thodoris_9 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα συμφουρίτες, έχω μία απορία για μια υπόθεση που είναι λίγο μπερδεμένη, στο μυαλό μου τουλάχιστον. Βρίσκομαι σε νησί και από τον Σεπτέμβρη του '16 νοίκιασα ένα σπίτι με την οικογένειά μου για 320€ ενώ μου έκανε συμβόλαιο για ένα (1) έτος με μηνιαίο μίσθωμα 100€. "Για να μην τον τινάξει η εφορία" όπως μου είπε. Εγώ κάθε μήνα του βάζω 320€ μέσω λογαριασμού τραπέζης στο όνομά του και με αιτιολογία ΕΝΟΙΚΙΟ, τις οποίες αποδείξεις έχω και όλες κρατημένες μέχρι και σήμερα. Δεν μου έχει κόψει ποτέ ούτε μία απόδειξη και 'γω παράλληλα δεν του έχω ζητήσει. Παράλληλα, η ΔΕΗ και το νερό είναι στο όνομά του, τα οποία φυσικά πληρώνω ανελλιπώς όπως και κάθε άλλη μου υποχρέωση. Έχοντας στο νου όλα αυτά, θέλω να με συμβουλέψετε στο παρακάτω. Σε ένα χρόνο και 3 μήνες θα έχω φύγει από το νησί κατά πάσα πιθανότητα. Αυτός θέλει να με διώξει τώρα το καλοκαίρι. Οι δικαιολογίες για μη σωστή συντήρηση του σπιτιού είναι αστείες. Μέχρι και για δαχτυλιές στους τοίχους μου λεει, έχω δύο παιδιά του απαντάω, τι περίμενες? Θα στο βάψω έτσι κι αλλιώς το σπίτι φεύγοντας. Και όντως, φεύγοντας σκοπεύω να του αφήσω το σπίτι όπως το πήρα, θέλω να είμαι σωστός. Διάβασα κάπου ότι άσχετα με το αν το συμβόλαιο είναι μικρότερης διάρκειας, ισχύει για τρία (3) χρόνια. Είναι σωστό αυτό? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ??? Πεδίο συνεννόησης δεν υπάρχει, έχω μπει και στη διαδικασία να βρω σπίτι αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάποιος που να γνωρίζει καλύτερα ας με βοηθήσει, ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων παιδιά Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από thodoris_9
prometheas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Η αρχική μίσθωση κατοικίας ισχύει για τρία έτη ανεξάρτητα με το τι αναγράφεται στο συμβόλαιο.. Δεν μπορεί να σε διώξει παρά μόνο εάν είσαι ασυνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις. 1
jakegate7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 και μάλιστα μπορείς να του δινεις 100 ευρώ όπως γράφει στο συμβόλαιο σου. 1
Stamer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Επίσης, όχι μόνο δεν θα του βάψεις τίποτα αλλά θα του πεις οτι του έχεις ήδη δώσει λεφτά για βάψιμο και περισσότερα (απ'τις αποδείξεις που δεν κόβει)
CONAN Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 38 λεπτά πριν, Stamer είπε Επίσης, όχι μόνο δεν θα του βάψεις τίποτα αλλά θα του πεις οτι του έχεις ήδη δώσει λεφτά για βάψιμο και περισσότερα (απ'τις αποδείξεις που δεν κόβει) η αποδείξη δεν ειναι υποχρεωτική απο την στιγμή που γίνεται κατάθεση στην τράπεζα σε προσυμφωνημένο λογαριασμό ο οποίός βέβαια πρεπει να αναγράφεται και στο συμβόλαιο μίσθωσης. Ο σπιτονοικοκύρης σου έκανε 2 λαθη : 1. σου εκανε συμβόλαιο με ποσό αρκετά ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ απο το πραγματικό που δίνεις και 2. αφησε την ΔΕΗ στο όνομά του. Τα πλεονεκτήματα είναι όλα δικά σου. καταλαβαίνεις τι εννοώ.... ;) μέχρι να κλεισουν τα 3 χρόνια μπορείς να μείνεις μέσα και εννοείται οταν φυγεις δεν βάφεις τίποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μονο και μονο ότι του κανεις καταθεση με την αιτιολογια ενοικιο αν κανει να κουνηθεί την εβαψε . Πρεπει να είναι πολύ βλακας που δεχτηκε κατι τετοιο. Αν σε κοντραρει βαλε του 100 τον μηνα και αστον να καίγεται .Οχι δεν μπορει να σε βγαλει ουτε κι εσυ να φυγεις (εκτος ανωτερας βιας) πριν τα 3 χρονια ότι και να λεει στο συμβολαιο.
vagos789 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Θελει να σε διωξει για να βαλει Airbnb.... Εντωμεταξυ ο τυπος προφανως φοροδιαφευγει και παραλληλα εχει αφησει ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ στο ονομα του ρισκαροντας να του αφησεις φεσια,δηλαδη ειναι σαν ιεροδουλη στημενη στα 4 και θελει και μαγκιες 😛 Στο μονο που εχει ενα δικιο-ηθικα- ειναι οτι υπογραψατε για 1 χρονο και αυτο εχει ληξει απο οτι καταλαβαινω,νομικα ομως ισχυει η 3ετια. Με δεδομενο οτι εσυ δεν θελεις να φυγεις,εγω θα του ελεγα ευγενικα οτι κοιταξε να δεις,3 χρονια ισχυει η μισθωση,αν θες να φυγω βρες μου εσυ καλυτερο σπιτι με τα ιδια λεφτα,εγω παντως θα συνεχισω να σου βαζω 320 παρολο που το συμβολαιο μας λεει 100 😉
Backpacker Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα μέχρι την συμπλήρωση τριετίας. Επίσης από τον επόμενο μήνα μπορείς αν θέλεις να του βάζεις 100 ευρώ τον μήνα για το ενοικιο στην τράπεζα και πάλι δεν μπορει να σου κάνει Τ Ι Π Ο Τ Α!!Στη θέση σου εφόσον έβλεπα τέτοια αντιμετώπιση και τέτοια συμπεριφορά από τον ιδιοκτήτη θα το έκανα οπωσδήποτε!!! 100 ευρουλάκια γράφει το συμβόλαιο? 100 ευρώ ειναι δηλωμένα στην εφορία? 100 Ευρώ θα σου δίνω!! Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από Backpacker
thodoris_9 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας! Ήθελα να βεβαιωθώ ότι είμαι καλυμμένος, να μην αγχώνομαι άδικα. Δεν θα τον φεσωσω, όσα είπαμε έστω προφορικά, τόσα θα του βάζω και το σπίτι θα το φροντίζω μαζί με τους λογαριασμούς. Αλλά όπως είπε ένα παιδί, αν σκέφτεται Airbnb λύσεις και εύκολο χρήμα, λυπάμαι, την έβαψε! Ευχαριστώ και πάλι
cumulus Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στη θέση σου θα έφευγα, διότι ότι και να γίνει δεν θα μπορείς να συννενοηθείς μαζί του.Φευγοντας λοιπόν τον καρφώνεις και στην εφορία διότι από τέτοιες μα..ες φτάσαμε στα μνημόνια Πριν μου την πέσουν κάποιοι να πω ότι η σύζυγος μου νοικιάζει διαμερίσματα από το οποία δεν κρύβουμε ουτε δεκάρα. Μέχρι και κάποιοι ενοικιαστές μας έχουν πει ότι είμαστε ηλίθιοι γι'αυτό και οι "εξυπνοι" πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν
Backpacker Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, cumulus είπε Στη θέση σου θα έφευγα, διότι ότι και να γίνει δεν θα μπορείς να συννενοηθείς μαζί του.Φευγοντας λοιπόν τον καρφώνεις και στην εφορία διότι από τέτοιες μα..ες φτάσαμε στα μνημόνια Πριν μου την πέσουν κάποιοι να πω ότι η σύζυγος μου νοικιάζει διαμερίσματα από το οποία δεν κρύβουμε ουτε δεκάρα. Μέχρι και κάποιοι ενοικιαστές μας έχουν πει ότι είμαστε ηλίθιοι γι'αυτό και οι "εξυπνοι" πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν Μα εγώ απορώ πως το κάνουν μερικοί. Δλδ εμπιστεύεσαι έναν ξένο οτι θα σου δίνει περισσότερα λεφτά ενώ ο νόμος του επιτρέπει να σου δίνει λιγότερα χωρίς να μπορείς να του κάνεις τίποτα??? Μου φαίνεται τελείως παρανοϊκό!! Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από Backpacker
