profile Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Στις 23/8/2025 στις 3:18 ΠΜ, crom251 είπε Ωσπου ξαφνικα η βαρεμαρα σταματαει αποτομα στο τελος. Οταν δηλαδη εμφανιζονται οι ..power rangers και λες απλα τι στο διαολο μολις ειδα. Και η συνέχεια... ‘28 Years Later: The Bone Temple’ January 2026 '28 Years Later: The Bone Temple': Exclusive First Look and Interviews Άντε να δούμε μπας και μπει στο σωστό δρόμο.
enterhere Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Στις 2/9/2025 στις 1:19 ΠΜ, GreekMonkey είπε How I Became a Gangster (2019) Από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Δεν περίμενα να είναι τόσο καλή. Πολωνική παραγωγή, δείχνει την ζωή ενός Πολωνού μαφιόζου με όλη την ομάδα του, δυόμιση ώρες και δεν βαρέθηκες, βοήθησε πολύ και η άψογη σκηνοθεσία μαζί με τις μουσικές επιλογές και το χιουμοριστικό ύφος. Την συστήνω ανεπιφύλακτα. Την έβλεπα και δεύτερη φορά. 8/10 Είδα το trailer: Αν και δεν κατάλαβα τίποτα λόγω γλώσσας,μπήκε στην λίστα! 😄 1
GreekMonkey Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου BlackBerry (2023) Μια ακόμη καλή και προσεγμένη ταινία πληροφορικής που δείχνει την ιστορία της εταιρείας που έφτιαξε τα πρώτα κινητά τηλέφωνα. Πέτυχε το awkward και geek της όλης φάσης. Προτείνεται. 8/10 5
GreekMonkey Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου The Good Liar (2019) Εντάξει δεν ήταν υπερθέαμα αλλά βλεπόταν, λίγο αργή. Μου άρεσε που ήταν γκάνγκστερ σε μεγάλη ηλικία. Είχε και την στροφή στην πλοκή της. Δεν ήταν κακή. 7/10 2
GreekMonkey Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Eye for an Eye (1996) Εντάξει, αυτού του είδους οι ταινίες των 90'ς είναι καλά γυρισμένες, αλλά σαν σενάριο δεν έλεγε και πολλά. Ταινία που μάλλον θα την έχει παίξει το Star. 6/10 1
GreekMonkey Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου The Angry Birds Movie 2 (2019) Δεν είχα επαφή με τον κόσμο των Angry Birds, όμως μου άρεσε και η ταινία και ο κόσμος. Δεν ήταν κάτι τρελό σε animation ταινία όμως βλεπόταν. Λίγο μέτρια πλοκή και διάλογοι/χιούμορ. 7/10
profile Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Highest 2 Lowest (2025) - IMDb Ανάμεικτες εντυπώσεις. Ωραία κινηματογράφηση αλλά από εκεί και πέρα; Μουσική βιομηχανία, σοσιαλ και νέος τρόπος ζωής, ηθικά διλλήματα. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλοκή και στο τέλος δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο στόχος της ταινίας. Λίγο αχταρμά ο κύριος Spike Lee. Ο Denzel ok κάνει ότι μπορεί, οι υπόλοιποι δεν πείθουν. Ειδικά η αστυνομία είναι κωμωδία. Το μυστήριο και η αγωνία που αναφέρει το imdb δεν υπάρχουν πουθενά. Υποτίθεται ότι είναι ριμέικ του High and Low (1963) του Akira Kurosawa.
