stevenfins Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Fail Safe (1964) Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό σε περιπολία, λαμβάνει μετά από σφάλμα εντολή να ρίξει πυρηνικά στη Ρωσία. Ακολουθεί έτσι ένα αγωνιώδες δίωρο, κατά το οποίο στρατηγοί και πολιτικοί προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή που πρόκειται να συμβεί. Ανάμεσα τους και αυτοί που όχι μόνο δεν θέλουν να διορθωθεί το λάθος, αλλά να εξαπολυθούν όλα τα διαθέσιμα πυρηνικά εναντίον του εχθρού. Η ιστορία θυμίζει το καταπληκτικό Dr Strangelove, με τις δύο ταινίες να κυκλοφορούν την ίδια χρονιά! Παρόλο που θεωρώ το Strangelove μιας από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει, θεωρώ πως και το Fail Safe αξίζει σίγουρα μια θέαση. Σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον τρόμο να είναι πραγματικός. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από stevenfins 4
Gogotsa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Μιας και ειμαστε στην εποχη που εχουν βγει ολα τα βραβευμενα, συνεχιζω ακαθεκτος........ Black Dog https://www.imdb.com/title/tt28131427/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_in_0_q_black%20dog 7.5/10 Οσοι απο εσας δε βλεπουν μονο αμερικανιες, του στυλ πιου πιου - μπαμ μπαμ, ειναι η εποχη που εχουν βγει ολες οι ταινιαρες απο τα φεστιβαλ, που αξιζει χαλαρα να τις δουμε ολοι. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από Gogotsa 2
ikaruga24 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου https://www.imdb.com/title/tt19637052/?ref_=ext_shr Love lies bleeding. Τώρα συγνώμη, εγώ φταίω; Γιατί το κάνατε αυτό ρε παιδιά; μια ταινία που εύκολα θα μπορούσε να είναι κατηγορίας 7/10 με κάνετε να την βάλω 3/10; Για 5 λεπτά τέλους; Βασικά η ταινία είναι pulp fiction στην ίδια λογική που είναι το Χ ως slasher στα 80ς. Είναι ακριβώς ίδιας τεχνοτροπίας, σκηνοθεσίας κτλ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έναν εξαιρετικό Ed Harris όπως πάντα Και η κοπελιά μάτσο δυνατό εργαλείο. Εύσημα και στην άλλη τη λεσβια που δεν μάσησε και τα πέταξε όλα για να την ματσαρει (όχι σε σώμα). Μου άρεσε το απλό σκηνικό, αργό, εύκολα αναγνωρίσιμο και γενικά τίποτα δε σε χαλάει στην σκηνοθεσία, χαρακτήρες και παρουσίαση. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι το τέλος. Καλά τι τους έπιασε; Πήραν τα ίδια ναρκωτικά και αναβολικά που έπαιρνε η μπαφαρισμενη τύπισσα στην ταινία; Ειλικρινά σε αυτό το διάστημα είναι λες και μπήκε άλλος σκηνοθέτης από άλλη ταινία και μπέρδεψαν το μοντάζ και σε λέει "αμάν τώρα τι κάνουμε;" και λέει "δε γαμιεται, βάλτο ως έχει!". Είναι ίδια περίπτωση με το ανέκδοτο με τον κούκο και τα ναρκωτικά. Τέλος πάντων, κρίμα. 3/10. Αντε βάλε +1 για τις λεσβιες οπότε με το ζόρι 4/10. Μα καλά πόσο ζάντα είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο; 1 2
totalius Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου A complete unknown https://m.imdb.com/title/tt11563598/ Όταν βλέπεις ταινία 2,5 ωρών και νομίζεις ότι δεν πέρασε ούτε μια ώρα τότε έχεις δει ταινιάρα. Όσκαρικη εμφάνιση από τον πρωταγωνιστή από τον οποίο μπορεί να πάρει μαθήματα ο αταλαντος που προσπάθησε να παίξει το Φρέντυ Μερκιουρι στο Bohemian Rapsody.
