρομη και μοιραζομαστε τα εξοδα. Νομιζω.

ΕΔΙΤ: Διαβαζοντας καλυτερα το ποστ, οντως ειναι δυο θεματα. Ενα των διακοπων και δευτερο της εσωτερικης μετακινησης. 😛

Στις 25/3/2025 στις 9:32 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Aπο που προς Αθήνα;

Πόσο θα σου κοστίζει ένα ταξίδι πχ με λεωφορείο ώστε να σκεφτεσαι να ταξιδεψεις με αγνώστους;

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... καλά μάλλον θα πάω με το τρένο... έλεγα να πάρω το αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη Αθήνα... Είναι πάνω απο 300 ευρώ πήγαινε έλα, κι αν βάλεις και τα διόδια.. άστα.....

οπότε αν ήμασταν 4 κοπέλες θα ήταν πολύ πιο φτηνα να μοιραστούμε τις βενζίνες....απλά κάποιος γνωστός το είχε κάνει προσφατα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, IotaDimiKara είπε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... καλά μάλλον θα πάω με το τρένο... έλεγα να πάρω το αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη Αθήνα... Είναι πάνω απο 300 ευρώ πήγαινε έλα, κι αν βάλεις και τα διόδια.. άστα.....

οπότε αν ήμασταν 4 κοπέλες θα ήταν πολύ πιο φτηνα να μοιραστούμε τις βενζίνες....απλά κάποιος γνωστός το είχε κάνει προσφατα

300€ μόνο καυσιμα;Με mitsubishi evo θα κάνεις το ταξίδι;

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/3/2025 στις 12:17 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

300€ μόνο καυσιμα;Με mitsubishi evo θα κάνεις το ταξίδι;

100 ευρώ απ' οσο βλέπω χρειάζομαι για τα 200 χιλιόμετρα, ξέρω γω; κάπου εκεί είναι μωρέ... κι αν δεν είναι 300 ευρώ, είναι 250 κι αν βάλεις και τα διόδια, σίγουρα χρειάζεσαι 300 ευρώ

δεν το πιασα το αστείο με το μιστουσμπίσι... 

τώρα αν εσυ ταξιδεύεις με 100 χιλιόμετρα την ώρα για να μην κάψεις βενζινη, μπορεί να καις και λιγότερο... τι να πω... πάντως αν πας με 140 km/h είναι σίγουρα τόσο όσο το υπολόγισα

βασικά τώρα που το σκέφτομαι ειναι 500 χιλόμετρα πήγαινε και 500 επιστροφή... 

άρα....?? δεν ξέρω, κάνω κάποιο λάθος; γιατί κι εμένα υπερβολικά πολλά μου φαίνονται... αλλά επειδή κάνω για τη δουλειά 200 χιλιόμετρα βλέπω ότι χρειάζομαι ένα πενηντάιρκο  αν τρέχω με 140. 

Επεξ/σία από IotaDimiKara
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, IotaDimiKara είπε

100 ευρώ απ' οσο βλέπω χρειάζομαι για τα 200 χιλιόμετρα, ξέρω γω; κάπου εκεί είναι μωρέ... κι αν δεν είναι 300 ευρώ, είναι 250 κι αν βάλεις και τα διόδια, σίγουρα χρειάζεσαι 300 ευρώ

τώρα αν εσυ ταξιδεύεις με 100 χιλιόμετρα την ώρα για να μην κάψεις βενζινη, μπορεί να καις και λιγότερο... τι να πω... πάντως αν πας με 140 km/h είναι σίγουρα τόσο όσο το υπολόγισα

άρα....?? δεν ξέρω, κάνω κάποιο λάθος; γιατί κι εμένα υπερβολικά πολλά μου φαίνονται... αλλά επειδή κάνω για τη δουλειά 200 χιλιόμετρα βλέπω ότι χρειάζομαι ένα πενηντάιρκο  αν τρέχω με 140. 

https://vriskoapostasi.gr/el/search?fromName=Θεσσαλονίκη&toName=Αθήνα&from=40.6400629,22.9444191&to=37.983917,23.7293599#google_vignette

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, IotaDimiKara είπε

αλλά επειδή κάνω για τη δουλειά 200 χιλιόμετρα βλέπω ότι χρειάζομαι ένα πενηντάιρκο  αν τρέχω με 140

Δηλαδή καίει 25€/100, δηλαδή περίπου 15 lt/100.

Ποιο αυτοκίνητο είναι αυτό;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, IotaDimiKara είπε

Μήπως οδηγάς μεχρι τρίτη;Βρίσκω υπερβολική την κατανάλωση που λες.

Το μιτσουμπίσι είναι σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο με κατανάλωση στον θεό.

Εγώ δεν ταξιδευω με 100 όταν το όριο μου επιτρέπει παραπάνω.Και επειδή έχω ταξιδεψει πολλές φορές Τρίπολη Σερρες και πίσω η κατανάλωση μου με βενζινοκίνητο ήταν κάτω απο 8 λίτρα τα 100χλμ χωρίς να το προσέχω ιδιαίτερα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 9:18 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Μήπως οδηγάς μεχρι τρίτη;Βρίσκω υπερβολική την κατανάλωση που λες.

Το μιτσουμπίσι είναι σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο με κατανάλωση στον θεό.

Εγώ δεν ταξιδευω με 100 όταν το όριο μου επιτρέπει παραπάνω.Και επειδή έχω ταξιδεψει πολλές φορές Τρίπολη Σερρες και πίσω η κατανάλωση μου με βενζινοκίνητο ήταν κάτω απο 8 λίτρα τα 100χλμ χωρίς να το προσέχω ιδιαίτερα.

ίσως έχει σχέση οτι βάζω βενζίνη στη shell? μήπως  έχει πολυ μεγάλη διαφορά από τις άλλες στην τιμή, ούτε ξέρω

Στις 28/3/2025 στις 7:18 ΠΜ, milos_ είπε

Α πολύ ωραίο αυτό, ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν βάζεις 100στάρα με 2.20 το λίτρο, πιθανώς ειναι υψηλότερος ο λογαριασμός σου, αλλά όχι τόσο πολύ. Πάντως το ποσό που δίνεις για καύσιμα ειναι εξωφρενικό, πρέπει να έχεις ενα 4.0λ βενζίνη και αν για να καις τόσο πολύ.

Ένα νορμάλ αυτοκίνητο με ταχύτητες κοντά στα όρια (130-140) καίει στην εθνική από 6 μέχρι το πολύ 8λ/100χλμ (αν είναι υπερβολικά φορτωμένο, 4 άτομα κλπ). Με 1.8€/λ και 8λ/100 (που και πάλι για ενα μέσο αυτοκίνητο είναι υψηλό για αυτοκινητόδρομο) θες 14,5€ τα 100χλμ. Για τα 1000χλμ χοντρικά που είναι Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω, θες 145 ευρώ σε καύσιμα συν τα διόδια σου. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...