Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, snik είπε

Γιατί κάποιοι έχετε τόσο μίσος με καποιον που στην ουσία δεν τραβάει εσάς αλλά παίρνει (και αν παίρνει δηλαδή) γενικά πλάνα; 

Όσον αφορά την νομοθεσία αν το ρίξεις και είναι πιστοποιημενος χειριστής με σχέδιο πτήσης κλπ τότε είσαι εσύ ο παράνομος. Τώρα εάν δεν είναι φαντάζομαι έχετε παρανομησει και οι 2 αν το πετάει πάνω από κόσμο και σε απόσταση πάνω από 50 μέτρων από αυτόν. 

Λες να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πάρει "γενικά πλάνα" από τα μπαλκόνια της γειτονιάς? 

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Αλλά αν έμπαινε σε χώρο που θα είχα την δυνατότητα θα του έριχνα νερό με το λάστιχο και ας έρθει να μου ζητήσει τον λόγο, πότιζα τα φυτά στον ακάλυπτο, καταβρεχα για κίνδυνο πυρκαγιάς δεν ήξερα ότι έπρεπε να προσέχω για αδέσποτα drones. Γενικά πλάνα κοντά σε διαμερίσματα νομίζω ειαι παράνομο να καταγράφεις με κάμερα ιδιωτικό χώρο. Εδώ το τηλεσκόπιο που δεν καταγραφεί μόνο βλέπει, δεν το χρησιμοποιώ στην ταράτσα στην Αθήνα γιατί θες δεν θες θα πέσει το οπτικό του πεδίο σε καμια γείτονισσα με τόσες πολλές και ψηλές πολύκατοικιες που καλύπτουν την γραμμή του ορίζοντα, καθώς ψάχνω να εντοπίσω κάποιο αστέρι. 

Δημοσ.
1 hour ago, Whargoul said:

Λες να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πάρει "γενικά πλάνα" από τα μπαλκόνια της γειτονιάς? 

Δεν ειναι καθολου απιθανο, το σχεδιο πτησης δηλωνεται online στην ΥΠΑ και εγκρινεται σχετικα ευκολα εκτος και αν εχουν χαμηλες πτησεις αλλα αεροσκαφη εκεινη την στιγμη στο συγκεκριμενο μερος. Επισης το σχεδιο πτησης δεν ειναι κατι τοσο εξειδικευμένο οσο ακουγεται.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, snik είπε

Δεν ειναι καθολου απιθανο, το σχεδιο πτησης δηλωνεται online στην ΥΠΑ και εγκρινεται σχετικα ευκολα εκτος και αν εχουν χαμηλες πτησεις αλλα αεροσκαφη εκεινη την στιγμη στο συγκεκριμενο μερος. Επισης το σχεδιο πτησης δεν ειναι κατι τοσο εξειδικευμένο οσο ακουγεται.

Απαγορεύεται όμως να φωτογραφίζει - βιντεοσκοπεί ιδιωτικό χώρο, οπότε δεν έχει καμιά δουλειά στο μπαλκόνι - αυλή σου, όπως περιγράφει στο 1ο post

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι όσο περνάνε τα χρόνια το φαινόμενο θα γιγαντώνεται και όπως προβλέπω στο μέλλον θα έχουμε γεμίσει γεμάτο drone να πετάνε από πάνω μας, τα drones όντως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετές δουλειές. Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με drone και δύσκολα θα αντιμετωπίσω, εδώ στο κέντρο που μένω έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα το πάρω πρέφα εκτός αν μιλάμε να έρθει μπροστά από το μπαλκόνι μου. Αν ήμουν στην θέση κάποιου που έβλεπε για δεύτερη και παραπάνω φορά κάποιο drone σε πολύ κοντινό σημείο προς το σπίτι του ή γενικά πολύ χαμηλά πράγμα που σημαίνει οτι προσπαθεί να καταγράψει κάτι, θα κοιτούσα να το ρίξω με το αεροβόλο που έχω. Έτσι κι αλλιώς πλέον από το google earth μπορείς να εντοπίσεις σχεδόν τα πάντα, μέχρι και ο ακάλυπτος χώρος του σπιτιού μου φαίνεται, τώρα αν ο άλλος είναι κάγκουρας που κατεβάζει το drone για να καταγράφει ή να ενοχλεί τους ενοίκους, καλά θα κάνουν να του το ρίξουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Σε βίντεο στο YouTube το ειδα, δεν μένω εκεί. Στις μεγάλες πόλεις απαγορεύεται.

Θα βάλω λινκ αν κάτσω pc.

update

Κυρίως αυτο που ηθελα να πω είναι, έχουν μπει εκεί κανόνες και απαγορεύσεις. Κάποια στιγμή θα έρθουν και εδώ.