thodoris_9 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, cumulus είπε Στη θέση σου θα έφευγα, διότι ότι και να γίνει δεν θα μπορείς να συννενοηθείς μαζί του.Φευγοντας λοιπόν τον καρφώνεις και στην εφορία διότι από τέτοιες μα..ες φτάσαμε στα μνημόνια Πριν μου την πέσουν κάποιοι να πω ότι η σύζυγος μου νοικιάζει διαμερίσματα από το οποία δεν κρύβουμε ουτε δεκάρα. Μέχρι και κάποιοι ενοικιαστές μας έχουν πει ότι είμαστε ηλίθιοι γι'αυτό και οι "εξυπνοι" πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν Σε αυτό το σημείο να πω πως πιστεύω ότι είμαι μέρος του προβλήματος και' γω. Γιατί συμφώνησα να βάλει μικρότερο νοίκι στο συμβόλαιο (δεν ήξερα βέβαια ότι δεν θα φτάσει ούτε το 1/3). Δεν θα πάω πίσω τώρα στον λόγο μου. Τελοσπαντων, βλέποντας και κάνοντας από' δω και πέρα. Έτσι κι αλλιώς τέτοια εποχή να βρω σπίτι άλλο εδώ ούτε γι αστείο
teddy71 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μην το κουνάς ρούπι ...αν θέλει να σε βγάλει πες του να σου κάνει αγωγή έξωσης και επίσης υπενθύμισε του ότι θα περάσεις και μια βόλτα από την εφορία για την φοροδιαφυγή που κάνει... Τέτοια άτομα δεν θέλουν λυπηση και μην διανοηθεί να βάψεις το σπίτι φεύγοντας (.οπότε και αν φύγεις) ..από τη μια σε διώχνει και άλλη θελει βαμμένο το σπίτι...και οι δακτυλιες δεν είναι ζημιά αλλά φυσικη φθορα. Μην τον αφήσεις να σου καταπατεί τα δικαιώματα σου. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Εγω με 100 ευρω θα καθομουν μεχρι τα 3 χρονια και στο τελος θα αφηνα απληρωτη ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ . Νοικιαζω 2 σπιτια και μια αποθηκη και εμφανιζω και το τελευταιο λεπτο του ευρω στην Εφορια.ΔΕΗ φυσικα στο ονομα του χρηστη της παροχης. 2
agrio.imeros Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Εγω με 100 ευρω θα καθομουν μεχρι τα 3 χρονια και στο τελος θα αφηνα απληρωτη ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ . Νοικιαζω 2 σπιτια και μια αποθηκη και εμφανιζω και το τελευταιο λεπτο του ευρω στην Εφορια.ΔΕΗ φυσικα στο ονομα του χρηστη της παροχης. Κύριε Γιάννη, αυτά που νοικιάζετε(σπίτια, αποθήκη) είναι με συμβόλαια που έχουν υποβληθεί στο taxis.net από εσάς και υπάρχει έγκριση-αποδοχή από τον ενοικιαστή ; Έτσι δεν είναι η διαδικασία από το 2015 και μετά; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα