epoxy Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαιρετω τα πληθη. Εχω βρεθει σε μια παραξενη κατασταση και χρειαζομαι πληροφοριες. Εχει ως εξης: Το 2011 μπηκα σε ΤΕΙ Πληροφορικης και πηρα αναβολη απο τον στρατο μεχρι το 2020(Δεν θυμαμαι τον μηνα και δε βρισκω τα χαρτια μου. Αυτο ειναι το 1ο προβλημα) Στο ΤΕΙ φοιτησα μεχρι τον Ιουνιο 2013. Εκανα παυση σπουδων και μετακομισα στη Γερμανια. (Η αναβολη προφανως συνεχισε να ισχυει, παρολο που εκανα παυση σπουδων) Τον Αυγουστο του 2017 ξεκινησα Ausbildung στη Γερμανια. Ausbildung ειναι ειδος εκπαιδευσης στη Γερμανια. Περισσοτερες πληροφοριες: http://www.primaschool.gr/el/node/244 Αναφορά σε κείμενο Πρόκειται για ένα μοντέλο τριετούς εκπαίδευσής το όποιο βασίζεται στον συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και εργασίας. Ο μαθητευόμενος ξεκινάει να εργάζεται στο αντικείμενο που έχει επιλέξει και παράλληλα φοιτά σε ανάλογη σχολή που παρέχει τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις. Το Ausbildung τελειωνει τον Ιουλιο του 2020. (Σας υπενθμιζω πως η αναβολη μου απο τον στρατο ληγει επισης το 2020, αλλα δεν θυμαμαι ποιο μηνα). Εχω 3 επιλογες: 1. Αναβολη στρατου εξαιτιας σπουδων; (Αυτη ειναι και η πρωτη μου ερωτηση. Θεωρειτε το Ausbildung "σπουδες"; Μπορω να παρω ξανα αναβολη γι αυτο το λογο;) 2. Αοριστη αναβολη ως "Μονιμος Κατοικος Εξωτερικου" (Για να γινει αυτο, πρεπει να εχω "βιοποριστικη εγκατασταση στη Γερμανια 7 χρονια και πανω". Τον 7ο χρονο τον κλεινω τον Ιουνιο του 2020) 3. Αποκτηση Γερμανικης υπηκοοτητας (Για να γινει αυτο, πρεπει να μενω στη Γερμανια 7-8 χρονια. Τον 7ο χρονο τον κλεινω τον Ιουνιο του 2020) Οι ερωτησεις μου: Θεωρειται το Ausbildung σπουδες; Θεωρειται το Ausbildung "εργασια", γιατι ο ορος "βιοποριστικη εγκατασταση" σημαινει "ζουν και εργάζονται, όντας ασφαλισμένοι κανονικά". Το Ausbildung ειναι 10 εβδομαδες σχολειο, 10 εβδομαδες εργασια. Τι αμαρτιες πληρωνω; Edit: Σε καποιο αλλο site/forum ειδα πως μπορεις να βρεις τα στοιχεια σου στο stratologia.gr. (Επιτελους και κατι πρωτοποριακο που εκανε η Ελλαδα. Δε χρειαζεται να τρεχεις σε γραφεια ή να παιρνεις τηλεφωνα) και ειδα πως εχω αναβολη μεχρι Δεκεμβριο του 2020. Οποτε τον Ιουνιο του 2020 πρεπει να κανω τα χαρτια για να παρω την δευτερη υπηκοοτητα(ή να διαγραψω την Ελληνικη σε περιπτωση που δεν γινετε να εχω και τις 2) και να παρω αναβολη απο τον στρατο ή απλα να κανω τα χαρτια για να γινω Μονιμος Κατοικος Εξωτερικου. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από epoxy
Lanike71 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Θα σου απαντήσω μόνο για το 1. Το ausbildung μπορεί να μεταφραστεί ως πρακτική και μάλλον είναι στα χρονικά όρια της αναβολής. Το θέμα είναι αν η σχολή που φοιτάς τώρα, ανήκει στην τριτοβάθμια (έχω την υποψία πως όχι). Εκεί ίσως υπάρχει κώλυμμα, δεν ξέρω αν προβλέπεται αναβολή για σχολές δευτεροβάθμιας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Το Ausbildung είναι κανονική σχολή που μαθαίνεις ενα συγκεκριμένο επάγγελμα.Είναι εφάμιλλα με τα ΤΕΙ στις περισότερες των περιπτώσεων και σαφως ανώτερα από κάθε ΙΕΚ.Τριτοβάθμια δεν είναι πάντως. Οι Γερμανοί έχουν αλλο μοντέλο εκπαίδευσης, σαφως πολύ ανώτερο του δικού μας. Εφόσων έχεις αναβολή μέχρι το 2020, δεν σε ενοχλεί κανείς μέχρι τότε. Από εκεί και μετα,δεν σε νοιάζει,θα εχεις τελειώσει τη σχολή σου, αν θέλεις πας στρατό, αν θέλεις αλλαζεις υπηκοότητα,αν δεν θέλεις είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και πας λίγους μηνες.
tsioulak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Απο οσο ξερω δεν δικαιουσαι παραπανω αναβολη για λογους σπουδων απο αυτην που σου δινεται οταν πρωτομπαινεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Με βαση το παραπανω δεν πρεπει να σε απασχολει ιδιαιτερα το αν θεωρειται τριτοβαθμια εκπαιδευση ή οχι αυτο που κανεις στην Γερμανια (οκ θεωρητικα θα επρπεπε να σε απασχολει επειδη μπορουν να σε κατηγορησουν για κακη χρηση της αναβολης σε περιπτωση που δεν θεωρειται τριτοβαθμια εκπαιδευση αλλα αυτο ποτε δεν γινεται). Εγω θα σου προτεινα να γυρισεις και να πας στρατο οταν σε καλεσουν (εφοσον προκειται για χωρα ΕΕ, οπου και να δουλευεις ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν αδεια και δεν μπορουν να σε απολυσουν) και να τελειωνεις, τωρα αν δεν θελεις να πας δοκιμασε να κανεις τις διαδισιες για μονιμο κατοικο εξωτερικου αλλα να ξερεις οτι θελει ψαξιμο το ζητημα. 1
cb_papi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναβολή λόγω σπουδών δεν νομίζω να μπορείς να ξαναπάρεις. Ίσως να μπορείς να την επιμηκύνεις μέχρι τα 31 σου χρόνια (εφόσον ήσουν 18 όταν πρωτοπήρες) μόνο αν εγγραφείς σε κάποιο PhD. Πιθανότατα η αναβολή σου λήγει Δεκέμβριο 2020. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από cb_papi
epoxy Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 34 λεπτά πριν, tsioulak είπε Εγω θα σου προτεινα να γυρισεις και να πας στρατο οταν σε καλεσουν (εφοσον προκειται για χωρα ΕΕ, οπου και να δουλευεις ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν αδεια και δεν μπορουν να σε απολυσουν) και να τελειωνεις Θα προτιμουσα να μην παω. Το θεωρω χασιμο χρονου. Οπως ειπε και καποιος αλλος: Αναφορά σε κείμενο Δεν είμαι εντελώς κατά του Στρατού, αλλά δε θα άντεχα ούτε μία εβδομάδα σε αυτόν τον Στρατό, όπως είναι τώρα. Θα πήγαινα στον Στρατό, αν ήξερα ότι θα ήταν για δυο-τρεις μήνες και ότι βγαίνοντας θα είχα ικανότητες που δε θα αποκτούσα εύκολα με άλλο τρόπο. Αυτό όμως δεν παίζει σαν σενάριο. Αυτό που παίζει και που δεν αντέχω, είναι ένα περιβάλλον γεμάτο με αρσενικά που βαριούνται στο ΚΨΜ, κάνουν συνεχώς χυδαία αστεία και λένε "ω μαλάκα, πώς θα βγει η μέρα σήμερα;", "ξύσ' τ' αρχίδια σου" ή φτάνουν ακόμη να κάνουν χοντράδες σε κάποιους που θεωρούν πιο αδύναμους. Αυτό το σκηνικό, μακριά από το σπίτι μου και χωρίς να πληρώνομαι, είναι ξεκάθαρο χάσιμο χρόνου και αρνούμαι να το κάνω. Δεν ξερω γιατι σε αλλες χωρες(90 χωρες) ο στρατος ειναι προαιρετικος ενω στην Ελλαδα, την Κυπρο(ενοπλη θητεια 2 χρόνια, άοπλη θητεια 3 χρόνια) και καποιες αλλες τριτοκοσμικες χωρες ειναι υποχρεωτικος. Και το πιο κουφο, η εξαγορα της θητειας κοστιζει 810 €/μηνας και αυτο μετα τα 35. Παρ' ολα αυτα θα ηθελα να μαθω γιατι μου το "προτεινεις". 