Έγραψες ότι απαγορεύεται να πετάς drone στην Κίνα. Αυτο είναι λάθος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συνεχίζεις αντί να πεις "ναι, έκανα λάθος". 

https://www.uavsystemsinternational.com/drone-laws-by-country/china-drone-laws/

5 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Στην Κίνα απαγορεύεται να πετάς drone. Όποτε σιγά σιγά θα μπει και εδώ νομοθεσία.

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.

Μ αρεσει που πολλοι διαμαρτυρεστε για ιδιωτικοτητα κλπ απ την στιγμη που ολα τα προσωπικα σας στοιχεια ειναι δηλωμενα παντου,το google maps σας βλεπει οποιος γουσταρει κ το 90% εχετε δωσει ολο σας το ειναι στο facebook

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pigos23 είπε

Μ αρεσει που πολλοι διαμαρτυρεστε για ιδιωτικοτητα κλπ απ την στιγμη που ολα τα προσωπικα σας στοιχεια ειναι δηλωμενα παντου,το google maps σας βλεπει οποιος γουσταρει κ το 90% εχετε δωσει ολο σας το ειναι στο facebook

Άλλο να σε κοιτάζει ένας ανώμαλος με την κάμερα από το παράθυρο την ώρα που αφοδεύεις ή @@@ την γυναίκα σου (ή ακομα χειρότερα άλλη :P ), και άλλο αυτά που επιλέγεις ΕΣΥ να έχεις δημόσια.

Δικιο έχουν να εκνευριζονται. Στα δάση και στις ερημιές ας τα πετανε, μέσα στις πόλεις σχεδόν πάντα, κάποιου την ιδιωτικότητα παραβιάζεις. Εκτός αν βαλεις στην κάμερα κανα app να θολώνει τα παράθυρα ξερω γω, όπως οι κάμερες ασφαλείας/το google street view.

Τα drones είναι νέα μόδα και η νομοθεσία έχει κάποιο catching up to do. Για αυτό ανέφερα την Κίνα σαν περίπτωση, που Πεκίνο απαγορεύονται και σε πόλεις είναι πρακτικά αδύνατον να πάρεις άδεια. Από εκεί ξεκίνησε πρακτικά, και έχουν οριστεί νόμοι. Κάποια στιγμή αυτός ο έλεγχος θα έρθει και εδώ, είναι θέμα χρόνου.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.

Μιλαμε εδω μεσα δεν καταλαβαινετε ( η κανετε οτι δεν καταλαβαινετε ) βασικα πραγματα.

Πλανα πτησεις και οτι βλακεια σας ερθει,ενω μιλαμε ξεκαθαρα για παραβιαση ιδιωτικοτητας.

Ελατε λοιπον να πεταξετε το ριμαδι σας στην αυλη μου και μετα θα δουμε στο δικαστηριο ( αφου θα εχετε φαει τις μπουνιες ) ποιος θα κερδισει.

Εδω απαγορευεται να τραβας με ΣΤΑΘΕΡΗ καμερα σημειο περαν της ιδιοκτησιας σου,αλλα το drone ειναι νομιμο να τραβαει τα παντα στο σπιτι σου,μεσα και εξω.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι drone στο κέντρο που μένω δεν έχω δει. 

Γενικά πρώτη φορά, είδα κάποιον με Drone το καλοκαίρι που ήμουν διακοπές και τράβαγε τη θέα από ένα μπαλκόνι καφετεριας που κοίταγε θάλασσα.

Δε με πείραξε. Πέρασε δίπλα μου στα 3-4 μετρα, δύο φορές αλλά οκ. 

Στην Αθήνα δε μου έχει τύχει. Νομίζω και εδώ δεν θα είχα πρόβλημα απλά να πέρναγε από το μπαλκόνι μου. 

Αν και ποιος θα τράβαγε πλάνα μέσα στο κέντρο της Αθήνας? Να δείξει τι? 

Γενικά την όλη φάση τη βλέπω κομπλέ. Δεν νιώθω δηλαδή ότι παραβιάζει τον ιδιωτικό μου χώρο αν περνάει για 2 δευτερα από το μπαλκόνι μου.

Από την άλλη αν βρισκόμουν σε καμιά μονοκατοικία στη Κηφισιά ( τυχαίο παράδειγμα) και πέρναγε συνεχώς, ίσως να με έβαζε και σε υποψίες...

