Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 hours ago, MARIOSNURSE said:

Να ξέρετε όσοι εργάζεστε στο Δημόσιο ότι δικαιούστε 2 ημέρες άδειας ανά αιμοδοσία ή δωρεά αιμοπεταλίων με όριο τις 12 ημέρες το χρόνο.

και στον ιδιωτικο κατι ειχαν περασει αλλα απορω πρακτικα κατα ποσο ισχυει και κατα ποσο το δινει ο εργοδοτης.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ήμουν τακτικός αιμοδότης μέχρι πριν 6-7 χρόνια. Το 2007 είχα κάνει αφαίρεση θυρεοειδή και διαπιστώθηκε καρκίνωμα στην βιοψία. Δεν χρειάστηκε όμως να κάνω ιώδιο ή τίποτα άλλο. Παίρνω από τότε Τ4 και όλα καλά. Έδινα λοιπόν αίμα κανονικά. Πριν 6-7 χρόνια όμως η ενδοκρινολόγος με φόβησε και μου είπε ότι καλό θα είναι να μην δίνω αίμα... δεν μου εξήγησε τον λόγο. Άλλος ενδικρονολόγος φέτος όμως μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου αν είμαι αιμοδότης. Σκέφτομαι να ξεκινήσω ξανά να δίνω αίμα. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, challenger_4 είπε

Ήμουν τακτικός αιμοδότης μέχρι πριν 6-7 χρόνια. Το 2007 είχα κάνει αφαίρεση θυρεοειδή και διαπιστώθηκε καρκίνωμα στην βιοψία. Δεν χρειάστηκε όμως να κάνω ιώδιο ή τίποτα άλλο. Παίρνω από τότε Τ4 και όλα καλά. Έδινα λοιπόν αίμα κανονικά. Πριν 6-7 χρόνια όμως η ενδοκρινολόγος με φόβησε και μου είπε ότι καλό θα είναι να μην δίνω αίμα... δεν μου εξήγησε τον λόγο. Άλλος ενδικρονολόγος φέτος όμως μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου αν είμαι αιμοδότης. Σκέφτομαι να ξεκινήσω ξανά να δίνω αίμα. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;

Ένας σκασμός κόσμος με υποθυρεοειδισμό είναι αιμοδότης, το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης ρύθμιση της θυροξίνης.

Από τη στιγμή που το αρχικό πρόβλημα έχει εκλείψει πια, δεν έχεις κάποιο λόγο να μην δώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, challenger_4 said:

και βεβαια μπορεις να παρεις ειτε την αποψη ενος τριτου γιατρου ειτε απλα να ρωτησεις στην αιμοδοσια.

• Like 1
Δημοσ.
On 26/08/2025 at 12:19, Πέτρος said:

Ένας σκασμός κόσμος με υποθυρεοειδισμό είναι αιμοδότης, το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης ρύθμιση της θυροξίνης.

Από τη στιγμή που το αρχικό πρόβλημα έχει εκλείψει πια, δεν έχεις κάποιο λόγο να μην δώσεις.

το θεμα ειναι οτι πολλες φορες μπορει να μας φοβισει ενας γιατρος και να μην μπουμε σε διαδικασια να το διπλοτσεκαρουμε οποτε δυστυχως πολλες φορες θα βλεπουμε τετοια.

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσα και εγώ την καθιερωμένη δόση μου. 

Δίνετε, γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, λόγω καλοκαιριού.

Ακυρώνονται μεταγγίσεις.

Στις 26/8/2025 στις 12:16 ΜΜ, challenger_4 είπε

Καλό για σένα ή για τους άλλους εννοούσε;

Εν πάσι περιπτώσει, κατάλληλος να το κρίνει είναι ο ιατρός της αιμοδοσίας, λόγω σχετικής γνώσης.

Δημοσ.

Έχω και εγώ πρόβλημα με τον θυρεοειδή, και παίρνω το Τ4. Έχω το χασιμότο. Μου είχαν προτείνει να μην δίνω αίμα αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Έχω και εγώ πρόβλημα με τον θυρεοειδή, και παίρνω το Τ4. Έχω το χασιμότο. Μου είχαν προτείνει να μην δίνω αίμα αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες.