34 λεπτά πριν, cb_papi είπε Πιθανότατα η αναβολή σου λήγει Δεκέμβριο 2020. Εχεις απολυτο δικιο. Μπηκα στο site του στρατου και βρηκα οτι χρειαζομουν. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Με καλυψατε 1
asmilon Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Για το θεμα της υποχρεωτικης θητειας, ειναι λαθος η αντιληψη οτι περιοριζεται μονο σε τριτοκοσμικες χωρες, εκτος αν θεωρεις πχ Ισραηλ, Αυστρια και Δανια οτι ανηκουν εκει. Απο εκει και περα αν ο χρονος στον ελληνικο στρατο ή οχι θα μπορουσε να αξιοποιηθει πιο αποδοτικα ή οχι ειναι μεγαλη συζητηση.
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 38 minutes ago, epoxy said: Δεν ξερω γιατι σε αλλες χωρες(90 χωρες) ο στρατος ειναι προαιρετικος ενω στην Ελλαδα, την Κυπρο(ενοπλη θητεια 2 χρόνια, άοπλη θητεια 3 χρόνια) και καποιες αλλες τριτοκοσμικες χωρες ειναι υποχρεωτικος. Και το πιο κουφο, η εξαγορα της θητειας κοστιζει 810 €/μηνας και αυτο μετα τα 35. Εντάξει για την Ελλάδα, ας το ψιλοδεχθούμε, αλλά σοβαρά τώρα, σου κάνει στ' αλήθεια εντύπωση γιατί ο στρατός στην Κύπρο είναι υποχρεωτικός; Srsly;
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Πάντως δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κλπ είναι οριακή με τη λήξη της αναβολής μπορείς και απλά να πάρεις και επιπλέον αναβολή για "κοινωνιικούς λόγους" χωρίς πολλά πολλά (συνήθως άλλες 2 εξάμηνες αναβολές ) ώστε να ολοκληρώσεις τις σπουδές εκεί και να πας μετά. Το είχε κάνει φίλος μου , που του έληξε η αναβολή σπουδών και πήρε επιπλέον γιατί ήθελε να εργαστεί σεζόν το καλοκαίρι πριν υπηρετήσει. P.S. Στη Κύπρο η θητεία έχει μειωθεί στους 14 μήνες από τα 2 χρόνια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 αν καταλαβα καλά το πρόβλημα ειναι ότι μπορεί να σε καλέσουν πριν τελειώσεις την εκπαιδευση σου; Όταν λήξει μπορείς να πάρεις έως δύο χρόνια αναβολή για λόγους υγείας. Αν το τραβήξεις μετά έχει και απαλλαγή. 1 ώρα πριν, asmilon είπε Για το θεμα της υποχρεωτικης θητειας, ειναι λαθος η αντιληψη οτι περιοριζεται μονο σε τριτοκοσμικες χωρες, εκτος αν θεωρεις πχ Ισραηλ, Αυστρια και Δανια οτι ανηκουν εκει. Απο εκει και περα αν ο χρονος στον ελληνικο στρατο ή οχι θα μπορουσε να αξιοποιηθει πιο αποδοτικα ή οχι ειναι μεγαλη συζητηση. αυτοκινητο ειναι το lada, αυτοκινητο είναι και η bugatti. (lol, αυστρια/δανία παιρνεις απαλλαγή ταχυδρομικά, γράφεις ότι είσαι ιδεολογικά αντιθετος και δεν σε ενοχλούνε άλλο)
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Αλλους γείτονες έχει η Αυστρία και η Δανία και αλλους εμείς.
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 δεν έχει σχέση η θητεία με γειτονες, πολέμους, κτλ. δεν μαθαινεις να πολεμάς. Για παρελάσεις, σκοπιές και αγγαρείες την εχουμε 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Ναι σε αυτό δεν εχεις και άδικο,η θητεία του εφέδρου είναι όντως έτσι πως την έχουν κάνει εντελώς χάσιμο χρόνου. Το μονο θετικό είναι οι φιλίες που κάνεις και περιστατικά που τα θυμάσαι με γέλιο. Για μένα έπρεπε να ηταν η θητεια για εφεδρους 3 μηνες καθαρη εκπαίδευση και τέλος.Ουτε παρελάσεις,ουτε σκοπιες,ουτε αγγαρείες,ουτε αδειες,ουτε ορκομωσιες..Αυτά να τα έκανε το επαγγελματικό προσωπικό.
tsioulak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, epoxy είπε Θα προτιμουσα να μην παω. Το θεωρω χασιμο χρονου. Οπως ειπε και καποιος αλλος: Δεν ξερω γιατι σε αλλες χωρες(90 χωρες) ο στρατος ειναι προαιρετικος ενω στην Ελλαδα, την Κυπρο(ενοπλη θητεια 2 χρόνια, άοπλη θητεια 3 χρόνια) και καποιες αλλες τριτοκοσμικες χωρες ειναι υποχρεωτικος. Και το πιο κουφο, η εξαγορα της θητειας κοστιζει 810 €/μηνας και αυτο μετα τα 35. Παρ' ολα αυτα θα ηθελα να μαθω γιατι μου το "προτεινεις". Γιατι είναι μια υποχρέωση που έχουμε όλοι οι άρρεν Ελληνες πολίτες, καλύτερα να ξεμπερδέψεις έτσι ώστε να μην εχεις κανα πρόβλημα αργότερα στην ζωη σου, εγω (για παράδειγμα) έχασα μια καλουτσικη δουλειά επειδή δεν ειχα ξεμπερδέψει με τον στρατό, οπότε θεωρώ οτι καλό είναι να ξεμπερδεύεις και να μην έχεις αυτην την υποχρέωση να κρέμεται απο πάνω σου.
TopicStrarter Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν διάβασα τις απαντήσεις όποτε αν απαντήθηκε το ερωτήμα σου απλά αγνόησε αυτό το ποστ. 1) Αναβολή για προπτυχιακές σπουδές παίρνεις μία φορά την πρώτη φορά κρατάει για 8 χρόνια και δεν παίρνεις άλλη δεν πα να σε πάρουν στο MIT με ιπποτροφεία υποτροφία(χαχαχα ιπποτροφεία και γαμώ τα autocorrect :P) ... δεν έχει σημασία δηλαδή το αν ειναι δεύτερη σχολή, τι είδους σχολή ειναι κτλ... απλά δεν θα πάρεις επιπλέον αναβολή. 8 χρόνια ή όταν κλείσεις τα 28) σου χρόνια όποιο έρθει πρώτο και τέλος. Για να πάρεις επιπλέον αναβολή θα πρέπει να κάνεις μεταπτυχιακό και αυτό πάλι ειναι μια μόνο αναβολή άσχετα με το πόσα μεταπτυχιακά θα κάνεις.. πχ αν πας μετά για δεύτερο μεταπτυχιακό δεν παίρνεις δεύτερη αναβολή έως το 28ο έτος της ηλικίας σου (ναι αν ήδη εισαι 28 και μόλις πήρες πτυχίο τότε δεν δικαιούσαι αναβολή για μεταπτυχιακό) Μετά μπορείς να πάρεις μια ακόμη αναβολή για διδακτορικό και θα διαρκέσει έως το 31ό έτος της ηλικίας σου ή ως το 33ό εαν σπουδάζεις ιατρική και κάνεις ειδικότητα. 2) Για να πάρεις αναβολή ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θα πρέπει να έχεις αποδεικτικά πως έχεις μόνιμη κατοικία 11 χρόνια στο εξωτερικό ή πως έχεις κάποια επιχείρηση για 7 τουλάχιστον έτη (όλα τα παραπάνω χωρίς να είσαι στην ελλάδα για πάνω απο 6 μήνες κάθε χρόνο) 3) Απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας... και μόνο που το σκέφτεσαι αυτό δεν θα έπρεπε να σε βοηθήσω αλλά τεσπα! Πρέπει να είσαι κάτοικος 8 ετών στην γερμάνια και να μιλάς άπταιστα γερμανικά. Για να μπορείς να είσι μόνιμος κάτοικος πρέπει απλά έχεις μπλε κάρτα για πάνω απο 5 χρόνια. Η μόνη σου λύση λοιπόν να πάρεις αναβολή ειναι να το παίξεις λιγο τρελός να ζητήσεις δηλαδή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, να πας σε ένα ψυχιατρείο κρατικό να τους πεις ότι αγχ΄ψνεσαι δεν κοιμάσε δεν ξέρεις τι να κάνεις με την ζωή σου και γενικά να το παίξεις απελπισία να πάρεις κάνα χαρτί γνωμάτευσης (θα χρειαστείς πάνω απο μια επισκέψεις) και με αυτό το χαρτί να ζητήσεις στην στρατολογία να πάρεις 1 έτος αναβολή για ιατρικούς λόγους (ψυχολογικούς) Μετά θα σε στείλουν στο φρουραρχείο όπου απλά θα τσεκάρουν τα χαρτιά σου και μετά θα σε στείλουν σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο όπου θα κάνεις το ίδιο που έκανες και στο νοσοκομείο (πρόσεξε μην το παίξεις μεγαλέξανδρος κτλ γιατί ή δεν θα σε πιστέψουν και θα σε στείλουν να παρουσιαστείς κανονικά ή θα πάρεις μόνιμα απολυτήριο ι5/τρελόχαρτο) ότι δεν μπροείς να κοιμηθείς σε έχει πάρει βαριά απο κάτω, απελπισία με την ζωή σου, ειναι ακατάλληλη στιγμή έχεις χρέη κτλ (σκέψου και κάνε ένα πιστευτό σενάριο πριν πας επίσης googλαρε συμπτώματα κατάθλιψης, χρόνιου άγχους κτλ δες και καμια συνέντευξη με καταθλιπτικό κτλ για να δεις πως συμπεριφέρονται κτλ αν πας εκείνη την στιγμή και πεις ότι κατέβει στην γκλάβα σου μάλλον θα αποτύχεις) Εκει επι τόπου θα αποφασιστεί αν σου δώσουν αναβολή συνήθως σου δίνουν για 1 έτος και μετά μπορείς να ξαναπάρεις για τον ίδιο λόγο καμιά 3 φορές περίπου αν ζητήσεις πάνω απο 3 φορές ή δεν θα σου δώσουν ή θα πάρεις τρελόχαρτο. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από TopicStrarter
Προτεινόμενες αναρτήσεις