Προς το περιεχόμενο

παγώνει το σύστημα με AMD Sata Driver εγκατεστημένο


Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα ξανά.

Το ίντερνετ δεν βοηθάει πολύ δυστυχώς και ψάχνω απο χτες με ενα φίλο να δούμε τι φταίει. έχουμε και λέμε

FX6300,990XA-UD3 REV3,8 γιγα ραμ,W10 1803(νομίζω θα το τσεκάρω οταν ξυπνήσει) 64bit   [κοινώς το προηγούμενό μου σύστημα]

όλα καλά το σύστημα χωρίς να έχουμε περάσει τοσο καιρό sata drivers(δούλευε με τον windows τοσο καιρό μιας και ο φίλος δεν ξέρει απο τέτοια). Αγοράζει εναν 860 εβο τις προάλλες, παθαίνει σοκ με τις ταχύτητες αλλα μου λεει οτι το Hard disk sentinel του λεει οτι δεν υπάρχει ενεργοποιημένο trim. Λογικό λεω μιας και δεν υπάρχει sata driver απο AMD. Κατεβάζω τον τελευταίο απο τη σελίδα, πάμε διαχείριση συσκευών, ενημερώνω χειροκίνητα τον driver, restart το σύστημα, ολα αψογα και το trim ενεργό (μειώθηκαν και οι χρόνοι εκκίνησης)

Μου αναφέρει χτες ο φιλος οτι εδώ και 2-3 μέρες που έχουμε κάνει αυτή την αλλαγή, το σύστημα παγώνει ανα διαστήματα, το λαμπάκι του δίσκου είναι τερματισμένο και περιμένει να ξεπαγώσει, έπειτα λειτουργεί κανονικά και με τσιτα ταχύτητες.

Δοκιμάζω λοιπον μεταφορά αρχείων, ολα αψογα χωρίς να παγώσει σε μεταφορα 55 γιγα απο μηχανικο δισκο στον ssd, βάλω το crystal disk mark πατάω να κάνε το τεστ, τσουπ παγώνει το σύστημα. Το αφήνω να ξεμπλοκάρει, ταχύτητες μεταφοράς 15ΜΒ/s αναγνωση, 11ΜΒ/s εγγραφή.

Κάνω επιτόπου το ίδιο τέστ στον μηχανικό δίσκο, τέρμα ταχύτητες.

 

Η μόνη λύση που διορθώνει κατα 90% το πρόβλημα ηταν κάτι που διάβασα στο νετ να βάλω την θυρα του SSD ως hot-swap στο bios, εν τελει, ξανατρέχουμε το CDM ταχύτητες σφαίρα στην ανάγνωση 474ΜΒ/s, πάει να κάνει το τεστ στην εγγραφή σκαλώνει ΠΑΛΙ για λίγο αλλα κάνει κανονική μετρηση(ειχε φτάσει το τεστ 4/5) με ταχύτητες κοντα στα 450MB/s.

 

κάποιος καμιά αλλη λυση; ο φιλος γνώσεις δεν έχει,βρισκεται αθηνα και εγω ειμαι λευκάδα και θα μείνω πολύ καιρό δυστυχώς οπότε η δουλεία γίνεται απο teamviewer και βιντεοκλήση για ρυθμίσεις bios.

Να πω τελος οτι έχει γίνει κλώνος το λειτουργικό απο τον μηχανικό δισκο που είχε πάνω στον SSD. Να γυρίσουμε στον windows sata driver χωρις trim;

Επεξ/σία από Xristaras12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bios δεν υπάρχει νεότερο,μονο ενα beta εδώ και χρόνια.

Αν θυμάμαι καλά μέσω του magician σε ενημερώνει αν υπάρχει νεότερο firmware για τον ssd (τουλάχιστον αυτό θυμαμαι για τον 850 εβο μου)

επίσης, οι drivers που δίνει ο κατασκευαστής ειναι αρχαίοι οπότε έχουν μπει οι αντίστοιχοι απο amd με τη μια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...