manolis940 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, totalius είπε μπορεί να πάρει μαθήματα ο αταλαντος που προσπάθησε να παίξει το Φρέντυ Μερκιουρι στο Bohemian Rapsody. Εγώ συμφωνώ μαζί σου αλλά για πολλούς έχεις χτυπήσει ευαίσθητη χορδή 😛
Gogotsa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μισο ρε παιδια..... εχετε δει αταλαντους? Δεστε τη σειρα from και θα καταλαβετε, ή θα κλαιτε απο τα γελια με την ηθοποιια. Δλδ πραγματικα υπαρχει ανθρωπος στο κοσμο που χαρακτηριζει το Rami Malek αταλαντο? Ευκολα ειναι ο καλυτερος ηθοποιος στο κοσμο εδω και χρονια, δες Mr Robot και θα καταλαβεις τι εννοω φιλε. Θα ερθεις απο μονος σου να ζητησεις συγνωμη μετα. 5
Menelaos83 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Στις 12/2/2025 στις 11:33 ΜΜ, totalius είπε A complete unknown https://m.imdb.com/title/tt11563598/ Όταν βλέπεις ταινία 2,5 ωρών και νομίζεις ότι δεν πέρασε ούτε μια ώρα τότε έχεις δει ταινιάρα. Όσκαρικη εμφάνιση από τον πρωταγωνιστή από τον οποίο μπορεί να πάρει μαθήματα ο αταλαντος που προσπάθησε να παίξει το Φρέντυ Μερκιουρι στο Bohemian Rapsody. Ε οχι και αταλαντος ειναι μεγαλη υπερβολη, τον θεωρω απο τους πολυ καλους της γενιας του. Στις 13/2/2025 στις 9:53 ΠΜ, Gogotsa είπε Μισο ρε παιδια..... εχετε δει αταλαντους? Δεστε τη σειρα from και θα καταλαβετε, ή θα κλαιτε απο τα γελια με την ηθοποιια. Δλδ πραγματικα υπαρχει ανθρωπος στο κοσμο που χαρακτηριζει το Rami Malek αταλαντο? Ευκολα ειναι ο καλυτερος ηθοποιος στο κοσμο εδω και χρονια, δες Mr Robot και θα καταλαβεις τι εννοω φιλε. Θα ερθεις απο μονος σου να ζητησεις συγνωμη μετα. Πιασατε και οι 2 τα ακρα, σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος ηθοποιος στον κοσμο και μαλιστα εδω και χρονια οπως λες. 2
john_dr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου The Gorge (2025) - IMDb Καλύτερο από όσο περίμενα. Συμπαθητικές παρουσίες οι Miles Teller και Anya Taylor-Joy στους ρόλους τους, η ώρα περνάει ευχάριστα και οι χαζομάρες γενικά είναι περιορισμένες. Δεν έχει να προσφέρει κάτι το πρωτότυπο, αλλά για να περάσει κάποιος την ώρα του και να φάει και μια σακούλα ποπ κορν είναι μια χαρά. Θα ξεχαστεί βέβαια σύντομα. Το 6.8/10 του imdb είναι αρκετά κοντά σε αυτό που θα λέγαμε αντικειμενική βαθμολογία. 3
firewalker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου The Gorge. Αναπάντεχα καλή! Εξαιρετική για Σάββατο μεσημέρι. https://www.imdb.com/title/tt13654226/ 9
Gogotsa Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, firewalker είπε The Gorge. Αναπάντεχα καλή! Εξαιρετική για Σάββατο μεσημέρι. https://www.imdb.com/title/tt13654226/ Γενικως υπαρχουν καποιοι ηθοποιοι που τους συμπαθεις και απλα βλεπεις ολες τις ταινιες τους. Σε αυτο παιζει η Anya...... 4
raid_av Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δεν το περιμενα να πω την αληθεια και εγω για το The Gorge πολυ καλη 6.8 στο imdb αλλα ανετα θα του εβαζα ενα 7 και πολυ καλη χημεια μεταξυ των πρωταγωνιστων. Επισης ειδα και το Companion Companion (2025) - IMDb Πολυ καλο μην το χασετε ανετα 7.5 3
swstost Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου To Companion όντως πολύ συμπαθητικό. Το Gorge περίμενα να το δω είναι η αλήθεια, γιατί το trailer ήταν αρκετά υποσχόμενο. Η εντύπωσή μου αφού το είδα, είναι ότι ο σεναριογράφος ξεκίνησε να το γράφει, όταν έφτασε στην πρώτη ώρα θυμήθηκε ότι είχε μια επείγουσα δουλειά, έφυγε βιαστικά αφήνοντας το laptop ανοιχτό, το βρήκε ο 11χρονος γιός του και συνέχισε γράφοντας τη 2η ώρα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω τη τεράστια διαφορά που υπάρχει για μένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό. Στο πρώτο μισό το setting, η ιδέα, η χημεία των πρωταγωνιστών, πραγματικά με κράτησαν - στο δεύτερο ένιωθα σαν να βλέπω μέτριο b-movie με μεγάλο budget. 8 1