GreekMonkey Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Man Of The House (2005) Αμερικάνικη χαζομαρίτσα. Κωμωδία χωρίς καφρίλα. Ο πρωταγωνιστής ο άνδρας καλούτσικος για τον ρόλο του. Οι τσιρλίντερς για χαζοκόριτσα καλές ήταν. 6/10 1
john_dr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 7/9/2025 στις 1:26 ΠΜ, GreekMonkey είπε Ο πρωταγωνιστής ο άνδρας καλούτσικος για τον ρόλο του. Πες μου ότι σου είναι άγνωστος ο Τόμι Λι Τζόουνς. Υ.Γ. Παιδιά, ΜΗΝ βάζετε 😄. Πλέον μεγαλώσαμε και είναι λογικό άτομα που είναι νεαρής ηλικίας να μην γνωρίζουν κάποιους ηθοποιούς που εμείς θα μπορούσαμε να τους αναγνωρίσουμε από ένα ηχητικό με τα μάτια κλειστά. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από john_dr 1 5
GreekMonkey Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, john_dr είπε Πες μου ότι σου είναι άγνωστος ο Τόμι Λι Τζόουνς. Yeap, men in black είχα δει μικρός οπότε δεν τον θυμάμαι
john_dr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, GreekMonkey είπε Yeap, men in black είχα δει μικρός οπότε δεν τον θυμάμαι Ο Τόμι Λι Τζόουνς είναι πολύ περισσότερα από ένα men in black. Θα σου πρότεινα να ψάξεις τις πιο σοβαρές ταινίες του. 9
Members gsarig Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Members Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Black Narcissus Στην ατελείωτη λίστα με ταινίες που θα ήθελα κάποια στιγμή να δω, καθόταν εδώ και χρόνια ο Μαύρος Νάρκισσος, ως μία από τις σημαντικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Μεταξύ μας, όμως, δεν πίστευα πως θα έκανα ποτέ την κίνηση, γιατί σκεφτόμουν "έλα μωρέ, ταινία του '47, ποιος αντέχει μιάμιση ώρα;" Κάποια στιγμή, όμως, έτυχε να δω κάπου μια σκηνή και εντυπωσιάστηκα από το πόσο μπροστά από την εποχή της φαινόταν από εικαστικής άποψης. Έτσι, αποφάσισα να τη δω, ώστε να ξεμπερδέψω με την εκκρεμότητα και να τη σβήσω από τη λίστα μου. Είχα προετοιμαστεί, δηλαδή, για μια μικρή αγγαρεία, κυρίως για επιμορφωτικούς λόγους και για να μάθω περί τίνος πρόκειται. Ε, τελικά, δε μπορούσα να πέσω περισσότερο έξω. Πρόκειται για ταινία που μοιάζει σαν να φυτεύτηκε από ατύχημα σε λάθος εποχή. Αν δε γνώριζα το πότε γυρίστηκε, δεν υπήρχε περίπτωση να μαντέψω ότι ήταν πριν από τη δεκαετία του 70. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από κάποιες μοναχές που αφήνουν το μοναστήρι τους στην Καλκούτα για να ανοίξουν ένα νέο μοναστήρι, σε μια απόκρημνη περιοχή των Ιμαλαΐων. Εκεί γοητεύονται από την ομορφιά του μέρους, τον "υπερβολικά καθαρό" αέρα και τον ατελείωτο ορίζοντα, που τις αποπροσανατολίζει από τις εργασίες τους και ξυπνά ξεχασμένες αισθήσεις. Η παράξενη επιρροή που έχει το μέρος πάνω τους δεν έχει καλή κατάληξη και συμβάλλει στην αποτυχία της ιεραποστολής. Εικαστικά, η ταινία είναι από τις ομορφότερες που έχω δει, ανεξαρτήτως εποχής και είδους και, από ό,τι διάβασα, σε πολλά από τα πλάνα τα τοπία ζωγραφίστηκαν με το χέρι, κάτι αξιοθαύμαστο, κρίνοντας από το τελικό αποτέλεσμα. Η πλοκή παραμένει απολύτως ενδιαφέρουσα, το ίδιο και οι προβληματισμοί που θέτει, ενώ και οι ερμηνείες είναι άψογες. Αυτή η φροντίδα και η επιμονή στη λεπτομέρεια είναι κάτι που βγαίνει σε κάθε πλάνο, και καταλαβαίνεις πως αυτοί που τη γύρισαν δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Τα τελευταία χρόνια έχω την τάση να χαζεύω κάθε τόσο στο κινητό στις βαρετές σκηνές. Στη συγκεκριμένη, όμως, δεν το έπιασα ούτε μια φορά, μην τυχόν και χάσω κανένα πλάνο. Σίγουρα η θετική μου εντύπωση επηρεάζεται από το γεγονός ότι δεν περίμενα κάτι τόσο παλιό, με όλους τους τεχνικούς περιορισμούς σε σχέση με σήμερα, να είναι τόσο εντυπωσιακό. Την θεωρώ, όμως, μία από τις καλύτερες ταινίες (ίσως και την καλύτερη) που είδα μέχρι στιγμής φέτος. 4 1