Επεξ/σία από panossar95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pigos23 είπε

Για αυτό είπα και πριν, οτι όποιος θέλει να δει έναν χώρο ή κάτι τον βοηθάει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το google earth. Ας πετάξει και drone αλλά σε τέτοιο ύψος που να φαίνεται προφανώς οτι θέλει να καταγράψει γενικότερα την περιοχή ή κάποιο πλάνο από ψηλά.  Τώρα αν εγώ δω ένα drone να στέκεται στον αέρα σε μια αρκετά κοντινή απόσταση από εμένα ε εκεί θα απορήσω τι κάνει, αν το δω για κάποια λεπτά να μην φεύγει ή να περνάει 2-3η φορά, δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια, εννοείται πως η περίπτωση που περιγράφω είναι σπάνια. Δεν είμαι κατά των drones, αλλά οχι να χρησιμοποιούνται από τον κάθε κάγκουρα και πιτσιρικά για να κάνουν παπαριές και με μόνο αποτέλεσμα να ενοχλούν τους άλλους. Στο κέντρο με τις πολυκατοικίες την μια δίπλα απ' την άλλη δεν θα γίνει και κάτι, αλλά σε εξοχή, χωριό κτλ είναι θέμα.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 5/6/2018 στις 5:13 ΜΜ, pptsmps είπε

Εκεί που κάθεσαι στο μπαλκόνι...και διαβάζεις..πίνεις καφέ σκάει μύτη το drone του κάθε κάγκουρα.

Ζουζουνίζει και σε φωτογραφίζει ή σε βιντεοσκοπει...

Στην παραλία τα ίδια. Ειδικά αν πας σε μαγαζί..όλο και κάποιος βλαμμένος θα πιλοτάρει..

Πως το αντιμετωπίσετε;

Αν πετάξω πέτρα και κατεδαφίσω...θα έχω συνέπειες;

Με έναν εκνευριστοκό..που ανεβοκατέβαινε, πλησίαζε - απομσκρυνόταν κλπ σκέφτηκα να του πετάζω μια κουβέρτα.

Με ενοχλούν τα πολλά αυτοκίνητα.

Στις 5/6/2018 στις 5:39 ΜΜ, theoritikos είπε

Υποτίθεται πως θα έμπαινε νομοθεσία για τα drone , όπου θα έδινες τα στοιχεία σου διαφορετικά θεωρούσουν παράνομος ...

Το ότι κάποιος μπορεί να έχει παρα΄νομα drone δε σημαίνει ότι ο κάθενας μπορεί να του καταστρέφει την περιουσία.

Αν έγώ έγω κυκλοφωρώ παράνομα ένα Diesel αυτοκίνητο στην Αθήνα, ωρίς δίπλωμα, μέσα στον δακτύλιο όταν δεν κυκλοφωρεί, χωρίς πινακίδες, πάνω σε πεζόδρομο ... αν μου το καταστρέψεις έχεις ακριβώς την ίδια ευθύνη με το να καταστρέψεις ένα νόμιμο αυτοκίνητο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα σοβαρά drones που έχουν gps και πιάνουν ταχύτητες 80χμ/ω με τιμές απο 250€+ κανείς δεν πρόκειται να το πετάξει σε μπαλκόνι ή σε πολυκατοικία κλπ. Ο λόγος είναι πως δεν πετάνε κοντά σε καλώδια ρευματος, κτίρια με οπλισμό - σίδερα κλπ γιατί δεν βρίσκουν δορυφόρο / δεν μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τους πόλους και συνήθως πέφτουν. Είναι φτιαγμένα για αποστάσεις 1-7χμ και πραγματικά κανείς δεν τα πετάει σε πόλεις και μπαλκόνια

Δεν είναι τόσο απλό να πετάξεις σωστά ένα καλό drone.

Απο κει και πέρα, αν για κάποιο λόγο έχετε δει drone στο μπαλκόνι, ε το πιο πιθανό είναι να είναι των 50€ και να το πετάει κάποιος βλάκας που στατιστικά στις 10 φορές θα το έχει σπάσει μόνος του.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε νησί και βλέπω συχνά drones. Δεν έχω θέμα μαζί τους και ίσα ίσα που τα γουστάρω πολύ. Τώρα τελευταία όμως ένας στην γειτονιά έχει πάρει ένα phantom 4 και το πετάει βραδιά σε όποιο μπαλκόνι βλέπει φως. Συγκεκριμένα ο τύπος είναι ένας φραγκατος 60αρης creepy af. Οπότε μην λέμε οτι δεν υπάρχουν περιπτώσεις. Απλά κάποια πράγματα έχουν τα όρια τους και πρέπει να υπάρχει ο σχετικός σεβασμός. Αλήθεια αν συνεχίσει αυτό η αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι; προσπάθησα να του μιλήσω αλλα με έγραψε κανονικά. 

Επεξ/σία από kourt71724
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...