Members gsarig Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Members Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, swstost είπε Το Gorge περίμενα να το δω είναι η αλήθεια, γιατί το trailer ήταν αρκετά υποσχόμενο. Η εντύπωσή μου αφού το είδα, είναι ότι ο σεναριογράφος ξεκίνησε να το γράφει, όταν έφτασε στην πρώτη ώρα θυμήθηκε ότι είχε μια επείγουσα δουλειά, έφυγε βιαστικά αφήνοντας το laptop ανοιχτό, το βρήκε ο 11χρονος γιός του και συνέχισε γράφοντας τη 2η ώρα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω τη τεράστια διαφορά που υπάρχει για μένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό. Στο πρώτο μισό το setting, η ιδέα, η χημεία των πρωταγωνιστών, πραγματικά με κράτησαν - στο δεύτερο ένιωθα σαν να βλέπω μέτριο b-movie με μεγάλο budget. Συμφωνώ κι εγώ με αυτό πάνω-κάτω. Ενώ συνολικά το βρήκα συμπαθητικό, η πρώτη ώρα ήταν ξεκάθαρα το καλύτερο σημείο της ταινίας. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, μόλις αρχίζουν να δίνονται απαντήσεις πέφτει και το ενδιαφέρον. 5
Voodooman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Den of Thieves 2: Pantera O Nick συνεχίζει το κυνήγι του Donnie στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ή μήπως όχι; Η πρώτη δεν είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες του είδους, δεν ήταν όμως και κακή. Αυτήν την είδα για έναν λόγο, για να δω αν ο Butler μπορεί να γίνει πιο σιχαμερός από το πρώτο. Τελικά μπορεί, ελπίζω μόνο ο τρόπος που τρώει, πίνει μιλάει και φέρεται να είναι απλά ρόλος. Σχεδόν απολαυστικός. Από εκεί και πέρα η ταινία είναι χειρότερη από την πρώτη. Η ταινία ανήκει σε αυτήν την άχαρη νεκρή ζώνη μεταξύ A και B movies, όχι και ξεπέτα, αλλά σίγουρα όχι και αρκετά φροντισμένη, σαν τα Taken. Ένα μεγάλο μέρος των σχεδόν 160 λεπτών της αναλώνεται σε "κοσμοπολίτικα' πλάνα και ομιλίες όλων των φυλών του Ισραήλ που δεν μεταφράζονται, οι αντίπαλοι των ηρώων είναι απρόσωποι και καμιά σχέση με τα γοητευτικά αλάνια της πρώτης ταινίας, μια ληστεία όχι και τόσο έξυπνη και εξεζητημένη και τελικά ο μόνος λόγος που την ανέχτηκα ήταν για να δω αν ο Butler όντως πήγε με το μέρος των ληστών ή το έπαιζε.
kirileman Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου On 20/02/2025 at 21:39, swstost said: To Companion όντως πολύ συμπαθητικό. Το Gorge περίμενα να το δω είναι η αλήθεια, γιατί το trailer ήταν αρκετά υποσχόμενο. Η εντύπωσή μου αφού το είδα, είναι ότι ο σεναριογράφος ξεκίνησε να το γράφει, όταν έφτασε στην πρώτη ώρα θυμήθηκε ότι είχε μια επείγουσα δουλειά, έφυγε βιαστικά αφήνοντας το laptop ανοιχτό, το βρήκε ο 11χρονος γιός του και συνέχισε γράφοντας τη 2η ώρα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω τη τεράστια διαφορά που υπάρχει για μένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό. Στο πρώτο μισό το setting, η ιδέα, η χημεία των πρωταγωνιστών, πραγματικά με κράτησαν - στο δεύτερο ένιωθα σαν να βλέπω μέτριο b-movie με μεγάλο budget. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε με τα παραπάνω. Πάρα πολύ ωραία η σχέση των 2 πρωταγωνιστών στο φαράγγι, πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Με το που πέσαν μέσα (το βλέπουμε στο τρέιλερ), το γυρίζει σε τρόμου-δράση-θρίλερ, τα ρίξαν όλα στο μπλέντερ και ό,τι βγει. 8/10 η πρώτη ώρα, 5/10 η δεύτερη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα