spectaculator Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 12 ώρες πριν, greed είπε Πρόσφατα παρέλαβα ενα ψυγείο μεσαίας. κατηγορίας μαρκας inventor. Στην ενεργειακή κλάσει λεει A++ και 170kwh το έτος. Του εχω βάλει μετρητή ενέργειας και βλεπω πως τραβάει αρκετά. Πχ με τα 170kwh το ετος πρέπει να τραβαει 465wh την ημέρα ή αλλιώς περιπου μισο kWh. Eγω βλεπω πως τραβαει πανω απο 80wh σε ενα 24ωρο. Βεβαια εχω κάνει μονο ενα τσεκ και θα το μηδενίσω και παλι να το ξανα δω. Εχει κανεις καμια παρόμοια εμπειρία; Παίζει ρόλο και η χρήση του. Αν για παράδειγμα το κάνεις να δουλέυει συνεχώς με το να το ανοίγεις συνέχεια, σαφώς θα φάει περισσότερα. Επίσης, η κατανάλωση που αναγράφεται στο ψυγείο είναι μέση. Δεν θυμάμαι αν στις λευκές συσκευές μετριέται στο 12ωρο ή στο 24ωρο.
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, greed είπε Το ψυγείο ανοίγει μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ.Λείπω όλη τη μέρα από το σπίτι. Τώρα νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός, μια φορά το πρωί και μια το βράδυ απλά δεν γίνεται. Πάντως εγώ όταν λείπω από το σπίτι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά, με αποτέλεσμα το σπίτι να κρατάει μεγάλες θερμοκρασίες και το ψυγείο να κάνει υπερωρίες ώστε να ανταπεξέλθει. 48 λεπτά πριν, greed είπε Ένα παλιό ψυγείο που είχα και ήταν 120 περίπου λύτρα τράβαγε 450wh την ημερα. 20 χρονια ψυγειο. Τους το έδωσα κατά την παραλαβή Καθώς ηταν ταλαιπωρημένο.Και φυσικά πριν 20 χρόνια δεν υπήρχαν ούτε Α++ κλπ κλπ. Το καινούργιο σου ψυγείο - από όσα έχεις γράψει - πρέπει να είναι 207 λίτρα, οπότε είναι εντελώς άκυρο να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο μικρότερο. 52 λεπτά πριν, greed είπε Δηλαδή ένα ψυγείο που δεν είναι τόσο καλής ενεργειακής κλάσης πόσο θα τραβούσε? 2kwh? Με τίποτα τόσο πολύ. Η Invertor έχει δυο παρόμοια μοντέλα στα 207 λίτρα, το A++ έχει κατανάλωση 170 και το A+ 217KWh/έτος(σχεδόν 30% παραπάνω).
Diskimpex Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Καθενας διαφημιζει οτι θελει να πουλησει .Η χρηση δειχνει τι παιζει . 1
greed Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Τώρα νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός, μια φορά το πρωί και μια το βράδυ απλά δεν γίνεται. Πάντως εγώ όταν λείπω από το σπίτι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά, με αποτέλεσμα το σπίτι να κρατάει μεγάλες θερμοκρασίες και το ψυγείο να κάνει υπερωρίες ώστε να ανταπεξέλθει. Το καινούργιο σου ψυγείο - από όσα έχεις γράψει - πρέπει να είναι 207 λίτρα, οπότε είναι εντελώς άκυρο να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο μικρότερο. Με τίποτα τόσο πολύ. Η Invertor έχει δυο παρόμοια μοντέλα στα 207 λίτρα, το A++ έχει κατανάλωση 170 και το A+ 217KWh/έτος(σχεδόν 30% παραπάνω). μα πως ειμαι υπερβολικος; 2 φορες ανοιγει καθως λειπω. Δλδ το 217kwh εστι 350; γιατι με το δικο μου βλεπω να φτανει τα 250 χαλαρα. θα τους καλεσω μεσα στην βδομαδα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από greed
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, greed είπε μα πως ειμαι υπερβολικος; 2 φορες ανοιγει καθως λειπω. Δηλαδή βράδυ που γυρνάς το ανοίγεις μια φορά για να πιεις νερό ξέρω γω, και δεν ανοίγει ξανά ως το πρωί που θα φύγεις? Περίεργο μου φαίνεται, εγώ στο ίδιο διάστημα το ανοίγω τουλάχιστον 10 φορές. 6 λεπτά πριν, greed είπε Δλδ το 217kwh εστι 350; γιατι με το δικο μου βλεπω να φτανει τα 250 χαλαρα. Σου εξηγήσαμε ότι το καλοκαίρι τα ψυγεία καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, όσο αρνείσαι να το καταλάβεις τόσο θα βγάζεις λάθος συμπεράσματα. 1
jimse Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι να ξυμερώσει το ψυγείο ανεοίγει τουλάχιστον 10 φορές 1
greed Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή βράδυ που γυρνάς το ανοίγεις μια φορά για να πιεις νερό ξέρω γω, και δεν ανοίγει ξανά ως το πρωί που θα φύγεις? Περίεργο μου φαίνεται, εγώ στο ίδιο διάστημα το ανοίγω τουλάχιστον 10 φορές. Σου εξηγήσαμε ότι το καλοκαίρι τα ψυγεία καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, όσο αρνείσαι να το καταλάβεις τόσο θα βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Ναι. Αλλα δεν ειναι μόνιμο αυτό. Ειναι αυτες τις 3ης ημέρες που το εχω πάρει. Τι σου κανει εντύπωση; λεε να λεω ψέματα; Μια το βράδυ για να βαλω παγωτό και μια για να φτιαξω καφε το πρωί. Ειμαι εκτος σπιτιου 14 15 ωρες.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δεν είναι η ενεργειακή κλάση του ψυγείου λάθος. Απλά εμείς είμαστε φτωχομπινέδες και το ρεύμα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.
