Pinkakos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, MTX είπε καλή είναι η υπομονή αλλα κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον αύγουστο , όσο αφορά τα online παιχνίδια αν δεν τα παίξεις στην ώρα τους όταν κυκλοφορήσουνε και περιμένεις να πέσει η τιμή τους μετά θα είσαι εσύ και ο κούκος στον server οποτε χωρίς κόσμο όσο καλο και να είναι δεν έχει την ίδια μαγεία , ένα άλλο θέμα είναι ότι πολλά παιχνίδια που βγαίνουνε ξανά και ξανά κάθε χρόνο η κάθε τρεις και λίγο με άλλες εκδόσεις όχι μονο δεν θα τα αγόραζα αλλα και τζάμπα να μου τα δίνανε δεν θα τα έπαιζα , ξανά ζεσταμένο φαγητό σιγά μην αξίζουνε 50-60-70 ευρώ , από την άλλη υπάρχουνε παιχνίδια που είναι σούπες δεν αξίζουνε ούτε ένα ευρώ και πολλές φορες σε εξαπατούνε κιόλας με όλη την προβολή που έχουνε κάνει το προηγούμενο διάστημα , οποτε προσωπικά αν κάτι μου προκαλεί ενδιαφέρον πρώτα το κατεβάζω σπασμένο το δοκιμάζω , και ειλικρινά αν δω ότι το παιχνίδι αξίζει θα το πάρω original για να στηρίξω αυτούς που το δημιούργησαν και να έχω όλα τα προνόμια του γνησιου , μετά από 25 χρονια αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι από τα 100 παιχνίδια στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι αυτά που πραγματικά αξίζουνε να τα πληρώσεις *δεν είμαι υπέρ τις πειρατείας ο καθένας πρέπει να πληρώνεται για τι δουλειά του , όμως και τα λεφτά μας δεν είναι για πέταμα , μέχρι να μου δώσουνε το δικαίωμα όπως κάνει το steam κάτι που δεν είναι όπως το παρουσιάζουνε να μπορώ να το κάνω refund και να μου δώσουνε τα λεφτά μου πίσω ως τότε δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή Δεν ισχύει αυτο, αγόρασα το overwatch 2 χρόνια αργότερα απο την κυκολοφρια του , και προφανως εχει κοσμο, αφου εχει ολοκληρη Blizzard απο πισω. Το θεμα στα online παιχνιδια ειναι να τα αγοραζεις μονο αν υπαρχει καποια σχετικα μεγαλη εταιρεια απο πισω που θα τα υποστηριξει. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από Pinkakos
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Σωστή η λύση του άρθρου και για ακόμη περισσότερη οικονομία, ρίχτε το όλοι στα RPG 😛 . Έδωσα εκεί 10€ για τα Baldur's Gate και τα έπαιζα ένα χρόνο. Άλλα 10€ πρόσφατα για το Pillars of Eternity, έπαιζα και φέτος όλη τη χρονιά (και δεν έχω ξεκινήσει ακόμη δεύτερο πέρασμα). Mass Effect trilogy; Dragon Age; Ψίχουλα για εκατοντάδες ώρες παιχνιδιού. Νομίζω το μόνο παιχνίδι που έχω πληρώσει πάνω από 20€ ήταν το Football Manager 2012, και το κοντέρ έχει γράψει πάνω από χίλιες ώρες.
Έλεος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, MTX είπε τι να τα κανεις τα λεφτά φίλε μου σε μια χωρα που όλα είναι τζάμπα , τζάμπα συσσίτια , τζάμπα μετακινήσεις , τζάμπα ρεύμα , τζάμπα γρήγορο internet από προχθές για να κατεβάζεις γρήγορα τζάμπα τα παιχνίδια σου , και στη τελική τζάμπα μάγκες και αν δεν απολαμβάνεις αυτά τα προνόμια δεν φταίω εγώ που δεν είσαι φτωχός Α πολύ ωραίο αυτό. Από ποια χώρα μας έρχεσαι φίλε μου;
panosveto12 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Εγώ αυτό κάνω . Δεν έχω αγοράσει παιχνίδι πάνω από 30€ . Περιμένω να περάσει ένας χρόνος και το βάζω wishlist στο Σκρουτζ για να το παρακολουθώ .
jerry banana Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, logistoulis είπε μια χαρά είναι η ελλαδάρα για τον πληθυσμό της, οι αυστραλοί τι να πουν που είναι αρκετά πιο πλούσιοι ή οι κορεάτες; αν και αυτή η έρευνα του '08 μου κάνει σκουπίδι, όλοι ξέρουμε ότι οι αμερικάνοι είναι οι νούμερο ένα πειρατές.. δεν αναφέρονται πουθενά;;; Δεν θα το ελεγα για την Αμερικη γιατι εκει παρακολουθουνται στενα
toyo73 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Εχω παιξει και παιχνιδι μετα απο 1++ χρονο.Μιας και δεν παιζω multi, ειμαι φανατικος single, η υπομονη μονο θετικο ειναι απο πολλες πλευρες.Τιμη, ολοκληρομενο προιον, πολλες διορθωσεις κ.α 2
jerry banana Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, Vak69 είπε μονο PirateBay Εχεις μεινει πισω μεγαλε εδω ειναι το μελλον rarbg 1
spectaculator Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Πάνε οι καλές εποχές που έδεινες λεφτά κι αγόραζες ένα πανέμορφο κουτί με βιβλιαράκια, στίκερς κι ένα κάρο όμορφες χαζομάρες. Τώρα, στις περισσότερες τα σκας κι όλο που παίρνεις είναι ένα download. 7 1
pral13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που τα αγοράζουν day one, για να τα πουλάνε σε εμάς μετά με 35 euro στο insomnia Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από pral13
gasantony Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 νομίζω οτι ήρθε η ώρα να πάρω το Grand Tourismo 4 για PS4... 1
jmirko15 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, jerry banana είπε Δεν θα το ελεγα για την Αμερικη γιατι εκει παρακολουθουνται στενα χαχαχαχαχα καλό.
Fotis13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Πολυ ωραιο και εμπεριστατωμενο το αρθρο του Ocelote οπως παντα ,καλυψε ολες τις περιπτωσεις . Προσωπικα δεν μπορω να περιμενω καθολου για τιτλους που με ενδιαφερουν πολυ και τους παιρνω παντα day one .Αυτο ειναι και το μοναδικο κριτηριο που εχω αν θελω τον τιτλο τον πηρα αμεσα σιγα μην περιμενω 1 χρονο για να το απολαυσω . Απο εκει και περα φυσικα εχω παρει τιτλους με χαμηλη τιμη αρκετο καιρο μετα την κυκλοφορια τους αλλα ηταν games που δεν με ενδιαφεραν τοσο πολυ ωστε να τα εχω στο λανσαρισμα τους .
jerry banana Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, jmirko15 είπε χαχαχαχαχα καλό. Eπιτελους καποιος που καταλαβε :D
therock Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Παιδια μπραβο μολις καταλαβατε την εννοια του premium στις ελευθερες αγορες. Οτι κατι ειναι ακριβο οταν θες να το αγορασεις και να το χεις πριν τους αλλους. Και το iphoneX μπορεις να το παρεις φθηνα αν περιμενεις να το παρεις 5 χρονια υστερα, που θα το κανει 230 ευρω 1
tsakali_gr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραίο το άρθρο και χρήσιμες οι συμβουλές που περιέχει. Βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική αν είσαι συλλέκτης ή αν έχεις το μικρόβιο να ψάχνεις ειδικές ή limited εκδόσεις στο λανσάριμα. Σε αυτήν την περίπτωση ορισμένες φορές αν δεν κάνεις εγκαίρως προ-παραγγελία ή δεν αγοράσεις day one καταλήγεις να μην το βρεις καθόλου ή να αναγκαστείς να χρυσοπληρώσεις το παιχνίδι, κι άλλες βέβαια θα πληρώσεις full price στο launch και μετά από καιρό η τιμή θα είναι χώμα και θα κλαίς όσα έδωσες. Μου έρχονται στο μυαλό τίτλοι όπως το Deus Ex που έδωσα 120 ευρώ να πάρω τη συλλεκτική, το game ήταν αρκετά αξιοπρεπές και τελικά η συλλεκτική κάποια στιγμή είχε φτάσει να κάνει 20-30 ευρώ (και να υπάρχει σε στοκ). Από την άλλη, βλέπεις συλλεκτικές τίτλων όπως του Witcher, του Halo και του Assassin's Creed, να ξεκινάνε στα 100-150 ευρώ και λίγο καιρό μετά να ξεφεύγουν στα 250+. Στις συλλεκτικές η κατάσταση είναι random, και δεν μπορείς να ξέρεις και είναι "ακριβό άθλημα". Όσον αφορά όμως τα περισσότερα games, όντως μία αναμονή 3-5 μηνών ανάλογα και τον τίτλο, συνήθως εγγυάται ότι θα το πάρεις καινούργιο σχεδόν στη μισή τιμή ή πιο κάτω. Ειδικά αν παίζεις και με μεταχειρισμένα, αυξάνονται οι επιλογές σου. Προσωπικά, αν και έχω τεράστιο backlog με πάνω από 200 παιχνίδια σε PS3 και καμιά 100αρα στο PS4, συνεχίζω να αγοράζω games σε μόνιμη βάση -χωρίς να πω ότι έχω την τόσο μεγάλη οικονομική άνεση- όταν φτάσουν στο ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ και κάτω. Κι η αλήθεια ειναι ότι αν περιμένεις, θα τα βρεις σημαντικά φτηνότερα. Αρκεί να παρακολουθείς και να κάνεις σωστά την έρευνά σου με τις μηχανές σύγκρισης και τα sites προσφορών. Μια πρόταση εδώ προς τον αρθρογράφο: αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ένα section προς το τέλος με κάποια sites/links για αναζήτηση και σύγκριση προσφορών σε games, για να είναι πιο πλήρες και βοηθητικό το κείμενο. cc @Ocelote Από εκεί και πέρα, αυτό που με στεναχωρεί είναι το θέμα της πειρατείας, γιατί πλέον με τόσες επιλογές σε retail και ψηφιακά κανάλια, πραγματικά δεν αξίζει η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός, το ρίσκο (βρες σωστά "καθαρά" αρχεία, απόφυγε ιούς, ψάχνε cracks κλπ) και εν τέλει η παρανομία. Όταν μπορείς να αγοράσεις AAA παιχνίδια ή συλλογές ολόκληρες σε πλατφόρμες όπως το steam, το gog και πολλές ακόμη με 1 έως 5 ευρώ και επίσης βρίσκεις στο εμπόριο retail στα 15-30 ευρώ, δεν το χωνεύω γιατί πρέπει να καταφύγει κάποιος στο παράνομο download. Ζημιώνει πρωτίστως εμάς ως gamers, αλλά και τους δημιουργούς και το μέλλον της βιομηχανίας. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από tsakali_gr 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα