Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/5/2025 στις 11:01 ΠΜ, satsok2 είπε

Σκοπεύω να πάω μια μονοήμερη προς Σούνιο, από κέντρο της Αθήνας (Αμπελοκήπους).

Εχετε να προτείνετε κάτι ωραίο για στάση; Η επιστροφή από το ίδιο φαντάζομαι (παραλιακά) ή κάτι άλλο;

Γενικά είμαι ανοιχτός σε ιδέες.

ανέβα από λαύριο αγ κωνσταντίνο και εθνικό δρυμό σουνίου σταματα να δείς τα λατομεία και την καθίζηση λίγο έξω από το χωριό ή αν είσαι σούνιο προς λαύριο μετά την ταβέρνα Vallis Restaurant Syrtaki έχει έναν μικρό δρόμο αγιας παρασκευής πας αριστερά και ανεβαίνεις στον δρυμό...

• Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. προτασεις για καλοκαιρινες διακοπες με παιδια....;

θελω τα εξης

1)μεγαλη παραλια με αμμουδια

2)μικρο μερος ομορφο και για βραδινη βολτιτσα , κανα ταβερνακι,καμια καφετερια καμια κρεπα.. αλλα και ομορφα για βολτα

3)να πηγαινεις με αυτοκινητο (πχ ευβοια)

4)αν γινεται μην ειναι μερη που θα εχει 3 εκατομυρια κοσμο

η εποχη που θα παω ενιναι αρχες Ιουλιου

ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Hamurabi είπε

θελω τα εξης

2)μικρο μερος ομορφο και για βραδινη βολτιτσα , κανα ταβερνακι,καμια καφετερια καμια κρεπα.. αλλα και ομορφα για βολτα

ευχαριστω

το καλύτερο μέρος για παιδιά για μένα (εκέι μεγάλωσα την κόρη μου) είναι η παραλία της Γλύφας στην Ηλεία...

ρηχή, χωρίς κύμα, καθαρή, δίπλα ταβερνάκι, ιούλιο λογικά θα έχει ανοίξει και η καντίνα...

όλη η παραλία από τη γλύφα μέχρι σκαφιδιά είναι ότι πρέπει ειδικά για παιδιά, ατελείωτες ώρες στην άμμο βολτές παιχνίδια κλπ....απέφυγε κοντά στο ποτάμι τον Πηνειό...αν και Ιούλιο αρχές δεν θα έχεις θέμα...

δίπλα το αρκούδι (πιο κυριλέ ποτάκι μπαράκια μπάνιο και εκεί ρηχή) πιο κάτω παραλία βαρθολομιού (ταβερνες μπαράκια), Μαραθιά κλπ και φυσικά Κουρούτα που έχει τα πάντα, σε αυτά πας γύρω γύρω με αμάξι, δεν έχει πρόσβαση από παραλία...

πιο κάτω από κουρούτα παλούκι έχει 2-3 μαγαζιά με πρόσβαση στην θάλασσα , μπορείς να πάρεις μόνο καφέ ή να φας...

αγία μαρίνα, 2 ταβέρνες, αγιος ηλίας μέχρι μέσα ιουλιου είναι χάρμα μετά μαζεύεται όλος ο πύργος...

σε όλες αυτές τις παραλίες και στα μαγαζιά που έχουν ομπρέλες ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

μόνη υποχρέωση είναι να αγοράσεις κάτι από το μαγαζί...

περσινές τιμές από 3-4 ο φρέντο καπουτσίνο μαζί με το νερό...κλαμπ 6-8 κλπ φυσιολογικές τιμές...

δεν ξέρω για αρκούδι που έχει ανεβάσει λίγο τον πήχη....

καλά να περάσεις....

ααα και κάτι ακόμα μπορέις να έχεις την-τις δική-ες σου ομπρέλα-ες υπάρχει άφθονος χώρος ....

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, Hamurabi said:

θελω τα εξης

ευχαριστω

νεα στειρα και εισαι κομπλε

απο εκει αν εχεις ιχ μπορεις να πεταγεσαι τοσο Μαρμαρι οσο και Καρυστο (το πρωτο επισης δε μαζευει πολυ κοσμο)

Δημοσ.

Θα πάω σύντομα στην ρώμη για μερικές ημέρες , ψάχνω λοιπόν πως να μετακινούμαι με ταξί αν χρειαστεί σε κάποια μακρινά σημεία μεσα στην πόλη ( κολωσαίο . βατικάνο κτλπ ) . Θα πάω για δουλειά και θα μένω κοντά στο ολύμπικο στο γήπεδο της ρώμης αλλα επειδή θα έχω και ατομα απο την οικογένεια μαζι ίσως να χρειαστεί να πάρουμε ταξί για κάποια μετακίνηση ( αν ήμουν μόνος θα έψαχνα για λεωφορεία , μετρό κτλπ )

Βασικά ψάχνω για μετακίνηση σε πρώτη φάση απο αεροδρόμιο στο κατάλλημα και μετα υπάρχει καποια συγκεκριμένη υπηρεσία για ταξί ( που δεν σου ξεσκίζουν θεωρητικά το budget ) όπως uber κτλπ ή να κοιτάξω κατι συγκεκριμένο ?

Δημοσ.

Καλημέρα! 
Από αεροδρόμιο για ρώμη, θα δεις ότι υπάρχουν ένα σωρό λεωφορεία που σε πάνε. Και το τρένο επίσης. 
Το λεωφορείο σου βγαίνει γύρω στα 4-5 ευρώ πιο φτηνά (αν ξέρεις και ακριβώς το πότε θα φύγεις, μπορείς να κλείσεις και με επιστροφή και βγαίνει λίγο πιο φτηνό (αν ξέρεις ιταλικά να συννενοηθείς γιατί στα αγγλικά δεν πολυασχολήθηκα). 
Και το τρένο και το λεωφορείο κάνει περίπου την ίδια ώρα (40 λεπτά το λεωφορείο). Νομίζω 30-35 λεπτά το τρένο. 

