Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν είχα την εντύπωση (απο άρθρα εξ αμερικής) πως ειναι κακοπληρωμένοι κτλ κτλ κτλ αλλά  παρατήρησα πως είδα πολλές "γνωστές" φάτσες  να εργάζονται στο οικείο κατάστημα της πόλης μου (ναι 1 έχει μόνο) φάτσες που θυμάμαι να τις έχω δεί άνετα 1,5 χρόνο πίσω.

Άρα ίσως να μην είναι και τόσο χάλια η κατάσταση για την ελλάδα και googlάρωντας το θέμα δεν βρίκα πολλά (σαν να υπάρχει κάποιος μυστικισμός σχεδόν για το θέμα :P ) αλλά βρήκα αυτό: 

http://www.economy365.gr/article/67518/i-mcdonalds-kanei-proslipseis-stin-ellada-me-teliko-mistho-920-eyro

και πραγματικά αν ισχύει κάτι τέτοιο για την δουλειά που κάνουν (ειδικά αυτοί που κάθονται στο ταμείο) και για τα ελληνικά δεδομένα δεν ειναι και άσχημα. 

Δουλεύει κανείς στα McDonald's να μας πει; ή έχει κανένα γνωστό που να δουλεύει να μας πει; 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως από το άρθρο εγώ κατάλαβα ότι τα Mcdonalds Κύπρου ψάχνουν προσωπικό στην Ελλάδα (αλλά για τα καταστήματα στη Κύπρο) 

Οπότε ο μισθός για τα δεδομένα της Κύπρου (που με τα λίγα που ξέρω έχει πολύ ακριβότερο κόστος ζωής από την Ελλάδα) δεν είναι καλός. (και μιλάμε για 6ήμερο ΄έτσι )

Δημοσ.

Ε λογικά αν αναλογιστείς τα ψίχουλα που δίνουνε για Κύπρο (όπου προφανώς δε μπορούν καν να βρουν προσωπικό και για αυτό ψάχνουν στην Ελλάδα) τι θα μπορούσαν να δίνουν στην Ελλάδα ;  

Ο νόμος λέει 492 ...Δε νομίζω να δίνουν (πολύ) παραπάνω από αυτό. Δε χρειάζεται άλλωστε για θέση χωρίς εξειδίκευση σε χώρα με τεράστια ανεργία κλπ.

Τώρα για το πόσο απαιτητική είναι η δουλειά. Φαντάζομαι στην Ελλάδα παίζει ρόλο το κατάστημα καθώς αν είσαι στο Σύνταγμα (ίσως το μοναδικό Mcdonalds που κάνει σοβαρούς τζίρους) δε προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα (έτσι όπως τους βλέπω εγώ). Αντίθετα σε άλλα καταστήματα παίζει να βαράνε και μύγες πχ σε αυτά έξω απο το Πράκτικερ στο Αιγάλεω , είχα μπει και οι υπάλληλοι φαινόντουσαν έκπληκτοι που πάτησε άνθρωπος μέσα (δεν υπήρχε ψυχή σε φάση τους ρώτησα αν λειτουργούνε :D )

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeJ είπε

Πάντως από το άρθρο εγώ κατάλαβα ότι τα Mcdonalds Κύπρου ψάχνουν προσωπικό στην Ελλάδα (αλλά για τα καταστήματα στη Κύπρο) 

Οπότε ο μισθός για τα δεδομένα της Κύπρου (που με τα λίγα που ξέρω έχει πολύ ακριβότερο κόστος ζωής από την Ελλάδα) δεν είναι καλός. (και μιλάμε για 6ήμερο ΄έτσι )

Και εγω αυτο κατάλαβα, μιλάμε για 48 ωρες την εβδομάδα, δεν ξέρουμε για πόσες Κυριακές και αργίες μιλάμε. Παίζει αυτα που δίνουν (τα 920 μικτά μετα απο 6 μήνες και 13 μισθοί) να είναι ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για θέση εργασίας στην Κύπρο, τζάμπα ασχολούμαστε. 870 είναι ο βασικός εκεί και τόσα δίνει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Εφόσον μιλάμε για θέση εργασίας στην Κύπρο, τζάμπα ασχολούμαστε. 870 είναι ο βασικός εκεί και τόσα δίνει.

ωστοσο το κοστος ζωης ειναι αρκετα ψηλο ,αν ειναι και σε θεση στη λεμεσο οπου το ενοικιο ξεκινα απο 400+ τοτε πολυ λιγα δινουν

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό που θέλω να πω είναι το όλο θέμα ξεκίνησε αρχικά να μιλάει για το πόσο καλός μισθός είναι για Ελλάδα... αλλά η θέση εργασίας είναι για Κύπρο.

Δημοσ.

870 για Λεμεσό είναι μισθός πείνας. Δεν κάνεις καμία κίνηση για εκεί αν δεν έχεις εξασφαλίσει τουλάχιστον 1200 καθαρά στην τσέπη σου. Η μόνη από τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου που ίσως την παλέψεις κάπως με τα 870 είναι η Λάρνακα και τελευταία ακούω ότι έχει αναβαθμιστεί και αυτή πολύ και ανέβασε ανάλογα τα ενοίκια και το κόστος ζωής της οπότε...ditto. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GenesisX είπε

2 ώρες πριν, GenesisX είπε

Αυτό που θέλω να πω είναι το όλο θέμα ξεκίνησε αρχικά να μιλάει για το πόσο καλός μισθός είναι για Ελλάδα... αλλά η θέση εργασίας είναι για Κύπρο.

Οχι το θέμα ειναι πως αν ο μισθός ειναι της πείνας κτλ τότε πως κάθεσαι σε μια δουλειά τόσο καιρό; (είπα πως είδα φάτσες που είχα δει και πέρσι  στο ελληνικό) 

και αν ειναι ο βασικός 870 στην σελίδα μιλάει για 920 άρα δίνουν λίγο πιο πάνω απο τον βασικό; 

2 ώρες πριν, Fotia είπε

Οποιος ενδιαφέρεται κάνει τηλέφωνο στην εταιρία για πληροφορίες.

Ναι σιγά μην σου πούνε τον μισθό βασικά θα τους πάρω αυριο αν ειναι και αν μου πουν θα το αναφέρω. 

Δημοσ.

ειχα δει παλιοτερα μια αγγελια τους...τοτε εγραφε οτι σ δινουν δωματιο αλλα με καποιον αλλο μεσα..

πριν λιγους μηνες ολα αυτα!οποτε ισως γλιτωνεις το ενοικιο αλλα με αλλο ενα ατομο στο δωματιο με οτι παει να πει αυτο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

και αν ειναι ο βασικός 870 στην σελίδα μιλάει για 920 άρα δίνουν λίγο πιο πάνω απο τον βασικό; 

Τα 920 είναι μικτά. Από τα 920 αφαιρείς το 6% των ασφαλιστικών σου εισφορών που είναι γύρω στα 55 ευρώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Τα 920 είναι μικτά. Από τα 920 αφαιρείς το 6% των ασφαλιστικών σου εισφορών που είναι γύρω στα 55 ευρώ. 

Βασικά όχι ξαναδιάβασα το άρθρο και λέει ξεκάθαρα 920 τελικός μισθός. 

λέει 870 τους πρώτους 6 μήνες και μετά 920 

και δίνουν 13ο μισθό, ιατροφαρμακευτική κάλυψη φιλοδωρήματα και 24 μέρες άδεια. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
1 hour ago, TopicStrarter said:

Οχι το θέμα ειναι πως αν ο μισθός ειναι της πείνας κτλ τότε πως κάθεσαι σε μια δουλειά τόσο καιρό; (είπα πως είδα φάτσες που είχα δει και πέρσι  στο ελληνικό) 

Για την Ελλάδα τουλάχιστον κάθεσαι Α) Γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε μπορείς να βρεις κάτι άλλο Β) Και κάτι άλλο να βρεις πλέον ακόμα και θέσεις που ζητάνε πτυχία κλπ και να δουλεύεις 12ώρα κι αυτές βασικό πληρώνουν οπότε ποιο το κίνητρο Γ) Τα Mcdonalds σαν πολυεθνική με γερό όνομα τουλάχιστον ξέρεις ότι θα τηρούν τα βασικά της εργασιακής νομοθεσίας και δεν θα περιμένεις 2-3 μήνες να πληρωθείς , θα παίρνεις τα δώρα, άδειες κλπ στην ώρα τους.

Με άλλα λόγια τα Μcdonalds είναι καλύτερα από το να είσαι στο σουβλατζίδικο του Μπάμπη... 

8 minutes ago, TopicStrarter said:

Βασικά όχι ξαναδιάβασα το άρθρο και λέει ξεκάθαρα 920 τελικός μισθός. 

λέει 870 τους πρώτους 6 μήνες και μετά 920 

και δίνουν 13ο μισθό, ιατροφαρμακευτική κάλυψη φιλοδωρήματα και 24 μέρες άδεια. 

Λέει  "με κρατήσεις 7.8% Κοινωνικές Ασφαλίσεις" 

Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει , εσένα σε ενδιαφέρει η Ελλάδα ή να πας στη Κύπρο, διότι το άρθρο αναφέρεται καθαρά στη Κύπρο. Πχ στην Ελλάδα στον ιδιωτικό δεν έχει μόνο 13ο (δώρο χριστουγέννων) αλλά και 14ο μισθό που είναι το άθροισμα δώρου πάσχα και επίδομα αδείας. (αλλά η άδεια είναι μικρότερη στις 20 μέρες το χρόνο για νεοπροσληφθέντα)                                                                  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...