T4 χασιμοτο και εδω και οταν το ειχα μαθει δεν εδινα για 1 χρονο. Επειτα με το Τ4 το ρυθμισα αψογα και απο τοτε δινω κανονικα 3 φορες το χρονο απλα το αναφερω στο χαρτι που συμπληρωνουμε οτι παιρνουμε το Τ4. Δεν υπαρχει θεμα δηλαδη δινεις κανονικα εφοσον δεν εχεις κατι αλλο στην υγεια σου απλα αναφερεις το χαπι που παιρνεις και οτι ειναι ρυθμισμενος ο θυρεοειδής. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Άλλο το χασιμότο.

Υπάρχουν αντισώματα στο αίμα.

Δημοσ.
14 hours ago, MARIOSNURSE said:

Έδωσα και εγώ την καθιερωμένη δόση μου. 

Δίνετε, γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, λόγω καλοκαιριού.

Ακυρώνονται μεταγγίσεις.

αφου το καλοκαιρι οπως παντα ολοι διακοπες και που να πανε να δωσουν.ειναι να βγαλω νεα ταυτοτητα και δεν ξερω αν περναει η καρτα αιμοδοτη για να κανουν αναγραφη την ομαδα αιματος .οποτε πηγα να ζητησω χαρτι.με το που μπηκα μου λεει να δωσετε αιμα(κανεις εκει). της λεω σε ενα μηνα μπορω να δωσω.μια βεβαιωση θελω. δυστυχως και λειπει κοσμος αλλακαι αυτοι που ειναι εδω δυσκολα θα πανε.

13 hours ago, gokuthelegend said:

θα σου προτεινα ειτε να πας απο την αιμοδοσια και να ρωτησεις αν εισαι κοντα ειτε να παρεις ενα τηλεφωνο.προσωπικα θα προτιμουσα face to face να κανω συζητηση με τον υπευθυνο της αιμοδοσιας 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Άλλο το χασιμότο.

Υπάρχουν αντισώματα στο αίμα.

Δηλαδή; Βοηθάει στο να μπορώ να δώσω αίμα ή όχι;

17 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα σου προτεινα ειτε να πας απο την αιμοδοσια και να ρωτησεις αν εισαι κοντα ειτε να παρεις ενα τηλεφωνο.προσωπικα θα προτιμουσα face to face να κανω συζητηση με τον υπευθυνο της αιμοδοσιας 

Σκοπεύω προσεχώς να βγάλω νέα ταυτότητα και θα περάσω από το τοπικό μου νοσοκομείο (μένω επαρχία σε χωριό) να μου βγάλουν μια βεβαίωση ομάδας αίματος για την ταυτότητα, οπότε θα ρωτήσω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Δηλαδή; Βοηθάει στο να μπορώ να δώσω αίμα ή όχι;

Σκοπεύω προσεχώς να βγάλω νέα ταυτότητα και θα περάσω από το τοπικό μου νοσοκομείο (μένω επαρχία σε χωριό) να μου βγάλουν μια βεβαίωση ομάδας αίματος για την ταυτότητα, οπότε θα ρωτήσω.

Αν έχεις ακόμα ενεργή Hashimoto και είσαι φουλ στα αντισώματα, λογικά δεν θα δώσεις.

Αν έχει "τελειώσει" η ιστορία, στον έχει κάψει η νόσος τον θυρεοειδή και έχεις πια ρυθμιστεί στις δόσεις της θυροξίνης σου, δίνεις χωρίς θέμα.

Θα μιλήσεις με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας εκεί που θα πας, θα του πεις το ιστορικό σου και θα σε κατευθύνει ανάλογα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αν έχεις ακόμα ενεργή Hashimoto και είσαι φουλ στα αντισώματα, λογικά δεν θα δώσεις.

Γιατί?

image.png.98a1bf297851c7ac7950c6180061ded4.png

image.png.ec77bff7dc353a3cf4fa02690a2df602.png

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Τα αντισώματα δεν φεύγουν ποτέ εφόσον έχουμε χασιμοτο. Εφόσον είναι οκ η tsh με το Τ4 δίνουμε κανονικά. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Γιατί?

image.png.98a1bf297851c7ac7950c6180061ded4.png

image.png.ec77bff7dc353a3cf4fa02690a2df602.png

Πού διαφωνείς? Στα αντισώματα? Να το διατυπώσω διαφορετικά.

Υπάρχουν ασθενείς που κατά περιόδους έχουν τρελά νούμερα, με αρκετά "βίαιη" νόσο. Δεν θα δώσουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένας λόγος (ακόμα κι αν θεωρητικά το αίμα τους είναι ασφαλές για το λήπτη...αυτοί οι ίδιοι δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε τέτοια διαδικασία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...