Το ταξί θα σου πω ότι δεν αξίζει λόγω κόστους. Στο μετρό, σου δείχνει σε κάθε στάση ποιο αξιοθέατο έχει κοντά (περίπου 5 λεπτά περπάτημα το καθένα σε απόσταση από την αντίστοιχη στάση μετρό).
Εμείς πήγαμε τον Φλεβάρη. Ταξί δεν πήραμε ποτέ, αλλά επειδή ήταν πολλοί Έλληνες στην περιοχή που μέναμε και συζητούσαμε στη στάση του λεωφορείου θυμάμαι ότι μας είχαν πει ότι δώσανε από το  Termini μέχρι το Κολοσαίο τους είχε πάρει αν θυμάμαι καλά 20€. 
Ο άντρας μου είχε προσέξει ότι από έξω στα ταξί έγραφε τιμές (στις πόρτες) εγώ δεν το πρόσεξα. Ίσως έχει κάποιες στάνταρ ταρίφες; δεν ξέρω. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρωτάει ο άνθρωπος για ταξί και κλασικά απαντήσεις πάρε λεωφορείο και τρένο. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους αρέσει ή βολεύει το λεωφορείο και το μέτρο κλπ κλπ ρε σεις. 

Λοιπόν φίλε μου, κατεβάζεις εφαρμογή Free Now για την Ρώμη και καλείς από εκεί ταξί με την τοποθεσία σου ακριβώς. Τιμες νορμάλ σαν την Ελλάδα είναι. Συνήθως από πριν σου λέει το κόστος και πληρώνεις μέσω PayPal κλπ. Έτσι μπορείς να κλείσεις και ραντεβού ταξί για αεροδρόμιο πχ συγκεκριμένη  ώρα και μέρα. 

Εναλλακτικά αν θέλεις παίρνεις από πιάτσα ταξί που έχει σε όλα τα μεγάλα αξιοθέατα, πχ  Piazza di Spania εχει δύο και είναι ότι γράψει το ταξίμετρο. 

Προσοχή, με κανένα άλλο τρόπο τα ταξί στη Ρώμη ΔΕΝ σταματάνε στον δρομο αν κάνεις σήμα. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά οποτε θα παίξω με free now και με πιάτσα.

Γενικά δεν έχω θέμα να πάρω μετρο κτλπ ισα ισα που θα εξερευνήσω την πόλη αλλα λόγω οτι θα έχω άτομο μεγάλης ηλικίας μαζι μου δεν ειναι και το πιο εύκολο.

Δημοσ.

Τσέκαρε μήπως έχουν αλλάξει και το όνομα του app φέτος, νομίζω ισχύει ακόμα. 

Ενδεικτικά κόστη, ραντεβού επόμενης μέρας για αεροδρόμιο Fiumicino από Βατικανό, 50€ all included. 

Piazza di San Pietro - Piazza di Popollo, 7-8€, 

Από την μία στην άλλη άκρη του Βατικανού αντιδιαμετρικα γύρω γύρω 7-10€.

Όχι κάτι τραγικό δηλαδή. 

Το βασικό καλό είναι ότι σου λέει το app κόστος από πριν. 

Και τέλος κάθε Κυριακή το Foro Romano ειναι πεζόδρομος, δεν σε πάει ταξί λοιπόν εύκολα στο Κολοσσαιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, επειδή θα είμαστε Τρίκαλα 15 Αυγούστου για κάποιες δουλειές, λέμε να το συνδυάσουμε  με μίνι - διακοπές 3-4 μερούλες.

Έχετε κάτι να προτείνετε σε νορμαλ απόσταση με αυτοκίνητο; Μια σκέψη είναι προς Λάρισα - Πλαταμώνας κτλ. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε μήπως; 

Μας ενδιαφέρει κυρίως να είναι λογικές τιμές και πάνω από όλα, να μην γίνεται της τρελής από κόσμο (για αυτό απορρίπτω σκέψεις όπως Πάργα, Λευκάδα κτλ λόγο ημερών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Menelaos83

Ειχα επισκευτεί το Ristorante Mamima και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημένος

https://maps.app.goo.gl/82n3dFvbe2YmQstf6

Επισης Il Panino για το κολατσιο, το τιμω ανελλιπως καθε φορα που βρισκομαι στην πολη

https://maps.app.goo.gl/RLN2qYcxD7os2F2k8

Επεξ/σία από jakis13
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jakis13 είπε

@Menelaos83

Ειχα επισκευτεί το Ristorante Mamima και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημένος

https://maps.app.goo.gl/82n3dFvbe2YmQstf6

Επισης Il Panino για το κολατσιο, το τιμω ανελλιπως καθε φορα που βρισκομαι στην πολη

https://maps.app.goo.gl/RLN2qYcxD7os2F2k8

Δειχνει αρκετα καλο το Mamima , ωραιο το μενου και ομορφος χωρος μακρια απο το κεντρο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

νεα στειρα και εισαι κομπλε

απο εκει αν εχεις ιχ μπορεις να πεταγεσαι τοσο Μαρμαρι οσο και Καρυστο (το πρωτο επισης δε μαζευει πολυ κοσμο)

Ξέχασα να γράψω εκτός από Στύρα ρε γαμωτο.χαχα. έχουμε πάει 10 φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...