tarantino2004 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση παίζει και η τοποθέτησή του ψυγείου στον χώρο. Για παράδειγμα, άν το βάλεις να ακουμπάει το πίσω μέρος του στον τοίχο, το "φιμώνεις" και δέν αναπνέει σωστά. Θέλει μία ικανή απόσταση σε σχέση με τον πίσω τοίχο /πλάτη. 15 - 20 εκατοστά είναι καλά. Το ίδιο άν και όχι τόσο σημαντικό ισχύει και για τις άλλες πλευρές του. Επίσης θα πρέπει να μήν είναι κολλητά δίπλα σε κουζίνα / φούρνο γιατί ανταλλάσει θερμότητα όταν η κουζίνα δουλεύει. Ακόμα και άν έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ηλίου παίζει και αυτό ρόλο. Τέλος, δέν αποκλείεται αστοχία υλικού απο το εργοστάσιο. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας / φτερωτή να δουλεύει στις μισές στροφές οπότε να μήν επιτυγχάνει τον βαθμό ψύξης που του έχουμε θέσει ώς στόχο και να μήν μπαίνει σε λειτουργία συντήρησης (inverter). Να δουλεύει συνεχώς δηλαδή. Γνώμη μου, μιάς και είναι καινούργια η συσκευή, καλό θα ήταν να αναφερθεί στο κατάστημα που αγοράστηκε το τί ακριβώς διαπιστώνεται (αυξημένη κατανάλωση ρεύματος πχ). Το ίδιο να αναφερθεί και στην εδώ αντιπροσωπεία άν υπάρχει. Να υπάρχει καταγεγραμμένο ώς γεγονός για να μπορείς να είσαι κατοχυρωμένος άν χρειαστεί τελικά αντικατάσταση η συσκευή σου.
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, greed είπε Ναι. Αλλα δεν ειναι μόνιμο αυτό. Ειναι αυτες τις 3ης ημέρες που το εχω πάρει. Τι σου κανει εντύπωση; λεε να λεω ψέματα; Μια το βράδυ για να βαλω παγωτό και μια για να φτιαξω καφε το πρωί. Ειμαι εκτος σπιτιου 14 15 ωρες. Δεν το ξέρω αλλά λέω μήπως αυτές τις τρεις πρώτες μέρες έκαψε περισσότερο ρεύμα γιατί προσπαθεί να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία των τροφίμων στην κατάψυξη;;;;;; 1
greed Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Θα το ξανα μηδενίσω σε λίγο διχως να το ανοίξω ουτε μια φορά για 12 ώρες νταν. Και θα επανέλθω.
thunderstorm Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, greed είπε Θα το ξανα μηδενίσω σε λίγο διχως να το ανοίξω ουτε μια φορά για 12 ώρες νταν. Και θα επανέλθω. Αν μπορείς, έλεγξε και την θερμοκρασία του χώρου κοντά στο ψυγείο στην διάρκεια του 12ωρου...
palawiaris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Εγώ πάντως κάθε χρόνο καθαρίζω τον ανεμιστήρα και τον μηχανισμό δίπλα του με πίεση αέρα.Το τι μπιχλα μαζεύει μόλις σε ένα χρόνο δεν λέγεται.Κάντε το και εσείς.
rus Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Στις 16/6/2018 στις 1:57 ΠΜ, greed είπε Πρόσφατα παρέλαβα ενα ψυγείο μεσαίας. κατηγορίας μαρκας inventor. Στην ενεργειακή κλάσει λεει A++ και 170kwh το έτος. Του εχω βάλει μετρητή ενέργειας και βλεπω πως τραβάει αρκετά. Πχ με τα 170kwh το ετος πρέπει να τραβαει 465wh την ημέρα ή αλλιώς περιπου μισο kWh. Eγω βλεπω πως τραβαει πανω απο 80wh σε ενα 24ωρο. Βεβαια εχω κάνει μονο ενα τσεκ και θα το μηδενίσω και παλι να το ξανα δω. Εχει κανεις καμια παρόμοια εμπειρία; 170kwh ασχέτως σε ποια θερμοκρασιας το ρυθμισεις? Ειτε μεγαλη ειτε μικρη ψυξη παντα 170 θα ειναι? 170 κιλοβατωρες παντως με το κανονικο τιμολογιο είναι 16€. Ετσι όπως τα λενε ακουγονται πολύ φτηνα τα ενεργεικα ψυγεία τελικα
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, rus είπε 170 κιλοβατωρες παντως με το κανονικο τιμολογιο είναι 16 τουλάχιστον 31€. fixed Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από Joshua21 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα