Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, McNerd είπε

 ψύλλος λέμε. για την ακρίβεια: ψύλλοι. πολλοί. άπειροι.

220px-Ctenocephalides-canis.jpg

Το ξερώ ότι μοιάζει, αλλά οι ψύλλοι δεν πετάνε, πηδάνε μόνο... αυτό πετάει κανονικά...

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην παρε κατι να ψεκασεις αμεσα και απο εκει και περα βλεπεις... Οσο καθεσαι και γραφεις την εξελιξη εδω χωρις να πραττεις, αυτα πολλαπλασιαζονται.

Οχι αεροζολ απο σουπερμαρκετ εννοειται.

Σε γεωπονο πηγαινε και παρε icon, fendona κλπ.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα που να ψεκάσω! Παντού; Είναι σχετικά μεγάλο το σπίτι...

Φαίνεται να έλκονται και από το φως...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ψεκασεις οσο το δυνατον μεγαλυτερη εκταση γινεται. Τοιχους πατωματα, στρωματα κλπ

Εννοειται θα επιμεινεις περισσοτερο εκει που βλεπεις με τα ματια σου το προβλημα.

Ζητα και συμβουλη απο τον γεωπονο.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ.

... και για τους επόμενους παθόντες...

Όντως ήταν το σκαθάρι – ψείρα του ψωμιού ή όπως αλλιως λέγεται.

Την είχαν αράξει στη σακούλα με τα φασόλια και έκαναν πάρτι.

Πετάξαμε αρκετά, σφραγίσαμε τα υπόλοιπα και βλέπουμε...

Βέβαια μοιάζει και με αυτό, ίσως και πιο πολύ... σκαθάρι – ψείρα του ξηρού καπνού ( Lasioderma serricorne )... του αρέσουν και τα φασόλια εκτός από τον καπνό!

Δημοσ.

Και τα αλευρια σας να κοιταξετε...και τυχον δημητριακα (στυλ βρωμης) αν εχετε ψαχουλεψτε...τις προαλλες βρηκα 3 στο κουτι με την βρωμη,το πεταξα οπως ηταν!

  • Like 1
Δημοσ.

Παραλίγο να τον στείλετε αδιάβαστο τον άνθρωπο....σε καμία περίπτωση δεν είναι ψύλλος.

Σιγά μη σκότωνε ψύλλο έτσι για πλάκα με παντόφλα ή με το χέρι.

Είναι σκαθάρια που πηγαίνουν σε αλευρα, δημητριακά και μπαχαρικά.

Πολύ δύσκολα θα απαλλαγείς από αυτά...

Καθάρισε πολύ καλά το ντουλάπι με τα τρόφιμα, κοίτα τα πακέτα με τα μακαρόνια αν έχουν πολύ μικρές τρύπες και μέσα αν έχουν κάτι σαν σκόνη (αν έχουν, τότε σε σακούλα και πέταγμα).

Επίσης τσέκαρε πολύ καλά τα μπαχαρικά σου, έχουν αδυναμία στα πιπερια...

Αν βρεις καμιά λύση πόσταρε εδώ για να παίρνουμε ιδέες.

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό έκανα... φασόλια σε βάζα και ότι άλλο μπορούσα, διάφορα άλλα σε διαφανείς σακούλες με zip κλεισμένες αεροστεγώς...

Φασόλια, φακές στο ψυγείο... αρχικά τα πρώτα τα είχα βάλει 2 μέρες κατάψυξη οπότε δεν είχα πρόβλημα... αλλά από ότι διάβασα αυτά τα σκαθάρια τα φέρνουμε από έξω, γεννούν και τρώνε ανάλογα με το είδος τους, και όταν μεγαλώσουν πλέον δεν έχουν ανάγκη φαεί... κάνουν βόλτες και κουτουπόνονται για καινούρια γενιά!

Καλό καθάρισμα και με σκούπα ηλεκτρική έκανα και όταν γυρίσω αν συνεχίσω να τα βλέπω λέω να βάλω κανα αερόθερμο μέσα στη ντουλάπα για μερικές ώρες... θα δω... από ότι διάβασα ένας φυσικός τρόπος είναι θέρμανση για μερικές ώρες στους 50-55 βαθμούς... ή αντίστοιχα ψύξη σε -5, -10, -15 για 48, 36,24 ώρες αν θυμάμαι καλά...

Βρήκα κάποιες εργασίες:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwi2y87tyvbcAhUqxosKHTsxCJYQFjAAegQIChAC&url=http%3A%2F%2Fnestor.teipel.gr%2Fxmlui%2Fbitstream%2Fhandle%2F123456789%2F17556%2FSTEG_FP_00625_Medium.pdf%3Fsequence%3D1&usg=AOvVaw1H5jwcGPPczsdxwY_xkR0R

(σελ. 29)

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=2ahUKEwilo7mczPbcAhVDtosKHWyBBcwQFjADegQIBxAC&url=http%3A%2F%2Fnestor.teipel.gr%2Fxmlui%2Fbitstream%2Fhandle%2F123456789%2F13950%2FSTEG_THEKA_00168_Medium.pdf%3Fsequence%3D1&usg=AOvVaw2y6qG_Z-mUwz2Cr2J-gDw-

(σελ. 48)

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=2ahUKEwj7waa-zPbcAhXklIsKHR4vAM4QFjACegQICBAC&url=http%3A%2F%2Fnestor.teipel.gr%2Fxmlui%2Fbitstream%2Fhandle%2F123456789%2F14680%2FSTEG_TEGEP_00502_Medium.pdf%3Fsequence%3D1&usg=AOvVaw1eREN-AuFqVUP56Gz_Rwf5

(σελ. 38 κ.ε.)

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...