Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, lactate είπε

Κατά καιρούς έχω δει κόσμο να κάνει πλάκα-μπούλινγκ σε υπέρβαρα άτομα, να λένε κοροϊδευτικά πράγματα για εύσωμες κοπέλες που φοράνε στενά ρούχα κτλ. Κάποιες φορές ίσως να χω γελάσει και εγώ με αυτά.  

α μπούλινγκ ε; 

μάλλον πρέπει να λέμε τι καλά είναι να κινδυνεύεις να πεθάνεις...

Δημοσ.
1 hour ago, logistoulis said:

α μπούλινγκ ε; 

μάλλον πρέπει να λέμε τι καλά είναι να κινδυνεύεις να πεθάνεις...

Σωστά, οι καφριλες προς τους παχύσαρκους είναι λόγω ενδιαφέροντος για την υγεία τους. Πώς δεν το είχα σκεφτεί;

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από την "αποδοχή" είναι καλύτερες 

στον περισσότερο κόσμο δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να είναι χοντροί και σαν γιατρός φαντάζομαι ξέρεις πολύ καλύτερα τους κινδύνους από μένα

φαντάζομαι αποδέχεσαι και τους τύπους που καπνίζουν και τους λες μπράβο.. 

(και αυτά στα λέει ένα άτομο που και υπέρβαρος έχει υπάρξει και καπνίζει...  και μια χαρά οφείλει να αποδέχεται την κριτική για τις μαλακίες του) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Με την αποδοχή ξεπερνάνε οι άνθρωποι τα προβλήματα τους. Αποδοχή δεν σημαίνει βόλεμα. Με την κοροιδία οι άνθρωποι απομονώνονται ψυχολογικά και εντείνεται το πρόβλημα τους.

Το να τρώνε οι άνθρωποι όσο μπορούνε όταν μπορούνε είναι επιβιωτικός μηχανισμός που εξυπηρετούσε την επιβίωση μας στις εποχές που η τροφή ήταν δυσεύρετη. Πλέον δεν τίθεται θέμα επιβίωσης με τους όρους εκείνων των εποχών, όμως η βιολογική προδιάθεση υπάρχει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, antbyron είπε

Με την αποδοχή ξεπερνάνε οι άνθρωποι τα προβλήματα τους. Αποδοχή δεν σημαίνει βόλεμα. Με την κοροιδία οι άνθρωποι απομονώνονται ψυχολογικά και εντείνεται το πρόβλημα τους.

Το να τρώνε οι άνθρωποι όσο μπορούνε όταν μπορούνε είναι επιβιωτικός μηχανισμός που εξυπηρετούσε την επιβίωση μας στις εποχές που η τροφή ήταν δυσεύρετη. Πλέον δεν τίθεται θέμα επιβίωσης με τους όρους εκείνων των εποχών, όμως η βιολογική προδιάθεση υπάρχει.

δεν είναι θέμα υπερπροσφοράς το ότι παχαίνουμε, αλλά του ότι τρώμε εθιστικά σκουπίδια και μπορεί να βομβαρδιζόμαστε από μικροί με αυτά 

δοκίμασε να κόψεις την ανούσια ζάχαρη και θα κάνεις σαν πρεζόνι και άμα μετά από καιρό πας μια μέρα να φας όπως παλιά θα αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να έτρωγες τόση ζάχαρη 

και οι ιάπωνες για παράδειγμα είναι αρκετά πλούσιοι, αλλά είναι αδύνατοι 

αντίστοιχα οι ασιάτες στην αμερική μπορεί να έχουν αρκετά μεγαλύτερο βάρος γιατί το εκεί φαγητό είναι σκουπιδαριό

δες κάτι λαούς σε μέσες ανατολές πχ που έσκασαν αμερικάνικες αλυσίδες φαγητού και δες πώς εκτοξεύθηκαν παχυσαρκία, διαβήτες κτλ.. σε μεγαλύτερο ποσοστό και από την αμερική σε κάποιες περιπτώσεις 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο για μένα είναι που τον βλέπω και τον λυπάμαι. Είχα ακούσει πιο παλιά που λένε ότι ο οίκτος είναι το πιο απαίσιο συναίσθημα και τώρα κατάλαβα τι εννοούσε αυτός που μου το είχε πει. Τα περισσότερα παιδιά στη σχολή μου αν ακούσει κάποιος συζητήσεις λένε για γυμναστήρια και τι τρώνε ξέρω γω.. πίνω φρεντο καπουτσινο και μου λενε αα να πινεις εσπρεσσο γιατι γλιτωνεις τις θερμιδες του γαλατος και βλακείες. Οπότε σκέφτομαι τι θα λένε όλοι αυτοί για εκείνον. Και εγώ δηλαδή τον βλέπω και μου κόβεται η όρεξη (έχω φυσιολογικό βάρος). Απλά θεωρώ πως αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγο κοινωνικά καταδικασμένοι και πως χρειάζονται βοήθεια να χτυπήσουν το πρόβλημα. Αλλά από την άλλη τι να του πεις; Είσαι υπέρβαρος και πρέπει να αδυνατήσεις; Λες και δεν το ξέρει. Και αν δεν έχει αδυνατήσει για κάποιους λόγους απλά δε μπορεί. Οπότε κάποιος κάπως πρέπει να τον βοηθήσει. Επίσης μπορεί καν να μην τρώει τόσο μεγάλες ποσότητες όσο να πιστεύει κάποιος και απλά ο μεταβολισμός του να μην είναι στα πάνω του.. πόσες καύσεις να κάνει; Με τόσο βάρος όλη μέρα θα κάθεται.

Δημοσ.

Οι τρόποι αντιμετώπισης ειναι φυσικά ανάλογοι της εκάστοτε περίπτωσης άλλα η απόφαση να χασει βάρος, θα παρθεί από τον ίδιο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις κάποιον, για τον οποίο δεν γνωρίζεις βασικές πληροφορίες και δεν υπάρχει μεταξύ σας στενή επαφή. 

Στο επίπεδο της σχέσης και της επικοινωνίας που έχετε τη δεδομένη στιγμή, αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να τον αντιμετωπίζεις όπως και οποιονδήποτε με φυσιολογικό βάρος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...