raid_av Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Weapons (2025) - IMDb Ακομα αναρωτιεμαι πως εχει αυτη την βαθμολογια στο IMDB (7.6) η απολυτη βαρεμαρα και καθολου τρομακτικο ενα 3 απο εμενα 2
chvnce Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 15/9/2025 στις 12:10 ΠΜ, gsarig είπε Black Narcissus Στην ατελείωτη λίστα με ταινίες που θα ήθελα κάποια στιγμή να δω, καθόταν εδώ και χρόνια ο Μαύρος Νάρκισσος, ως μία από τις σημαντικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Μεταξύ μας, όμως, δεν πίστευα πως θα έκανα ποτέ την κίνηση, γιατί σκεφτόμουν "έλα μωρέ, ταινία του '47, ποιος αντέχει μιάμιση ώρα;" Κάποια στιγμή, όμως, έτυχε να δω κάπου μια σκηνή και εντυπωσιάστηκα από το πόσο μπροστά από την εποχή της φαινόταν από εικαστικής άποψης. Έτσι, αποφάσισα να τη δω, ώστε να ξεμπερδέψω με την εκκρεμότητα και να τη σβήσω από τη λίστα μου. Είχα προετοιμαστεί, δηλαδή, για μια μικρή αγγαρεία, κυρίως για επιμορφωτικούς λόγους και για να μάθω περί τίνος πρόκειται. Ε, τελικά, δε μπορούσα να πέσω περισσότερο έξω. Πρόκειται για ταινία που μοιάζει σαν να φυτεύτηκε από ατύχημα σε λάθος εποχή. Αν δε γνώριζα το πότε γυρίστηκε, δεν υπήρχε περίπτωση να μαντέψω ότι ήταν πριν από τη δεκαετία του 70. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από κάποιες μοναχές που αφήνουν το μοναστήρι τους στην Καλκούτα για να ανοίξουν ένα νέο μοναστήρι, σε μια απόκρημνη περιοχή των Ιμαλαΐων. Εκεί γοητεύονται από την ομορφιά του μέρους, τον "υπερβολικά καθαρό" αέρα και τον ατελείωτο ορίζοντα, που τις αποπροσανατολίζει από τις εργασίες τους και ξυπνά ξεχασμένες αισθήσεις. Η παράξενη επιρροή που έχει το μέρος πάνω τους δεν έχει καλή κατάληξη και συμβάλλει στην αποτυχία της ιεραποστολής. Εικαστικά, η ταινία είναι από τις ομορφότερες που έχω δει, ανεξαρτήτως εποχής και είδους και, από ό,τι διάβασα, σε πολλά από τα πλάνα τα τοπία ζωγραφίστηκαν με το χέρι, κάτι αξιοθαύμαστο, κρίνοντας από το τελικό αποτέλεσμα. Η πλοκή παραμένει απολύτως ενδιαφέρουσα, το ίδιο και οι προβληματισμοί που θέτει, ενώ και οι ερμηνείες είναι άψογες. Αυτή η φροντίδα και η επιμονή στη λεπτομέρεια είναι κάτι που βγαίνει σε κάθε πλάνο, και καταλαβαίνεις πως αυτοί που τη γύρισαν δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Τα τελευταία χρόνια έχω την τάση να χαζεύω κάθε τόσο στο κινητό στις βαρετές σκηνές. Στη συγκεκριμένη, όμως, δεν το έπιασα ούτε μια φορά, μην τυχόν και χάσω κανένα πλάνο. Σίγουρα η θετική μου εντύπωση επηρεάζεται από το γεγονός ότι δεν περίμενα κάτι τόσο παλιό, με όλους τους τεχνικούς περιορισμούς σε σχέση με σήμερα, να είναι τόσο εντυπωσιακό. Την θεωρώ, όμως, μία από τις καλύτερες ταινίες (ίσως και την καλύτερη) που είδα μέχρι στιγμής φέτος. Πολύ ωραία τα γράφεις. Με έκανες να την αναζητήσω στα σίγουρα. Διαβάζοντας για τις μοναχές, μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό η ταινία Magdalene Sisters. Αφηγείται την ιστορία νεαρών γυναικών που κλείνονται, παρά τη θέλησή τους, σε μοναστήρι της Αγίας Μαγδαληνής στην Ιρλανδία του ’60, και υποχρεώνονται να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες υπό την αυστηρή επιτήρηση των Αδελφών του Ελέους. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Είναι από τις ταινίες που τις βλέπεις και τις κουβαλάς γι' αρκετό καιρό μέσα σου. https://www.imdb.com/title/tt0318411/?ref_=ext_shr Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από chvnce μορφοποίηση 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα